1

Тема: заміна 1.4 на 1.6, нюанси

щось мене знов потягнуло на всякі глупості. хочу поміняти двіжок на трошки потужніший  big_smile

Перевірені хлопці пропонують на хороших умовах віддати 1.6 + зчеплення+коробку+ебу за не сильно великі гроші. навісне планую перекинути із свого двіжка. Ну і гбо звісно перенесу. Що мене хвилює - що робити з імобілайзером, це я маю забрати разом з новим двіжком ключі до нього і ще якийсь блок? Можливо хтось ще підкаже якісь нюанси?

renault laguna grandtour 1.5dci
  0

2 Відредаговано Donpedro (2012-05-26 22:36:36)

Re: заміна 1.4 на 1.6, нюанси

Ще треба відповідно до нових ключів ще й всі замки поміняти (дверні, запалення, кришку бензобаку, багажник). Можливо знайдеш досвідченого чіпувальника і він перешиє твій блок (ЕБУ) "на столі" під новий двигун та перенесе діні імобілайзеру щоб ключі не треба було міняти. Це все про двигун 8-ми клапанний, якщо 16-ти, то по повній треба міняти.

0

3

Donpedro написав:

Ще треба відповідно до нових ключів ще й всі замки поміняти (дверні, запалення, кришку бензобаку, багажник). Можливо знайдеш досвідченого чіпувальника і він перешиє твій блок (ЕБУ) "на столі" під новий двигун та перенесе діні імобілайзеру щоб ключі не треба було міняти. Це все про двигун 8-ми клапанний, якщо 16-ти, то по повній треба міняти.

1.6 8-клапанний, да, простий. 16-клапанний з механічним дросєлєм за адекватні гроші я так і не знайшов. на рахунок замків - взагалі я думав просто перекинуть мєткі імобілайзєра в старі ключі, імхо це простіше ніж міняти всі замки

0

4 Відредаговано OKurylyshyn (2012-05-27 00:29:55)

santhe написав:

16-клапанний з механічним дросєлєм за адекватні гроші я так і не знайшов.

Нагадай завтра, дам контакт адекватного мужика в Львові.

Dacia Logan Prestige 1.6mpi (тільки приємні спогади)
Renault M3 1.5dci https://www.logan.in.ua/forum/post629501.html#p629501
  0

5

OKurylyshyn написав:
santhe написав:

16-клапанний з механічним дросєлєм за адекватні гроші я так і не знайшов.

Нагадай завтра, дам контакт адекватного мужика в Львові.

в нього бокси в є%%єнях на сихові? був я там :-)  і ще в двох місцях у львові був. в польщі бачів кльовий k4m 690, чісто логановський, але не потянув по грошам та й неясно як його через кордон тащить. в общім буду таки простий 1.6 восьмиклапаний тулить.

0

6

есть ли вариант поменять головку 1.4 на 1.6 16v ? если можно результат должен быть хорошим !

0

7

niknik написав:

есть ли вариант поменять головку 1.4 на 1.6 16v ? если можно результат должен быть хорошим !

головку 1.4 на 1.6 16 шлапаковий - точно не вийде поміняти. більш реальний варіант - помінять голову на 1.4 16V, але там теж є купа своїх нюансів, я відкинув такий варіант як занадто гєморний.

З.І. тут ще такий нюанс - в мене є зараз кльовий випуск, повна траса, починаючі від колєктора 4-2-1, правильний резонатор і толкова баночка. у випадку заміни на 16 клапанний - колєктор 4-2-1 йде лісом. а не хочеться :-)
мета того всього - добавити пару коників за якнайменші гроші і якомога меншими зусиллями :-)

0

8

santhe написав:

головку 1.4 на 1.6 16 шлапаковий - точно не вийде поміняти. більш реальний варіант - помінять голову на 1.4 16V, але там теж є купа своїх нюансів, я відкинув такий варіант як занадто гєморний.

где можно почитать ?

0

9

niknik написав:
santhe написав:

где можно почитать ?

на російських логан-форумах, зараз сходу ссилку не найду, вже досить давно чітав

0

10

santhe написав:

я відкинув такий варіант як занадто гєморний.

эта тема сама по себе геморная, намного проще поменять машину

KIA Sportage III Prestige 2.0CRDI AT AWD
  0

11

OZZY написав:
santhe написав:

я відкинув такий варіант як занадто гєморний.

эта тема сама по себе геморная, намного проще поменять машину

хм, незгідний. я надіюсь вписатись в штуку баксів (новий двіг+установка+нові розходніки для нового двіга+заправка кондєя+що там ще вилізе). не думаю що поміняти машину вийде за такі гроші.

0

12

Ось нарив тобі статтю: "На автомобили Renault Logan устанавливают поперечно расположенные четырехцилиндровые четырехтактные бензиновые инжекторные 8-клапанные двигатели рабочим объемом 1,4 и 1,6 л мод. K7J 710 и K7M 710 (оба двигателя типа SOHC) соответственно.
Оба двигателя с рядным вертикальным расположением цилиндров и жидкостным охлаждением, имеют практически полностью одинаковую конструкцию, но различаются рабочим объемом. Причем рабочий объем двигателя K7M 710 увеличен по сравнению с двигателем K7J 710 за счет увеличения хода поршня, что достигнуто благодаря увеличению радиуса кривошипа коленчатого вала при неизменном диаметре цилиндров. Это повлекло за собой увеличение высоты блока цилиндров, который у этих двигателей разный. Помимо этого в связи с увеличенным диаметром сцепления, агрегатированного с двигателем K7M 710, диаметр маховика также увеличен, что повлекло за собой изменение формы картера сцепления коробки передач. Поэтому расположение резьбовых отверстий для крепления коробки передач у блоков цилиндров этих двигателей тоже разное. "
Читати повністю тут http://avtorial.ru/Renault/Renault_Logan-1.html Там грьобана купа знань про двигло, ремонти, заміни...
Гугл рулить

DACIA Logan 1.4 MPI Laureate Torreadore Red, чёрное литьё c наклейкай нажёпе+в салоне клёво:) R.I.P. 29.12.2011
Hyundai Sonata YF 2.4 L A/T 178 h.p.
САША не водка, чтобы его ффсе любили © Помните! Ничто так не защищает Ваши зубы 24 часа в сутки, как уважительное отношение к окружающим!©
[img]http://ametric.ru/r3qu.gif[/img]
  0

13 Відредаговано santhe (2012-05-27 22:30:44)

Crazy Poison, дуже дякую!

в принципі я то всьо собі орієнтовно так уявляю:
знімаєм капот, зливаємо масла з двіжка\коробки, зливаємо тосол
виймаємо полуосі з кпп, відкручуєм патрубки охолодження, відкручуєм кулісу від кпп, від"єднуємо всі розйоми від всіх датчиків, відкручуємо випускний колєктор
відкручуємо опори двіжка, підводим гусак, витягуємо двіжок з кпп в зборі.  з витягнутого двіжка навісне перекидаєм на новий (стартєр, гєну, кондєй, насос гура, впускний колєктор. шо там щє)
всовуємо новий двіг,з новою сцепою та кпп, прикручуєм опори і пішли назад все приєднувать.  ось якось ось так. завестись двіг має в принципі і на старому ебу, але його треба буде перешить під 1.6

0

14 Відредаговано Donpedro (2012-05-27 22:53:45)

del

0

15

а о вопросе регистрации не задумывался? о вопросе будущей продажи машины? о вопросе состояния нового двигателя?

KIA Sportage III Prestige 2.0CRDI AT AWD
  0

16

OZZY написав:

а о вопросе регистрации не задумывался? о вопросе будущей продажи машины? о вопросе состояния нового двигателя?

стан нового движка - так, це мабуть саме цікаве.  продавець каже що 2009 рік і 59 тищ пробігу. побачім...

по реєстрації - то найменша проблєма :-)  вписання моїм другом в техпаспорт авео хетча дволітрового двигуна від калібри обійшлась разом з усіма висновками і прочою макулатурою в 300 чі 350 баксів, точно вже не памятаю.  а тут все значно простіше, не забуваємо в якій країні живемо :-)

0

17

а не проще продать эту, а взять с нужным движком и без гемора и все родное imho2

Subaru XV 2.0 2018 + Тоyota Verso-S 2011
Logan MCV 2007 Amb ГБО - десь волонтерствує
Рецепт нашей победы прост. Мы взяли и убили всех плохих парней. Все остальные методы - пыль. Крис Кайл
Больше всего на свете рабы ненавидят не своих хозяев, а тех, кто стал свободным. Марк Катон
  0

18

виникло таке питання - чі однакові датчікі на 1.4 та 1.6. маю на увазі датчік колєнвала, рхх, дпдз, лямбда, датчік температури тосолу та тиску масла
ще питання - чі однакові ремні грм та натяжні ролікі.

0

19

santhe написав:

виникло таке питання - чі однакові датчікі на 1.4 та 1.6. маю на увазі датчік колєнвала, рхх, дпдз, лямбда, датчік температури тосолу та тиску масла
ще питання - чі однакові ремні грм та натяжні ролікі.

ще питання по паливним форсункам - різні?

0