Отже, три дні тому відбілив репутацію шипованих шин Goodyear Ultra Grip Extreme.
Тиск у колесах спустив з 2,4/2,6 до 2,0/2,0.
На некрутому схилі легеньким сніжком притрусило каток. Спустився я додолу, а там декілька машин стоїть, не можуть піднятися, водії крутять пальцем коло скроні, мовляв "чого ти сюди присунувся, не бачиш - уже не підіймешся?".
Сходив я по своїх справах, час їхати назад, дивлюсь - там уже з десяток машин стоїть. Одна пробує виїхати, дев'ять інших водіїв штовхають. Чого ж це вони вдев'ятьох не можуть легковушку виштовхати? Пішов допомагати - одразу втямив - штовхати майже неможливо - сам за ту машину чіпляєшся аби не впасти - такий каток під ногами. Машина стала поперек дороги (розвернуло), так один (один!) хлопець однією рукою підштовхнув корму, і машина повернулася і знову стала вздовж схила - отака слизота. Виштовхали так за 10-15 хвилин дві машини. А третя стоїть унизу на горизонтальній ділянці і не може навіть рушити - обертаються колеса легенько собі на місці, і все - хоч на холостому й на передачі її лишай, виходь з машини - будуть собі обертатися й далі.
Звертаю увагу на шини - у тих двох, що виштовхали і у цього третього явно зимові шини - з глибоким протектором відповідної "зимової" форми. Звертаю увагу на манеру виїзду на гору - хто на першій газує, хто на другій - все їднак. Кажу їм: "тут на третій треба". У відповідь - подив - на якій-якій?
Ну, як третій все одно стоїть - махнув йому рукою, мовляв "пропусти". Що робить, пропускає. Я легенько торкнув з другої, тоді одразу третю, і тух-тух-тух - під поглядами квадратних очей (хто таке бачив - той знає звідки цей вислів узявся - це зараз уже не завважають на первинне значення слів) тих, хто готовий був штовхати - виїхав собі на гору. Через кілометр друга гірка, крутіше, але коротше. Внизу нерухомо стоїть покинута газелька. До мене біжать люди і махають, мовляв "не їдь, вже пробували - туди не заїдеш!". Чемно обминаю газельку і виїжджаю на гірку.
Так довго розповідав. Словом, шини добрі. І вміння добре.
0