101

Re: Помогите выбрать стиральную машину

сяся написав:

"горение " фронтальную до сих пор працюе но пора делать профилактику а вообще что это за чудо у мну

Нормальна машина. Зробіть профілактичне прання і хай працює далі. Є така фраза: "Не мішайте механізму працювати"... rock

Папанов казав: "Куй железо, пока горячё", чукчі говорять той же вислів так:
"Куй зелезн, пока горяць"
  0

102

bravo
потребую поради...
перевірив батькІвську LG DD WD10400NDK, воду вже не гріє (налив оцту 5 л. и запустив на 2 год. на 95*.... Зливала практично холодну воду (дверця повністю холодна). Машина дуже грязна зсередини (видно під рез. ущільнювачів). Помилки не видає. Якби не це то стірає і наріікань не має.

Машині десь близько 7 років. Вода жорстка, якщо не сказати дуже жорстка. Постійно використовувався калгон.
Промивка оцтом єфекту не дала (того що очікував). Це перша за сім років промивка оцтом.

Що можете порадити... що можна зробити щоб реанімувати тен, і промити машину??? Якщо тен згорівший, машина показала б помилку чи ні?

Логан 1,6 2010 р.в. Laureat був.
Зараз ВАЗ 2102 1979 р.в.
  0

103

Oleg Pili написав:

Якщо тен згорівший, машина показала б помилку чи ні?

Олег, не обов`язково машина покаже помилку при згорівшому нагрівальному елементі. Це залежить від марки, моделі і прошивки...
Позаду машинки на 4 саморізах треба зняти задню кришку. Знизу бака будуть контакти тена. Тестером (як що є) прозвонити тен.
  Має бути десь приблизно 24 ома. (не кілоома, не мегаома) І між силовими контактами і масовим контактом (посередині) не повинно прозвонюватися ніяк - як що звониться, тен "пробитий" (майже труп).
  Як що тен не звониться, або звониться кілоомама або мегаомами, то він мертвий.

0

104

bravo
а як можна ще почистити? Що можна залити?....
Мої варіанти  - літрів 10 уксусу, і на довге прання... 1 год стірає, 2 години кисне, потім знову... і так два дні підряд. можна так зробити???

Зараз ВАЗ 2102 1979 р.в.
  0

105

Oleg Pili
Если "ТЭН умер - да здравствует  ТЭН". Коллега bravo описАл все верно. Последняя надежда может быть в случае, если в ТЭНе присутствует термодатчик, то при его выходе из строя, ТЭН не работает. Лечится заменой самого термодатчика, или же исключением оного, т.е. подключением "на прямую". А так, хоть серной кислоты залей, ТЭН не "воскреснет" empathy

Dacia Logan Mcv 1,6 Laureat 2008  ГБО
  0

106

Oleg Pili написав:

а як можна ще почистити? Що можна залити?....

Олег, для початку, як що машина не гріє воду, треба визначити, чи живий ще тен. Правильна діагностика покаже правильне лікування. gfish
  4 вінта на задкій кришці і всі внутрощі перед тобою. acklad Як що в Тебе не має тестера, тен хоч якось можна провірити "колхозним" способом. nose_eat Подвійний дріт з вилкою, від відслужившого електроприбора (впевнений, що в кожного такий в дома знайдеться), підключаємо (підмотуємо) на крайні контакти до тена (клеми проводки самої машини звісно зняті) - полярність не має значення. Середній масовий не трогаємо, як що він є (на багатьох Лижах масова клема іде на болт кріплення). Заливаємо пару літрів води (що б показалася в барабані) і втикаєо вилку в розетку. focus
  Якщо через хвилину чути шепіння, як від чайника, значить тен ще гріє (нитка накала в середині ціла). app
  Як що ж шипіння не має, через 10хв. вода далі така ж холодна, як і була, або автомат біля лічильника вибив після включення тена - він мертвий і підлягає заміні. g_hosp
  Правда цім способом не можна провірити тен не "пробой". dntknw

GENAULT написав:

присутствует термодатчик, то при его выходе из строя, ТЭН не работает

Як правило, вмирає в першу чергу нагрівальний елемент. Але, як замітив мій коллега, причина може бути і у виході з ладу термодатчика. Ну цей тільки тестером... Я не пам`ятаю точно, але має звонитися десь приблизно 12-24 КІЛООМА (не оми, не мегаоми). vissla
Так що, Олег, там не має нічого складного і страшного. Пробуй. Відпишешся. Удачі. wink

0

107 Відредаговано Сіренький (2013-02-18 10:35:27)

bravo
Саша привіт.
Потрібна порада.
В суботу поліз до своєї пральної машинки Занусі zwt 5105 (вертикальне завантаження) і побачив ось таку картину
http://i.piccy.info/i7/cbfad9bb4cfa74655441e3ccbc8a9780/4-55-2011/25502283/101_002_800.jpghttp://i.piccy.info/a3/2013-02-18-07-29/i7-4149260/755x566-r/i.gif

Ліва сторона з підшипником чи з тим, о від нього залишилось
http://i.piccy.info/i7/1882948a3dbe1a94b985792d8f77ac14/4-55-2011/29766485/101_003_800.jpghttp://i.piccy.info/a3/2013-02-18-07-30/i7-4149268/755x566-r/i.gif

Ліва кришка http://i.piccy.info/i7/12900a04a9b0f08740f8fe10d2309f38/4-55-2011/2557217/101_007_800.jpghttp://i.piccy.info/a3/2013-02-18-07-32/i7-4149207/755x566-r/i.gif
http://i.piccy.info/i7/9a7de9c080dc7e6a001dc9e44d667824/4-55-2011/33546446/101_004_800.jpghttp://i.piccy.info/a3/2013-02-18-07-33/i7-4149275/755x566-r/i.gif

Щілина баку http://i.piccy.info/i7/249ffc653efcfdd6c21e7073af2a218c/4-55-2011/34809660/101_005_800.jpghttp://i.piccy.info/a3/2013-02-18-07-33/i7-4149277/755x566-r/i.gif

http://i.piccy.info/i7/d19f7f80f8b2c0dd848e62050aee590b/4-55-2011/39795379/101_006_800.jpghttp://i.piccy.info/a3/2013-02-18-07-35/i7-4149283/755x566-r/i.gif

Logan MCV 1.6 2011+ГБО Zenit Pro+OBD, KME Gold, Hana Red, повна шумоізоляція і шикарні сидіння на електриці від Sport BMW+підігрів+компресорна бокова підтрима+ шини Michelin Primacy 4
  0

108

Машинка працювала 5 років. Десь 2 роки назад кип'ятив тен у лимонній кислоті.
З права, де шків та двигун підшипник нормальний (зовні), а той на фото видно згубила вода але не можу зрозуміти звідки вона була. Перший варіант з під сальника де підшипник, 2-й - через ту щілину в баку. Незрозуміло чи то бак лопнув, чи то так було з самого початку. Вчора два рази при роботі машинки і після перевіряв звідки йде вода і виявилось, що певно з під підшипника...

Ще хотів звернути увагу на ліву кришку. Там на ній є біля "потьоки". Спочатку думав вода + порошок з тієї жирки, але потім глянув на місце  вильоту іржі і тий потік - то вони в різних площинах.
http://i.piccy.info/i7/5707fcb14f15c85c2eed20da597de8f1/4-55-2011/49177950/101_009_800.jpghttp://i.piccy.info/a3/2013-02-18-07-42/i7-4149299/755x566-r/i.gif
Що порадиш? Варіант покупки нової пральної машини без питань, але цікавить що робити з цією.

Logan MCV 1.6 2011+ГБО Zenit Pro+OBD, KME Gold, Hana Red, повна шумоізоляція і шикарні сидіння на електриці від Sport BMW+підігрів+компресорна бокова підтрима+ шини Michelin Primacy 4
  0

109 Відредаговано bravo (2013-02-18 11:51:08)

Серинький написав:

і побачив ось таку картину

Сергій привіт. Картина не є страшною. Скажу маленьку правду - Ви (твоя сім`я), ігнорували звуки, які видавала машина останні 3-4 місяця. Наприклад - Ти почув, що загудів ступечний підшипник в Логані, і ... просто забив, до тіх пір, поко пітшипник не розмотоло, вклинило і вигризло саму ступецю. От тоді і проблеми.

Серинький написав:

Щілина баку

Ти бачиш уявне. Це не щілина. Місце, де зходиться бак, ущільнювальна резина і її пластиковий хомут. На рахунок щілини не хвилюйся. ЇЇ немає.

Серинький написав:

Варіант покупки нової пральної машини без питань, але цікавить що робити з цією.

Це те ж саме, коли Ти написав би: "Загудів правий передній ступечний в Логані. Варіант купівлі нового Логана без питань, але, що робити з цім?" dash1
Підшипник - це така сама змінна запчастина в Твоїй пралці, як і в Логані. Розхідник. g_hosp
Друге питання, як що Тобі надоїла ця пралка, і Ти хочеш іньшу. Або Ти маєш багато бабла. Або, Сергій, Ти не знаєш, як зремонтувати свою пралку і вдаєшся до крайнощів. dntknw

Серинький написав:

то вони в різних площинах.

Коли машина працює, особливо на віджимі, ми бачимо ледь вібруючий кузов. А в середині бак на пружинах і амортизаторах труситься, як припадочний і з великою амплітудою... Вот ржаву воду і розкидає куда попало. tease

Серинький написав:

фото видно згубила вода але не можу зрозуміти звідки вона була

Порвався - пустив сальник. Вот і почала вода іти через пітшипник.

Серинький написав:

що робити

Як що Ти вирішив купити нову пралку - іди і купи - це Твоє рішення. Зараз в магазинах хороші машинки майже відсутні. Одноразові баки, делікутна (не винослива) електроніка, і т.д.
Але, як що Ти рішиш замінити пітшипник своєї машинки, (це буде дешево і надійно) я тоді Тобі допоможу. Опишу, як все зробити поетапно. Що не зрозуміло буде, доповню фотками. empathy
Дай відповідь і сфоткай панель управління своєї машини. Бо, як що треба, то опис займе трохи часу.

0

110

bravo написав:

Але, як що Ти рішиш замінити пітшипник своєї машинки, (це буде дешево і надійно) я тоді Тобі допоможу. Опишу, як все зробити поетапно. Що не зрозуміло буде, доповню фотками.
Дай відповідь і сфоткай панель управління своєї машини. Бо, як що треба, то опис займе трохи часу

bravo
Серинький

Саша, Сергій, а ви спробуйте в онлайні ч/з скайп crazy Для Сашка це взагалі буде безцінний досвід: "ремонтую пральні машини по скайпу. тел. ХХХ-ХХХ-ХХ-ХХ. Олександр"

Dacia Logan "Сіра комета" base1.4 (Phase1.RO) 2007-2011
Renault Logan "Чорна перлина" amb1.6 (Phase2.RU) since 2011
http://www.logan.in.ua/forum/viewtopic. … 44#p348444
  0

111

bravo
звісно буду ремонтувати... я так зрозумів, що потрібно спец. ключем або двома болтами викрутити той супорт і замінити його разом із підшипником... але ти краще на цьому розумієшся, є час і бажання допомогти - буду дуже вдячний.... tbsenile

0

112

http://www.24aul.ru/large/641/3207985.jpg фото не моє але точ в точ...

0

113 Відредаговано bravo (2013-02-18 13:49:37)

Серинький написав:

звісно буду ремонтувати

Сергій, ввечері (буду мати трохи більше часу), зроблю для наглядності пару фоток і все опишу.

Серинький написав:

що потрібно спец. ключем або двома болтами викрутити той супорт

Ключем, можна і болти, але...

Серинький написав:

той супорт і замінити його разом із підшипником.

Корпус з пітшипником дорогий... Клієнтам я міняю, так меньше мороки. А своїм, є дешевший спосіб.

Серинький написав:

є час і бажання допомогти - буду дуже вдячний

Поможу, до вечора. rock

0

114

bravo
Дивився ціну підшипника в супорті...орієнтовна ціна 160-180грн...не так і дорого...

0

115 Відредаговано bravo (2013-02-18 17:28:05)

Серинький написав:

орієнтовна ціна 160-180грн...не так і дорого

Секрет в тому, що бажано міняти обидва пітшипника. Пітшипники в корпусі з сальниками, доставка, бензин. Випливає "не дорога" сума. Да, в цьому вареанті, тільки відкрутив, почистив вала і посадочне місце сальника, і новий корпус закрутив.
Но є реально дешевший варіант. Ну своїми руками правда, але дешевше і працює, як з завода...
Да забув запитати, який номер пішипника 203, чи 204. Є там трохи різниця. wink

0

116

Як дізнатись чи поміряти? В інтернеті пробивав то ніби 203...

0

117 Відредаговано bravo (2013-02-18 20:01:54)

В тебе вроді 203. Ніби то.
Витерти тряпкою з розчинником обойму пітшибника. На кришечці сепаратора повинен бути номер. Але буває номер і на обоймі. А ні, то штангельом проміряти вал-розмір внутрішньої обойми. 203 - 17.2  а  204 - 20.2.
А взагалі саме перше, тобі Сергію, потрібно викрутити корпус з пітшипником, супорт.
  Ключа ти не маєш, значить береш 2 болта 6-рка. Бажано їх прикрутити до металевої пластіни потрібної довжини, що б вийшла "П"- образна рамка, інакше, коли почнеш крутити (викручувати супорт) то болти почне вивертати в сторону. А ще краще Рамку зробити з гладкого прута 6-рка. Так легше потрібний розмір під отвори в супорті зробити.
  Коли рамку замастириш (а бо, щось на подобії), встав її в отвори в супорті і  довгим штирьом, біля самого супорта, одню рукою тягни за стрілкою на супорті "ОРЕN". В тебе ліва сторона, значить різьба нормальна, відвручувати потрібно в ліво, проти часової. Схематичну схему додаю. (Працюй в рукавицях, стінки гострі)
  Коли відкрутиш, з зовнішньої сторони, Я на фотці показав це місце червоним, госрим любим предметом (Тонке зубильце, викрутка, чи такий кіж з полотна фото) вишкрябуєш стінку, що б повністю оголиася зовнішня обойма пітшипника. Вичістити треба так, що б вибиваючи пітшипник, йому нічого не мішало. Інакше супорт лопне. НІ на стінкух, ні перед ободом обойми... Я це роблю спочатку паяльником, і потім вичіщаю досконало вже "ножем". Вибиваю по чуть, пластмаса дуже хрупка. І не зацепити (зігнути) пластікку, в яку впирається пелюсток сальника. Запресовую тоже з вагом.
  Сальник стоїть навколо вала. Такий собі маленький лепесток по кругу. Витягнути піддівши викруркою. Те місце почистити  і обезжирити. № сальника VA 22. Пластінку в супорті почистити йожиком (металевим, з нержавійки) до посуду. Наждачкою НІ. (НІ).
  Ну і все збирати у зворотньому напрямку. Все почистити. Запресувати пітшипник в супорт. (де паяв-чистив нічого більш не трогай) Поставити рівно на чисте місце сальника. І до упора не поранившись затягнути корпус з пітшипником на свому місці. (перед тім змазавши різьбу чимось "жирним" - ВД, Масло.)(не забути про тонку чорну уплотнітєльну резинку - на своє місце)
Як що зробиш лівого, відпишись. Що не зрозуміло- питай.
Зараз фото закину.

0

118

Даешь ремонт стиралки онлайн!!!!

Laureat 1.6+ABS+кондей+ПБП+Toreador Red+вешалка для пиджака+подлокотник+литьё. 2007г.р.
лучше по утру на Google Earth искать ГДЕ ты пил, чем на youtube КАК...
Постарайся получить то, что любишь, иначе придется любить то, что получил.....
Никому не доверяй, и тебя никто не предаст.
  0

119

допрыгался и я не успел с профилактикой -час назад жена вкл. стиралку а из под нее лужа ржавой воды . по звуку и тактильно - шабаш подшипнику . HELP !!!

0

120

сяся написав:

Даешь ремонт стиралки онлайн

Все жартуєш. big_smile А людям горе. grater

сяся написав:

а из под нее лужа ржавой воды

Шо хоть за апарат. Кришку зняти і фотку зробити. g_hosp

0

121

bravo написав:

сяся написал:Даешь ремонт стиралки онлайн

-  сяся offtopic этого не писал !

0

122

я на работу  приеду 28 или 1 потом научите меня как фото вставлять и упёрёд ! (горение югославия фронтальная загрузка WA 843   )

0

123 Відредаговано bravo (2013-02-18 23:16:41)

сяся написав:

этого не писал

Сорі, сайт щось глюкнув, писав Ротманс зі Львова. dntknw

сяся написав:

потом научите меня как фото вставлять и упёрёд

Саме простіше ( в FAQ) фотка з компа вставляється під пост, якщо вибрана версія відповіді "Ответить", або коли текст написаний, "Редактировать" - тож дає. imho2 Но фотки треба зменьшувати до 100 Кб. інакше не загрузить.

0

124 Відредаговано Grabb (2013-02-18 23:22:29)

Так-так, а темка потрохи перетворюється на "помогите ПОЧИНИТЬ стиральную машинку"
І все завдяки Саші bravo like

offtopic П.С. до речі Сашко, ну майже анекдот:
- а як правильно

bravo написав:

пітшиПник

чи

bravo написав:

пітшиБник

- піДшипник, піДшипник!!! dumbom
wink

Dacia Logan "Сіра комета" base1.4 (Phase1.RO) 2007-2011
Renault Logan "Чорна перлина" amb1.6 (Phase2.RU) since 2011
http://www.logan.in.ua/forum/viewtopic. … 44#p348444
  0

125

bravo
Дякую за допомогу. Але власниця машини, моя мама, суворо назавжди заборонила лізти в машину. Табу. Каже скільки ій відведено, то і хай працює.

Питання може й глупувате... dumbom На такій же LG, (моїй)  якщо відключена від напруги, якщо крутнути барабан, на пару секунд вона включається, і тухне... я якщо підключена до напруги (а сама машина вимкнена) крутнути барабан - і вона повністю включається...

Не те щоб я постійно так бавився, але інколи кручу барабан щоб подивитися де прилипла білизна, і вона таке робить... Це не шкідливо для машини?

Зараз ВАЗ 2102 1979 р.в.
  0