1

Тема: Поясніть з режимами зарядки автоакума

Сорі за трохи офтоп, але все-таки спитаю.

Присобачив до UPS-а (безперебійника) автоаккум 70 ампергодин  звичайний, обслуговуємий (готуюсь до відключень ел. енергії). UPS запрацював, але з зарядкою як мені здається проблеми - "булькає" (виділяється водень, трохи відкрутив корки). Втикнув реостат, амперметр, зменшив зарядний ток до 100 mA  - всеодно "кипить". Зменшив до 70 - вже ні, але UPS не запускається.

Питання просте - виділення бульбашок це нормально? І чи не розірве аккум, якщо корки закрутити? (калюжа кислоти мені вдома зовсім не потрібна) І взагалі, чому він кипить? Токи-ж сміхотворні, і головне - акум вже не заряжається такими токами, тільки тримається в робочому стані.

Dacia Logan 1.6, 2006, Ambiance, 2-й власник, ГБО Stag >150 т.к.
  0

2

Re: Поясніть з режимами зарядки автоакума

Harddriver,  Мне объяснили что на автомобильных аккумах работают только серверные  бесперебойники .  Дома выход только в преобразователях 12/220

Ford Escape SE 4WD 1.5 ecoboost
  0

3

Harddriver,  Мне объяснили что на автомобильных аккумах работают только серверные  бесперебойники .  Дома выход только в преобразователях 12/220

0

4

0

5

Тема особо актуальна для тех, кто использует твердотопливные котлы.
Так вот, отработана хорошо зарекомендовавшая себя схема - сеть, зарядное - АКБ 100...130А*ч - инвертор.
Эта схема тянен котельный цирк. насос сутки. Зарядка АКБ отсекается по достижению напряжения.
Схемы с ИБП менее надежны.

0

6

Don Kortes - працює звичайний APC 500, причому на відміну від китайського гуано навіть нема високої напруги на клемах аккума.

Георгич - чесно пробував придбати такий агрегат, але китайщина це все, і важко знайти інвертор, який ще й заряжає (шукав).

Жаль, відповіді на питання так і нема(

0

7

Harddriver, Если я правильно понимаю то ИБП не рассчитаны на длительную работу в режиме инвертора.  А чем не устраивает обычный недорогой инвертор? Понятно что китайский. Я английского или французского никогда не видел и, думаю, не увижу. 99,99% компьютерной техники и электроники у нас  уже китайские.  Давно уже никто из знакомых и я не заморачиваемся по этому поводу.  Сделать связку  инвертор и недорогое ЗУ и будет все ОК

0

8

Don Kortes написав:

Мне объяснили что на автомобильных аккумах работают только серверные  бесперебойники

да ну. вся серверная у нас собрана на АПСах (теперь Шнайдер Электрик). Туда рядами становятся 12В 4,5АН либо 12В 7АН. Никогда автомобильных не было.

Dacia Sandero 2008 1.6MPI,Renault Kangoo II 2013 1.5DCI, Renault Clio III 2007 1.6,VW Tiguan Sport 2012 2.0TSI-продано,
MAZDA CX-5 2018 2.5 SKYACTIV®-G, VW ID.4 2023,AUDI Q3Sport 2018 2.0TSI
Heckler-Koch VP9 , AK-103, Sig Sauer MCX Spear-LT 9" 300blackout
  0

9

ИБП не рассчитаны на длительную работу в режиме инвертора

Ставиться вентилятор від комп"ютерного БЖ що дутиме на ключові транзистори - і все працює днями. Погугліть, таке робили і не раз.

Я английского или французского никогда не видел

Бренд - це важливо. Це гарантія, що над схемотехнікою трудились інженери, а не "кмітливі  самоуки" з підпільних фабрик.

Сделать связку  инвертор и недорогое ЗУ и будет все ОК

Ага, і вручну переключати це все, і закипить, чи згорить, якщо забудеш. Ні, дякую.

0