Тема: Б'є в руль на швидкості понад 120 кмч.
Хай всім.
Вчора мене поздоровлювали з другим днем народження - в Карпатах відбулася аварійна ситуація - після легкого дощу пішли випари з асфальту, і на спуску внаслідок надто різкого гальмування відбувся "поліцейський розворот" з зносом 2-х осей (в т. ч. і передньої!)
Спасли навички водіння Жигуля взимку і можливо вищі сили, т. як їхав я в потоці, і зустрічний їхав до того-ж. класичний маневр при "закручуванні" (2 тапка в пол) призвіві-би тільки до того що хтось би в мене врізався, в кращому випадку ззаду.Швидкисть (~80 кмч. ) скинув тормозивши юзом (боком), іншого виходу в той момент напевно не існувало. Коли відчув, що зносить і передню вісь, зрозумів, що справи кепські На щастя зустрічний встиг проскочити, і я вже видивлявся зручне місце, у що "притулити" свій бік (чи зад) на лівій обочині (там-кювет, якщо придивитися). Знайшов Це був невеличкий заїзд у чийсь двір, куди я в'їжжав вже практично задом, не забуваючи відторможуватись при вижатому щепленні.
Бордюр:
Знаю, такі "маневри" не проходять безслідно. Тепер, коли розгагяєш до 120 і вище починає ритмічно постукувати в руль, неважливо вижате зчеплення чи ні.
Більше не розганяв, жду що скаже шановне паньство. Серйзно задумався про необхідність настройки "кодлуна" (гальмівну рідину міняв недавно на сервісі), і покупки слідуючої машинки вже з ESP.