1 Відредаговано Harddriver (2016-06-28 09:55:47)

Тема: Б'є в руль на швидкості понад 120 кмч.

Хай всім.

Вчора мене поздоровлювали з другим днем народження - в Карпатах відбулася аварійна ситуація - після легкого дощу пішли випари з асфальту, і  на спуску внаслідок надто  різкого гальмування відбувся "поліцейський розворот" з зносом 2-х осей (в т. ч. і передньої!)

Спасли навички водіння Жигуля взимку і можливо  вищі сили, т. як їхав я в потоці, і зустрічний їхав до того-ж.  класичний маневр при "закручуванні" (2 тапка в пол) призвіві-би тільки до того що хтось би в мене врізався, в кращому випадку ззаду.Швидкисть (~80 кмч. ) скинув тормозивши юзом (боком), іншого виходу в той момент напевно не існувало. Коли відчув, що зносить і передню вісь, зрозумів, що справи  кепські  neutral  На щастя зустрічний  встиг проскочити, і я вже видивлявся зручне місце, у що "притулити" свій бік (чи зад) на лівій обочині (там-кювет, якщо придивитися). Знайшов smile Це був невеличкий заїзд у чийсь двір, куди я в'їжжав вже практично задом, не забуваючи відторможуватись при вижатому щепленні.

http://i.imgur.com/rmiCyY9.jpg

Бордюр:

http://i.imgur.com/iMOmIgX.jpg

Знаю, такі "маневри" не проходять безслідно. Тепер, коли розгагяєш до 120 і вище починає ритмічно постукувати в руль, неважливо вижате зчеплення чи ні.
Більше не розганяв, жду що скаже шановне паньство. Серйзно задумався про необхідність настройки "кодлуна" (гальмівну рідину міняв недавно на сервісі), і покупки слідуючої машинки вже з ESP.

Dacia Logan 1.6, 2006, Ambiance, 2-й власник, ГБО Stag >150 т.к.
  0

2

Re: Б'є в руль на швидкості понад 120 кмч.

Добре, що не травмувався...
Почни з простого - відбалансуй колеса на шиномонтажі.

Renault Grand Scenic ІІІ (2011) дизель 1,5 110 л.с., механика - Крокодил
Volkswagen Polo 1.4 (2011) 85 л.с. + робот DSG 7ст + кондей - рабочая - был
Logan Ambiance 1,4 (2008) 75 л.с. + ГУР + передние ЭСП + ГБО by rk03 - был
Deawoo Matiz 0.8 (2002) 52 л.с.- был
  0
Спасибо сказали: Harddriver1

3

shok Янгол поруч десь літав-пощастило.Після зустрічі с бордюром легко могло погнути диск(вісімка),перевіряйте всі колеса на шиномонтажі.Не завадило б і підвіску оглянути,гне і задню балку і передні ричаги з підрамником.

Логан синий 1.5dCi Laureat ABS диски...
Citroen Berlingo 1.6 XTR HDi
  0
Спасибо сказали: Harddriver1

4

Harddriver написав:

покупки слідуючої машинки вже з ESP.

plus

0

5 Відредаговано alex.cver (2016-06-28 17:31:33)

Harddriver написав:

Серйзно задумався про необхідність настройки "кодлуна" (гальмівну рідину міняв недавно на сервісі), і покупки слідуючої машинки вже з ESP.

есп не пананацея. Панацея это новая машинка. Просто пришло время старой в утиль. Я на Степвэе без ЕСП вчера на бориспольской 140 ехал при ее то короткой базе и сопротивлении и ничо. Только КИА не берите а то будете ездить и материться и материться и ездить.

Mazda CX-5, AWD, 2.5л, бенз
  0

6

alex.cver написав:

есп не пананацея.

панацея

alex.cver написав:

Я на Степвэе без ЕСП вчера на бориспольской 140 ехал

Я на ВАЗ2101 так ездил в 1976г
[merge_posts_bbcode]Добавлено: 2016-06-28 20:58:18[/merge_posts_bbcode]

alex.cver написав:

Только КИА не берите

За взаимопонимание  storstark

0

7

alex.cver написав:

Только КИА не берите а то будете ездить и материться и материться и ездить.

разные KIA бывают...http://kia.ua/img/article/95/24_main.jpg

Ford Escape SE 4WD 1.5 ecoboost
  0

8 Відредаговано Harddriver (2016-06-29 09:30:26)

Колись розглядав Кіа Соло, читав форуми, дійшов до висновку, що "сирі" вони всі,  Hundai краще smile

Але слідуюча машинка буде джип на газу. Хочу найдешевий в обслузі Ford Fusion з тіптроніком (награюся - куплю більший, а форд віддам жінці) Також подивляюся в сторону Сандеро чи Степвей (теж дешевий в обслузі) але у реношек автомати - гівно.

Dacia Logan 1.6, 2006, Ambiance, 2-й власник, ГБО Stag >150 т.к.
  0

9

Harddriver, ну я б Фьюжн джипом не стал называть))) У мну было 2 служебных Фьюжена 1.6 на мешалке.
Что могу сказать, аэродинамика не лучшая и парусность высокая – шарахается от встречных фур.
По комфорту не понравился пластик салона – через 3 года начинается скрипеть/рипеть во всей массе.
Во всем остальном машинка получилась ооочень удачной, поразила неубиваемость ходовой. По нашим ямам она выкатывала по 150 тыс, без вмешательства. Диски литые гнулись, а подвеске хоть бы хны.
В общем, по сути Фьюжн таки джипчик – очень выносливый и надежный. Легко скачет на бордюры. В общем, для города то что надо. Ну а на трассе я писал выше – парусность чувствуется, где то как в Логане.

0

10

Don Kortes написав:

разные KIA бывают..

Это да. Я под КИА имел все кроме Спортейджа и выше. Имел ввиду Сид или РИО или Черату. Но Спортейдж тоже не берите ибо дорого. Лучше при такой стоимости CX-5 или РАВ4.

Mazda CX-5, AWD, 2.5л, бенз
  0

11

кмк при кривых дисках дисбаланс бы чувствовался на 90-100.
если начинает бить на 120 - я бы проверил рулевые наконечники.
а так конечно на сервис.

Logan phase1 Red 1.4 -> Seat Toledo Superwagen Dark gray 1.6
Logan phase2 Gray 1.4 -> RIP 25/09/2009
Cannot find REALITY.SYS...Universe halted.
  0