2,901

Re: Зимняя резина на Логан

Larsen написав:

Однак зимову гуму треба купляти всеодно. От я і вибираю яка найкраще відповідає моїм птребам. Це не то що в мене є проблема і для її вирішення я шукаю мега злу гуму. Ні. Просто хочеться взяти гуму, яка створить мінімум проблем.

Я бы брал без полного привода шипованную резину. Правда если у вас нет жены которая против шипов (хотя каблуки любит)

Mazda CX-5, AWD, 2.5л, бенз
  0

2,902 Відредаговано Larsen (2016-09-14 16:38:44)

RUNO написав:

А я б від повного приводу не відмовився

Так я ж тебе і не відмовляю. wink

RUNO написав:

Можна пробивати  сніг по півметра а то й більше.

Дякую, не хочу я це робити, ні на якому приводі. Ремонтувати, фарбувати, полірувати бампери це не моє хоббі. wink
Я не оффроудер, і кросовер, з любим приводом, всеодно неправильна іграшка для оффроудера. Ну а мені просто треба щоденні покатушки по дорогам, без виїзжання за їх межі. angel
[merge_posts_bbcode]Added: 2016-09-14 16:37:48[/merge_posts_bbcode]

alex.cver написав:

У меня на Sportage - Bridgestone Blizzak REVO GZ.
На Stepway - GoodYear Ultra Grip 7.

Ні одна ні друга не існує в потрібному мені розмірі (225/65R17).

alex.cver написав:

Bridgestone больше для голлоледа на трассах

Ага, в мене про Blizzk VRX теж таке враження склалось.

alex.cver написав:

Я бы брал без полного привода шипованную резину. Правда если у вас нет жены которая против шипов (хотя каблуки любит)

Ні, я сам категорично проти шипів.

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0

2,903

Larsen написав:

Дякую, не хочу я це робити, ні на якому приводі

Ну не хочеш , як хочеш  big_smile
[merge_posts_bbcode]Добавлено: 2016-09-14 17:43:41[/merge_posts_bbcode]

Larsen написав:

Ні, я сам категорично проти шипів.

А я за шипи. За 6 сезонів на комплекті Нокіан ХКПЛ 7 загубив одного шипа, хоча по асфальту катаю доволі активно

0

2,904

RUNO написав:

А я за шипи. За 6 сезонів на комплекті Нокіан ХКПЛ 7 загубив одного шипа, хоча по асфальту катаю доволі активно

Нажаль, цей досвід мені нічим не допоможе. sad

0

2,905 Відредаговано alex.cver (2016-09-14 16:58:36)

RUNO написав:

А я б від повного приводу не відмовився    Взимку це взагалі супер. Можна пробивати  сніг по півметра а то й більше. А як одягнути ціпки, то як трактор

Скажем так - это не панацея. Цем больше джип - тем дальше за трактором бежать. Полный привод - это и расходы на его содержание. Не скажу что он сильно нужен. Иногда выехать или сдернуться - нужен, летом я ездил на Голубые озера где в принципе в песке ВСЕ 95% застряют кто без полного привода. Просто полный привод обычно прдается в топовых комплектациях и оооооочень за дорого. Из самого дешевого полного привода - я бы выбрал Дастера.Потому что все отсальное или от 750 или дороже 800 тыс грв. Посмотрите на цены c полным приводом
Sportage, РАВ4, Кашакай, CX5,Yeti, Forester и особенно Каджар и Вы прозреете от цен на полный привод. Тенденция у всех производителей постепенно его убрать и приучить народ брать переднеприводные кроссоверы а ля Каптур ибо так дешевле для производителя но по цене как раньше были с полным приводом smile Пока Дастер самый доступный.

0
Спасибо сказали: Larsen1

2,906

RUNO написав:

А я за шипи.

imho2 Шипы есть смысл брать если приходится часто ездить по "ледяной" дороге (дача-село,гаражи не чистят, ледяная горка перед домом-работой и т.д.) В остальных случаях хорошей резиной без шипа вполне можно обойтись.

Уже есть RENAULT Logan Ambiance 1.4 + ГУ + кондиционер   Бортовик
  0

2,907

Larsen,
Тесты проплачены и не всегда правдивы.
Тем более нокиан им надо продавать что дороже ....
Просто бизнес.

Киев
Шкода Рапид 1.6, .110л.с ....+  Дастер 1.5,  110л.с
Бортовой тут: https://www.logan.in.ua/forum/topic1840 … 110ls.html
  0

2,908

alex.cver, саме так. Скажу більше - я вибрав РАВ4 не тому що в нього більша прохідність ніж в Логана.
Чомусь прийнято вважати що кросовери люди купляють для того щоб на них лазити в говна. Але на практиці, більшість використовують їх як щоденне сімейне авто. Це не позашляховики. Вони не для цього створювались.
[merge_posts_bbcode]Added: 2016-09-14 17:17:25[/merge_posts_bbcode]

Александр007 написав:

Тесты проплачены и не всегда правдивы.
Тем более нокиан им надо продавать что дороже ....
Просто бизнес.

Все може бути. Вірити нікому не можна. Хоча якщо багато джерел, в тому числі і тести і відгуки (відгуки теж можуть бути заказні, я вкурсі), співпадають, то не зробити висновків не можливо.
Ну і здоровий глузд підказує що якби Нордман був кращим за Хаку, то Нокіан продавав би його дорожче. wink

0

2,909

Larsen написав:

Нордман був кращим за Хаку, то Нокіан продавав би його дорожче.

нордман и есть хаккапелита снятая с производства, называлась nokian hkpl RSI (можно погуглить). Когда я увольнялся, появилась нордман сув 2 или как там, а это и была HKPL R. Нордман реально хорошая резина, ездил знакомый на тигуане на ней.

Renault Logan NEW 2013, Authentique, 1.6, ГБО
Бортовой журнал
  0

2,910

Александр007 написав:

ем более нокиан им надо продавать что дорож

Вот жеж спорщик smile Подержите в руках обе резины. Разница очевидна smile

Уже есть RENAULT Logan Ambiance 1.4 + ГУ + кондиционер   Бортовик
  0

2,911

Nomac, ну так я ж про Хаку RSi 2004 писав пару постів вище. wink
Наскільки я розумію, за свою ціну, Нормад дуже хороша гума. Але все ж таки, Хаккапеліітта краще.
Впринципі, ніхто не приховує що Нордман бюджетна модель, в ній використовується гірша, але дешевша суміш ніж в Хакках. Тому вона впринципі не може буте кращою за Хакку - візерунок від старої, давно знятої з виробництва Хакки, суміш бюджетна, навіть гірша ніж була на Хакках 2004 року. Якось так.

0

2,912

alex.cver написав:

Пока Дастер самый доступный.

Сотрудник взял sx4 до 500. Как раз конкурент к Дастеру.
если верить офф сайту то дастер стоит 460 тыс а sx4 458 тыс

Mой бортовик http://www.logan.in.ua/forum/viewtopic.php?id=10422
Мы живем в самой богатой стране, потому что можем себе позволить покупать вещи в разы дороже чем они стоят.
  0

2,913

Larsen написав:

Ну і здоровий глузд підказує що якби Нордман був кращим за Хаку, то Нокіан продавав би його дорожче

Звичайно Нордман гірше за Нокіан. Але не думаю, що набагато. Десь погіршили якість шипа, десь зменшили склад натурального каучука. Але може бути, що навіть брендова гума може з часом погіршувати рецептуру для того, щоб наступна новинка на її фоні виглядала кроком вперед. Це як бритва МАК 3. Якщо вірити їх рекламі, то сьогодні леза новинок вже настільки гострі, що розрізають навіть молекули  big_smile Можна спорити за Нокіан в літі, але зимовий Нокіан дійсно якісна гума за великі гроші. Якщо в розмірі на РАВ 4 ціна Нокіан невелика, то це або якась некондиція або халява, яку треба брати. Я півтора роки тому зажав 1400 грн на Нокіан ХКПЛ8 а тепер ціна 2200. Одна справа 5600 за комплект а інша 8800 грн. Може бути й в розммірі 225/65/17 - поки ще не подорожчала, бо лежать старі запаси. Але в цілому R2 просто не може бути поганою гумою. Потрібно лише розуміти, що інженери проектували цю резину з прицілом на складні зимові умови. Теплий асфальт вона не дуже любить. Але також зрозуміло, що не треба взимку на асфальті ганяти 150 км в час й різко тормозити перед переднім бампером. Виїхав на льоду, в такому ж стилі по снігу та по асфальту і нема ніяких проблем навіть з скандинавськими гумами в нашому кліматі

0

2,914

RUNO написав:

Десь погіршили якість шипа

Який шип в Nordman RS?

RUNO написав:

але зимовий Нокіан дійсно якісна гума за великі гроші

Так було, принаймі до того як її почали виробляти в росії. Тепер все, як мінімум, не однозначно, як мінімум в плані якості.
А на другій шальці терезів, Бридж, який теж не останній бренд в світі, і його зимові шини теж впринципі відомі. Хоч і не такі легендарні як Нокіан. Але зато виробництво в Японії гарантує високу якість.
Але реально, я не прихильник судити по брендам, мене більше цікавлять реальні властивості реальних шин.

RUNO написав:

Якщо в розмірі на РАВ 4 ціна Нокіан невелика, то це

Не вгадав. Це тому що російське виробництво. Там закупівля іде в рублях а не в доларах, а значить вони меньше подорожчали за останні роки ніж моделі, які закупляються за валюту.
Хоча, сам факт російського виробництва, можна в певній мірі назвати якоюсь некондицією. lol1

RUNO написав:

Але в цілому R2 просто не може бути поганою гумою.

Саме тому я вибираю між нею і цим Бриджом.

RUNO написав:

Теплий асфальт вона не дуже любить.

Ну, якщо вірити тестам, і заявам самого Нокіана, асфальт був ахілесовою п'ятою Хаки R. Тепер вони там шось підшаманили, і R2 вже на асфальті тримається на рівні з найкращими.

0

2,915

Larsen написав:

Який шип в Nordman RS?

Нордман - це друга лінія Нокіан. Є й літня й зимова фрикціонка та шип.

Larsen написав:

Хоч і не такі легендарні як Нокіан. Але зато виробництво в Японії гарантує високу якість.

Більш того, Брідж  володіє якоюсь долею Нокіан і робить деяку гуму на заводах Нокіан.

0

2,916 Відредаговано Larsen (2016-09-14 18:34:43)

RUNO написав:

Нордман - це друга лінія Нокіан. Є й літня й зимова фрикціонка та шип.

Я вкурсі, але тут мова йшла саме про Nordman RS. Та й я не розглядаю шипи, про що вже гворив.

RUNO написав:

Більш того, Брідж  володіє якоюсь долею Нокіан і робить деяку гуму на заводах Нокіан.

О! Цікаво. Про таке не знав. Хоча, впринципі, в даному виборі це не грає ролі, адже Blizzak DM-V2 виробляється в Японії.

0

2,917

amendriy написав:

Сотрудник взял sx4 до 500. Как раз конкурент к Дастеру.
если верить офф сайту то дастер стоит 460 тыс а sx4 458 тыс

Не совсем. Во первых там клиренс мал и нет сузуки в дизеле что заставляет терять к нему интерес. Дастер пои одинаковых условиях будет дизельным и экономным и с клиренсом 20см. Хотя сх4 новый вылитый Кашкай 10ти летней давности, чуть приподнятый хэчбек но дизайн ничо у него.

0

2,918

alex.cver, не, ну ясно що по прохідності СХ4 конкурент хіба шо Степвею. Але все ж таки по оснащенню і якості виконання, Сузукі стоїть на клас вище від Дастера. Тому подібне співпадіння цін дуже тривожний знак. Серйозно, якби я вибирав між цими двома... Та не вибирав би я! Тут без варіантів Сузукі перемагає...

0

2,919 Відредаговано alex.cver (2016-09-14 19:42:25)

Larsen написав:

Та не вибирав би я! Тут без варіантів Сузукі перемагає...

Для меня аж никак из-за дизеля. Мне без разницы насколько жесткий или мягкий пластик. Ходовая динамика дизель для меня важнее. На пластик и прочие авто-плюшки я в Спортедже насмотрелся и понял за это НЕ стоит платить деньги. А вот за турбодизель и ходовую и экономичность очень даже стоит. Так что люди разные.
На полный привод - 608 тыс аж никак не 500 да еще упаси Господи с вариатором. Ужасно.
http://suzuki.ua/ua/car/5/sx4#prices
1,6 бензин. 117 кобыл на 1740кг в полной массе. Нунизнаю.
До 100 за 13,5... Нунизнаю овощ какой то и это в бензине и полном приводе. Помоему до Дастера ему как до Киева ползком.

0

2,920 Відредаговано Александр007 (2016-09-14 20:01:14)

Larsen,
так я и не говорю нордман что лучше за хапелиту.
но по качеству выше средного ., на работе катали там где никто снег не чистит и тянут хорошо.
не спорю что есть лучше и дороже...
себе прикупил нордман 4 с шипами на логан самый раз.
Тот же  бридж шипуют на заводах нокиан .

Киев
  0

2,921

alex.cver, ну, кому що. smile В нас просто різні смаки і вимоги до авто. wink

Александр007 написав:

так я и не говорю нордман что лучше за хапелиту.
но по качеству выше средного.,

А, ну так згоден. smile

0

2,922

Larsen storstark ,

Киев
  0

2,923

Проехался по магазинам, хотел глазами посмотреть и руками потрогать всякое шинье.
Зараза, пощупать нечего.
Из шипов стоит Нордман 4, Кордиант, Росава и Кама. В одном нашел пощупать липучки Бриджстоун  и Ханкук. Все...
Цены, кстати, лежат где-то рядом с интеренет-магазинами.
Все говорят что массово завоз будет не раньше октября. Прийдется подождать.

Renault Megane 3 1.5 dCi <- Dacia Logan 2006 1.4 <- Opel Kadett 1,4 MT <- Ford Sierra 2.0 MT
  0

2,924

Deniskov написав:

Все говорят что массово завоз будет не раньше октября. Прийдется подождать.

Цены на свежак, и не только, они тоже поднимут. Когда себе брал зимнюю в летний период по акции, да ещё и с обещанным шиномонтажем -50%. Приехал к ним осенью переобуться так чуть ли не вся шиномонтажка вышла спросить откуда у меня такая скидка (уже была 10-20%).  smile

Renault Logan 1,5 dCi Ambiance 2012 KNM + БК by_AlexSander_
  0

2,925

MACK написав:

Цены на свежак, и не только, они тоже поднимут.

Не думаю что сильно поднимут. У них теперь есть сдерживающих фактор- всякие там интернеты) Сейчас вот магазины вообще пустые, нет людей.

Кто из Краматорска,  где у нас шинные магазины? Маяковского, автовокзал, магазин в конце Социалистической, Старый город на кольце на Ивановку, где еще? Рынок не упоминаем))
Я уже в Славянск ездил, есть там какой-то на въезде...

Renault Megane 3 1.5 dCi <- Dacia Logan 2006 1.4 <- Opel Kadett 1,4 MT <- Ford Sierra 2.0 MT
  0