1 Відредаговано vetalmit (2017-07-01 09:41:19)

Тема: Вопрос по дизелю с пробегом

Привет. После вынужденной продажи логана (чтоб не конфисковали) присматриваю себе машину, заинтересовал дизель такой http://rst.ua/oldcars/renault/megane/re … 68216.html
Но как-то страшно вообще с б/у связываться. Вообще читал, что сименс хорошая топливная, а делфи - ни в коем случае с нашей горючкой.
Что скажите?

Был Renault Logan MCV 2009
Стал Renault Megane 2 1.4 16v 2008
  0

2

Re: Вопрос по дизелю с пробегом

vetalmit написав:

заинтересовал дизель такой

Пробег не указан?

Уже есть RENAULT Logan Ambiance 1.4 + ГУ + кондиционер   Бортовик
  0

3

Нет, пробег не указан. Да и 100% будет смотан. Интересует просто такой мотор. Стоит ли обращать внимание на бу?
Там есть ещё с топливной делфи вариант, но ее мне вообще не советовали.
https://auto.ria.com/ru/auto_renault_me … 15927.html

0

4

vetalmit написав:

Интересует просто такой мотор.

imho2 2006 год, пробег, вероятно, за 200 тык. Лотерея в любом случае. Присадок насыпят и реальное состояние никто  не увидит .
Бензин ремонтировать дешевле.

Уже есть RENAULT Logan Ambiance 1.4 + ГУ + кондиционер   Бортовик
  0
Спасибо сказали: vetalmit1

5 Відредаговано Yeka (2017-07-01 13:38:58)

7500 за 2006год сильно кучеряво хотят.
Возьми 1,6 или 2л бензин,с вменяемой/проверяемой историей.Поставь ГБО,только не дешевый коктейль,и получишь стоимость 1 километра около того же дизеля. Эти двигателя с гидрокомпенсаторами-вопрос рег.клапанов отпадает. imho2

Dacia Logan 1.6 8V-продано.Renault Mégane II-продано
Honda Accord Tourer 2.4 AT Type S-експлуатується
Citroen Jumpy 2.0i-експлуатується
Dacia Logan 1.6 8V MCV-експлуатується
  0

6

Понял, спасибо. Буду искать бензин.

0

7

vetalmit написав:

Буду искать бензин.

Если универсал то желательно 2л.У меня был седан 2007 1,6. на механике.Сред расход бензина в р-не 7,5л. Автоматы обходи стороной.

0

8

Yeka написав:
vetalmit написав:

Буду искать бензин.

Если универсал то желательно 2л.У меня был седан 2007 1,6. на механике.Сред расход бензина в р-не 7,5л. Автоматы обходи стороной.

Универсалов совсем мало. В харьковской обл. с бензином один и тот глилой в хлам.
Готов уже на седан, только хороших в Харькове пока не нашел.

0

9

vetalmit написав:

Понял, спасибо. Буду искать бензин.

Бензин ніколи не дасть такої динаміки як дизель.
Я пересів з бензину на соляру і поки нітрохи не пожалів.
Я б радив проїхатись і на тому і на тому, а тоді робити висновки.

Dacia Logan Prestige 1.6mpi (тільки приємні спогади)
Renault M3 1.5dci https://www.logan.in.ua/forum/post629501.html#p629501
  0
Спасибо сказали: alex.cver1

10

OKurylyshyn написав:

Саме тому дизелі так рідко використовують в автоспорті, особливо в тих видах де динаміка дуже важлива? wink

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0
Спасибо сказали: сяся1

11 Відредаговано alex.cver (2017-07-02 14:08:56)

Larsen написав:

Саме тому дизелі так рідко використовують в автоспорті, особливо в тих видах де динаміка дуже важлива?

Самэ тому я кляну Спортейджа  2.0л бензин за його динамику, який ледь-ледь плентаеться не тiльки в мiстi, але на трасi вiн НЕ iде. Недавно вразило коли в салонi 4 людини то вiн зовсiм НЕ тяне. Коли сiдаю на Рено с дизельним двигуном, то враження як пiсля запору нарештi усе добре.  С дизелями такого не буде - хоть 1 чи 4 людини в салонi йому майже байдуже, динамика вражае пiсля бензина. Якщо поставити ГБО то зовсiм здохне той Спортейдж. Не слухай Ларсена-олiгарха smile Усе треба тестдрайвити. У нас хлопець взяв Фольцвагена дизель с 200 тис пробiгу на роботi i все добре. Якщо авто й правда з Нiмеччини то там все повинно бути Ок.

KIA Sportage 4WD,2.0 бенз,ручка,2013 upp
Sandero STEPWAY 1,5 dCi, синий, 2014 - продано
Плюсы/минусы реношного дизеля по опыту владения Stepway - https://www.logan.in.ua/forum/post738140.html#p738140
В игноре - только странные люди (3)
  0

12

alex.cver написав:

Самэ тому я кляну Спортейджа  2.0л бензин за його динамику, який ледь-ледь плентаеться не тiльки в мiстi, але на трасi вiн НЕ iде.  Недавно вразило коли в салонi 4 людини то вiн зовсiм НЕ тяне. Коли сiдаю на Рено с дизельним двигуном, то враження як пiсля запору нарештi усе добре.

Поганий приклад, адже динаміка в твого Спортеджа об'єктивно краща за динаміку твого Степвея (твій Спорт - 10.7 с. до сотні, твій Степвей - 13.3 с. до сотні).
А ти говориш про суб'єктивні відчуття, від експлуатації двигуна в неправильному режимі. Не може твій бензиновий Спорт видати і половини своєї динаміки, якщо ти його експлуатуєш в режимі дизеля! Адже, як не дивно, це не дизель. wink
От якби в тебе в Спорті стояв автомат, а не механіка, було б краще, адже навіть автомат правильніше преключає передачі ніж ти (твій Спорт з автоматом, при "тапці в пол", гарантовано досягає сотню за 11.2 с).
Не забувай - твій Спорт тільки "просинається" на 4600об/хв, тоді як Степан здихає вже на 3700. Ясне діло, якщо ти будеш і того і другого однаково крутити до 3700, то отримаєш кращу динаміку на Степані. Але машина не може бути винна в тому, що алгоритм переключення механічної коробки передач, зовсім не відповідає двигуну і трансмісії. Навчись переключатись з другої на третю при 80-90км/год, з третьої на четверту при 110-120, от тоді можна буде говорити про динаміку. А так як ти зараз їздиш, використовуючи не більше 100 к/с, то це не динаміка твого авто, адже в твому Спортеджі конячок 166, і не їх вина що ти їх ігноруєш.

alex.cver написав:

С дизелями такого не буде - хоть 1 чи 4 людини в салонi йому майже байдуже, динамика вражае пiсля бензина.

З максимальним навантаженням, різниця в динаміці на користь Спортеджа буде ще більшою, адже зменьшиться різниця в загальній масі авто, при однаковому співвідношенні потужностей.

alex.cver написав:

Ларсена-олiгарха

Сам такий.   reta

0

13

Звыняйтэ за  offtopic 

Larsen написав:

Навчись переключатись з другої на третю при 80-90км/год, з третьої на четверту при 110-120, от тоді можна буде говорити про динаміку.

О ! а какой режим переключений нужен наприклад на моём горбоконыке - моно в моём бортовике ответить шоб туточки не оффтопить .

alex.cver написав:

Ларсена-олiгарха

- Бач , пан Larsen, , шанують люди  like

0

14

сяся написав:

- Бач , пан Larsen, , шанують люди  like

Та не то слово!  smoke  lol

ЗИ Зараз відпишу в бортовик.

0

15

OKurylyshyn написав:

alex.cver, твоя школа  rock
мовчу acklad

0

16

Дизель дає тягу а не динаміку )))

А что подумал по этому поводу Кролик, никто так и не узнал,
потому что Кролик был очень воспитанный.
  0

17 Відредаговано alex.cver (2017-07-03 06:41:47)

Ларсен уже проходили. Чтобы понять мои "сопли" и "жалобы" на разницу в тяге нужно практически поездить на том и том, теорию ты  не раз излагал с цифрами. Только цифры недавно не помогали когда 4 чел в салоне было  сначала Спотейджа а потом Рено. Ты забываешь еще массу одной и второй а крутящий у них одинаковый 200Нм. Толку с того что Спорт едет быстрее на 1-2 скоростях, лучше бы он это делал на 3-4-5 скоростях как дизель на Рено. Ладно завязали, тебе же виднее по цифрам, но  мне все дано в "ощущениях" и дизель шустрее на трассе и на обгоне и тяговитее Спортейджа особенно при нагруженной машине это супер-мега ощущается да и просто тоже.

Плюсы/минусы реношного дизеля по опыту владения Stepway - https://www.logan.in.ua/forum/post738140.html#p738140
  0

18 Відредаговано Larsen (2017-07-03 07:15:10)

alex.cver написав:

Ларсен уже проходили.

І всеодно одні двійки.  lol

alex.cver написав:

теорию ты  не раз излагал с цифрами.

Вибач друже, але динаміка вимірюється в цифрах, а не в відчуттях. Так само як, наприклад, швидкість. А то прикінь, зупиняє інспектор: "ви перевищили, їхали 170 км/год", а ти йому такий: "це ви, пане інспекторе, викладаєте цифрами, а треба практично поїздити щоб зрозуміти що в мене по відчуттям було 50 км/год, ніяк не більше".   lol

alex.cver написав:

Только цифры недавно не помогали когда 4 чел в салоне было  сначала Спотейджа а потом Рено

Тому що ти не всі цифри використовував.

alex.cver написав:

Ты забываешь еще массу одной и второй а крутящий у них одинаковый 200Нм.

Маса в Спорта приблизно в 1.5 рази більша за Степвей, при цьому потужність більша майже в 2 рази (166 проти 85). Щодо моменту - машину розганяє момент на колесі (поділений на його радіус), а не момент на двигуні. А тепер подумай - якщо ти рухаєшся з однаковою швидкістю на обох, і в Степана при цьому 2200 об/хв і 200Нм, а в Спорта 4400 об/хв і 200Нм, то яка буде різниця моменту на колесі? Правильно! В Спорта момент на колесі буде в 2 рази більшим! А маса більша лише в 1.5 рази...  smile

alex.cver написав:

Толку с того что Спорт едет быстрее на 1-2 скоростях, лучше бы он это делал на 3-4-5 скоростях как дизель на Рено.

Так їх на Спорті просто пізніше треба включати.

alex.cver написав:

но  мне все дано в "ощущениях" и дизель шустрее на трассе

Саме так - відчуття, а не динаміка. І причина цього дуже проста - ти порівнюєш ситуацію, коли при рівномірному русі, і тут і там, в тебе, ну нехай 2000 об/хв, ти натискаєш акселератор, і як поведеться одне і друге авто? Звісно по різному, адже для Степана це оберти максимального моменту, і від нього ти отримаєш наближену до максимальної, динаміку. А для Спорта аналогічні оберти аж на 4400. Тому в Спорті треба спочатку перейти на 2 передачі вниз, а потім топтати тапку, і тільки тоді це буде максимальна динаміка. А без цього ти просто отримуєш половину від того що може видати Спорт, і це дійсно меньше ніж максимум можливостей Степана. Але це не динаміка Спорта, це лише та її частина, більше якої ти боїшся використовувати.

0

19 Відредаговано alex.cver (2017-07-03 08:50:29)

Larsen написав:

Тому в Спорті треба спочатку перейти на 2 передачі вниз, а потім топтати тапку, і тільки тоді це буде максимальна динаміка.

Нипамагает сильно если чесно smile И второе что я хОтел подчеркнуть - бензиновый мотор очень-сильно-очень страдает от загрузки машины. Когда один в Спорте вроде все ок но стоило посадить 4х + багажник все оно реально сдыхает на трассе. Еще раз такого и блИзко не наблюдается у дизеля. Разница при нагрузке огромная как в ощущениях так и на обгоне впереди едущей машины. Ты вот споришь вообще не ездив на дизеле хотя бы конкретно на Степане. И да с безнина нужно выжимать ВСЕ соки чтобы он хоть как то ехал если это атмосферник а масса большая. На дизеле я максимум до половины продавливаю педальку и мне хватает. На Спорте и на 4ой на 100км и тапок в пол до упора а оно НЕ едет вернее нет того "выстрела" что у Степвея. Нельзя сравнивать атмо с турбодизелем, да еще и масса тяжее у Спорта  в 1.5+ раза. Цифры на бумаге одно, а на трассе свершенно другое. Давай зявязывать ибо каждый при своем мнении, а тут тема вроде как по дизелю с пробегом. Но я твои доводы давно понял, только в жизни они не работают, а на 3 скорости на Спортейдже на обгоне при 100км час я НЕ готов ехать ибо оно будет реветь почти в красной зоне тахометра, а не ехать как ты тут расписываешь. Атмосферник это уже вчерашний день как по мне неоправданно жрущий литрами топливо, если на него ставить ГБО оно вообще сдохнет а ехать не будет. Вернее конечно будет, но на уровне телеги coffee

0

20

Grafik87 написав:

Дизель дає тягу а не динаміку )))

гарно сказав  upp

0

21

alex.cver написав:

Ты вот споришь вообще не ездив на дизеле

В тебе пам'ять коротка - їздив я на дизелі. tongue

alex.cver написав:

каждый при своем мнении

Ми тут не про особисті думки говоримо, а про динаміку, яка не залежить від твоєї чи моєї думки, а легко замірюється і є об'єктивною величиною. Ну і те що вона в твого Спорта краща ніж в Степана - не чиясь думка, а об'єктивний факт. empathy

alex.cver написав:

я НЕ готов ехать

Так я ж про це і кажу - це не в Спорта динаміка погана, це ти просто не хочеш так їхати. storstark

alex.cver написав:

Атмосферник это уже вчерашний день

Не про це мова. wink

0

22 Відредаговано Yeka (2017-07-03 09:25:17)

alex.cver написав:

Атмосферник это уже вчерашний день как по мне неоправданно жрущий литрами топливо, если на него ставить ГБО оно вообще сдохнет а ехать не будет. Вернее конечно будет, но на уровне телеги coffee

Мой мотор,всего,на 400 кубов больше вашего Спорта. Бензин,не турбо.Едет и загруженный и не загруженный,и на газу и без. Стоимость 100 км пробега на газу(то что сейчас на счетчике)-96грн.В пробошном городе будет 115-120грн/100км.Поделите сами на стоимость 1л солярки.Что я делаю не так?

0

23 Відредаговано Larsen (2017-07-03 09:44:07)

alex.cver написав:

я НЕ готов ехать

Ось, це відео розгону Спорта 2.0, з АКПП. Зверни увагу на яких обертах автомат переключає передачі. Як бачиш, він не дає обертам опуститись нижче 4400, що відповідає обертам максимального моменту, і розганяється на третій до 115 (на відео). Подумай - це робить автомат в режимі D, кожен раз коли будь-яка блондинка/домогосподарка, просто втопить педаль газу. А ти так робити боїшся...  roll

0

24

Yeka написав:

Что я делаю не так?

Ездишь не на рыне  smile

0

25

Георгич написав:

Ездишь не на рыне