Re: Масло в двигатель
Можно по счетчику средней скорости автомобиля приблизительно прикинуть.
Honda Accord Tourer 2.4 AT Type S-експлуатується
Citroen Jumpy 2.0i-експлуатується
Dacia Logan 1.6 8V MCV-експлуатується
Ви не увійшли. Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтесь.
Нагадування любителям зареєструватися та відразу лізти у розділ "Продаж"!!! Ваш аккаунт будет одразу видалено !!! Читайте Правила ! |
Анкета, правила та реквізити Про політику на форумі |
|
Logan-Клуб в Україні (Logan-Club in Ukraine) → Двигун → Масло в двигатель
Сторінки Назад 1 … 39 40 41 42 43 … 73 Далі
Щоб відправити відповідь, Ви повинні Увійти або Зареєструватись
Можно по счетчику средней скорости автомобиля приблизительно прикинуть.
наскільки я пам'ятаю, саме на останньому по відчуттям став тихіше працювати двигун. Купуєш по 3 літри чи 4? Що вирішив з інтервалом по заміні - маю на увазі як пробіг так мотогодини.
Купив одну каністру 4 л і 3 літровки. Пока залив 3 літровки, до максимуму пару мм не дістає. Думаю згодом нульовку буду розбавляти 5/40, якої залишилось 0,5 літри. Думаю, на майбутнє користуватися літровками бо на станціях можуть переливати максимум. Краще я сам буду доливати по необхідності
У мене середня швидкість в місті 33 км, в день коли є траса - швидкість десь 49 км. За місяць по БК набігає десь 60 мотогодин в середньому. Тому 15 тисяч набіга десь трохи більше ніж за півроку й мотогодинах в районі 400. На форумі масла вважають достатніми 300 мотогодин для бензинових двигунів але зважуючи, що заливаю кріпке масло й використовую газ, вирішив не перекатувати й міняти десь на 15 тисячах
karakuda78, в мене рахує блок ГБО
в мене рахує блок ГБО
честно говоря, первый раз о таком ГБО слышу.
Читаю тут о замене масла на 7-8 тысячах и глаза на лоб лезут))) я на старой машине ездил 10-12 и стабильно раз в три месяца ехал менять масло .
Мне казалось что я и так очень частый гость на замене))) а тут такое пишут
UAShumaher,
Рено инструкцию не читаем?
В городском режиме сокрачается интервал замены масла!
Некоторые наматывают по трассе там и 15тыщ нормально.
А у других все по городу тут 7тыщ по моточасам больше чем 15 по трассе .
Мне казалось что я и так очень частый гость на замене))) а тут такое пишут
У нас и так интервал сокращён в два раза в сравнении с европейским. Сам меняю раз в 10 тыс.км. ибо дизель и в основном трасса.
У нас и так интервал сокращён в два раза в сравнении с европейским
Анализы отработок масел говорят о том, что интервалы замены в 30 тысяч - это профанация. Как-то попался анализ масла на Авео, который прошел без замены, если не забыл, 38 тысяч. Железа там было настрогано много больше, чем сумма четырех замен раз в 10 тыс км. Для европейских машин это не будет проблемой, потому что машины меняют чаще, чем доезжают до проблем с двигателем. А вот евробляхеры уже сталкиваются с проблемами довольно часто.
Анализы отработок масел говорят о том, что интервалы замены в 30 тысяч - это профанация. Как-то попался анализ масла на Авео, который прошел без замены, если не забыл, 38 тысяч. Железа там было настрогано много больше, чем сумма четырех замен раз в 10 тыс км. Для европейских машин это не будет проблемой, потому что машины меняют чаще, чем доезжают до проблем с двигателем. А вот евробляхеры уже сталкиваются с проблемами довольно часто.
ОК, пусть 30 тыс. км. у них это профанация, но у нас 15 и 10 для dCi - это нормально? Вряд ли кто-то будет на этой машинке 1 000 0000 км катать, лично мой среденегодовой пробег ~ 10 тыс.км. и, в основном, не чисто по городу. Поэтому не вижу смысла уменьшать интервал замены масла, достаточно придерживаться рекомендаций.
Для европейских машин это не будет проблемой, потому что машины меняют чаще, чем доезжают до проблем с двигателем.
Угу,вкладыши шатунные,на дизелях,уже меняют у нас и не только евробляхеры..А там-да,20т/км пробега ТО. И цифра красивая в прайсе на обслугу автомобиля при продаже.
MACK,
10т км..это нормально, тем более большая часть трасса
но у нас 15 и 10 для dCi - это нормально?
Тысяч 15 для дизеля имхо многовато. Но вообще надо смотреть по мануалу. В моем мануале для бензинового четко написано, при каких условиях надо сокращать интервал смены масла до 7,5 тыс км. У меня еще когда я был у официалов на ТО, Эльф 5w30 не выдержал интервал 13,5 тыс и закрасил двигатель, пластиковый щуп и даже заливную крышку в лак. Похоже, один раз таки я перекатал двигатель на бензине
Тысяч 15 для дизеля имхо многовато
Ты меня не слушаешь, а к тебе прислушиваюсь. Я на дизеле меняю раз в 10.
Александр007,
Ты меня не слушаешь, а к тебе прислушиваюсь
Я тебя понял. Ты просто пишешь, что для дизеля в мануале 15 и 10 тысяч. Вот 15 - это много. А 10 тысяч - смотри по своему режиму езды. Посчитай, сколько за 10 тысяч ты проходишь моточасов. Если часов 300, то нормально ИМХО
karakuda78, практично всі г. мозги рахують час на газу і бензі.
логан 1.4 ( 2007) в общем вопрос о качестве масла магазина из сайта и дилеров рено . раньше лил только у дилера а как дилера закрыли купил на сайте ради пробы литер . как оказалось он как вода по консистенции если ровнять с тем что я покупал у дилера . теперь опять пришла пора замены и вопросов, стоит ли тут покупать ? купленный тут литер кстати я даже не рискнул заливать . собрал по остаткам что было от дилера и залил .
В двигатель 1.2 ровно 4 литры масла нужно? Или по факту больше/меньше?
В двигатель 1.2 ровно 4 литры масла нужно? Или по факту больше/меньше?
Меньше. Около 3,8.
UAShumaher. 3,5 за очі вистачить. На 1-му ТО мені залили згідно паспортних даних 4л. В результаті рівень був вище макс. На 2-му ТО я вже настояв, щоб залили тільки 3,5, а 0,5л забрав в пляшці. Рівень був вище середини між мін. і макс. Тепер при кожній заміні масла заливаю тільки 3,5л.
Добрий вечір! Всіх зі святом! Зібрався міняти масло. Заливаю зазвичай ELF 5W40 EVOLUTION 900 SXR або NF. А тут попалось на очі FT, тобто ELF 5W40 EVOLUTION 900 FT. Таке хтось заливав? Змішати його з NF можна? Бо лишився 1л. NF
Та лий,не бійся. Головне,не їдь більше 30 хвилин при 5000 обертів двигуна.
Та лий,не бійся. Головне,не їдь більше 30 хвилин при 5000 обертів двигуна.
А чого так?
[merge_posts_bbcode]Добавлено: 2018-01-08 21:54:10[/merge_posts_bbcode]
Доречі глянув що це за масло FT на сайті ELF. Виходить, що воно підходить для логана краще ніж NF. В Характеристиці FT вказана рекомендація для RENAULT RN0700/RN0710, а в NF її немає.
Добрий вечір! Всіх зі святом! Зібрався міняти масло. Заливаю зазвичай ELF 5W40 EVOLUTION 900 SXR або NF. А тут попалось на очі FT, тобто ELF 5W40 EVOLUTION 900 FT. Таке хтось заливав? Змішати його з NF можна? Бо лишився 1л. NF
Доброго і Вам вечора!
Собі в Логан завжди заливаю тільки Evolution SXR 5W - 40 !
5w-40 nf - у нього немає допуску Рено !
Щодо 5w - 40 ft :
на Українському сайті ELF написано шо є допуск Рено, хоча на сайті ELF.com є pdf файл з характеристиками майже ідентичними з харктеристиками ( в'язкість і таке інше)масла evolution sxr 900 але немає чомусь допуску Рено!
Ну і Я так думаю шо мабуть ціна у масла FT буде вищою за Evolution SXR!
OLEG KMUS написав:Добрий вечір! Всіх зі святом! Зібрався міняти масло. Заливаю зазвичай ELF 5W40 EVOLUTION 900 SXR або NF. А тут попалось на очі FT, тобто ELF 5W40 EVOLUTION 900 FT. Таке хтось заливав? Змішати його з NF можна? Бо лишився 1л. NF
Доброго і Вам вечора!
5w-40 nf - у нього немає допуску Рено !Щодо 5w - 40 ft :
на Українському сайті ELF написано шо є допуск Рено, хоча на сайті ELF.com є pdf файл з характеристиками майже ідентичними з харктеристиками ( в'язкість і таке інше)масла evolution sxr 900 але немає чомусь допуску Рено!Ну і Я так думаю шо мабуть ціна у масла FT буде вищою за Evolution SXR!
Ціна приблизно однакова. Є навіть і менша.
[merge_posts_bbcode]Добавлено: 2018-01-08 22:31:35[/merge_posts_bbcode]
5w-40 nf - у нього немає допуску Рено !
Мені NF колись лили на арма моторз, тому коли потім зіскочив з їхнього гарантійного сервісу, інколи теж заливаю.
Сторінки Назад 1 … 39 40 41 42 43 … 73 Далі
Щоб відправити відповідь, Ви повинні Увійти або Зареєструватись
Logan-Клуб в Україні (Logan-Club in Ukraine) → Двигун → Масло в двигатель
Згенеровано за 0.172 секунд(и), виконано 83 запитів