Re: Зимняя резина на Логан
Моя Нокіан ХКПЛ 7 чудово гребе як танк до пуза.
Шипи добре для льоду. Добре якщо вони крізь сніг можуть до льоду під ним добратися. Але в глибокому снігові більше толку не від шипів, а від глибого протектора з великими відвідними канавами. Адже по снігові шипи на зчеплення не впливають майже ніяк. Цепи штука радикальніша. Вони і сніг гребуть, адже мають великі, тверді грані, і лід гребуть аналогічно шипам. Тому на цепах "до пуза" заїдеш значно далі ніж на ХКПЛ 7.
Колись на ланцюгах я бодався зі снігом та відчув запах горілого щеплення.
Ага, я колись так гріб що цепа порвав.
[merge_posts_bbcode]Added: 2018-03-16 16:37:43[/merge_posts_bbcode]
Задумался я о новой зимней резине в размере 195/65/15. Бытует мнение, что более широкая резина зимой - это зло. При чем это мнение есть а практических тестовых результатов никто не предоставляет. Вот хочу разобраться. Кто что думает?
Я думаю що краще всього штатний розмір. Ширша на зиму точно не потрібна, а вужча - палка з двома кінцями. Штатний розмір в будь-якому разі оптимальний. Ну і плюс/мінус пару міліметрів, навіть сантиметр туди-сюди, в будь-якому разі не грають погоди. От коли в раллі зимова гума в 2 рази вужча за гуму для асфальту, то це різниця суттєва. А між 185 і 195??? Наврядчи її можна реально відчути...
Но машина на шине 195/65/15 выше шины 185/70/14 на те же 10 мм.
А оце може бути дуже навіть корисно! В колії чи глибокому снігові кожен сантиметр може виручити.