RUNO, і журнал, і тест-пілоти, напишуть те, за що їм заплатили. Вони не несуть ніякої відповідальності за достовірність приведених даних, не кажучи вже про особисті враження. Єдина відповідальність яку вони несуть - перед "спонсорами", які в разі недостатньо схвальної статті, можуть позбавити фінансування, і всіляких плюшок, тіпу безплатних зразків своєї продукції, халявних поїздок на різні презентації в екзотичних країнах з усіма вигодами, і тому подібне.
Якщо я повторю тест, і в мене вийде більший гальмівний шлях ніж в журналі, що далі? Навіть якщо вивести їх на публічні дебати, вони приведуть 100500 факторів які вливають на гальмівний шлях, і які могли відрізнятись в моєму тесті. Саме тому в різних журналах, перемагають то одні то інші шини. Ті хто більше заплатив. І ніякого страху - умови тестів не ідентичні, все норм, відмазка готова.
Те саме вірно не тільки для гуми, а для всього автомобільного медійного простору вцілому. Автожурнали, автомобільні передачі, більшість автомобільних каналів, блогів, сайтів і всього іншого - давно продалися виробникам з потрохами. Причому часто декільком виробникам одночасно. Щоб кататись на презентації кожного з них, і отримувати плюшки від всіх. Принцип простий - якщо джерело настільки розкручене що їздить на презентації, значить вже продалось (не продажних не кличуть). Якщо ще не розкрутилось, значить старається перед потенційними спонсорами щоб привернути їхню увагу. Чесні можуть бути якщо розкручені, але нікуди не їздять і не отримують зразків на тестування. Таке буває, але дуже рідко. Та і то не факт що просто не приховують своє спонсорство. Я навіть знаю один канал, який відверто розказує про ці всі спонсорські схеми, розказує що сам не такий, при тому що реально теж проданий. Короче - маркетинг...
Об'єктивні результати тестів існують, причому навіть можуть бути присутні в складі проданих тестів, для не спонсорських зразків, але проблема в тому що ніхто не знає котрий тест об'єктивний, і котрі зразки в ньому не проплачені.
LogAn 2013 1.2 Authentique ->
Toyota RAV4 2016 2.0 Live
1