10,376

Re: Следующий автомобиль

Evgenий написав:
mel написав:

умовний Меган за 6 тисяч дол., який класом вищий

Год выпуска? пробег?

ось наприклад

https://auto.ria.com/uk/auto_renault_me … 31992.html

https://auto.ria.com/uk/auto_renault_me … 74392.html

https://auto.ria.com/uk/auto_renault_me … 95107.html

0

10,377

Nomac написав:
mel написав:

Ну і двигуни... 73 к.с.? Серйозно?)))

Почему сразу 73 к.с. Логан 2 был с двигателями 1,6, немного но они есть, такой как у меня. Это все тот же старый добрый 1,6, но задушенный до эвро 4. Вот их и искать, почему нет. Я думаю в районе 7 тыщ есть они. Интересно сколько мой бы оценили с пробегом 71 тыща на газу 2013 г.в.?

Я майже не зустрічав таких з 1.6. В салонах точно немає, хіба що пригнані, але я так зрозумів, в Європі Логани взагалі більшість на дизелі.

0

10,378

mel написав:

3+3 і це уже машина рівнозначна по віку, але вища класом, яку допилювати уже не треба.

За 6 тисяч вища класом та ще й допилювати не треба? Ну не знаю... Якби так все радісно було то ніхто б не продавав Логан2 за 7-8, правда? wink

mel написав:

гарантії, що мій Логан не ламатиметься ще тисяч 50 немає ніяких.

А це "шило на мило". Якщо береш б/у, яке б не взяв, теж гарантій нема що 50 тисяч проїде. Так що...

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0

10,379

Evgenий написав:
mel написав:

а можна й не попасти.

80% -попасти smile Запас "на ремонт" есть? smile

Ну якщо це не ремонт одразу після придбання))) Якщо поступовий, то куди діватись, знайдеться.

Я зараз, принаймні, читаючи усіх, починаю потрохи складати картинку для себе. Раніше ж взагалі не цікавився

0

10,380

mel написав:

Я майже не зустрічав таких з 1.6. В салонах точно немає,

Ні, зараз вже нових нема. Це були моделі з 2013 по 2017 рік. Так що зараз Логан2 1.6 тільки б/у.

0

10,381

mel написав:

Ну якщо це не ремонт одразу після придбання))

А от не вгадаєш! Ти ж сам бачиш - хто б купував Логан2 за 7-8, якби Меган за 6 був краще. wink

0

10,382

Larsen написав:
mel написав:

3+3 і це уже машина рівнозначна по віку, але вища класом, яку допилювати уже не треба.

За 6 тисяч вища класом та ще й допилювати не треба? Ну не знаю... Якби так все радісно було то ніхто б не продавав Логан2 за 7-8, правда? wink

Під словом допилювати я мав на увазі модернізацію smile У мене ж майже порожній Логан...

0

10,383

mel написав:

ось наприклад

1. 11 лет и пробег 155 тык? Смехота. Тем более, что "Пропозицій продавця 8"
2. хз
3. Renault Megane AVTOMAT 82 KWT. 2009 растаможка и постановка на учет на покупателе? "Пропозицій продавця 4"

Уже есть RENAULT Logan Ambiance 1.4 + ГУ + кондиционер   Бортовик
  0

10,384 Відредаговано Evgenий (2020-04-14 12:06:48)

mel написав:

Ну якщо це не ремонт одразу після придбання)))

Большое ТО и замена всех жидкостей- сразу.
Я бы так сказал. Если задача ездить- то однозначно ремонтировать. Если задача сменить авто- тогда продавать.

0

10,385

Evgenий написав:
mel написав:

ось наприклад

1. 11 лет и пробег 155 тык? Смехота. Тем более, что "Пропозицій продавця 8"
2. хз
3. Renault Megane AVTOMAT 82 KWT. 2009 растаможка и постановка на учет на покупателе? "Пропозицій продавця 4"

Ну ок, тоді тут для себе спробую прояснити. Від якої суми треба відштовхуватись, щось це було нормальне вживане авто на клас вище? ось так щоб не попасти у перший же рік експлуатації.

0

10,386

mel написав:

Специ нарахували мені 1,5 тисячі доларів за відновлення (рихтовка, покраска, заміна дверей). Хоча при цьому вони ж мене й збили з цієї ідеї, мовляв, не варто стільки вкладати, краще сам там підмалюй і зекономиш

Правильно отговаривают. Кузовной ремонт дело непредсказуемое. Работать с ограниченным бюджетом довольно рискованно. Очень часто на несвежих машинах банальная зачистка рыжика на пороге может вылиться в замену всей детали. Даже разборка-сборка салона для сварочных, покрасочных работ потянет за собой покупку поломаных клипс, каких то защёлок, резинок.

Renault  Logan 2013 1.2 бежевый пепельный HNK+ABS+туманки.
  0

10,387

mel написав:

Під словом допилювати я мав на увазі модернізацію

А, я думав мова про ремонт. Ну тоді взагалі ремонт ще дешевше, і можна без допілювання кататись. Ну а щодо модернізації, не знаю. Це на любителя. Як на мене то всеодно краще штатні рішення ніж модернізація. Але проміняти навороти на рівень б/у-шності? Або поміняти шило на мило і за це ще й доплатити щоб отримати більше наворотів? Навіть не знаю... Тут вже треба думати над пріоритетами. Наскільки для тебе важливо отримати якісь навороти відсутні в базовому Логані?

0

10,388 Відредаговано Larsen (2020-04-14 12:16:28)

mel написав:

ось так щоб не попасти у перший же рік експлуатації.

З б/у нема гарантій. Ні за які гроші.

0

10,389

Larsen написав:
mel написав:

Я майже не зустрічав таких з 1.6. В салонах точно немає,

Ні, зараз вже нових нема. Це були моделі з 2013 по 2017 рік. Так що зараз Логан2 1.6 тільки б/у.

Ну от для чого вони таку дурню впороли... Ну ясно для чого, але все одно саме цей нюанс з двигуном відлякує багатьох потенційних покупців.

Larsen написав:
mel написав:

Ну якщо це не ремонт одразу після придбання))

А от не вгадаєш! Ти ж сам бачиш - хто б купував Логан2 за 7-8, якби Меган за 6 був краще. wink

Ну так і у мене стартові позиції не найкращі. Це якби у мене був ідеальний Логан, а я надумав міняти його на старий Меган (Меган це тільки умовно). то ясно, що авантюра. А так, то мені і без того суттєвий ремонт потрібен.

Не знаю, може я й переоцінюю масштаб своєї проблеми. Машина то на ходу і напевно ще деякий час на деякі незручності можна забити і їздити собі. А з іншого боку, коли згадуєш, як ще недавно без підготовки узяв і махнув прокататись в Данію і назад і жодних проблем, а тут проходить рік і на тобі... Ну і 200 тисяч пробіг мене насторажує. Хоча, ось в мене в тестя Лансер 9, так він уже на 140 тис. почав попадати серйозно.

0

10,390

mel написав:

- роботи по кузову (іржавчина на дверях, рихтовка усіх крил, глибокі подряпини на кожній деталі кузова)

Своими силами подкрасить.

mel написав:

- полуосі під заміну

если не трещат, то поездят или 3к грн

mel написав:

- щеплення

если пробуксовывает-2к грн

mel написав:

- профілактичний ремонт коробки чи супутніх деталей

imho2 не срочно

mel написав:

- сильна вібрація керма, відстукування на кожній ямці (тут декілька варіантів, поки точно не знаю)

стойки 3,500 обе

mel написав:

- гальма

что не так? на другой машине тоже

mel написав:

- заміна всіх ременів, регулювання клапанів, помпа

в любом случае.3к? и на другой машине тоже.

mel написав:

- новий комплект гуми

до 4к. И на другой машине тоже скорее всего.

0

10,391

mel написав:

Ну от для чого вони таку дурню впороли...

Екологічні норми Євро6, розхід пального плюс бюджетне авто. Старий 1.6 дуже тяжко до нових норм підтягувати. Його і під Євро4 так задушили що жах...

mel написав:

Це якби у мене був ідеальний Логан, а я надумав міняти його на старий Меган (Меган це тільки умовно). то ясно, що авантюра.

Давай порахуємо. За 3тис ти повністю ремонтуєш свій Логан і ще й щось там допілює, правльно? За ці ж гроші можна його поміняти на умовинй Меган. Що в цих двох випадках буде в результаті? Повністю доведений до Ладу логан з якимись вдосконаленнями, проти Мегана зі значно більшим пробігом, більшими наворотами, і невідомим станом. Що краще? Тут як повезе. Адже не вгадаєш хто з них почне сипатись раніше. Але більший пробіг в будь-якому разі збільшує ймовірність проблем. Так що довести твого Логана до ладу, все ж таки меньш ризиковно ніж брати Меган з більшим пробігом.
І це ще я не згадав про те що ти історію свого авто знаєш, а які там "скелети в шафі" того умовного Мегана, не знаєш. Так що це ще додає більше ризиків Мегану.

0

10,392

Larsen написав:

А, я думав мова про ремонт. Ну тоді взагалі ремонт ще дешевше, і можна без допілювання кататись. Ну а щодо модернізації, не знаю. Це на любителя. Як на мене то всеодно краще штатні рішення ніж модернізація. Але проміняти навороти на рівень б/у-шності? Або поміняти шило на мило і за це ще й доплатити щоб отримати більше наворотів? Навіть не знаю... Тут вже треба думати над пріоритетами. Наскільки для тебе важливо отримати якісь навороти відсутні в базовому Логані?

Ну, план був такий:
- нормальна шумоізоляція
- покращення комфорту і естетики салону (тут не розженешся, яле дверні карти ну дуже хочеться замінити на карти від фази 2. Ну і там дрібнички типу підлокітника.
- повимахуватись з тюнінгованими бампером (ну от кортить просто, знаю, що можна жити і без цього smile Але це в останню чергу.
- замінити оптику
- замінити сидіння на більш зручні

Тобто в принципі, все це стосувалось естетики і певною мірою комфорту. Хотілось би й кондей (благо, знайомий на роборці Дачій), але з 1.4 не знаю, що це буде. ГУР... хз, я й без нього нормально собі дев'ять років.

Фактично, необхідність ремонту перекреслює усілякі такі плани і ставить під сумнів їхню доцільність. Якось просто я забув, що Логан теж може ламатись smile Повторюсь, до 2019 року в машині майже нічого не робилось, окрім регламентних робіт (та й то не завжди вчасно). Якби я був впевненим, що ось зараз після ремонту я ще довго відкатаюсь без зайвого геморою, я би й думки не допускав міняти авто.

0

10,393 Відредаговано RUNO (2020-04-14 12:47:21)

mel написав:

На Меган в якому стані можна розраховувати за 6 тис?

Вибір авто б/у - це складна процедура, тому що є багато чого, що врахувати важко. Я б не дивився на український ринок, якщо нема якогось знайомого, хто знає всі підводні камені. На нашому ринку з великою ймовірністю у автомобіля буде скручений пробіг й він може мати скриті дефекти, про які так просто не здогадаешся. Тут в першу чергу потрібно шукати не авто а спеціаліста, який допоможе підібрати авто. На мій погляд краще подивитися на авто з Німеччини. Там ймовірність скрученого пробігу набагато нижче а якість автомобіля буде вище з огляду на пробіг. Але знову потрібен спеціаліст, який підбере авто під заказ. Але якщо межу в 6 тис доларів переступати не можна, тоді буде більш складно щось нормальне знайти. У кожної машини є своя межа хлама, гарної якості і ідеалу. Для мегана 6 тис доларів під ключ - низькувато. Купити можна але ймовірність не дуже висока. Потрібно підійматись на 1-2 тис ІМХО

https://www.mobile.de/ru/автомобиль/ren … ,dmg:false
тут можна подивитися приблизні ціни на авто. Потім в калькуляторі розтаможки розріхувати ціну під ключ та добавити 1000 евро тому, хто прижене авто за-за кордону до митниці
Крім мегана в цій ціновій ніші буде Пежо 308, Опель Астра, Рено Сценік. Але потрібно все гарно взвісити за та проти.

0
Спасибо сказали: Александр0071

10,394 Відредаговано Александр007 (2020-04-14 12:53:11)

RUNO,
Меган за 6 можно купить.
Но не тут.

Сотрудник купил сам  пригнал + На выходе все равно больше... 
В Литву ездил.
Растаможка и налог.

На работе катают пригнанные...еще.

Сценик два, лагуна, Фольксваген пассат
Все дизеля

Киев
Шкода Рапид 1.6, .110л.с ....+  Дастер 1.5,  110л.с
Бортовой тут: https://www.logan.in.ua/forum/topic1840 … 110ls.html
  0

10,395

mel, ой ну навіть не знаю чи варто на такі пкращення тратити гроші. Ну, тут остаточну відповідь ти тільки сам собі зможеш дати. Адже тільки ти знаєш наскільки це тобі важливо, і скільки ти за це готовий платити. Ну от може кондей того вартий, але шумка і дизайн салону? Яка від них різниця? Виключно питання приємності, а не реальної користі. А авто всеодно вже не нове. Якщо не зараз то колись всеодно будеш його міняти. Так чи варто вкладати гроші в те що не буде оцінено про продажу? Не знаю... Може краще ті гроші зекономити на майбутню заміну авто?

І взагалі я б тут вибір робив між двома напрямками. Перший - по максимуму економити гроші, щоб поки їзтити так, а в майбутньому було на заміну на креще нове авто. Другий - не економити, і витратити максимум що можеш собі дозволити, і взяти нове авто. Найдешевший варіант нового з кондиціонером буде Равон Р4 за 9тис. Там і двигун нормальний, і оснащення більш-меньш. Логан буде на 3 тисячі дорожче, якщо брати дизель.

0

10,396

RUNO написав:
mel написав:

На Меган в якому стані можна розраховувати за 6 тис?

Вибір авто б/у - це складна процедура, тому що є багато чого, що врахувати важко. Я б не дивився на український ринок, якщо нема якогось знайомого, хто знає всі підводні камені. На нашому ринку з великою ймовірністю у автомобіля буде скручений пробіг й він може мати скриті дефекти, про які так просто не здогадаешся. Тут в першу чергу потрібно шукати не авто а спеціаліста, який допоможе підібрати авто. На мій погляд краще подивитися на авто з Німеччини. Там ймовірність скрученого пробігу набагато нижче а якість автомобіля буде вище з огляду на пробіг. Але знову потрібен спеціаліст, який підбере авто під заказ. Але якщо межу в 6 тис доларів переступати не можна, тоді буде більш складно щось нормальне знайти. У кожної машини є своя межа хлама, гарної якості і ідеалу. Для мегана 6 тис доларів під ключ - низькувато. Купити можна але ймовірність не дуже висока. Потрібно підійматись на 1-2 тис ІМХО

Я чого за 6 питаю, бо їх дуже багато саме в цьому діапазоні на сайтах (я про ті, яким більше 10 років і пробіг за 200).

У мене проблема, що я не знаю різниці. Одні міняють авто щорокув пошуках, їм аби їздило. А для мене машина за 9 років стала настільки рідною, що сам факт заміни уже стрес. А тут ще й відсутність знань.
От у мене друг за ці ж роки змінив уже мабуть 15 авто, якого хламу там тільки не було))) Починав з трійки, потім купа опелів і фольців з минулого століття, наразі Лагуна 98 року. Купив за 3800 дол. Ну блін, хоч і стара машина, але сідаючи відчуваєш різницю, вона величезна. Ергономіка, комфорт, ходові якості... Ну там шаманить її час від часу (хоча про витрати, ймовірно, дещо замовчує) і їздить собі.

0

10,397 Відредаговано Александр007 (2020-04-14 12:55:00)

Larsen,
На равон 4 и гбо без проблем можно.
Вид у него ... Ужастик

Киев
Шкода Рапид 1.6, .110л.с ....+  Дастер 1.5,  110л.с
Бортовой тут: https://www.logan.in.ua/forum/topic1840 … 110ls.html
  0

10,398

Александр007, так, мотор там нормальний, не те що зараз на Логан пропонують...

0

10,399 Відредаговано alex.cver (2020-04-14 12:59:20)

Larsen написав:

А це "шило на мило". Якщо береш б/у, яке б не взяв, теж гарантій нема що 50 тисяч проїде. Так що...

Точно. plus  Только с той разницей что на своей машине уже все болячки знаешь, а там хз какие  болячки. Да еще с такими пробегами около 150 или 220 + не известно сколько открутили. Я бы наверное не менял машину при таких финансовых раскладах. Ну и при 200 тыс брать на автомате тож навреное не стоит только если сразу не менять сам автомат

KIA Sportage 4WD,2.0 бенз,ручка,2013 upp
Sandero STEPWAY 1,5 dCi, синий, 2014 - продано
Плюсы/минусы реношного дизеля по опыту владения Stepway - https://www.logan.in.ua/forum/post738140.html#p738140
В игноре - только странные люди (3)
  0

10,400

Larsen написав:

mel, ой ну навіть не знаю чи варто на такі пкращення тратити гроші. Ну, тут остаточну відповідь ти тільки сам собі зможеш дати. Адже тільки ти знаєш наскільки це тобі важливо, і скільки ти за це готовий платити. Ну от може кондей того вартий, але шумка і дизайн салону? Яка від них різниця? Виключно питання приємності, а не реальної користі. А авто всеодно вже не нове. Якщо не зараз то колись всеодно будеш його міняти. Так чи варто вкладати гроші в те що не буде оцінено про продажу? Не знаю... Може краще ті гроші зекономити на майбутню заміну авто?

І взагалі я б тут вибір робив між двома напрямками. Перший - по максимуму економити гроші, щоб поки їзтити так, а в майбутньому було на заміну на креще нове авто. Другий - не економити, і витратити максимум що можеш собі дозволити, і взяти нове авто. Найдешевший варіант нового з кондиціонером буде Равон Р4 за 9тис. Там і двигун нормальний, і оснащення більш-меньш. Логан буде на 3 тисячі дорожче, якщо брати дизель.

Та там найвитратніше, мабуть, шумка буде. Все решта з розборки в основному. Я рахував, так там цих "покращень" обійдеться тисяч в десять. Якби не ремонт, то не боляче.

Для мене це приблизно як хобі. Ну і просто бажання зробити з машини дещо краще, ніж просто базовий Логан smile Та й досвід. Своїми руками то таки прикольно. Але коробить, що напевно таким треба було займатись на 100 тис пробігу, а не на 200... А ці двісті якось так непомітно набігли)))

0