Тема: Ліві повороти, або "блондинки под прикрытием"
Був я на ці вихідні в селі, а оскільки там компа майже немає, а я звик до екрану, то дивився телевізор.
І от що я побачив по 1+1 в ранковій програмі. Там, виявляється, є рубрика "білявка за кермом". Раніше я жодного випуску не бачив, а цей мене просто вразив. Виявляється, існують блондинки (так я називатиму білявок надалі), які бояться виконувати лівий поворот на перехресті. :shok: . І от друга білявка вчила її, як виконувати ці ліві повороти.
Спочатку вона сказала все вірно: ввімкнути сигнал повороту наліво, коли загориться зелене світло - виїхати прямо на перехрестя, дочекатися, поки проїде зустрічний транспорт, а потім повернути ліворуч.
А потім "навчила" другу блондинку такому, від чого в мене волосся (на голові) піднялося. Вона почала вчити, як виконувати лівий поворот "під прикриттям". Тобто, якщо блондинка має повертали ліворуч, але вона не перша в черзі на поворот, то їй радять повертати лівіше від тієї машини, що вже почала здійснювати поворот і перекрила зустрічну смугу. Тоді можна, не дочекавшись, поки та виконає маневр, здійснити лівий поворот "під прикриттям" по меншому радіусу. Паралельно, так би мовити. В ПДР НЕ ІСНУЄ ПОНЯТТЯ "ЛІВИЙ ПОВОРОТ ПІД ПРИКРИТТЯМ"!!!!!
Я вважаю це грубою помилкою. І з цією помилкою я зіткувався кілька разів, коли такий поворот під прикриттям здійснювали "блондинки" різного віку, кольору волосся і статі.
Адже той, що попереду, може ввімкнути лівий поворот не для того, щоб повернути ліворуч, а для того, щоб РОЗВЕРНУТИСЯ НА ПЕРЕХРЕСТІ !
І має на це повне право згідно із ПДР - Розворот дозволено там, де дозволено поворот ліворуч. І тут його ліворуч в мертвій зоні буде чекати "блондинка під прикриттям". Що буває після цього - відомо всім. Мобілка, фотографування, пробка, міліція, " а я думала, що ти повертаєш, а не розвертаєшся", "права купила" і прочіє прєлєсті.
І це - не видумки. Конкретні приклади із життя. Перехрестя Бальзака і Драйзера біля Сільпо. Я виїжджаю із стоянки Сільпо на Бальзака ліворуч (в бік кінця Троєщини), потім прижимаюся до роздільної смуги на перехресті, щоб, коли ввімкнеться зелене світло, розвернутися на перехресті Бальзака і Драйзера і поїхати додому ( в бік Каштанової). І я завжди пильно дивлюся ліворуч: і через плече, і в зеркало. І розвертаюся повільно, тому що вже кілька разів "блондинки" ліворуч намагалися зрізати кут, щоби мене обігнати - вискочити на Драйзера в бік Лисківської. Оскільки я виконую не лише ПДР, але й ДДД (дай дурню дорогу), то все закінчувалося екстреним гальмуванням і матюками через бокове скло. Пропоную поспілкуватися на дану тему, кому не цікаві вмятини в лівому крилі.