5,276 Відредаговано Сіренький (2020-11-28 09:33:17)

Re: Зимняя резина на Логан

RUNO написав:

Если считать, что купил у спекулянтов, то да, меня кинули на деньги

ото насмішив.

RUNO написав:

Не считаю самую дешевую ценовую нишу оправданной. И не только в шинах. Лучше всего золотая середина

Зараз з цим складно. Є насправді речі які якісні і дорогі, є непогані аналоги. Але особисто я бачу як швидко можуть змінюватися товари з ту чи іншу сторону не залежно від ціни. Тут зараз постає питання кому можна довіряти. Навіть стосовно Равенолу - якість можна визначити лише свіжим тестом, а він занадто дорого.
Я якось купував один препарат ліків 50мг і 150мг, тричі помітив, що 50ка діє краще, а отже крейда в 150мг.

Повернемося до шин. Я помітив -- чим краща шина тим скоріше стирається. Згоден? Не в дешевому сегменті звісно. Тобто, там де є якісна сировина - ресурс менший.

Logan MCV 1.6 2011+ГБО Zenit Pro+OBD, KME Gold, Hana Red, повна шумоізоляція і шикарні сидіння на електриці від Sport BMW+підігрів+компресорна бокова підтрима+ шини Michelin Primacy 4
  0

5,277

VIESSMANN написав:

Разница на комплекте 1160 грн.

давно переконався , що якщо рахувати таким принципом то потрібно купувати саме дороге. 
Прикидаєш вартість заднього бампера Ларсена і думаєш що може і шипована не така й погана.

Logan MCV 1.6 2011+ГБО Zenit Pro+OBD, KME Gold, Hana Red, повна шумоізоляція і шикарні сидіння на електриці від Sport BMW+підігрів+компресорна бокова підтрима+ шини Michelin Primacy 4
  0

5,278

Сіренький написав:

Я помітив -- чим краща шина тим скоріше стикається.

Стирається мали на увазі? Тут х.з...
Наприклад Мішелін альпін а4 зимою до 50-60тис. км ходить без проблем до міток 3-4мм. Далі ще можна літом 10-15тис км добивати...
І це при тому, що на новому зимовому мішеліні висота протектора біля 8мм.

Logan mcv 2011 CH/UA 1.6 16v К4М 105 к.с. 7місць LAUREATE ABS конд 4подушки ЕГУР ЕПГ ГБО-4 Hi-Flex Вовк в овечій шкурі 
Незалежна, вільна і єдина Україна!!!
  0

5,279

Сіренький написав:

Я помітив -- чим краща шина тим скоріше стикається. Згоден? Не в дешевому сегменті звісно. Тобто, там де є якісна сировина - ресурс менший.

Чим краще зчеплення тим сильніший знос. Чим гірше зчеплення, чим більш пластмасова гума, тим менше зношується і довше виглядає як нова, але гальмування, старт, поведінка у поворотах м'яко кажучи не фонтан..
Ну і ще один момент.
Якщо шина вужча, або швидкісний режим ближче до максимального для якого розрахована гума, тим сильніше зношується теж.

0

5,280

jasonua написав:

Стирається мали на увазі?

так, вже виправлення в телефоні задовбало smile .

0

5,281 Відредаговано Игорь Петрович1 (2020-11-28 12:49:28)

VIESSMANN, Россаву категорически нельзя покупать. Имел "счастье" ездить на snowgard. Очень шумная,ну просто изматывающе шумная. Так как зимы не было,ничего не могу сказать как по снегу и льду. Езжу по-тыхеньку,обороты не более 2800. Вроде едет по асфальту ровно))) Решил её добить летом ,чтобы навсегда забыть и забить на Росава. Так с...ка не изнашивается ))) Резина начала трескаться и травить воздух,но самое интересное выработка лесенкой пошла,что создавало  неимоверный гул. Снял и выбросил. Купил комплект ханкука ,наслаждение)))

Водительское  удостоверение категории А выдано 29.12.1979,категория В открыта 06.02.1988  Pannoniа 250,Jawa 350 12 V ,ВАЗ 21011 ,Dacia logan 1.4 , BYD F3 1.6 , Skoda Octavia 1.8 turbo 4×4 ,Skoda Fabia,Chevrolet lacetti 1.6 , Renault clio 1.4 , Dacia logan 1.6 ,Dacia sandero 1.4 ,Dacia mcv 1.6 ,Daewoo Matiz 0.8, Sym x pro 125
  0
Спасибо сказали: VIESSMANN1

5,282

Сіренький написав:

чим краща шина тим скоріше стирається

Я не спец у шинному виробництві й не знаю, як працюють пропорції різних  інгредієнтів. Можу лише здогадуватися. Але факт є факт - різні матеріали, хімічні домішки коштують грошей. Тому в дешевій гумі не будуть використовувати якісні і дорогі матеріали. Тому я не взяв копію ХКПЛ7 - Нордман7. Бо по вигляду вони одинакові а от що там в середині - не відомо. Взагалі, якщо пофантазувати, моя Нокіан була виробництва березень 2009 року. А це чи не одна з самих перших партій. А до перших партій завжди увага найбільша, їх беруть у різні тести. Тому я не здивуюсь, якщо в цій шині було намішано по максимуму, щоб через перші місця просувати свій товар. Тому моя шина ходила класно й майже не зношувалась. І вона дуже дорога. А от літня шина Континенталь Еко 6 навпаки здивувала дуже швидким зносом. Початкова глибина протектора 6,8 мм а через тисяч 15 вже 4,8 мм. Неприємний сюрприз. Це ж не зимова гума, яка від перегріву може швидко стиратися.

0

5,283

RUNO, які "тапки" зараз катаєш чи плануєш ставити як на обох авто?

0

5,284

Сіренький написав:

які "тапки"

Мій вибор тільки шип. Тому вибору мало. Так як я ангажований попередньою Нокіан, то очевидно що дивлюсь в першу чергу на неї. Хоча Мішка зробила дуже вдалу шиповку, яка навіть в чомусь випереджає на льоду ХКПЛ9. Але там можуть бути проблеми з шипами після якогось пробігу. Більше робити помилок, як зробив з літнім Континенталем, коли взяв шину, яка ще не була в тестах, не хочу. Тому вибір з тих шин, які представлені в тестах та мають відгуки, при чому відгуки на ютюбі за шиповку можна знайти й серед любителів зимового раллі на льоду. Головне що ніякого кота в мішку.

0
Спасибо сказали: Сіренький1

5,285

Вітаю!
У нас вже третій день сніжок і морозець, і я минулих вихідних покатався трохи на Степвеї. На нових Бріджах ВРХ. Тримаються суперово!   upp

Logan Prestige 2007 (був)
MPS3 2018(19) 2,4л МКПП
Sandero Stepway 2015(16) 1,6л АКПП
Citroën C5 Aircross 2.0 2023
  0

5,286

Grey,
АКПП 4 ступени?
Спорт режим есть?

Киев
Шкода Рапид 1.6, .110л.с ....+  Дастер 1.5,  110л.с
Бортовой тут: https://www.logan.in.ua/forum/topic1840 … 110ls.html
  0

5,287

Grey написав:

Бріджах ВРХ. Тримаються суперово!

Сухий асфальт?

0

5,288

RUNO,
Шиповка на бриджстоун доступная цена

Киев
  0

5,289

Сіренький написав:
Grey написав:

Бріджах ВРХ. Тримаються суперово!

Сухий асфальт?

Липучки на асфальте прилипает хорошо...
Самое скользит если гладкий лёд и много мокрого снега

Киев
  0

5,290

Александр007, так і я про те.
Тому наступного разу ШИП або щось на зразок конті 860

0

5,291 Відредаговано Grey (2020-11-30 18:13:16)

Хлопці, який асфальт?.. Льодок нормальний, йти важко.
Мокрий асфальт був вдень, а ввечері - лід.

Александр007 написав:

Grey,
АКПП 4 ступени?
Спорт режим есть?

Це ж не "болід" - спорт-режиму нема.

Logan Prestige 2007 (був)
MPS3 2018(19) 2,4л МКПП
Sandero Stepway 2015(16) 1,6л АКПП
Citroën C5 Aircross 2.0 2023
  0

5,292 Відредаговано Александр007 (2020-11-30 18:19:08)

Сіренький написав:

Тому наступного разу ШИП або щось на зразок конті 860

Шип шумный....На льду супер,
а на асфальте хуже ,  чуть больше газу и старт с пробуксовкой

На логане одевал в плохую погоду + шина с шипом на переднюю ось.
2 шип …+ wink 4 липучки

Киев
  0

5,293 Відредаговано Александр007 (2020-11-30 18:35:42)

Сіренький написав:

або щось на зразок конті 860

Bridgestone Blizzak Ice липучка на отлично , только почему то к нам пока не завозят
Нет нашего размера.
https://shiny-diski.com.ua/media/images/224abb02-fbe8-40e3-9e67-f4fe0f5986df.500x500.jpg

Если Конти то хорошая викинг контакт 7.
Но она очень дорогая

Киев
  0

5,294 Відредаговано Александр007 (2020-11-30 19:12:57)

В тестах  Toyo Observe GSi6 лучше бриджстоун оказалось
https://shiny-diski.com.ua/media/images/1571663616.0047.500x500.jpg

Киев
  0

5,295 Відредаговано RUNO (2020-11-30 20:14:42)

Александр007 написав:

Шиповка на бриджстоун доступная цена

Я выбираю шину, которая подходит мне под стиль езды. Бридж в шипе несколько не то, что я хочу.

Александр007 написав:

чуть больше газу и старт с пробуксовкой

На асфальте нежелательно ездить резко и с пробуксовкой. Ибо зимняя резина заточена на снег и лед. На снежном покрыти резкие старты, перестроения - не проблема. С шиной ничего не будет много десятков тыс км. А вот на асфальте её легко можно сточить, затупить её ламели и шипы. Хочешь ураганить на асфальте - бери зимнюю европейку. А скандинавку и шиповку лучше беречь.

0

5,296 Відредаговано Александр007 (2020-11-30 20:24:54)

RUNO,
Европейка фуфел для наших зим.
Когда снег можно разбится на трассе.
Буксует в городе.

Не знаю у кого там липучки быстро стираются,
Бридж я так и не смог стиреть, на долго хватает.
Докатываю на задней оси пока сухо.
Осталась от Логана
Но пол протектора уже хуже на снегу.

Поэтому купил 2 на переднюю ось со злым протектором.
На задней в снег поставлю шип.
Глубина на всех 10мм

Киев
  0

5,297

Александр007 написав:

Европейка фуфел для наших зим.

Я бы так однозначно не утверждал. Тем более, что наши зимы становятся все более европейскими. Я бы уже точно себе не рассматривал скандинавскую фрикционку, учитывая, что зимой езда в основном на мокром асфальте. Еще 10-15 лет назад я каждый год доставал лопату чтобы освободить авто на стоянке из снежных завалов. А теперь это делается раз в несколько лет. С такими темпами потепления в моем регионе скоро и шиповка будет бестолковой. Климат меняется и это заметно

0

5,298

RUNO,
Температура зимой у нас часто + и - в течении дня.

Самое опасное на дороге когда снег тает и замерзает в лёд.

А ледяной дождь теперь не редкость , когда в минус капает..

Не раз толкал авто где европейка стояла...
Да и народ считает зимняя же резина...

Киев
  0

5,299

Александр007 написав:

А ледяной дождь теперь не редкость , когда в минус капает..

Охотно верю для киевского региона. Но в моем городе я только однажды испытал неописуемый кайф, когда после сильного мороза пошел дождь и наутро после дождя при температуре -5 градусов был настоящий каток. У меня новенькая Нокиан ХКПЛ7. Я на светофоре отрывался от всего потока метров на 200  big_smile  Это был случай, когда действительно эта шина показала то, что не могли делать другие шины даже примерно. В остальном же  на классной шиповке ХКПЛ7 я ураганил на дорогах, проходя с раллийными заносами там, где все ползли. Расчетливо, предсказуемо, безопасно. ХКПЛ 9 - это уже не торт, она имеет другие настройки, такого кайфа уже нет. Предсказуемо и цепко, но без провоцирования на спортивную езду.

0
Спасибо сказали: сяся1

5,300

Александр007 написав:

Если Конти то хорошая викинг контакт 7.

Я для себе питання таких шин закрив.
Точно не для мене, хоча в ниє є досить не погані якості.
Скандинави/липучка добре підходить під великий мороз або лід, тонким слоєм на асфальті, при умові високого залишку протектора.. З практики це очищена дорога вкрита тонкою коркою. В моїх пробігах це не суттєво. Мені періодично потрібно пересуватися дорожніми умовами де можуть бути перемети, каша. До того ж Логан без електроніки. Піде в занос - розраховуй лише на себе.
Я довго не розумів чому люди обирають шип, а зараз розумію чудово. Він виграє практично у всіх умовах, або як мінімум не опускається нижче середини аналогів липучок і єврозими.

0