4 рокі для К9К - це взагалі якась маячня.
В мене машині майже 4 роки та пробіг майже 30 тис.
Міняти у цьому році не планую (тому що не знаю що буде завтра, і не факт що я наступний рік пережитиму - мобілізація триває)
Для порівняння - був Ланос 1.6 16-ти клапаний,
- там ГРМ складніший,
- оберти двигуна вищи (наприклад по трасі 100 км/ч на Ланосі це біло 3000 об/х, на К9К - це буде вже 2000 об/х),
- температура бензинового двигуна вища (92 град проти 80 град у К9К)
тобто знос паска більший.
Але там був регламент 60 тис або 6 років. Я міняв на 45 тис - 6 років - пасок був у нормальному стані, можна було ще рік сміло їздити.
Це я до чого, якщо пробіг малий, то паску ГРМ, за 4 рокі, нічого не має статися.
PVA53 написав:що можна протягнути ще пару років до заміни
я так у буду робили, як мінімум - ще один рік буду їздити, бо зараз така ситуація, що 10 тис грн - якось не дуже вкладати, у майже нове авто. Ще такий фактор, що машиной став користуватися у разі менш, якщо минулі роки середній пробіл, за рік був 8 тис км, то у цьому році лише 3,5 тис. ТО-4 по плану через 2 місяці, тобто я ще 1 тис можливо накатаю, а можливо і ні.
PVA53 написав:Коли купляв, то на машину дали гарантію 5 років, до березня 2023. Тому сервісне ТО проходив у офіціалів.
якщо гарантія важлива, тоді міняти треба, бо - якщо щось трапиться з двигуном - ніякої гарантії не буде - а буде відмазка, що ви не виконували правила експлуатації автівки.
В мене гарантії немає - було 3 роки, до жовтня 2021 року
0