Александр007 написав:Главное импульсное зарядное никогда не перегреет акб.
Сашко, я зрозумів Вас; Ваша теза спрямована у першу чергу на економію фінансів, а моя--на універсальність та надійність пристрою. тут, у своєму посту, я, нажаль, не в змозі викласти світлини роботи пристрою (Зевс конкретно "забив" на мої усі питання по роботі "галереї"), але зайдіть у "галерею" та подивіться останні завантаження (тільки но виклав). там Ви побачите початок заряджання акб та її кінцівку. обмеження по напрузі (14,2В) задаю я, обмеження по силі струму (5А) задаю я. на початку роботи (тобто, заряджання) пристрій оцінює мої задані ліміти, оцінює стан навантаження (тобто, власне акб) та починає заряд й одночасно вносить свої корективи у процес. там видно, що пріоритет роботи зроблено на напругу, котра є константою. потім корегується струм заряду. максимальна спроможність пристрою по струму (якшо точніше, то за це відповідають фізичні кондиції саме трансформатора) дорівнює трохи більше 5 Ампер. оскільки при вмиканні пристрою навантаження (акб) у середньому стані розряджання, то "валити" на нього максимальні 5,2А зовсім не обов'язково і пристрій видає по струму зазвичай 2,8--3,1А. у "кінці" зарядки струм дорівнює 0,05--0,06А (50--60мА). а якшо заряд вести тижнями, то врешті решт сила струму, задана пристроєм, буде дорівнювати струму саморозряду самої акб. скажу по суті згаданого Вами "пєрєгрєва": ніколи корпус акб навіть натяку не мав на "теплий" та ніколи не чув вухом, щоб він "кипів". тобто, процес йде лагідно та контрольовано.
про перевагу:
1. я зможу виставити на своєму пристрою будь яку напругу від 0 до 32В та заряджати будь які джерела живлення напругою 1,5, 5,0, 6,0, 9,0, 12, 24 тощо до 32В включно постійного струму. а Ви?
2. надійність (має усі ступені захисту (переполюсовка, к.з., перегрів) та навіть (!) запобіжник ).
підсумок: усі ми різні та, власне, самі підбираємо собі фломастери за смаком.
ПТН-ПНХ
"Нам не страшні московські воші, нам страшні українські гниди." (С. В. Петлюра)
"Переговори з окупантами на твоїй землі можуть тривати не довше автоматної черги!" (В. С. Кук)
Дастер 4х2, робот, К9К G667, 2024
0