Георгич написав:Хоча в рейтингах вона середнячок, але я скептично відношусь до тих тестів, тому що як приклад модна і з претензію на преміум в Європі угорська гума Летняя шина HANKOOK VENTUS PRIME 3 K125 займає в одних тестах ключове місце
Я на місця зовсім не звертаю уваги. Мене цікавлять графіки, де можна подивитись метри, секунди. І особливо цікаві відгуки тест-пілотів. На одному авто в один день вони можуть відчути якісь особливості тієї чи іншої гуми та дати їм характеритику. Нам лише важливо вибрати для себе що потрібно. А місця можна тасувати як завгодно, особливо це легко робити в зимових тестах. Бо там тестують гуму на 4 покриттях і кожному покриттю виділяють відсотки важливості. Звичайно, якщо по важливості льоду виділяють більше всього, то і в результаті на першому місці будуть шини з накращими цими характеристиками. Якщо ту ж шиповку потім взяти до тесту зимової гуми для Європи, де асфальту дають більше відсотків, то шиповка скотиться в середину, якщо не нижче.
А от що в тестах не можуть показати, так це те, як резина себе веде на протязі декількох сезонів. А іноді можуть тупо брехати. Я попав на таку брехню. На початку прошлого сезону взяв новинку Континенталь еко 6. В тестах її не було. Ну подумав, нова гумова суміш, гарно стелять. По факту виявилося, що нова гума має глибину протектора 6,8 мм. Це в принципі не може бути тільки недоліком. Бо у Мішки Енержі Сейвер теж глибина десь а таких межах. Але Мішка ходить довго. А цей Контік за тисяч з 15-ть просів до 4,9-5,1 мм. Що цікаво, в цьому сезоні цю шину вже могли протестувати різні видання й дати свою оцінку. Але в тестах поки бачу идин вердикт АДАС http://colesa.ru/test/64036 де вони поставили задовільно. Хоча там вони вказують що шина стійка до зношування. Bullshit. А де ж інші тестери? Чи може не хотять тестувати, бо Контіку при всьому бажанні не зможуть накрутити хвалу на цю гуму а спонсора опускати страшно, бо без грошей залишуться?
До речі в цьому тесті АДАС на останньому місці з провальними показниками знаходиться шина Лауфен. Це другий бренд Хенкук. Мені в одному шинному магазині в тому році її дуже наполегливо намагалися впарити. Значить маржа гарна
0