Георгич написав:Еще раз, человеческий глаз различает весь видимый диапазон. Собственно поэтому он и видимый.
Ми явно про різні речі говоримо. Один фотодіод, теж реагує на широкий спектр частот, але він ніяк не розрізняє спектральний склад сигналу, тільки інтенсивність. В межах видимого спектру, око безумовно реагує на сигнал, тому він і видимий. Але крім цього око розрізняє певні відмінності у спектральному складі. А от клітини сітківки ока якраз таки не відрізняють спектрального складу, а як і фотодіод, лише реагують на його інтесивність. Але завдяки тому що діапазони частот трьох типів клітин різні, в нас і виникає сприйняття кольору. Саме тому що є три різних діапазони, які сприймаються різними клітинами.
Георгич написав:Отличие однодиапазонного от многодиапазонного восприятия отличается тем, что у однодиапазонного нет разрывов.
Знову ти говориш про інше. Нас не цікавить інтенсивність сигналу в діапазоні, а його спектральний аналіз.
Георгич написав:Если бы было так, то глаз не видел промежуточных, монохромных цветов,
Ще раз - діапазон сприйняття кожного типу клітин різний, але він не точковий. Власне тому і "діапазон" а не "частота". Чутливість до частот в межах цього діапазону не лінійна, ближче до країв вона зменьшується. Всі ці три діапазони частково перетинаються, про що я теж казав. Тому будь-яка частота із видимого спектру збуджує як мінімум один, але частіше два типа клітин в різній мірі.
Георгич написав: это говорит о том, чт окаждая цветная колбочка воспринимает весь спектр
Ні, не весь. Ти помиляєшся в своїх припущеннях. Почитай щось по темі.
Хоча, ось, графік з вікіпедії:

Георгич написав:Если в ТВ выключить 2 любых цвета, оставив 1, то он покажет полностью ТВ картинку, но окрашенную в этот цвет.
Тому що залишиться чорнобілий сигнал (сигнал яскравості), якій в ТВ передається незалежно від колоьорових. Тим не меньше, якщо зображення складається з точок однакової яскравості, але різних кольорів, і при цьому не містить того кольору який ти залишив, ти отримаєш сірий екран, яскравість якого і буде відповідати яскравості точки.
Георгич написав:цветная колбочка представляет собой колебательный контур низкой добротности, резонанс которого настроен на основной цвет.
Правильно. Але не забувай що є нижний поріг сприйняття. Тому ті частоти, які далеко від резонансної частоти і рівень яких нижче нього, не сприймаються зовсім.
Георгич написав:Коричневого цвета нет в радуге потому, что этот цвет не является монохромным - продуктом разложения спектра солнечного цвета. Коричневый цвет это спектр оранжевого и зеленого цвета. Поэтому он не имеет ни своей частоты, ни длины.
Це не прада. Я тобі вже назвав частоту. Не віриш? Візьми оранжевий, і затемни його сірим світлофільтром. Отримаєш коричневий. Добавляння зеленого нічим не відрізняється від простого збільшення частоти монохромного оранжевого у сприйнятті, тому якщо тобі хочеться такого відтінку, просто збільш частоту яку я назвав (вона всеодно приблизна).
Георгич написав:Это потому, что ты не занимался настройкой телевизоров.
Ні, не займався, тому і кажу що без руля звідки ростуть ноги у проблеми з коричневим. У CRT моніторів, які не телевізори, але в яких я достатньо ковирявся в свій час, ніяких проблем саме з коричневим ніколи не було. Хоча, можливо просто діло в технологіях. Мої монітори були 90-х років.
Георгич написав:О чем я тебе и говорил выше, аналогично и коричневый.
Ні, ну для кого я ті спектри малював? Коричневий, як і будь-якій інший колір, можна подати складним спектром (наприклад як спектр коричневого у RGB, там дві частоти), але саме для коричневого, такої необхідності нема, адже коричневий колір збуджує тільки червоні і зелені клітини, а для цього достатньо однієї частоти посередині.
LogAn 2013 1.2 Authentique ->
Toyota RAV4 2016 2.0 Live
0