1,051

Re: потение маслом крышки ГРМ

Andre7000 написав:

Че за бред ? Они продолжают с 2007 ставить бракованные шестерни ???

А що зробиш, в мене машина 2008 року але після 10000 також замітив що потіє, правда по гарантії замінили без проблем.

Dacia Logan Prestige 1.6mpi (тільки приємні спогади)
Renault M3 1.5dci https://www.logan.in.ua/forum/post629501.html#p629501
  0

1,052

http://www.logan.in.ua/forum/viewtopic. … 47#p227447

knowgod написав:

Цікаво, що не бачив тут жодного  повідомлення про усунення цього дефекту вже після закінчення гарантії. Чи може, були такі випадки, та тут ніхто не відписав?

Так от, пройшло днів 10 після мого звернення до Рено, як дзвонить мені тип, що представився директором того самого СТО і каже, що Рено, незважаючи на те, що гарантія вже скінчилася, йде на зустріч своєму споживачеві і готова оплатити більшу частину ремонту, тобто - 70%. Решту, 30%, мені пропонують оплатити самостійно. Це виходить близько 700 грн. Операція називається - "заміна шестерні маслонасоса".
Чесно кажучи, не сподівався, що мені дадуть позитивну відповідь, хай навіть частково і готувався ремонтувати за власний кошт. Тепер планую на тижні поставити машинку на ремонт.

Майже рік пройшов с того часу, а я так і не повідомив громаду про результати.
Отже, згідно відповіді офіційного представництва Рено:

Случай с данным а/м нам знаком. Полный ответ я предоставлю Вам немного позже, но сейчас могу подтвердить, что это не самодеятельность СТО.

і потім:

Добрый день!

По данному инциденту 10.07.2010 было зафиксировано обращение на горячую линию. Как и полагается, дилер связался с клиентом и пригласил его на сервис. Поскольку на а/м UU1LSDAGH393____8 в апреле 2010 закончилась контрактная гарантия, инцидент не мог быть принят по гарантии.

С другой стороны, учитывая лояльность клиента к официальному сервису, компанией Renault было принято решение об оказании клиенту коммерческого жеста в качестве долевого участия в ремонте.

Следует также отметить, что определить наличие заводского дефекта на а/м может только диагностика. Поэтому комментарий мастера о том, что «такое уже видели», никоим образом не может ни подтвердить, ни опровергнуть то, что причиной неисправности послужил именно заводской дефект.

Зробили, як і було вказано "заміна шестерні маслонасоса", з оплатою 30% / 70%. Після того проїхав більше 6000 км - жодних слідів масла не виявлено (заглядаю регулярно під капот).
До речі, той тип. що мені телефонував, справді виявився директором київського "СТО на Гродненський", куди я, власне, заїжджав. А офіційне представництво також повідомило, що з покупцями безпосередньо вони не спілкуються, а тільки через дилерів і авторизовані сервіси.

Все ж цікаво: є дані про випадки  з усуненням цього дефекту вже після закінчення гарантії?

0

1,053

Всім доброго вечора. Пробіг авто 6650 км., випуск - липень 2011р. 18 лютого шосте відчуття підказало відкрити капот, і не підвело. Задня стінка моторного щита навпроти приводів генератора та помпи, капот, захист двигуна, все в мастильних плямах й рівень мастила знизився з максимуму до середини між максимумом та мінімумом. Вчора був на сервісному СТО. Механік який перший підійшов до авто ще на вулиці оглянувши, сказав, що однозначно заміна сальника та приводу маслонасосу. Він дуже здивувався, так як з його слів, цю проблему начебто виробник усунув, також припустив, що мабуть росіяни могли при складанні двигуна використати неякісну шестерню. Потім на підйомнику оглянули ще раз, 15 хвилин радились у себе в кабінеті, та винесли вердикт - 22 лютого на 9-00 залишити авто в них на день для ремонту - сказали, що будуть розбирати та фотографувати для компанії Рено Україна.  Чесно кажучи трішки сумно за таку поломку. Хлопці підкажіть будь ласка, на сто сказали, що будуть знімати картер, повинні вони окрім заміни паска грм, ролика, шестерні, необхідних прокладок, замінити мастило та фільтр на нові?

0

1,054

Mirage написав:

Він дуже здивувався, так як з його слів, цю проблему начебто виробник усунув

Дійсно дивно. Давно вже ніхто не відписувся на сайті про таку проблему. Цікаво, який двигун? Я так розумію, 1.4?

Logan F2 Ambiance-1.4 + Паулюс эконом + ГУР + кондер + передние ЭСП + БК + подогрев зеркал
logan.in.ua/forum/topic12364-logan-sani
  0

1,055

sani написав:
Mirage написав:

Він дуже здивувався, так як з його слів, цю проблему начебто виробник усунув

Дійсно дивно. Давно вже ніхто не відписувся на сайті про таку проблему. Цікаво, який двигун? Я так розумію, 1.4?

Двигун к7м, об'єм 1,6 - авто з серії   black line

0

1,056

мда...
суровые реалии сборки..
рассуждать на тему - должны ли или нет.. по всем нормальным понятиям - должны.

Dacia Sandero 2008 K7M 1.6MPI -продано Renault Kangoo II 2013 K9K 90 -продано, Renault Clio III 2007 K4M801 DP0 110 - продано
VW Tiguan Sport 2012 2.0TSI-продано, MAZDA CX-5 2018 2.5 SKYACTIV®-G, VW ID.4 2023
Heckler-Koch VP9 , AK-103, Sig Sauer MCX Spear-LT 9" 300blackout
  0

1,057

Проблемка появилась на 15тис. дотягнув до 45т. (масло міняв сам і на гарантію пілював). Приїхав на станцію де мене відговорили знімати піддон, міняти шестерню. Під шків підставили маслостійке колечко і звичайно заміна пари ролік-ремінь,фільтр- масло. Вже 60тис.   crazy_pilot   Поїздим побачим...

Ми можем досягнути всього, якщо будем безжалісні до себе
MCV Laureat 2008р  ...130тис.
  0

1,058

Mirage написав:

Хлопці підкажіть будь ласка, на сто сказали, що будуть знімати картер, повинні вони окрім заміни паска грм, ролика, шестерні, необхідних прокладок, замінити мастило та фільтр на нові?

Мені у 2008 році при заміні шестерні поміняли і масло, про фільтр, не пам'ятаю. Робили по гарантії на 3000км пробігу - Нічого не платив. По часу зайняло коло 4 год.
Правда категорично відмовлялися вписувати у сервісну книжку заміну шестерні - ледве заставив.

МЦВ 1,6 база 2008р.в. + ГБО Ловато
  0

1,059

Доброго всім вечора. Сьогодні відремонтували мою ластівку: замінили сальник, пасок грм з роликом та пасок додаткових агрегатів з роликом. Сказали, що заміна шестерні маслонасосу не потрібна. На вихідних помию двигун та все підкапотне середовище, й буду час від часу перевіряти. Сподіваюсь, що проблему вирішено, хоча б на декілька років. Також хочу сказати, що представники сервісу радять не робити запис у сервісну книгу, надають акт виконаних робіт. Роботою сервісної СТО задоволений, віднеслись з повагою та розумінням:upp:.

0

1,060 Відредаговано Grim (2012-02-22 23:41:34)

Mirage написав:

Також хочу сказати, що представники сервісу радять не робити запис у сервісну книгу, надають акт виконаних робіт.

Так они это советуют из своих корыстных целей. При регулярном проявлении данной неполадки в течении гарантийного срока, вы можете требовать замены агрегата. И доказательства - это записи в сервисной книге. Также это доказательства неквалифицированного ремонта.

Dacia Logan Phase 2 AMBIANCE 1.4 MPI
  0

1,061

imho2  дуже суб"єктивний мій погляд :    dash1  офігеть  от за таких оффів я й  не їздив по гарантії ні разу. Можливо я помиляюсь але на шести тис. пробігу вони поміняли все тільки не то що треба. Дуже хочу бути не правим  dntknw

Ми можем досягнути всього, якщо будем безжалісні до себе
MCV Laureat 2008р  ...130тис.
  0

1,062

Mirage написав:

Сказали, що заміна шестерні маслонасосу не потрібна.

странно, во всех случаях причина потения происходила именно из-за бракованной шестерни. И в тех случаях, когда пытались исправить следствие, а не причину, в конечном итоге опять появлялось потение масла. То есть, пока не меняли шестерню, результат был один и тот же...

Suzuki SX4 New (S-Cross)

Logan Ambiance-1,6 (2006-2014)
  0

1,063 Відредаговано Grim (2012-02-23 00:13:48)

Может это не тот случай. Все-таки вторая фаза. Может сальник бракованный был...
И по симптомам - там не потение было, а реально масло выбрасывало... imho2 dntknw

Dacia Logan Phase 2 AMBIANCE 1.4 MPI
  0

1,064

mekena написав:
Mirage написав:

странно, во всех случаях причина потения происходила именно из-за бракованной шестерни. И в тех случаях, когда пытались исправить следствие, а не причину, в конечном итоге опять появлялось потение масла. То есть, пока не меняли шестерню, результат был один и тот же...

Возможно, случаи бывают разные. Вот человеку (4 поста выше) поставили уплотнение под шкив-и проблема ушла. Я подмотал под шкив ФУМ-ленту -и порядка 30000 км всё нормально.

Logan 1,4 Base 2006 г.
  0

1,065

Grim написав:
Mirage написав:

Також хочу сказати, що представники сервісу радять не робити запис у сервісну книгу, надають акт виконаних робіт.

Так они это советуют из своих корыстных целей. При регулярном проявлении данной неполадки в течении гарантийного срока, вы можете требовать замены агрегата. И доказательства - это записи в сервисной книге. Также это доказательства неквалифицированного ремонта.

Мені теж спочатку радили (Пурга типу, з записом продати буде тяжче, навіщо вам машина інвалід і т.д.), потім з'їзжали на відсутність печатки або особи яка ту печатку має, потім на базу даних по всій Ураїні, в якій усе фіксується і запису не потрібно, а потім просто відмовились мовляв: "Згідно розпорядку сервісу На гарантійну заміну нічого ніколи не вписуємо. Ніхто крім вас не вимагає - одні ви такі розумні і т.п.". Лише після того, як я показав їм закон про права споживача виявив бажання написати офіційну вимогу зробити запис у сервісній книжці, злякалися  і вписали заміну шестерні, і то прикидались дурниками, ніби "Не знаю що маю писати, диктуйте - я напишу":fool:.
Так що більшість з того що вони радять - не на вашу користь! (Компанія Ю.Р.К. Львів.)
Mirage, моя порада: попросіть таки зробити запис про всі заміни у сервісну книжку, тим більше, що міняли ремені та ролики і відповідно їх можна буде наступного разу міняти не на ТО-60000, а в 66500.

МЦВ 1,6 база 2008р.в. + ГБО Ловато
  0

1,066

День добрый. Логан 1.4 2007 88 тис. Обнаружилась описанная в теме (потение маслом крышки ГРМ) проблема. Может кто посоветует, к кому можно обратиться для проведения качественного ремонта. Спасибо.

0

1,067

можливо комусь допоможе випадок.2008 рік амбіанс 1.4.два попередні ремонти заміна сальників і герметизація перший раз, заміна шестерень другий раз недопомогли .під час чергової діагностики по причині підтікання масла звернули увагу на сильно!!! деформовану кришку.замовили з заводу нову і чекаемо.

FS написав:
mekena написав:
Mirage написав:

Возможно, случаи бывают разные. Вот человеку (4 поста выше) поставили уплотнение под шкив-и проблема ушла. Я подмотал под шкив ФУМ-ленту -и порядка 30000 км всё нормально.

0

1,068

У меня была такая проблемма, помогло заменя шестерни маслонасоса, уже 50 тыс и полёт замечательный

0

1,069

Приветствую всех, возникла проблема потении крышки ГРМ сначала грешили на помпу так как немного ушло антифриза, но вскрили платиковую кришку грм помпа оказалась сухая и все более мение в отличном состоянии.

Потеют болты металической кришки грм под опорой двигателя, читал что два болта садят на герметик, может стоит попробывать их загермитизировать

пробег 93 тыс км логан мсв 2008г., все работы делали сами, машина отца. Ремень ГРМ меняли на ТО 60, натяжной ролик и помпу оставили думаю на ТО120 сменим на оригинал. ремень доп оборудавание и натяжной ролик не меняли не гудит в нормальном состоянии думаю дотянет до ТО120.

Вот фотки

0

1,070

Olegkamen написав:

Потеют болты металической кришки грм под опорой двигателя, читал что два болта садят на герметик, может стоит попробывать их загермитизировать

Двиг 1,4?
Потеет умеренно, я бы не паниковал. При смене масла не лейте полный уровень, хватит 2/3 между метками. Как вариант, можно попробовать посадить болты на герметик.

Suzuki SX4 New (S-Cross)

Logan Ambiance-1,6 (2006-2014)
  0

1,071

mekena написав:

При смене масла не лейте полный уровень, хватит 2/3 между метками

plus
Заливайте рівно 3л і проблеми не буде.

Dacia Logan (Лютые 1.4 литра! (с) Aprox) BASE (раніше була)+ел.регулювання та підігрів дзеркал+ЕСП+БК+ГБО+Чіп-тюн+бі-лінзи+ПТФ+лиття+парктронік+ПрестижV-55.
Синій мінерал.
Dacia Logan 1.6 MT PRESTIGE. Синій мінерал
  0

1,072

Боюсь это не болты,а передний сальник коленвала.А то что масло в верн.части-то его(масло) туда ремень ГРМ притащил.Нужно снимать защиту мотора,подпирать мотор домкратом и снимать опору и крышку.

Dacia Logan 1.6 8v-продано. Renault Mégane II 1.6 16v-продано
Honda Accord Tourer 2.4 AT Type S-експлуатується
Citroen Jumpy 2.0i-експлуатується
Dacia Logan 1.6 8v MCV-експлуатується
  0

1,073 Відредаговано Olegkamen (2012-12-17 19:23:19)

mekena написав:

Двиг 1,4?

Logan MCV 1.6 2008 год выпуска, уровень масла по максимум((

Yeka написав:

Боюсь это не болты,а передний сальник коленвала.А то что масло в верн.части-то его(масло) туда ремень ГРМ притащил.Нужно снимать защиту мотора,подпирать мотор домкратом и снимать опору и крышку.

вскрывали платиковую крышку ГРМ внутри все сухо, светил и фонариком везде масла на ремне не заметил, помпа сухая а вот сверху болты мокрые.

Фото вид сзади возле щупа

0

1,074

Olegkamen написав:

вскрывали платиковую крышку

Не поленись,подопри мотор и сними все крышки.Иначе будешь делать наобум,а если желаемого результата не будет,получишь убитое время и нервы.Для работ припаси арозоль.балон-очиститель тормозов(600мл).Отлично и моментально удаляет масло и быстро испаряется даже на холоде.

Dacia Logan 1.6 8v-продано. Renault Mégane II 1.6 16v-продано
Honda Accord Tourer 2.4 AT Type S-експлуатується
Citroen Jumpy 2.0i-експлуатується
Dacia Logan 1.6 8v MCV-експлуатується
  0

1,075

пластиковая крышка сверху. она сальник коленвала не покажет.

Dacia Sandero 2008 K7M 1.6MPI -продано Renault Kangoo II 2013 K9K 90 -продано, Renault Clio III 2007 K4M801 DP0 110 - продано
VW Tiguan Sport 2012 2.0TSI-продано, MAZDA CX-5 2018 2.5 SKYACTIV®-G, VW ID.4 2023
Heckler-Koch VP9 , AK-103, Sig Sauer MCX Spear-LT 9" 300blackout
  0