Тема: Покупка б/в Logan 2 MCV. Вибір двигуна
Доброго вечора, шановна спільнота Логан форуму! Є потреба купити не дуже старий та умовно доступний по грошам універсал. В даний час розглядаються Logan 2 MCV десь 2014-2017 років. Враховуючи вік автомобіля, то реальний пробіг з легкістю може складати 300-500 тис км. Тому в першу чергу постає питання, на які двигуни краще орієнтуватись з точки зору потенціального попандоса на ремонт
В подалшій експлуатації пробіги будуть маленькі та нерегулярні (до 15 тис в рік) з фокусом на користування авто в теплу пору року. Економія на паливі не є пріорететом.
Отож моє бачення:
1. Дизель 1.5. Я так розумію дуже недешева штука в ремонті (ТНВД, форсунки, турбіна), але має потенційно високий ресурс за умови регулярного і правильного обслуговування попереднім власником.
2. Бензин 0,9 турбо. Купа нюансів малолітражного турбованого 3х циліндрового мотора. Незрозуміло що з ресурсом, вони взагалі піддаються капіталці?
3. Бензин 1.2 атмосфер. Виглядає як "золота" середина з цього списку. Є також питання до ресурсу двигуна.
Взагалі то, мені не дуже подобається жоден з цих вариантів. З точки зору надійності, наче реношному атмосферному 1.6 MPI не має конкурентів? Але в такому разі потрібно буде шукати Logan 1 MCV 2010-2013 років, або наприклад мінівен Lodgy.
Чи можете щось порадите з іншіх брендів? Я би хотів Октавію Комбі, але вона або не вписується в бюджет, або її вік лізе за 15 років+
Дякую!