1

Тема: Засичала педаль гальма

Якщо на заведеній машині кілька разів натиснути на педаль гальма, вона видає звук, схожий на випускання повітря, ніби ось-ось "свисне".  Упругою не стає, скільки разів не натискати. Гальмує начебто нормально, але заходить вже близько до крайнього положення. Рівень гальмівної рідини - в нормі, без змін. Що це може бути? Пробіг 14000, скоро ТО-1, дочекатися чи терміново їхати на сервіс? Порадьте, пліз, хто в курсі.

Logan MCV Laureat синій мінерал
  0

2

Re: Засичала педаль гальма

Поиск рулит !
Вакуумный усилитель тормозов

Счастье, это когда тебе все завидуют, а нагадить не могут !!!
FAQ по Dacia Logan (MCV) и по форуму
Как загрузить картинки на форум
Hyundai Accent 2007 1.6 AT
  0

3

едь делай ТО - потому как на 14000 уже стоит зделать

Logan 1.4 amb
  0

4

На сервис! иначе может что-то в тормозами - сам знаешь к чему может привести...

В этой жизни возможно всё, невозможно увеличить сутки хотя бы на одну секунду...
Logan Base синий металлик уже не Base, был когда-то Base....БЫЛ
Megane II 1,6 АКПП silver, ксенон, круиз-контроль, парктроник...БЫЛ
VW Passat B6 1,8т АКПП High Line
  0

5

dreamer
Мандруй на ТО, я на своїй ТО - 1 робив на 14200. Сичить то вона сичить, з новини, але по-середині свого ходу, повинна "дубіти"....

0

6

dreamer написав:

вона видає звук, схожий на випускання повітря

При запущеном двигателе и отпущеной педали тормоза звук подсасываемого воздуха есть?

Dacia Logan 1.6 8v-продано. Renault Mégane II 1.6 16v-продано
Honda Accord Tourer 2.4 AT Type S-експлуатується
Citroen Jumpy 2.0i-експлуатується
Dacia Logan 1.6 8v MCV-експлуатується
  0

7

Zevs
_Michman
Winner
Sash

Дякую за інфо і поради. coffee

Yeka
При запущеному двигуні й відпущеній педалі гальма ніяких сторонніх звуків немає - спеціально нахилився вухом прямо в педаль  smile
Після кількох натискань на педаль оберти двигуна (дивився на холодному) різко збільшуються на 200-300 (1-1,5 рисок по тахометру) з 1000.

З вакуумним підсилювачем гальм їжджу близько 10 років - ані сичання, ані збільшення обертів ніколи досі не спостерігав. При натисканні на педаль в якійсь точці вона завжди ставала упругою (на моїй МСВ раніше також), а зараз доходить майже до кінця із незначним опором. Власне, оця раптова зміна мене і турбує  shok

0

8

dreamer написав:

При запущеному двигуні й відпущеній педалі гальма ніяких сторонніх звуків немає

-вакуумный усилитель целый.Все остальное через сайт не диагностируется.  :imho:

Dacia Logan 1.6 8v-продано. Renault Mégane II 1.6 16v-продано
Honda Accord Tourer 2.4 AT Type S-експлуатується
Citroen Jumpy 2.0i-експлуатується
Dacia Logan 1.6 8v MCV-експлуатується
  0

9

Щойно пройшов ТО-1.  Попросив перевірити педаль гальма. Спєци сказали, що все в порядку і що педаль швидко стає упругою лише поки машина не роз'їздиться. Те ж саме сказали і про ручник - нормальне положення 7 клацань, якщо підтягнути швидше зносяться колодки. Я все-таки попросив підтягнути хоча б до 5 - просто відчував дискомфорт від необхідності високо піднімати ручник. Зробили без проблем.  tbsenile

0

10

dreamer написав:

Я все-таки попросив підтягнути хоча б до 5 - просто відчував дискомфорт від необхідності високо піднімати ручник. Зробили без проблем

Немного  :offtopic: 

Попросил и я на ТО подрегулировать ручник, а то хватал на 7-8 щелчков, а привык к 5-6... Так они подтянули, что начал хватать с 3-4  :dash:   :lol:  :lol:  :lol:

Лень - это универсальное средство защиты человека от бесполезного труда.

11

Кельт написав:

Попросил и я на ТО подрегулировать ручник, а то хватал на 7-8 щелчков, а привык к 5-6... Так они подтянули, что начал хватать с 3-4  dash1   lol  lol  lol

Ти будеш сміятися, але мені 3-4 подобається значно більше, ніж 5-6. Якось впевніше відчуваю, що у мене є ручник і що він працює. Перед цим чотири роки їздив взагалі без ручника - було багато і сміху, і не до сміху... crazy

0

12

По поводу тормозов и педали.....?
У меня постоянно скрипит педаль тормоза :dash:  особенно при запуске двигателя, может её вазелинчиком??? :nose_eat:

Моя жизнь-мои правила... 
YAHOO!ею с наших дорог.
Трансфер Киев-Аэропорт-Киев
Opel Zafira b 6 мест
  0

13

dreamer написав:

Якщо на заведеній машині кілька разів натиснути на педаль гальма, вона видає звук, схожий на випускання повітря, ніби ось-ось "свисне".  Упругою не стає, скільки разів не натискати. Гальмує начебто нормально, але заходить вже близько до крайнього положення. Рівень гальмівної рідини - в нормі, без змін. Що це може бути? Пробіг 14000, скоро ТО-1, дочекатися чи терміново їхати на сервіс? Порадьте, пліз, хто в курсі.

Я с этим пуканьем отьездил 30 тыков и ничего - когда я экстренно оттормаживался зимой - едущий сзади менял памперс.
На полет не влияет - это оно дышит  :lol:  :lol: 
Я не парюсь - тормоза на 5+

Logan Laureat
"...стоїть зібратися й розглянути парадокс у тривимірному просторі через призму оковитої" (с) Crazy Poison
___________________________________________________________________________________________
  0

14 Відредаговано Дядя Федор (2008-10-21 20:04:23)

dreamer написав:

Якщо на заведеній машині кілька разів натиснути на педаль гальма, вона видає звук, схожий на випускання повітря, ніби ось-ось "свисне". 
Порадьте, пліз, хто в курсі.

Справа в тому, що у статичному стані до і після мембрани підсилювача гальм однаковий тиск повітря (вакуум). Коли натискаємо на педаль гальм простір до і після мембрани роз"єднується, та простір за мембраною (ближче до педалі) з"єднується з атмосферою (повітря атмосферне заповнює його від того і шипіння). Таким чином досягається різниця в тиску і підсилювач "допомогає" тиснути на гальма. Як зусилля натискання перестає збільшуватись (натиснули на педаль, досягли певного рівня  від"ємного прискорення авто і не збільшуємо сили натискання) знову між порожнинами до та після мембрани вирівнюється тиск (вони сполучаються між собою, бо відкривається відповідний клапан, а клапан, що сполучає простір за мембраною з атмосферою - закривається. Підсилювач не "сичить", як у випадку відпускання педалі та у випадку її статичного положення).
Ось відкіля сичання з"являється. У випадку коли  на гальма не тиснемо, а сичання є, то маємо ознаку ушкодження підсилювача...

Российско-фашистская "Империя зла" - стойло для безмозглого козла!
http://www.youtube.com/watch?v=m4qPH0LDxeg
http://www.youtube.com/watch?v=hdyZMVuVGss
http://www.youtube.com/watch?v=QYRIwfvsyww
  0