Al написав:Не стоит тут экономить, я сам проверял влияние проводов на звук - оно действительно есть.
Не так давно в неті наробив шуму один тест. Маньякам-аудіофілам давали слухати різні хай-ендівські акустичні кабелі (були і поза 100 уо/метр). А серед усіх кабелів була звичайна металічна вішалка. І ніхто не почув різниці (пригадаю, тест був сліпий, про вішалку ніхто не знав).
Тому не творіть собі божків з того, що або зовсім на звук не впливає, або вплив мізерний. Головне, що впливає на звук - це живлення, хороший кабель живлення, надійні контакти, правильні запобіжники. Це ще не звук, але основа. Потім головний пристрій - потенціал звуку, який би не був тракт, якщо голова погано зчитає/перетворить/видасть_в_тракт, нічим не виправити. Тому проектування системи треба починати з голови. Потім напевно однаковий вплив мають підсилювач і динаміки. Підсилювач не має додати нічого від себе, як мінімум на рівні використаної голови провести крізь свої нутрощі сигнал. А ще його задача контролювати динаміки, фактично вони мають являти собою чудово підігнану пару. Ну а динаміки мають точно відтворити те, що прийшло на них, нічого не вкрасти, не замилити, ну і не додати від себе (а це дуже поширене явище, наприклад, якщо твітер не вдається повернути при інсталі в лице, бо розбігаються фази - це брудний твітер, який жене від себе купу спотворень). Потім вже йдуть міжблочні кабелі, тут основне - однорідність жили по всій довжині, тобто щоб не мінялися геометричні розміри (діаметр) і густина матеріалу, тобто щоб хвильовий опір залишався сталим. Кабелі з неоднорідними жилами звук таки трохи забруднюють. Ну а щоб якось на звук вплинули акустичні кабелі (при умові додержання мінімально-необхідного поперечного перерізу), то я вже навіть не уявляю, що ж це має бети за кабель...
Так, знов мене понесло. Як недавно хтось видав в Синій: "написав, а тепер думаю, нафіга? Але витерти шкода"
-----------------------
0