26

Re: Нужна помощь по колонкам

RVS написав:

ЛЮДИ кто владеет инфой до домашней акустике
задача:-собрать дома полупрофисиональный ззвук за приемлемые деньги
             вопросы:-ресивер?
                           -колонки?
                            провода?

судя из КАРАУДИО домашнему звуку надо приделить не меньшее внимание
прошу высказать свои соображения!

http://www.vegalab.ru/ - читати - не перечитати smile
З власного досвіду я б на ресівер-підсилювач шукав вінтаж. Старі Денони, Моранз, Ямаху. Бо все, що слухав з нового, мене не вразило. А з б/у - і економія коштів відчутні, а термін напівпрофесійний можна без "напів" використати smile
А стосовно динаміків. Робить мій знайомий на Морелях. Поки що кращого нічого не чув. При чому колонка з 6" мідбасом реально звучить від 20 Гц, саба вже не потрібно навіть для кіно.
Але зрештою, домашніх акустичних систем стільки різних, та й смаки в людей дуже відрізняються, тому тут вже краще самому слухати.

-----------------------
  0

27

RVS
скажемо, так, караудіо набагато складніший, а ніж домашні аудіо системи.
але так само, як і в автоаудіо, ти зним знайомий  не по слухам, мусиш собі відповісти на деякі питання
-Акцентувати ти хочеш свою систему на музику, чи кіно
-Сума
давши відповідь на це можна вже про шось дальше говорити
В караудіо, я зелень, а по домашці можу дешо розказати.

а так не залежно від того шо буде дальше, можу сказати по проводам
найкраще співвідношення ціна-якість, це кабельна продукція Кімбер(все ті же плетені косички) на міжблок PBG, акустичний 8РR

Престиж тореадор на дисках і руминська бджілка на стопі
  0

28

І шо означає фраза - задача:-собрать дома полупрофисиональный ззвук
Звук буває хороший і не дуже, про професійний не чув dntknw

0

29

Ant написав:

І шо означає фраза - задача:-собрать дома полупрофисиональный ззвук
Звук буває хороший і не дуже, про професійний не чув dntknw

Напівпрофесійний = hifi smile Напевно smile

-----------------------
  0

30

Рост написав:

Напівпрофесійний = hifi  Напевно

"Вот оно че, Михалыч"

0

31 Відредаговано Ant (2009-11-06 18:06:08)

Рост до речі, не потемі, зі штатів пливе Xtant 404m http://www.avtozvuk.com/az/1999/05-06/p40-43.htm ( американський 4 канальний вінтаж),зроблю невеликий йому твік, перехожу на поканалку

0

32

Ant написав:

до речі, не потемі, зі штатів пливе Xtant 404m http://www.avtozvuk.com/az/1999/05-06/p40-43.htm ( американський 4 канальний вінтаж),зроблю невеликий йому твік, перехожу на поканалку

Угу, доопрацювати блок живлення, залишити максимум один прохідний конденсатор, помінявши на аудіофільський, і, можливо, операційники махнути, в залежності що там стоїть.

-----------------------
  0

33

хочу чтоб дома как на концерте(главное- в деталях)
бюджет порядка 2-3 тыш
упор, как обычно, на все (кино и звук)

пилите шура пилите
  0

34

Рост
Давайте дождемся мнения автора темы по колошам S-50, после подключения к девайсу, он нас всех рассудит  vissla

0

35

PlayDen
Говорю же, я подключал. Мощи мало - колонка только начинает разыгрываться, а усилитель магнитолы уже вовсю хрипит.

Logan MCV Laureate-7 2008
МB Sprinter 515 2007
  0

36

PlayDen написав:

Давайте дождемся мнения автора темы по колошам S-50, после подключения к девайсу, он нас всех рассудит  vissla

В чому розсудить? Якщо там дійсно 85 дБ при 8 Омах - можна навіть не пробувати від підсилювача голови.

-----------------------
  0

37

Рост так точно, заміна ОРА і конденсатора (струм  спокою)

RVS сам знаєш, шо універсального нічого не існує, чимось прийдеться пожертвувати, для кіно потрібно мін 5 каналів, для музики тільки 2, для кіно ресивер і ДВД, для музики тільки підсилювач і СД( тому як  хороший ресивер зіл"є середньому підсилювачу, слухав власними вухами, зрівнювали Ротель( середньої ланки) підсилювач і Денон ресівер(верхньої лінійки, який вважається одним з найкращих), спочатку слухали денон, пізніше після підключення Ротеля, таке враження, шо мішки з колонок зняли 

RVS написав:

бюджет порядка 2-3 тыш

як шо вічно зелений, то можна зібрати ні-фі середнього рівня, як шо гривні, то тільки б/у і то навряд, можливо тільки на привід і підсилювач, акустика в ціні сильно не падає,

0

38

Ant написав:

так точно, заміна ОРА і конденсатора (струм  спокою)

От струм спокою раджу рухати тільки тоді, якщо дуже добре знаєш, що робиш. Бо тут більше - не означає краще. Це просто така глупа мулька в неті бігає, що, типу, збільшив струм спокою і стало значно краще. Все не так просто.

-----------------------
  0

39

Рост написав:

Бо тут більше - не означає краще

там номінал змінюватися не буде, тільки міняється на більш якісніший конденсатор і то треба буде подивитися який там стоїть, а ОРА заміна 100%, їх там 6 шт.

0

40

поступило предложение купить пару головок http://www.audiomania.ru/shop/goods-1003554.html
и затем ручками соорудить чтото вроде того что на картинке
кто игрался выскажитесь-
мож не стоит пилить-а купить что-то готовое?
ресивер будет ямаха(скорее всего)

пилите шура пилите
  0

41 Відредаговано Less (2009-11-10 00:07:16)

Ant
А разве ток покоя не резистором устанавливается? Или про какой кондер ты говориш?
А можеш, если есть, схемку уся показать? Может чего сообразим.
RVS
Штука гламурненькая, но как они могут играть - ХЗ.

МB Sprinter 515 2007
  0

42

а Гриць их знает dntknw

пилите шура пилите
  0

43

RVS написав:

ресивер будет ямаха(скорее всего)

і

RVS написав:

хочу чтоб дома как на концерте(главное- в деталях)

такого не буде, а буде як в хорошому кінотеатрі.
А ДВД  ше більше вб"є звук, так шо не бачу доцільності ставити дорогу акустику, дорогі міжблоки і акустичні дроти

0

44 Відредаговано Ant (2009-11-10 12:39:53)

Less
ти правий,
по живленню нічого міняти не буду, там все нормально, остануться тільки ОРА

0

45

RVS написав:

и затем ручками соорудить чтото вроде того что на картинке
кто игрался выскажитесь-
мож не стоит пилить-а купить что-то готовое?

нарахунок такого широполосного варіанту незнаю.
а якщо підійти до цієї справи серйозно купити мідбаси серединку та твітера і зліпити нормальні колонки, то ефект буде однозначно, але досить дорого.
Знайомий робить собі дві колонки дуже якісні, грошей вже пішло багато, але за такі гроші якіснішого не купиш, ну і треба мати час, місце де робити та саме головне бажання upp

Dacia Logan II   2015   1.5DCi MT
музика підвищує продуктивність праці на 20%
  0

46

RVS
по колонкам я би на твоєму місці подивився в сторону українського виробника Саунд-Саунд (Запоріжя) вони роблять якісно і грамотно свою продукцію, використовують Морель, Пірлес і Віфа
http://www.sound.zp.ua/

0

47

Ant написав:

по живленню нічого міняти не буду, там все нормально, остануться тільки ОРА

А які наводки по живленню в звуковому тракті? В моєму Компетішені були до 100мВ (і це ще вважається дуже добрим показником), після твіку блоку живлення стало 1...5мВ.

-----------------------
  0

48

Рост до 100мВ, і ше шо в ньому добре, працює від 10,5В до 15В і на якість звука не впливає. Познайомився з Славіком (з Росії прихильник Морелей, до речі він і Омеляна знає) він над ним експерементував довго і перепробував все шо можна було в ньому, тому мені легше і не потрібно наступати на граблі

0

49

Рост
Ant
Люди ,обьясните мне про наводки по питанию, а то я не в теме dntknw . Какова причина возникновения, влияние на звук - отношение  сигнал/шум уменьшается, или как?

МB Sprinter 515 2007
  0

50 Відредаговано Рост (2009-11-10 21:33:25)

Less написав:

Люди ,обьясните мне про наводки по питанию, а то я не в теме dntknw . Какова причина возникновения, влияние на звук - отношение  сигнал/шум уменьшается, или как?

А звідки звук береться? З блоку живлення, звідки ж ще? Мій знайомий якось дуже влучно висловився: звук - це напруга живлення, промодульована звуковою частотою. Якщо помедитувати над цією фразою, то можна досягнути аудіофільської нірвани smile
Оскільки у нас нема постійної напруги  + /- 24В, чи хоча би + /- 12, то зі звичайних автомобільних  12 робиться змінна напруга високої частоти, яка "розганяється" до потрібних значень, випрямляється, і вже тоді "промодульовується звуковою частотою" в звуковому тракті. А наводки по живленню - це паразитні наслідки процесу випрямлення напруги. Часто в апаратурі ці хвости досягають сотень мілівольт, а якщо вони до 100мВ, то виробники навіть в хай-ендівській апаратурі часто на такому рівні все залишають - бізнес, економія грошей. Добрі конденсатори добре коштують.
Це так, ліричний опис smile
А от співвідношення сигнал/шум - це на сьогодні взагалі маркетинговий критерій, тому що усі нормального рівня операційники забезпечують таке значення цього параметру, що воно майже ніяк на кінцевий результат не впливає. І 96дБ там, 102, чи 116 - це не критерій вибору. Так що не заморочуйте собі цим голову. Є ціла купа значно важливіших моментів, які реально визначають звучання.

-----------------------
  0