251 Відредаговано gal-0 (2011-11-09 18:55:39)

Re: ГБО на Logan, ЗА и ПРОТИВ.

Скільки мєнти беруть за переоформлення? Было около 1 тыс .грн.

Штуцер для заправки ставлять там де і горловина бака, під лючок, казали що влізе. Влезет но тогда каждый раз при заправке надо будет переходеик накручивать

Мені пояснили що газові мозги ставляться окремо і з рідними бензиновими вони не звязані, просто зчитують звідкись потрібну для них інформацію. С форсунок бензиновых.
Через це основний комп, під час їзди на газу, думає що їде на бензині і тому рівень бензину на щитку приборів буде пропадати. Брехня, на Логане такого нет, показывает нормально
Если не ганять разница в расходе при правильной настройке 15-20%. Если любишь нажать на гашетку, разница по моим наблюдениям побольше.

Citroen C5 Aircross 2.0 180HP
Тойота Королла 1,6 CVT Style 2017 була sad, Тойота Королла 1,6 АТ Luna 2008 була sad
Логан Лауреат 1,6+кондиционер+ГБО+чип, шумка 2005 г.в. була sad
  0

252

OKurylyshyn написав:

Народ, підкажіть новачку.
Вирішив поставити собі ГБО (Пропан-Бутан). Найперше цікавить скільки зараз коштує таке задоволення. Мені в Львові заспівали 6000грн все повністю, крім переоформлення техпаспорту в міліції. Скільки мєнти беруть за переоформлення?
Сьогодні був в установщиків, розпитував. Сказали що все зроблять за 1 день. Штуцер для заправки ставлять там де і горловина бака, під лючок, казали що влізе.
Єдине що я не зрозумів так це на рахунок мозгів.
Мені пояснили що газові мозги ставляться окремо і з рідними бензиновими вони не звязані, просто зчитують звідкись потрібну для них інформацію. Через це основний комп, під час їзди на газу, думає що їде на бензині і тому рівень бензину на щитку приборів буде пропадати, хоча фактично він залишається таким самим, оскільки машина їде на газу. Це у всіх така фігня?
Взагалі підкажіть, що ще треба мені знати про все це діло.

А може краще ставити метан? буквально сьогодні перезував на зимову гуму і на шиномонтажі спілкувався із чоловіком, який поставив пропан на авео, казав, що якби раніше знав, то не ставив би ГБО взагалі, розхід більший ніж на бензині,  вже у декількох майстрів регулював, всеодно 15-20% більше бере газу.
Хоча при нашій владі метан також може подорожчати, проте як буде далі ніхто незнає.

Моя перша іномарка - Дачія логан 1.4 base, колір - сірий. пробіг - 109 тис. Установка ГБО 4 (метан).
  0

253

Пробіг за який Вам окупиться обладнання при теперішніх цінах пропану і бензину становить приб. 50 тис. км.

Моя перша іномарка - Дачія логан 1.4 base, колір - сірий. пробіг - 109 тис. Установка ГБО 4 (метан).
  0

254

ls7 написав:

А може краще ставити метан?

Тут свої нюанси. По перше метановий балон ставиться всередину в багажник, під спинку сідушки і займає багато місця, а балон пропана ставиться на місце запаски. По друге, сам балон, метановий важить десь 100кг, а пропаногвий менше 20кг. По третє в метановому балоні страшний тиск, а в пропановому набагато менший, сорі, але цифр не памятаю.

ls7 написав:

вже у декількох майстрів регулював, всеодно 15-20%

Ну це я знаю, правда знаю про 10-15%

ls7 написав:

Пробіг за який Вам окупиться обладнання при теперішніх цінах пропану і бензину становить приб. 50 тис. км.

Я рахував, мені окупиться менше ніж за 1 рік, а це десь 20000км. Тим більше установку потім можна зняти і поставити на нший автомобіль.

Dacia Logan Prestige 1.6mpi (тільки приємні спогади)
Renault M3 1.5dci https://www.logan.in.ua/forum/post629501.html#p629501
  0

255

OKurylyshyn написав:

але цифр не памятаю.

16 атмосфер.

ls7 написав:

всеодно 15-20% більше бере газу.

так воно і є. У мене: бензин 7,5, газ 9,5 л/100км при однакових умовах.
Ще фактори: можна збільшити інтервал заміни мастила (я міняв через 25 000км - зливав чисте "як сльоза" (75000км пробігу, синтетика)). Свічки ходять довго (в мене одна свічка ще "рідна", то б то на сьогодні вже 77 500 км.)
Заправний штуцер - біля горловини. Заправляють без перехідників, але у мене МСВ.
+ завжди є вибір палива.

"Катаюсь" на газі вже 46 000 км (1,5року). Поки щотільки позитив і економія. Більша чи менша, але в мій бік.

MCV-amb, 1,6(ГБО) ==> ФИАТ 1,4 МАXI(ГБО) ==> LODGY PRIVILEGE 1,5D (+ Ларгус, 1,6. 8кл.(ГБО) + Богдан 2312(ГБО))
  0

256

Не знаю, як там Авео чи інші машини, а Логан з ГБО - вигідна штука.

Я поставив польське ГБО, коли пробіг був 37 тис.км і ще не закінчилась гарантія, а зараз пробіг 209 тис.
Обладнання окупилось не менше чотирьох разів.
Розхід пропану дійсно більше, але все одно вигідно. Були, правда, періоди, коли на сотні км економив гривень п ять, не більше, це минулого чи позаминулого року, коли було не вигідне співвідношення цін.
Але майже завжди пропан коштує на сорок відсотків менше, а отже, їздиш відсотків на тридцять п ять дешевше.

Ну, правда, потрібно за зазорами клапанів слідкувати, але в Логані це просто.

При движении по встречке желательно соблюдать хотя бы рядность. (пункт Правил дорожного движения - проект)
  0

257

В апреле установка ГБО обошлась в 5500 грн, регистрация в ГАИ - 600-700 грн., точнее не помню. Но платил за: техосмотр (тогда еще был), и замену техпаспорта. Одним словом, процедура регистрации ГБО подразумевает замену техпаспорта, со всеми вытекающими поборами.
При сегодняшней цене на газ 6,90 - 6,75 заправляюсь на 200 грн (30л) и катаюсь 300-320 км не думая, бензина на эти деньги в лучшем случае 20 л. Три сотни километров я на них не проеду sad.

Будьте внимательны к своим мыслям - они начало поступков. /Лаоцзы/
MCV 1,6+ГБО+ЭСП+БК+ЧТ (by _AlexSander_)
  0

258

OKurylyshyn написав:
ls7 написав:

А може краще ставити метан?

Тут свої нюанси. По перше метановий балон ставиться всередину в багажник, під спинку сідушки і займає багато місця, а балон пропана ставиться на місце запаски. По друге, сам балон, метановий важить десь 100кг, а пропаногвий менше 20кг. По третє в метановому балоні страшний тиск, а в пропановому набагато менший, сорі, але цифр не памятаю.

ls7 написав:

вже у декількох майстрів регулював, всеодно 15-20%

Ну це я знаю, правда знаю про 10-15%

ls7 написав:

Я рахував, мені окупиться менше ніж за 1 рік, а це десь 20000км. Тим більше установку потім можна зняти і поставити на нший автомобіль.

Колись я вже відповідав на цю тему. метановий балон важить у мене 60 кг, і раніше я мав ссилку на ютуб. де тестували пропановий балон, метановий, і бак із бензином. І саме метановий балон по всім ознакам виявився найбільшбезбечним. Якщо метанова заправка від Вас не далеко, то раджу ставити саме метан.

0

259 Відредаговано ls7 (2011-11-10 10:09:26)

Genna написав:

В апреле установка ГБО обошлась в 5500 грн, регистрация в ГАИ - 600-700 грн., точнее не помню. Но платил за: техосмотр (тогда еще был), и замену техпаспорта. Одним словом, процедура регистрации ГБО подразумевает замену техпаспорта, со всеми вытекающими поборами.
При сегодняшней цене на газ 6,90 - 6,75 заправляюсь на 200 грн (30л) и катаюсь 300-320 км не думая, бензина на эти деньги в лучшем случае 20 л. Три сотни километров я на них не проеду sad.

Так я і на 20 л бензину також проїду 300 км. (змішаного режиму), змішаних розхід складає 7 л/100 км., особисто знаю.

0

260

Найкраще, раджу  поспілкуватись із львівськими таксистами, що вони Вам порадять, просто я незнаю яка там ситуація із метановими заправками

0

261

Якщо метанова заправка від Вас не далеко, то раджу ставити саме метан.

Зато если поехать куда нить в Крым, то метановые заправки придется искать. На пропане пробег ~400 км, на метане в 2 раза меньше, придется чаще ездить на заправку.

Subaru XV 2.0 2018 + Тоyota Verso-S 2011
Logan MCV 2007 Amb ГБО - десь волонтерствує
Рецепт нашей победы прост. Мы взяли и убили всех плохих парней. Все остальные методы - пыль. Крис Кайл
Больше всего на свете рабы ненавидят не своих хозяев, а тех, кто стал свободным. Марк Катон
  0

262

Расход для города, MCV 1.6

Будьте внимательны к своим мыслям - они начало поступков. /Лаоцзы/
MCV 1,6+ГБО+ЭСП+БК+ЧТ (by _AlexSander_)
  0

263

Зимой ГБО еще выгоднее. У меня бенза в гололед брало 10 литров, поставил газ стало брать 10 литров газа tbsenile

Subaru XV 2.0 2018 + Тоyota Verso-S 2011
Logan MCV 2007 Amb ГБО - десь волонтерствує
Рецепт нашей победы прост. Мы взяли и убили всех плохих парней. Все остальные методы - пыль. Крис Кайл
Больше всего на свете рабы ненавидят не своих хозяев, а тех, кто стал свободным. Марк Катон
  0

264

Genna написав:

я всегда заправляюсь на 200 грн - проезжаю 400км +- 10 км. (Надо запоминать хорошие заправки....)

Логан седан 1.4+ГБО+шумка+ксенон+ЭСП+подогрев сидений+парктроник
  0

265

All:
Извиняюсь, но часто встречаю на форуме, потому скажу: ВСЕМ, у кого нет, НАПИСАТЬ МОДЕЛЬ авто в профиле - западло?
Или все о все помнят?

ssergzt написав:

я всегда заправляюсь на 200 грн - проезжаю 400км +- 10 км. (Надо запоминать хорошие заправки....)

Как понять информацию, если лля седана 1,4- это так себе, для седана 1,6- это нормально, для МСВ 1,6 - это отлично.

MCV-amb, 1,6(ГБО) ==> ФИАТ 1,4 МАXI(ГБО) ==> LODGY PRIVILEGE 1,5D (+ Ларгус, 1,6. 8кл.(ГБО) + Богдан 2312(ГБО))
  0

266

Ось статейку знайшов, що скажите, по моєму дурка.
http://anti-gaz.narod.ru/

0

267

OKurylyshyn написав:

Ось статейку знайшов, що скажите, по моєму дурка.

rock:rock::rock:
Наш человек писал! ГБОшник!
А то чем больше "газованых", тем дороже газ. С этим нужно как-то бороться. В том числе и таким способом.

Где-то уже писали, что лучше всего спрашивать о ГБО тех, кто уже откатал сотни тысяч на газу. Таких хватает.  И их уже не снимешь с "газовой иглы".

0

268 Відредаговано OKurylyshyn (2011-11-10 13:12:28)

А хто знає, підкажіть. Тут мені говорять що при їзді на газу бензонасос постійно працює, що призводить до його швидкої і частої поломки. Це справді так, щось я не можу зрозуміти.
І взагалі, які є мінуси в їзді на газі і самому ГБО.

0

269 Відредаговано ls7 (2011-11-10 13:23:07)

OKurylyshyn написав:

Метан, головний мінус ціна установки ГБО,  в меншому обєму багажника, я колись і фотки викладав, але 2 мішки картоплі влізає.  тяга падає, незнаю скільки це у відсотках, але точно не багато, клапана потрібно регулювати приб. кожних 20 тис км. і пробіг на 1 заправці менший, у мене балон - 14 куб. - 200 км., є балони більшого обєму, 16,  18 кубів, і тд.  я коли ставив то не хотів брати більший балон, був на 20 кубів правда дорожчий, але тоді пробіг був би 300 км прибл. Всі мінуси, але якщо ти шукаєш економії то мінуси це фігня.

0

270

Владимир+ написав:

Где-то уже писали, что лучше всего спрашивать о ГБО тех, кто уже откатал сотни тысяч на газу. Таких хватает.  И их уже не снимешь с "газовой иглы".

Я откатался на ГБО эти самые сотни тысяч (сначало на Renault 19, потом на Славуте), дешево, но треть обращений на сервис так или иначе была связана с ГБО (правда оба ГБО было второго поколения). Третья машина - Ланос была без ГБО - думал ставить, но посмотрев на проблемы друга на Авео (4-ое поколение) отказался. Сейчас на Логан dCi (правда всего два дня владения и 250 км пробегу) - поверьте, это более чем достойная замена ГБО.

P.S. Если Логан+ГБО, то только родное ГБО!!! imho2

Logan 1.5 dCi Ambiance
Бортовик: Renault Logan 1.5 dCi после Lanos 1.5
  0

271

OKurylyshyn написав:

Тут мені говорять що при їзді на газу бензонасос постійно працює, що призводить до його швидкої і частої поломки.

не слухай, нічого не ламається. БН дійсно працює, просто треба слідкувати, щоб у баку була достатня кількість бензу для охолодження насосу... Я особисто тримаю у баку у середньому десь 7-20 літрів.

Suzuki SX4 New (S-Cross)

Logan Ambiance-1,6 (2006-2014)
  0

272

Владимир+ написав:

All:
Извиняюсь, но часто встречаю на форуме, потому скажу: ВСЕМ, у кого нет, НАПИСАТЬ МОДЕЛЬ авто в профиле - западло?
Или все о все помнят?

ssergzt написав:

Как понять информацию, если лля седана 1,4- это так себе, для седана 1,6- это нормально, для МСВ 1,6 - это отлично.

седан 1.4+ГБО - пробег по Киеву

Логан седан 1.4+ГБО+шумка+ксенон+ЭСП+подогрев сидений+парктроник
  0

273

OKurylyshyn написав:

1. более сложный агрегат - меньшая надежность, а учитывая частопопадающуюся криворукость установщиков это умножте на два
2. когда ГБОшники говорят про расхоод, спросите, а скока бензика в месяц уходит на прогревы
3. уменьшается багажник + увеличивается вес машины
4. более позднее сгорание газа может привести догаранию в выхлопном тракте (есть ли у Вас гарантии, что установщики правильно подрегулировали зажигание?)
5. не сбрасывайте со счетов вопрос безопасности в случае ДТП

Logan 1.5 dCi Ambiance
Бортовик: Renault Logan 1.5 dCi после Lanos 1.5
  0

274 Відредаговано _AlexSander_ (2011-11-10 13:27:51)

тоже буду ставить ГБО. надоело бешеные деньги выкидывать.
Олег,у тех ГБОшников ничего не делай. если они даже не в курсе, как ГБО4го поколения работает с бенз моском

Dacia Sandero 2008 K7M 1.6MPI -продано Renault Kangoo II 2013 K9K 90 -продано, Renault Clio III 2007 K4M801 DP0 110 - продано
VW Golf IV GT 2004 1.9TDI арендовано-повернуто
VW Tiguan Sport 2012 2.0TSI, MAZDA CX-5 2018 2.5 SKYACTIV®-G, VW ID.4 2023
Heckler-Koch VP9 , AK-103
  0

275

_AlexSander_ написав:

тоже буду ставить ГБО

от хто буде піддослідним кроліком для прошивок під газ, ггг storstark

renault laguna grandtour 1.5dci
  0