276

Re: ГБО на Logan, ЗА и ПРОТИВ.

_Mandrik_ написав:
OKurylyshyn написав:

І взагалі, які є мінуси в їзді на газі і самому ГБО.

1. более сложный агрегат - меньшая надежность, а учитывая частопопадающуюся криворукость установщиков это умножте на два
2. когда ГБОшники говорят про расхоод, спросите, а скока бензика в месяц уходит на прогревы
3. уменьшается багажник + увеличивается вес машины
4. более позднее сгорание газа может привести догаранию в выхлопном тракте (есть ли у Вас гарантии, что установщики правильно подрегулировали зажигание?)
5. не сбрасывайте со счетов вопрос безопасности в случае ДТП

При всём этом никто из логановодов на газу не захочет отказываться от газа:) Вы взвешивайте все за и против дальше,а мы в этот момент ездим и экономим(моя личная экономия -25 грн на 100км,по сравнению с бензом.На газу  уже больше 45тыс.Зазоры стабилизировались после одной регулировки,свечи всегда чистые - 65тыс.- ещё родные.,масло чистое.):)

Логан седан 1.4+ГБО+шумка+ксенон+ЭСП+подогрев сидений+парктроник
  0

277

OKurylyshyn

Олег, мое imho2, по поводу метана - у нас во Львове слишком мало метановых заправок - около 5-7. Из них в черте города 2 или 3 и на них постоянные очереди (даже ночью). Ну и плюс пол багажника под балон и кусочек под твой саб. Итого места останется на один большой кулек Сильпо/Арсен/Метро.

Ambiance 1,6, 2005 г.в., пробег 130 000 (14.09.2016)

"Безопасная скорость" - это когда скорость автомобиля не превышает скорости мыслей водителя.
  0

278 Відредаговано _Mandrik_ (2011-11-10 14:07:14)

ssergzt написав:
_Mandrik_ написав:
OKurylyshyn написав:

І взагалі, які є мінуси в їзді на газі і самому ГБО.

1. более сложный агрегат - меньшая надежность, а учитывая частопопадающуюся криворукость установщиков это умножте на два
2. когда ГБОшники говорят про расхоод, спросите, а скока бензика в месяц уходит на прогревы
3. уменьшается багажник + увеличивается вес машины
4. более позднее сгорание газа может привести догаранию в выхлопном тракте (есть ли у Вас гарантии, что установщики правильно подрегулировали зажигание?)
5. не сбрасывайте со счетов вопрос безопасности в случае ДТП

При всём этом никто из логановодов на газу не захочет отказываться от газа:) Вы взвешивайте все за и против дальше,а мы в этот момент ездим и экономим(моя личная экономия -25 грн на 100км,по сравнению с бензом.На газу  уже больше 45тыс.Зазоры стабилизировались после одной регулировки,свечи всегда чистые - 65тыс.- ещё родные.,масло чистое.):)

Я не взвешиваю, а отвечаю на вопрос. Что касается меня, то я просто пересел на дизель tbsenile

Logan 1.5 dCi Ambiance
Бортовик: Renault Logan 1.5 dCi после Lanos 1.5
  0

279

Pashko написав:

OKurylyshyn

Олег, мое imho2, по поводу метана - у нас во Львове слишком мало метановых заправок - около 5-7. Из них в черте города 2 или 3 и на них постоянные очереди (даже ночью). Ну и плюс пол багажника под балон и кусочек под твой саб. Итого места останется на один большой кулек Сильпо/Арсен/Метро.

читай вище, 2 мішки картоплі. Колись був на львівській заправці то не бачив там черг. І якщо це правда, чому тоді черги? якщо метан так незручно і не вигідно?

Моя перша іномарка - Дачія логан 1.4 base, колір - сірий. пробіг - 109 тис. Установка ГБО 4 (метан).
  0

280

ls7

offtopic

imho2 Это дело каждого как использовать пространство своего багажника, + у Олега еще сабвуфер там живет.....

Ambiance 1,6, 2005 г.в., пробег 130 000 (14.09.2016)

"Безопасная скорость" - это когда скорость автомобиля не превышает скорости мыслей водителя.
  0

281

Pashko написав:

ls7

offtopic

imho2 Это дело каждого как использовать пространство своего багажника, + у Олега еще сабвуфер там живет.....

А...ну сабвуфер важливіше!

Моя перша іномарка - Дачія логан 1.4 base, колір - сірий. пробіг - 109 тис. Установка ГБО 4 (метан).
  0

282

ls7 написав:

І якщо це правда, чому тоді черги? якщо метан так незручно і не вигідно?

зручно і вигідно, тому й черги, але у більшості своїй у чергах - вантажівки, автобуси тощо...

Suzuki SX4 New (S-Cross)

Logan Ambiance-1,6 (2006-2014)
  0

283

Олег, якщо ти хочеш їздити на газі - став пропан, якщо економити - метан. Я найкраще я тут писав чоловік це дизель!

0

284

mekena написав:
ls7 написав:

І якщо це правда, чому тоді черги? якщо метан так незручно і не вигідно?

зручно і вигідно, тому й черги, але у більшості своїй у чергах - вантажівки, автобуси тощо...

Я їжджу на метані 3,5 роки і думаю що краще знаю про черги на заправках, чи може Ви там частіше буваєте за мене?

0

285

ls7 написав:

чи може Ви там частіше буваєте за мене?

Мається на увазі на метанових заправках чи в Тернополі?

Suzuki SX4 New (S-Cross)

0

286

mekena написав:
ls7 написав:

чи може Ви там частіше буваєте за мене?

Мається на увазі на метанових заправках чи в Тернополі?

на метанових заправках звісно

0

287

ls7 написав:

на метанових заправках звісно

проїжджаю мимо...

Suzuki SX4 New (S-Cross)

0

288

Логан 1,4 седан 2006 року випуску. Пробіг на пропані більше 170 тис. км. Не жалкую, що поставив. Метан би не ставив, тому що він зараз коштує приблизно стільки ж, скільки пропан ( у перерахунку з метрів на літри). Мало заправок метанових.
На повному балоні (заправка поверх поплавка) можу проїхати близько 540 км. Бензонасос поки що працює. Намагаюсь, щоб в бензобаку було не менше двох полосок бензину.
Ніколи, крім лютих морозів, не прогріваю двигун. Сьогодні, наприклад, сів, завів і поїхав. Поки виїхав із стоянки, поки почекав, щоб вписатися в рух на дорозі, двигун уже трохи і прогрівся. Перехід на газ здійснився автоматично, коли я вже кілометрів три проїхав.

При движении по встречке желательно соблюдать хотя бы рядность. (пункт Правил дорожного движения - проект)
  0

289 Відредаговано OKurylyshyn (2011-11-10 16:52:40)

Метан точно ставити не буду, по всіх вищеперерахованих причинах. Сам маю справу з СПБТ, а батько з метаном. Дивлячись і прогнозуючи трохи наперед, я впевнений що скоро ціна СПБТ і Метану буде практично на одному рівні. Метан завжди буде дешевшим, але різниця між ними буде мінімальна, зате на метані є негативні моменти, такі як місце в багажнику, вага, тиск в балоні, вибухонебезпека, знижається потужність двигуна, якої і так завжди нехватає.
Короче ставлю СПБТ однозначно.
Но мучить мене чи робити це, чи ні.
Страшно щоб проблем в подальшому небуло.

Dacia Logan Prestige 1.6mpi (тільки приємні спогади)
Renault M3 1.5dci https://www.logan.in.ua/forum/post629501.html#p629501
  0

290 Відредаговано _Mandrik_ (2011-11-10 16:54:49)

mekena написав:
OKurylyshyn написав:

Тут мені говорять що при їзді на газу бензонасос постійно працює, що призводить до його швидкої і частої поломки.

не слухай, нічого не ламається. БН дійсно працює, просто треба слідкувати, щоб у баку була достатня кількість бензу для охолодження насосу... Я особисто тримаю у баку у середньому десь 7-20 літрів.

Че-то я не понял...
У меня ещё десять лет назад на Renault R19 при включении ГБО отключался топливный электронасос.... неужели сейчас это не так?

Logan 1.5 dCi Ambiance
  0

291

_Mandrik_ то кому-то лениво реле поставить имхо smile

Dacia Sandero 2008 K7M 1.6MPI -продано Renault Kangoo II 2013 K9K 90 -продано, Renault Clio III 2007 K4M801 DP0 110 - продано
VW Golf IV GT 2004 1.9TDI арендовано-повернуто
VW Tiguan Sport 2012 2.0TSI, MAZDA CX-5 2018 2.5 SKYACTIV®-G, VW ID.4 2023
Heckler-Koch VP9 , AK-103
  0

292

OKurylyshyn написав:

Мені так само було страшно. Машина новенька, трохи більше року, на гарантії, а тут віддаєш її хлопцям, для яких вона - чужа, кусок металу, робота, одним словом. І вони починають свердлити впускний колектор, різати проводи (врізатися в електросхему). Ну, і таке інше.
Однак виявилось, що все обійшлося. Отвори в колекторі свердлять спеціальним пристосуванням, що не дає стружці попасти в колектор, а потім - в циліндри.
Логан - не складна машина для обладнання ГБО-м. Існують, правда, нюанси. Одні майстри розміщують газові форсунки спереду двигуна, інші (як у мене) - ззаду.
Ззаду, існує думка, краще, оскільки коротші патрубки, що подають газ в колектор, а отже, менше запізнення подачі пального. Хоча, кажуть, це регулюється.
Якщо вже серйозно зібралися ставити, раджу почергувати на якійсь газові заправці, попросити тих, що заправляються, щоб підняли капота, висловили свою думку. Логан, Меган, Симбол, Кліо влаштовані приблизно однаково, можна заглянути, прикинути, як краще.

При движении по встречке желательно соблюдать хотя бы рядность. (пункт Правил дорожного движения - проект)
  0

293 Відредаговано ls7 (2011-11-10 17:14:07)

OKurylyshyn написав:

Метан точно ставити не буду, по всіх вищеперерахованих причинах. Сам маю справу з СПБТ, а батько з метаном. Дивлячись і прогнозуючи трохи наперед, я впевнений що скоро ціна СПБТ і Метану буде практично на одному рівні. Метан завжди буде дешевшим, але різниця між ними буде мінімальна, зате на метані є негативні моменти, такі як місце в багажнику, вага, тиск в балоні, вибухонебезпека, знижається потужність двигуна, якої і так завжди нехватає.
Короче ставлю СПБТ однозначно.
Но мучить мене чи робити це, чи ні.

візьми пропановий балон у фірми яка займається ГБО, кинь замість запаски....проїдься попробуй...

0

294

ls7 написав:

візьми пропановий балон у когось, кинь замість запаски....проїдься попробуй..

не зрозумів що мається на увазі.

0

295

OKurylyshyn написав:
ls7 написав:

візьми пропановий балон у когось, кинь замість запаски....проїдься попробуй..

Ну що тут незрозумілого? боїшся газу - не став ГБО!

0

296

OKurylyshyn написав:

Ну, типа, представляй, что ты едешь на пропане lol

Renault Grand Scenic ІІІ (2011) дизель 1,5 110 л.с., механика - Крокодил
Volkswagen Polo 1.4 (2011) 85 л.с. + робот DSG 7ст + кондей - рабочая - был
Logan Ambiance 1,4 (2008) 75 л.с. + ГУР + передние ЭСП + ГБО by rk03 - был
Deawoo Matiz 0.8 (2002) 52 л.с.- был
  0

297

Engineer написав:
OKurylyshyn написав:

Ну, типа, представляй, что ты едешь на пропане lol

plus

0

298

ls7 написав:

При чому тут боїшся, є прості факти від яких я відштовхуюсь.
1. Тиск в метановому балоні 16Атм, а в пропановому 1,6-2 Атм, тому як вони себе поведуть при деформації, наприклад при аварії, само собою зрозуміло.
2. Вага метанового балона 60кг, а пропанового 15-20кг.
3. Метан легший від повітря і в разі пропускання заповнює автомобіль/гараж, а Пропан важчий від повітря і стелиться по землі.
4. Потужність двигуна на метані падає на 15-20%, а на пропані 0-5%

0

299 Відредаговано _Mandrik_ (2011-11-10 17:24:33)

OKurylyshyn написав:

При правильной установке проблем не будет (нюансики возможны, но они с лихвой окупятся экономией). По своему опыту:
Renault R19 - машина была голанской сборки с голандской же ГБО. Брал с пробегом 200'000 продал с 350'000. Мотору ничего не делал, при продаже мотор в порядке
ЗАЗ Славута - ставил ГБО на 2'000 (ТО0) продал машину на 120'000, проблем с мотором не имел (патрубки охлажления менял, но думаю ГБО тут ни при чем)
Поэтому настоятельно рекомендую перед установкой спросить рекомендации о установщиках по своему региону, при этом поинтересоваться про послеустановочное обслуживание.

ОПА... протупил.. человек про метан спрашивал empathy

Logan 1.5 dCi Ambiance
  0

300

OKurylyshyn написав:
ls7 написав:

При чому тут боїшся, є прості факти від яких я відштовхуюсь.
1. Тиск в метановому балоні 16Атм, а в пропановому 1,6-2 Атм, тому як вони себе поведуть при деформації, наприклад при аварії, само собою зрозуміло.
2. Вага метанового балона 60кг, а пропанового 15-20кг.
3. Метан легший від повітря і в разі пропускання заповнює автомобіль/гараж, а Пропан важчий від повітря і стелиться по землі.
4. Потужність двигуна на метані падає на 15-20%, а на пропані 0-5%

1 тиск метану не менш 200 атм, та тести показують, що  він є найбезпечнішим
2 вага 60 кг, а заправленого пропаном скільки? також 20 кг?
3 ви вважаєте те, що пропан стелиться по землі, а не піднімається в гору безпечним?
4. Згідний

0