301 Відредаговано grinder (2013-03-03 18:56:25)

Re: Эксплуатация ГБО

Думаю, значительно больше зависит от качества газа в регионе.

Вот именно и от конкретной заправки. Мой газовщик говорил что есть заправки в городе на которых нужно менять уже через 8, там где я заправляюсь вполне "ходит" 15000.
У нас замена и регулировка ~120 грн.

Subaru XV 2.0 2018 + Тоyota Verso-S 2011
Logan MCV 2007 Amb ГБО - десь волонтерствує
Рецепт нашей победы прост. Мы взяли и убили всех плохих парней. Все остальные методы - пыль. Крис Кайл
Больше всего на свете рабы ненавидят не своих хозяев, а тех, кто стал свободным. Марк Катон
  0

302

grinder написав:

У нас замена и регулировка ~120 грн.

У нас меньше будет, поиск и комп.диагностика цену нагнали (по 60 грн.)...

Suzuki SX4 New (S-Cross)

Logan Ambiance-1,6 (2006-2014)
  0

303

mekena
Я 120 грн в последний раз заплатил за замену двоих фильтров, комп. диагностику, проверку на утечку датчиком и "просто подергать" и новую крышку (посеял в Крыму).

Рецепт нашей победы прост. Мы взяли и убили всех плохих парней. Все остальные методы - пыль. Крис Кайл
Больше всего на свете рабы ненавидят не своих хозяев, а тех, кто стал свободным. Марк Катон
  0

304

grinder а, ну тогда другое дело.. Это частник или СТО? У меня в накладной каждая операция расписана с ценой...

Suzuki SX4 New (S-Cross)

0

305

mekena
Частник, я у него все ставил, отношение понравилось, поэтому не вижу проблем чтобы раз-два в год мотануться и все посмотреть. Сейчас (пробег на газу уже 60 000+) предлагает, сделать ТО (там резинки поменять и т.п., где-то ~150 грн). Говорит можно не трогать, но тогда, через тыщ 20-30, возможен вариант что придется делать б0льшую работу. Правда он туда не просто так полезет, а в начале послушают, если все гуд, то перенесут еще на +15 000.

0

306

grinder написав:

Частник

это все объясняет...

Suzuki SX4 New (S-Cross)

0

307

Не претендую на авторитетное мнение, исключительно по собственному опыту: от замены до замены фильтра ходят (желательно): грубой очистки (два шт) - 20т.км.; тонкой очистки - 30т.км.
Повторюсь - я поменял все через 55т.км. - полёт нормальный. Но то я проводил эксперимент.

Хотів би уточнити у п.Володимира де знаходиться другий фільтр грубої очистки газу, один на редукторі - відкручується трьома болтами розміщеними під кутом 120 градусів, а де знаходиться другий фільтр грубої очистки?

Дачія логан МСВ амбієнс 7місць, ГБО, БК, фільтр салону, дороблена трапеція, туманки, рейлінги, тоніровка...
  0

308

nick35 написав:

де знаходиться другий фільтр грубої очистки газу, один на редукторі - відкручується трьома болтами розміщеними під кутом 120 градусів, а де знаходиться другий фільтр грубої очистки?

на редукторе - это уже второй... Первый латунный как отстойник, от него идут две трубки и сверху блочок с двумя контактами (у меня так), откручивается - снизу болт и снимается нижняя часть самого фильтра.

Suzuki SX4 New (S-Cross)

0

309

То він знаходиться в районі газового балона?, чи біля редуктора? Бо я вже проїхав 10 000 тисяч км на газі і позавчора дивився на фільтри - тонкої очистки - чистий як новий, грубої очистки трохи місцями є потемніння, але не критично - до 20 000 тисяч хай доїздить тоді і заміню. Може мова йде про заглушку для зливу конденсату з редуктора?

Дачія логан МСВ амбієнс 7місць, ГБО, БК, фільтр салону, дороблена трапеція, туманки, рейлінги, тоніровка...
  0

310

nick35 написав:

То він знаходиться в районі газового балона?, чи біля редуктора? Бо я вже проїхав 10 000 тисяч км на газі і позавчора дивився на фільтри - тонкої очистки - чистий як новий, грубої очистки трохи місцями є потемніння, але не критично - до 20 000 тисяч хай доїздить тоді і заміню. Може мова йде про заглушку для зливу конденсату з редуктора?

а разве можно посмотреть? ведь они в металлическом корпусе?? shok

0

311

nick35 написав:

То він знаходиться в районі газового балона?, чи біля редуктора?

возле баллона нет фильтров, возле редуктора - второй грубой. Первый у меня прикручен сллева на крыле (если смотреть при открытом капоте), попробую фото найти...)

nick35 написав:

Може мова йде про заглушку для зливу конденсату з редуктора?

У ГБО-4 нет никаких конденсатов и сливов, это только у ГБО-2...

Mister написав:

а разве можно посмотреть? ведь они в металлическом корпусе??

тонкой очистки нельзя посмотреть, он не разборной, а грубой - да, там меняются фильтрующие элементы, а не сам корпус.

Suzuki SX4 New (S-Cross)

0

312 Відредаговано Владимир+ (2013-03-03 23:02:05)

nick35 написав:

Хотів би уточнити у п.Володимира де знаходиться другий фільтр грубої очистки газу, один на редукторі - відкручується трьома болтами розміщеними під кутом 120 градусів, а де знаходиться другий фільтр грубої очистки?

nick35 написав:

Може мова йде про заглушку для зливу конденсату з редуктора?

Ні. Є два фільтри грубої очистки. До речі - вони однакові по вигляду. Так, "на пальцях", краще ніж mekena не поясню, але майстри знають, а ти - контролюй, щоб було три. А вони - де хотять, там хай і шукають, аби поміняли big_smile

п.с. - коли мені міняли - сам здивувався, що їх три. Сам вдома, перед поїздкою на СТО, почав міняти (але шайбочок не вистачило і газ пропускав), то міняв тільки два.

MCV-amb, 1,6(ГБО) ==> ФИАТ 1,4 МАXI(ГБО) ==> LODGY PRIVILEGE 1,5D (+ Ларгус, 1,6. 8кл.(ГБО) + Богдан 2312(ГБО))
  0

313 Відредаговано mekena (2013-03-03 23:03:30)

Владимир  написав:

коли мені міняли - сам здивувався, що їх три. Сам вдома почав міняти (але шайбочок не вистачило і газ пропускав), то міняв тільки два.

потому что тонкой очистки размещен в таком месте - перед рампой с форсами за воздуханом внизу - его визуально вообще не видно... Что есть, то есть..

Suzuki SX4 New (S-Cross)

0

314

В мене фільтр тонкої очистки стоїть від ЛОВАТО - знімаєш колбу з хомутів (вхід - вихід газу),розкручуєш,міняєш фільтруючий елемент , заручуєш колбу і ставиш на місце. Колба багаторазова, правда вона непрозора і пласмасова.

0

315

mekena написав:

Первый латунный как отстойник, от него идут две трубки и сверху блочок с двумя контактами (у меня так), откручивается - снизу болт и снимается нижняя часть самого фильтра.

Юра, судячи по опису це фільтр електроклапана газу. За 100тик. вперше чую, що є ще третій фільтр. Міняю грубий ел. клапана і тонкий парової фази. Шо б це ше помінять?

Blue MCV 1,6 Ambiance 2008  LPG 190Мм (15.08.2017)
  0

316

rk03 написав:

судячи по опису це фільтр електроклапана газу.

мабуть так.

rk03 написав:

За 100тик. вперше чую, що є ще третій фільтр. Міняю грубий ел. клапана і тонкий парової фази.

http://i.piccy.info/i7/ad995a7dd59e1a7cb71127c13f7a9828/4-56-332/7235416/Reduktor_500.jpghttp://i.piccy.info/a3/2013-03-04-09-21/i7-4220602/471x354-r/i.gif
1. Фільтр електроклапана (відкручується знизу болтом і знімається нижня частина корпусу)
2. Фільтр грубої очистки на редукторі (відкручуються 3 гвинта кришки зверху)
3. Фільтр тонкої очистки (парової фази) - по шлангу під корпусом повітряного фільтру.

Suzuki SX4 New (S-Cross)

0

317

Поняв, гляну й собі на редуктор, хоча досі не помічав.

0

318

rk03 написав:

Шо б це ше помінять?

big_smile

Майстрів питай.

Фото моїх фільтрів:

MCV-amb, 1,6(ГБО) ==> ФИАТ 1,4 МАXI(ГБО) ==> LODGY PRIVILEGE 1,5D (+ Ларгус, 1,6. 8кл.(ГБО) + Богдан 2312(ГБО))
  0

319

Владимир+ написав:

Фото моїх фільтрів:

Нє, я так над машинкою не глумлюсь. Заміна грубого - 10тик., тонкого - 20тик. При ціні в 15 і 35грн. не накладно.

0

320

Дякую за фото, тепер все зрозуміло - в мене похоже немає фільтра очистки електроклапана, трубка подачі газу йде зразу на редуктор до фільтру грубої очистки газу.

0

321

Підкажіть чи правильно у моєму авто встановлений газовий фільтр? Одна людина сказала, що він повинен бути встановлений вертикально, а так як мені встановили це не правильно та користі від його 0.

0

322

Народ, їду на днях клапана регулювати.
Підкажіть хто пам'ятає які зазори повинні бути при їзді на газу.

Dacia Logan Prestige 1.6mpi (тільки приємні спогади)
Renault M3 1.5dci https://www.logan.in.ua/forum/post629501.html#p629501
  0

323

OKurylyshyn написав:

Підкажіть хто пам'ятає які зазори повинні бути при їзді на газу.

впуск - ближче до 0,15, выпуск - ближче до 0,30.

Suzuki SX4 New (S-Cross)

0

324

mekena
дякую.

Dacia Logan Prestige 1.6mpi (тільки приємні спогади)
Renault M3 1.5dci https://www.logan.in.ua/forum/post629501.html#p629501
  0

325

rooti написав:

Підкажіть чи правильно у моєму авто встановлений газовий фільтр? Одна людина сказала, що він повинен бути встановлений вертикально, а так як мені встановили це не правильно та користі від його 0.

Виникло, ще декілька питань на рахунок встановлення ГБО, а саме:

Після встановлення ГБО до мого авто підключили комп'ютер, та декілька разів натисли на газ. Після чого мотор попрацював заведений 5-10 хв. відєднали ПК від апаратури та віддали машину. Я читав, що коли встановлюють ГБО то майстер 20-30хв. їздить з ноутбуком та налаштовує апаратуру. Чи означає це, що мені халтурно встановили та налаштували ГБО адже на даний момент 1км. мені обходиться 80 коп. (враховуючи бензин) апаратура BRC.

0