Re: кто ставил резину 195\65\15?
Наскільки я зрозумів малюнок,-на ширшій більша площа
Ви не увійшли. Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтесь.
Нагадування любителям зареєструватися та відразу лізти у розділ "Продаж"!!! Ваш аккаунт будет одразу видалено !!! Читайте Правила ! |
Анкета, правила та реквізити Про політику на форумі |
|
Logan-Клуб в Україні (Logan-Club in Ukraine) → Головний → кто ставил резину 195\65\15?
SanychGT, фундаментально, но, вышеприведеная иллюстрация говорит о зависимости площади контакта от величины деформации. И это справедливо. Но, величина этой деформации определяется ничем иным, как реакцией опоры - выравниваем воздействия нагрузки (веса), на упругость пневматики, а последняя определяется только давлением. Сжимаем то мы воздух, а ему пофиг ширина и радиус профиля.
На 205/80 є площа 91,1(зминання на 75мм), а на 285/75 є площа 88,5(зминання на 30мм)... Різниця буде тільки у тиску, та(або) вазі авто.
А також є цифри однакові при ширині гуми з різницею 10мм(245мм площа 72 та 235мм площа 71,7). при тому що друге колесо ще й більше на 56мм у діаметрі.
[merge_posts_bbcode]Добавлено: 2016-08-16 23:02:13[/merge_posts_bbcode]
Сжимаем то мы воздух, а ему пофиг ширина и радиус профиля.
Чем шире резина, тем, как правило, выше грузоподъемность. Чем выше грузоподъемность, тем меньше проминается резина при том же давлении и том же весе автомобиля.
Но зачастую еще и рекомендованное давление оказывается выше. Что опять же уменьшает сминаемость резины и естественно автоматом пятно контакта.
Я менял ширину 185 на 235 да еще и с увеличением диаметра колеса в общем.
Я менял ширину 185 на 235 да еще и с увеличением диаметра колеса в общем.
А вот с этого места подробнее - очень интересно, на сколько заметно при этом улучшилась управляемость автомобиля?
К примеру, я на Поло поставил 195/55, вместо 185/60 и машинка заметно преобразилась, рулится заметно лучше
напомни, плиз, а из-за чего так все вцепились в это пятно контакта?
Да вот раздел политики закрыли,скучно однако
Но перейдем к нашим шинам. Вот интересный тест шин тем, что тест-пилот рассказывает методологию тестирования и показывает как это делается. Для общего развития можно посмотреть
Да вот раздел политики закрыли,скучно однако
Да?
Я в него даже не записывался.
RUNO, мерси за тест, интересно, но ведь заказуха же - дабы вытянуть кацапский грин. А иначе вместо Экопии взяли бы Т-001, которые оставили бы всех далеко позади.
И еще, только я не заметил Контик с Мышкой в тесте?)))
А иначе взяли бы вместо Экопии Т-001
На сколько я понял, тестируют шины с заявкой на экологичность, поэтому и не взяли другие. Хотя как такой тест и без Мишки ЭС плюс?
На сколько я понял, тестируют шины с заявкой на экологичность,
это да, но цель этой заявки пропихнуть свой грин. (собс-но все кацапские тесты на нокиан повернуты.)
Площа контакту на великій гумі буде більше тому, що колесо більшого розміру. Це проста істина.
Це була б істина, якби колесо було твердим. Але в нас колеса еластичні, тому площа може бути різна для однакових по розміру коліс, і однакова для різних по розміру коліс. Вони просто деформуються.
Ну от, по твоїй логіці, якщо колесо однакового розміру то і площа однакова. А ти спусти своє до 0.5 атмосфери, і подивись що робиться з площею.
Розмір 195/65/15 буде з більшою площею контакту аніж шина 185/70/14 при тому самому тиску
До тих пір поки діє третій закон Ньютона, ти помиляєшся.
Я теж не вірю, що при різній ширині буде однакова площина контакту)). Що тиск на вужчій на квадратну одиницю більший на вужчій, от в це вірю)
Ти віриш в те що тиск шини на асфальт відрізняється від тиску повітря в шині?
Це залежить від деформації шини. А вона залежить і від розміру, і від тиску. В результаті, при однаковому тиску і ширшій шині, виходить така деформація, що площа залишається незмінною.
На 205/80 є площа 91,1(зминання на 75мм), а на 285/75 є площа 88,5(зминання на 30мм)... Різниця буде тільки у тиску, та(або) вазі авто.
При якому тиску в першому випадку зминання 75 а в другому 30?
Чем выше грузоподъемность, тем меньше проминается резина при том же давлении и том же весе автомобиля.
Жорсткість шини ні в яке порівняння з тиском в ній навіть близько не йде. Інакше можна було б їздити на спущених колесах. Вантажопідйомність шини лише вказує яке навантаження можна отримати при максимальному конструктивно допустимому тиску і деформації шини. Якщо шини однакового розміру мають різне максимальне навантаження, значить одна з них розрахована на більший тиск, або на більшу деформацію.
Так, ширша шина, при однаковому тиску і силі (вазі що приходиться на колесо), буде мати ширшу але коротшу пляму контакту. При цьому площа її буде такою ж (якщо ширину помножити на довжину, хоча це грубе наближення, бо пляма не прямокутна). Це візуально проявляється меньшою деформацією шини.
- по моему коротко и ясно
А вот с этого места подробнее - очень интересно, на сколько заметно при этом улучшилась управляемость автомобиля?
По ощущениям другой автомобиль. Просто лично меня управляемость и общее поведение машины на хорошем асфальте на штатной резине не устраивала вообще. Поэтому вопрос решался кардинально.
Абсолютно пропал эффект подламывания шины в повороте.
Пропал снос за счет явного лучшего сцепления более широких колес на тех скоростях на которых езжу.
Исчезли пробуксовки и юз при разгонах и торможениях.
Заметно увеличилась точность рулежки.
На дороге очень много ям поменьше просто исчезли из ездовых ощущений.
Жорсткість шини ні в яке порівняння з тиском в ній навіть близько не йде.
При однаковому тиску та однаковій вазі машина на явно ширших і більших колесах починає "стрибати" на нерівностях, її переставляє в поворотах, на гребінці при нерівному асфальті. Колесо гірше притискається до дороги. Для адекватної поведінки довелося знизити тиск. З стандартних 2,2, до 1,9.
При якому тиску в першому випадку зминання 75 а в другому 30?
На жаль таких данних не маю. Це з форумів інформація перевірена іншими, не мною.
Але є ще така картинка.
При однаковому тиску та однаковій вазі машина на явно ширших і більших колесах починає "стрибати" на нерівностях, її переставляє в поворотах, на гребінці при нерівному асфальті. Колесо гірше притискається до дороги. Для адекватної поведінки довелося знизити тиск. З стандартних 2,2, до 1,9.
Це не через площу, а через форму плями. Такий "стрибальний" характер проявляється при дуже коротких плямах (занадто мала деформація шини). Відчувається як "перекачена" шина.
А от вже понизивши тиск, отримуємо більшу пляму.
А от вже понизивши тиск, отримуємо більшу пляму.
Беремо м'яч баскетбольний та тенісний. Кладемо на них по цеглині. Який з них буде мати більшу площу контакту? Скільки треба цеглин, щоб тенісний зрівнився з баскетбольним по площі?
Беремо м'яч баскетбольний та тенісни
и выравниваем у них внутреннее давление .
Беремо м'яч баскетбольний та тенісний. Кладемо на них по цеглині. Який з них буде мати більшу площу контакту? Скільки треба цеглин, щоб тенісний зрівнився з баскетбольним по площі?
А хіба тесніний м'яч накачується? Який там тиск? Він взагалі має якесь значення?
І навіщо взагалі приводити приклади, очевидність результатів яких ще меньша, ніж самого питання?
Я, кстати начал поглядывать на Ханкук 425. Наверно сегодня одна из самых лучших шин по цена-качество. Очень небольшая у неё стоимость и вполне неплохие результаты в тестах
При своїй ціні можливо краща. Також їх розглядав. Правда мій знайомий фахівець з шин їх бракує. На шиномонтажу перед мною ставили новеньку на джип Шевроле 2008року. Балансували дуже довго. Знімали кожне колесо мінімум по 2-3 рази. Я спеціально перепитав чи виробництво Європа - сказав так, і диски на авто добротні оскільки вони цей автомобіль обслуговують вже багато років.Зі слів знайомого можливо причиною є те, що хтось продав погану партію але майстер каже про масовість таких випадків.
По ощущениям другой автомобиль. Просто лично меня управляемость и общее поведение машины на хорошем асфальте на штатной резине не устраивала вообще. Поэтому вопрос решался кардинально.
Пропал снос за счет явного лучшего сцепления более широких колес на тех скоростях на которых езжу.
Заметно увеличилась точность рулежки.
На дороге очень много ям поменьше просто исчезли из ездовых ощущений.
Сердечное спасибо!
Меня тоже не устраивает управляемость Логана, и я хотел избавиться от штатного Барума, но не решился перейти на новые размеры, т.к. тогда не было реальных отзывов подобного тюнинга.
Точно! Это все присуще штатному Barum.
Я летнюю добить не могу никак. Протектор после пробега прежнего хозяина 30000 + 25000 моего пробега почти не износился.
И выкинуть жалко и морочиться с продажей не хочется.
Однозначно поставил бы 195\60\15
Зі слів знайомого можливо причиною є те, що хтось продав погану партію але майстер каже про масовість таких випадків.
Можливо в цьому й причина низької ціни. Я читав відгуки з критикою цих шин, але вважав, що критикують стокові шини, якими комплектують авто з заводу. Але якщо навіть вторичний ринок поганий, значить якість кульга
RUNO, також думав про можливість низької якості стоку. Ними зараз "обувають" багато авто на заводах. Але взували шини новенькі з наклейками.
RUNO написав:Я, кстати начал поглядывать на Ханкук 425. Наверно сегодня одна из самых лучших шин по цена-качество. Очень небольшая у неё стоимость и вполне неплохие результаты в тестах
При своїй ціні можливо краща. Також їх розглядав. Правда мій знайомий фахівець з шин їх бракує. На шиномонтажу перед мною ставили новеньку на джип Шевроле 2008року. Балансували дуже довго. Знімали кожне колесо мінімум по 2-3 рази. Я спеціально перепитав чи виробництво Європа - сказав так, і диски на авто добротні оскільки вони цей автомобіль обслуговують вже багато років.Зі слів знайомого можливо причиною є те, що хтось продав погану партію але майстер каже про масовість таких випадків.
Хочу сказать по поводу балансировки, балансировать не каждый умеет, очень много раз слышал к примеру, что нокиан не балансируется нормально, даже к нам приезжали с другой точки типа брак и кривые, надо было видеть глаза человека, когда у нас в магазине отбаланисровалась его же резина без проблем с минимум грузов, а все потому что нокиан(конкретно) нужно раскачивать нормально, до 5-6 атмосфер.
а все потому что нокиан(конкретно) нужно раскачивать нормально, до 5-6 атмосфер
просвіти дилетантів. Мається на увазі качати спочатку 5-6атм потім спускати і балансування?
качати спочатку 5-6атм потім спускати
Поменял резину, первая раскачка - 5-6 атмосфер, затем спускаем и качаем до нужного давления. Наши ребята да и я сам качали новую резину обычно до 5-6 - проблемы редко возникали. Б/у - шка конечно меньше.
нужно раскачивать нормально, до 5-6 атмосфер.
Всегда так делают чтобы резина "на место стала"
Nomac написав:нужно раскачивать нормально, до 5-6 атмосфер.
Всегда так делают чтобы резина "на место стала"
всегда да не всегда, видел даже до 5 не докачивают
Logan-Клуб в Україні (Logan-Club in Ukraine) → Головний → кто ставил резину 195\65\15?
Згенеровано за 0.162 секунд(и), виконано 93 запитів