Тема: Витрати палива взимку
Машина логан 1,5dci з настанням зими різко зросли витрати палива. Від 5л в міському циклі вже дійшло до 8л. Це нормально для зими при коротких поїздках і прогріві, чи все-таки забагато?
Ви не увійшли. Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтесь.
Нагадування любителям зареєструватися та відразу лізти у розділ "Продаж"!!! Ваш аккаунт будет одразу видалено !!! Читайте Правила ! |
Анкета, правила та реквізити Про політику на форумі |
|
Logan-Клуб в Україні (Logan-Club in Ukraine) → Двигун → Витрати палива взимку
Машина логан 1,5dci з настанням зими різко зросли витрати палива. Від 5л в міському циклі вже дійшло до 8л. Це нормально для зими при коротких поїздках і прогріві, чи все-таки забагато?
отопитель в печке есть? включен?
багато... у мене зараз 6.5 середній.. але багато по трассі 130-140
Расход с наступлением холодов вырос до 6.5, но у меня пробег 90% город и в основном по дорогам, которых нет.
По аналогии прошлых лет, считаю это нормально.
По последней заправке расход поднялся до 5.4 с 5.0. Не грею, завел - поехал потихоньку. Печку включаю сразу же, тэны работают. Рабочая температура дизеля 78-79 градусов. Достигается минут через 15-20 постоянного движения.
По последней заправке расход поднялся до 5.4 с 5.0. Не грею, завел - поехал потихоньку. Печку включаю сразу же, тэны работают.
Аналогично.
[merge_posts_bbcode]Добавлено: 2017-12-15 09:54:43[/merge_posts_bbcode]
у меня 6.6
с 8 до 10 газа поднялся расход средний
Что вы все пишете свои случаи?
У ТС короткие поездки:
. Це нормально для зими при коротких поїздках
- это все определяет.
Минута прогрева (выезд со двора), плюс пара км до работы. Вот и получится 8л. Это нормально, у меня так же.
По последней заправке расход поднялся до 5.4 с 5.0. Не грею, завел - поехал потихоньку. Печку включаю сразу же, тэны работают. Рабочая температура дизеля 78-79 градусов. Достигается минут через 15-20 постоянного движения.
А без прогріву нормально передачі вмикаються? В мене перші 15 хв руху - це вузенькі вулиці, на яких кожні 100м пішохідні переходи. Через це рух - то зупинка, то рушання. І перша передача після зупинки вмикається досить важко. На сервісі порадили прогрівати перед виїздом...
зараз середня витрата 5.3л траса-місто 50на50
якщо суто по місту, поїздки також короткі 3-4 км, то середня витрата палива зимою 6-6,5 л
На мою думку 8л, це або проблеми з авто, або пальне
1. А без прогріву нормально передачі вмикаються?
В мене перші 15 хв руху - це вузенькі вулиці, на яких кожні 100м пішохідні переходи. Через це рух - то зупинка, то рушання. І перша передача після зупинки вмикається досить важко.
2. На сервісі порадили прогрівати перед виїздом...
1. Да вроде нормально, на крайний случай можно попробовать включать через 3-ю.
2. На дизеле не вижу смысла - уже сам не раз убедился. Главное - не газовать, не спеша дать машинке прогреться.
Сбросил счётчик после заправки.
Первый км расход показывал 8. Но поколесив по городу пол-часа у меня уже средний 6. И он точно снизится до 5.5. При этом, конечно обогрев работает (в городском режиме "тык-пык" думаю работает постоянно тен).
у меня 6.6
в мене 6,8 - 7,1 строго по місту, середня швидкість 13-15 км\год.
NevAN написав:По последней заправке расход поднялся до 5.4 с 5.0. Не грею, завел - поехал потихоньку. Печку включаю сразу же, тэны работают. Рабочая температура дизеля 78-79 градусов. Достигается минут через 15-20 постоянного движения.
А без прогріву нормально передачі вмикаються? В мене перші 15 хв руху - це вузенькі вулиці, на яких кожні 100м пішохідні переходи. Через це рух - то зупинка, то рушання. І перша передача після зупинки вмикається досить важко. На сервісі порадили прогрівати перед виїздом...
У меня схожая ситуация как у Вас, но дело в том что это так работает механизм КПП, попрактикуйтесь включать 1-ю передачу, если включать с усилием то она сопротивляеться, если очень слабо тоже, но при средней силе и средней скорости движения руки - отлично. Также по опыту езды на дизеле стараюсь не снимать с передачи, даже на коротких участках проезда, убираю ногу с газа просто что бы двигаться медленней.
думаю работает постоянно тен
Тен после прогрева двигателя отключается.
А Логанах-2 1.5 и 1.2 (на других я не ездил) первая включается нормально в любой украинский мороз. Не нигрол же в коробке.
Даже у меня таких не было показателей. Сейчас 6.0 в городе. Но зимой всегда +1 л было у меня. Зимой в соляру доливают всякую антизамерзающую хрень которая поднимает расход.
Від 5л в міському циклі вже дійшло до 8л
Приблизно аналогічно.
Не знаю де ви такий розхід палива берете ...ще й на пустому авто-це хіба що першою передачою ганяти по місту до відсічки.Сьогодні їздив до батьків за 50 км,в авто- я звісно,дружина і двоє кіндерів...і саме головне-з причепом загальною вагою 1,5 тони(півтори тони).Ще й на багажнику авто драбина трисекційна прив*язана.
Спеціально обнулив комп,до батьків з причепом й з драбиною...назад без причепа й драбини -комп показав 5.5 літра(у звичному режимі(пустий авто) в мене на цю дорогу витрачається 3.8 літра).
З причепом їхав четвертою передачою-50-60 км/годину,без причепа п*ятою-70-80 км/годину.
Ще й якби дорога була нормальна,без ям-розхід палива був би менше.
І ще забув-у дорозі періодично вмикав кондиціонер,бо з-за вологої погоди запотівало все скло в авто.
І не кажіть що я казочки розповідаю-Логан в мене з 2010 року й скільки він споживає палива-я добре знаю .
кстати. пришли в работу несколько машин с жалобами. от одной всеукраинской охранной конторы. свежие дизеля, купленные в этом году. забиты сажевики. больше стоят греются, чем катаются. пока "генерал" принимает решение "отшить" их. отакЭ.
Кстати, зарядка планшета через прикуриватель неплохо так добавляет расход: целое утро катался и не мог понять, почему 7.0 у меня. Как только отключил зарядку, циферки расхода сразу стали уменьшаться.
Кстати, зарядка планшета через прикуриватель неплохо так добавляет расход: целое утро катался и не мог понять, почему 7.0 у меня. Как только отключил зарядку, циферки расхода сразу стали уменьшаться.
Зарядка наверно ампер на 50?
vovakvn написав:Кстати, зарядка планшета через прикуриватель неплохо так добавляет расход: целое утро катался и не мог понять, почему 7.0 у меня. Как только отключил зарядку, циферки расхода сразу стали уменьшаться.
Зарядка наверно ампер на 50?
Нет, конечно . Максимум 2A.
стати, зарядка планшета через прикуриватель неплохо так добавляет расход
фига се , нуно и у себя проконтролировать .
Logan-Клуб в Україні (Logan-Club in Ukraine) → Двигун → Витрати палива взимку
Згенеровано за 0.139 секунд(и), виконано 89 запитів