Дядя Федор написав:Діти алкоголіків мають цілий спектр відхилень...
По перше, алкоголь, наркотики, радіація - мутагенні фактори. По-друге, якщо мати приймає алкоголь в період вагітності, то вже плід розвивається під впливом алкоголю, що, як сам розумієш, ніякого відношення до генетики не має.
Дядя Федор написав:І не виховання тому першопричина... І це факт.
А ще якщо вдарити дитину молотком по голові, з великою долею ймовірності, вона не виросте сильно розумною. І це теж не від виховання буде. Правда і не від генетики. А кацапи схожі речі, як і бухати в стані вагітності, дуже таки полюбляють... От і роби висновки...
Дядя Федор написав:До того ж генетично обумовлені, як стверджують спеціалісти...
Так, є багато типових генетичних синдромів, наприклад, всім відомий синдром Дауна (лишня хромосома ), а бувають і некласифіковані генетичні відхилення. Все це результат мутацій. Не завжди мутації дають корисний для виживання в нашому середовищі результат. І не завжди відхилення малі. І це, нажаль, може трапитись і з абсолютно генетично нормальними (це поняття - окреме питання) батьками. Нажаль... Ну а збільшуючи мутагенні фактори, ймовірність подібних речей лише збільшується. От і все...
Дядя Федор написав:І всі ці діти мають генетично зумовлені дефекти, як правило з сімей не благополучних походженням...
Неблагополучні сім'ї більш схильні до мутацій. Більше мутагенних факторів.
Дядя Федор написав: а спосіб життя дідів,що вАівАлі в загрядзагонах, розстрільних командах, або просто писали доноси, щоб зайняти житлову площу розстріляних -ні?!
Саме так. Доноси, взаємодія з іншими особами в суспільстві, не є мутагенними факторами. Більше того - навіть якби були, як наркотики чи алкоголь, це не означає що саме ця властивіть передастся по спадковості. Адже мутагенні фактори не передають самі себе в ДНК, а просто збільшують ймовірність випадкових змін. Ну, наприклад, підвищений рівень радіації може прискорити формування як кретина, так і генія. Але аж ніяк він не призведе до того, що народжена дитина буде теж мати підвищений рівень радіації. Розумієш? Якщо батьки алкоголіки, збільшується ймовірність мутації у дитини, але не збільшується ймовірність саме того, що дитина буде алкоголіком (за винятком впливу алкоголю на плід в період вагітності, що вже не має відношення до генетики).
Дядя Федор написав:Чомусь мені така "генетика" здається однобокою...
Здається - перехрестись. А якщо серйозно, генетика - наука. Її істинність не грунтується на думках різних людей, а лише на науковому методі, який відображає об'єктивну реальність. Людям може здаватись що Земля плоска, що зорі намальовані на небесній тверді і т.д., але реальність від цього ніяк не зміниться.
Дядя Федор написав:До речі, а ви чули про телегонію,яку вважають псевдо науковим уявленням в галузі репродуктивної біології?
Так, це старовинне псевдонаукове вірування. Ніякого його відношення до реальності не доведено, так само як і не існує науково обгнунтованих припущень щодо можливих механізмів його реалізації.
Дядя Федор написав: Так ось, не знаю що там "учені лби" доводять, а я якось пересвідчився у тому, що не все, що традиційна наука відносить до розряду з приставкою "псевдо-", таким є...
Ну, твоє пересвідчення може мати мало спільного з реальністю. Наведу приклад. Ішов я в магазин, мені перебіг дорогу чорний кіт. Прийшов, а там підняли ціни, і взагалі мою улюблену ковбасу розкупили. Я зробив висновок - наука бреше, забобон про чорного кота істинний. Правильно? Ні, не правльино. Це лише співпадіння.
Якщо ти зустрічався з явищами, які на твою думку протиречать науці, то по-перше, не факт що ти правильно знаєш що наука про це явище може сказати, по друге не факт що ти правильно розумієш саме це явище, його можливі причини і пояснення, ну і в завершення - для того щоб експеримент підтверджував зв'язок між його результатом і об'єктивною реальністю, треба щоб він був повторювальним, і щоб можна було виключити всі сторонні фактори.
Почитай щонебудь про науковий метод, критерії науковості, гугл дасть мільйон посилань. Може тоді зрозумієш що таке наука і чим вона відрізнається від суб'єктивного сприйняття реальності людиною, в тому числі і тобою.
LogAn 2013 1.2 Authentique ->
Toyota RAV4 2016 2.0 Live
0