176

Re: Renault Logan 1.5dci 2017 5МКПП сірий

paveldne написав:
b1ss написав:

Там і капот без ключа не відкриєш. А якщо в машини пробіг за 200 тис. то помучаєся з відкриттям замка, так як все там заржавіло.

330000км, ни с чем не мучаюсь. Может что то не так делаю? big_smile

Форд фокус 1, універсал. Пробіг 250 тис. Усі замки заржавіли. Проблемою було відкрити лючок бензобака, щоб заправитись. Мучались до 2 хвилин. Капот відкрився трохи лекше. Можливо, на новіших моделях вирішили це питання.

Logan 1.4 база, ГБО
  0

177

Aprox написав:

Блин, всегда вешаю крышку с ключом на крючок и не заморачиваюсь... Просто заправляться надо не во всяких барыжниках, а на нормальных заправках. Везде камеры и сотрудник заправки врядли свалит на вашей тачке, хотя бы потому, что его все данные есть у работодателя - его вычислят за 5 сек и он сядет... Откуда у вас столько паранойи, я не знаю...

Аналогично

Renault Logan NEW 2013, Authentique, 1.6, ГБО
Бортовой журнал
  0

178

Тёмыч написав:

К "форду": на "раньге" обычная горловина, пробка с резьбой, на пластиковой пружинке.

Я приплел сюда Форд (видео выше, Фокус-3) с той оказией, что у него ВААЩЕ НЕТ ПРОБКИ smile

0
Спасибо сказали: sdj387jsd1

179

Георгич написав:

той оказией, что у него ВААЩЕ НЕТ ПРОБКИ

Походу тут так завжди...Згадав дитячу гру "Спорчаний телефон"

Renault Logan 1.5dci 2017 5МППП - хороший сірий: 1.тракторець; 2.домашній поні. Загальний опис [ТУТ].
loganозалежний, наркоман.
  0
Спасибо сказали: Георгич1

180 Відредаговано sdj387jsd (2019-03-30 00:04:05)

До речі по дизелю, мотору...Думки розділились, як вірніше рушать..
Мені зручніше відразу дать 1.2-1.4 оборотів зчепленям підянуть,  і плавно дожимать.
Інші говорять, на зчеплені легенько рушать, при малому контакті плавно дожимать.
Деякі дизелісти на рівнині, тільки на счеплені легенько рушать і плавно дожимать.

Renault Logan 1.5dci 2017 5МППП - хороший сірий: 1.тракторець; 2.домашній поні. Загальний опис [ТУТ].
  0

181 Відредаговано Георгич (2019-03-30 00:22:02)

sdj387jsd написав:

Мені зручніше відразу дать 1.2-1.4 оборотів зчепленям підянуть, 

Не треба. Це не бензинка 1.2
Рушай практично з холостих. Зчеплення не затримуй.
[merge_posts_bbcode]Добавлено: 2019-03-30 00:05:18[/merge_posts_bbcode]

sdj387jsd написав:

Походу тут так завжди...Згадав дитячу гру "Спорчаний телефон"

В точку! upp  plus

0

182 Відредаговано sdj387jsd (2019-03-30 00:07:08)

Георгич написав:

Рушай практично з холостих.

Під навантаженям, з холостих, присудствує, характерний, неприємний дизельний звук...я навіть не знаю його як вірно описать, тахкає сильно, чи якось так.

0

183

sdj387jsd, везе тобі на звуки та вібрації smile

0

184 Відредаговано sdj387jsd (2019-03-30 00:44:00)

Георгич написав:

везе тобі на звуки та вібрації

Поки, шумки нема, рішеня з аптеки на трасі чудово помагає...Я і не думав, що такий чутливий на звуки став...

0

185

sdj387jsd написав:
Георгич написав:

Рушай практично з холостих.

Під навантаженям, з холостих, присудствує, характерний, неприємний дизельний звук...я навіть не знаю його як вірно описать, тахкає сильно, чи якось так.

Таки давайте більше "газу",не треба допускати "тахкання"(звуки нагадують детонацію).
Ви намагаєтесь дизель задушити...комп слідкує за обертами холостого ходу,й намагається їх підтримувати(впорскує додаткове паливо).
З часом звикнете).
[merge_posts_bbcode]Added: 2019-03-30 00:56:50[/merge_posts_bbcode]

sdj387jsd написав:
Георгич написав:

везе тобі на звуки та вібрації

Поки, шумки нема, рішеня з аптеки на трасі чудово помагає...Я і не думав, що такий чутливий на звуки став...

Обклеюйте...зникне звук пустої бляшанки).
Я обклеїв..що тихіше-то комфортніше.Музика по іншому звучить.

Логан синий 1.5dCi Laureat ABS диски...
Citroen Berlingo 1.6 XTR HDi
  0

186

Clone-77 написав:

Таки давайте більше "газу",не треба допускати "тахкання"(звуки нагадують детонацію).

на скільки вистачає, розуміння, а його мало.... ще детонації нема то форсунки більше пального ось і тахкає...Шукав щоб послухати звук детонації, то не то, хоча можливо різні мотори по різному звук видають..
так і даю чуть газу, да і муркотить...

0

187

sdj387jsd написав:
Clone-77 написав:

на скільки вистачає, розуміння, а його мало.... ще детонації нема то форсунки більше пального ось і тахкає...Шукав щоб послухати звук детонації, то не то, хоча можливо різні мотори по різному звук видають..
так і даю чуть газу, да і муркотить...

Воно нагадує детонацію,але це не вона...то так,для прикладу.
Просто межа між "заглохнути"і холості...
Звуки однакові..на всіх 1.5 цді це точно).Навіть у сітроєнівського 1.6 шіснадцятиклапанного такий самий...тільки там більше чи в щепленні,чи в коробці торохтить).

0

188 Відредаговано Георгич (2019-03-30 01:48:24)

Clone-77 написав:

sdj387jsd, так, але бензинова та дизельна детонації створюють різні звуки. Їх потрібно відрізняти.
Стосовно нашого дизеля, то на низьких обертах йому детонація взагалі не характерна, оскільки турбонаддув практично не дує, с тупінь стиснення дуже низа для цетанового числа 50+.
Таким чином ти можеш чути форкамерні спалахи, що нагадує стук клапанів - це нормлаьна робта дизеля, та поперечну вібрацію поршнів та стінок циліндрів. Ось це шкідливе явище - як наслідок підвищене у 8-16 разів зношення деталей ЦПГ. Це мав на увазі Clone-77

Я з дитинства, коли мені доволидось їздити суспільним транспортом, то завжди намагався знаходитись біля водія та спостерігати за його діями. Особливо танці на педалях при переключенні передач. Згодом я зрозумів, що то був подвійний вижим при переключенні вверх, та подвійний вижим з підгазовкою при переключені вниз. І для чого це.
А також спотерігав за режимами двигуна, на яких їздить водій. Як в це вникнеш, то добре відчуваєш душу двигуна, його стан, на кшталт тиск та температура масла, прегрів клапанів, бідну, богату, забіднену суміш. Відчувається навіть те, як бензин розпилюється в малому дифузорі карбюратора. Та багато чого іншого.
Так у моєму житті сталося, що цікавився я технікою, особливо радіоелекронікою, якою зараз і заробляю, Хоча вчився на зовсім інше smile

Я до чого веду, проїдься в маршрутці, ти все зрозумієш...

0

189 Відредаговано sdj387jsd (2019-03-30 02:37:29)

Георгич написав:

Таким чином ти можеш чути форкамерні спалахи, що нагадує стук клапанів

Я гадаю це воно. Значно голошніше клапанів. І по часу більше.

Георгич написав:

та поперечну вібрацію поршнів та стінок циліндрів

Куда ще рано:) тфу тфу тфу..хотяби чезер 300т/к

Георгич написав:

підгазовкою при переключені вниз. І для чого це.

Для того щоб не получить в затилок від пасажирів:) like хоча деякі і возять, як картоплю в прицепі.

Георгич написав:

Так у моєму житті сталося, що цікавився я технікою, особливо радіоелекронікою, якою зараз і заробляю, Хоча вчився на зовсім інше

Так куди не плюнь. Просте хоббі, перетворюеться в роботу = успіх, хоча так і треба, коли від роботи не отримуєш задоволення = каторга.

0

190

Георгич написав:
Clone-77 написав:

sdj387jsd, так, але бензинова та дизельна детонації створюють різні звуки. Їх потрібно відрізняти.
Стосовно нашого дизеля, то на низьких обертах йому детонація взагалі не характерна, оскільки турбонаддув практично не дує, с тупінь стиснення дуже низа для цетанового числа 50+.
Таким чином ти можеш чути форкамерні спалахи, що нагадує стук клапанів - це нормлаьна робта дизеля, та поперечну вібрацію поршнів та стінок циліндрів. Ось це шкідливе явище - як наслідок підвищене у 8-16 разів зношення деталей ЦПГ. Це мав на увазі Clone-77
..

Гадаю на 1.5 нема форкамер,дизель безпосереднього впорскування-тобто камера у поршні.Форкамерні були з звичайною паливною апаратурою,от як старі мерседеси.
Звичайний ТНВД впорскує дозу палива повністю(візьмемо той самий Мерседес),тому такі дизеля досить гучно і жорстко працюють.
Коммонрейл нашого(і не тільки) 1.5 розподіляє дозу палива на декілька впорскувань-тому паливо згоряє поступово й дизель менш гучний і робить м'яко.У момент різкого додавання "газу"(контроль холостих),коммонрейл тимчасово дає команду на впорскування палива...але не збільшенням дози палива...а зменшенням проміжків часу між проміжними впорскуваннями.А повна доза палива що робить?...правильно-звук роботи як в старого мерседеса.Але все це тимчасово,перехідні режими.

0

191 Відредаговано sdj387jsd (2019-03-30 02:41:20)

Clone-77 написав:

правильно-звук роботи як в старого мерседеса.Але все це тимчасово,перехідні режими

Нажаль не приходилось, не можу зрівнять...

Clone-77 написав:

А повна доза палива що робить?...правильно-звук

Теж можливо і правда, буквально, тах тах тах і вировнялось і пішов набір оборотів.

sdj387jsd написав:

Мені зручніше відразу дать 1.2-1.4 оборотів зчепленям підянуть,  і плавно дожимать.

+ авто більш отзивчиве
як, на треть счепленя, добавляти газу, таке собі, як корова на коньках..рушає.

0

192

sdj387jsd написав:
Clone-77 написав:

правильно-звук роботи як в старого мерседеса.Але все це тимчасово,перехідні режими

Нажаль не приходилось, не можу зрівнять...

Вони ще їздять),можна послухати.Любий дизель з звичайним ТНВД.
А взагалі-не переймайтесь,то все нормально.Шкоди ніякої нема,аби тільки двигун не зупинявся під час рушання.
Я за день можу на кількох видах техніки поїздити)...від мото,легкового авто,трактора і вантажівки..і до всього звик,всі дії на автоматі.Практично не замислюєшся,руки-ноги самі все виконують.

0

193 Відредаговано sdj387jsd (2019-03-30 02:52:51)

Clone-77 написав:

Шкоди ніякої нема,аби тільки двигун не зупинявся під час рушання.

В перші дні так і було, то під горку, антивідкатна система притримала, то довго думав газ додать...з декілька разів глох:(, само собой, перегазовка. Ну і напевно стандратний набір.

Clone-77 написав:

руки-ноги самі все виконують.

А до щепленя нога теж відвикла, перші дні боліла)))...

0

194

sdj387jsd написав:
sdj387jsd написав:

+ авто більш отзивчиве
як, на треть счепленя, добавляти газу, таке собі, як корова на коньках..рушає.

Як на братову трициліндрову Шкоду сідаю...то треба добавити "газу"до 1.5-2 тисяч обертів...інакше засмикається і заглохне двигун).Страждає щеплення...але то такий двигун-щоб їхати,треба крутити.Я більш звик до дизеля.

0

195 Відредаговано Георгич (2019-03-30 02:55:22)

Clone-77 написав:

Гадаю на 1.5 нема форкамер,дизель безпосереднього впорскування-тобто камера у поршні.

Саме так.
Але для взриву, а наслідок цокоту, все одно - ямка в голові чи в днищі поршня. Цокот в обох випадках, лише тембр різний smile
Власне ось труп К9К
https://a.d-cd.net/aced722s-960.jpg
[merge_posts_bbcode]Добавлено: 2019-03-30 03:02:18[/merge_posts_bbcode]

Clone-77 написав:

Як на братову трициліндрову Шкоду сідаю...то треба добавити "газу"до 1.5-2 тисяч обертів...

Я коли забирав Фабію 1.2 з автосалону, то не міг на ній рушити. і на 1500 і на 2000 глохне. Як на ручнику.
Десь на 2500 а може і 3000 вона зрушила. Хохми було в салоні)))
Шкоди по заводу дуже тугі, лише після обкатки в 15 тис. у них відкривається повний дух

0
Спасибо сказали: Clone-77, sdj387jsd2

196 Відредаговано sdj387jsd (2019-03-30 03:11:48)

Clone-77 написав:

інакше засмикається і заглохне двигун

На цьому хз скільки, стреба спускатись щоб засмикало...З собі тримає дай тримає...Якщо не спіша легенько, легенько добавляючи газ без звуків нагрузки, вібрацій, піднімає обороти.
Ітог: краще рушать, щоб небуло цих тах-тах звуків? Вринципі на старт можна і менші обороти давать, педалька, хороша...від 1к, на ній все гарно ловиться. Дай і шаг, педалі зручний підібрали.

0

197

sdj387jsd написав:
Clone-77 написав:

інакше засмикається і заглохне двигун

На цьому хз скільки, стреба спускатись щоб засмикало...З собі тримає дай тримає...Якщо не спіша легенько, легенько добавляючи газ без звуків нагрузки, вібрацій, піднімає обороти.
Ітог: краще рушать, щоб небуло цих тах-тах звуків? Вринципі на старт можна і менші обороти давать, педалька, хороша...від 1к, на ній все гарно ловиться.

З часом все прийде...трохи "газу" хай до 1000 об/хв(може це й забагато)....бо я вже давно не дивлюсь на тахометр-все на слух.
Головне-щеплення,відпускаєм плавно і достатньо швидко..тим часом натискаючи педаль акселератора.
[merge_posts_bbcode]Added: 2019-03-30 03:24:57[/merge_posts_bbcode]

Георгич написав:

Я коли забирав Фабію 1.2 з автосалону, то не міг на ній рушити. і на 1500 і на 2000 глохне. Як на ручнику.
Десь на 2500 а може і 3000 вона зрушила. Хохми було в салоні)))
Шкоди по заводу дуже тугі, лише після обкатки в 15 тис. у них відкривається повний дух

Вони всі індивідуальні...кожна їде по своєму...хоча однакові в усьому.Бува нова тупа,і після обкатки залишається тупою.
Братова-виняток...після обкатки стріляє)...реально дуже прудка.
Була корпоративна,їх там десятки було-і було з чим(і кому) порівняти).
Після якогось пробігу(не пам'ятаю) їх збувають...брат її викупив і досі їздить...авто друге і повсякденне-як велосипед).

0

198 Відредаговано Георгич (2019-03-30 11:12:54)

Clone-77 написав:

Після якогось пробігу(не пам'ятаю) їх збувають...брат її викупив і досі їздить...а

Їх по рокам збувають, згідно стандарту компанії.
А Фабія ресурсу немає - це вічне авто. При належному обслуговуванні її стан не міняється. По крайній мірі перші пів мільйона км.
[merge_posts_bbcode]Добавлено: 2019-03-30 11:11:31[/merge_posts_bbcode]

Clone-77 написав:

Братова-виняток...після обкатки стріляє)...реально дуже прудка.

На ній неможливо спокійно їхати, прудка, вертка, дуже керована, відмінна прохідність. Вона провокує на маневри. Навіть з лихим 1.2 smile

0
Спасибо сказали: Clone-771

199 Відредаговано sdj387jsd (2019-03-30 11:21:19)

а  по звуку?.

sdj387jsd написав:

Ітог: краще рушать, щоб небуло цих тах-тах звуків?

Чи всерівно, така його робота?

0

200

Георгич написав:

у них відкривається повний дух

Сосед когда то новенький Москвич 2141 купил. Дал попробовать проехаться. Та же фигня была. Как на ручнике smile

Уже есть RENAULT Logan Ambiance 1.4 + ГУ + кондиционер   Бортовик
  0