Larsen написав:Гальмування ручником це найменьш ефективний спосіб гальмування зі всіх можливих. Ручник гальмує тільки задніми колесами, на які припадає десь третина ваги авто при гальмуванні, тоді як на передню вся решта. Так що при всіх інших рівних, ручник десь в три рази меньш ефективний ніж педаль гальма, яка використовує всі колеса для гальмування.
Воно так, розумно..Але їду з двору на швидкості 10км/год, притискаю гальмо не різко - чую скрегіт АБС, писк зумера і бачу лампу на приборній панелі...А машину з укатаного і частково посипаного казна чим дворового проїзду несе на вулицю..Чим гальмувати?
Ситуація друга.
Посеред дороги ремонтні роботи, розбивають потоки. Іду вправо в тягнучці на малій швидкості близько до бровки де намерзло казна чого ,бо завдяки ремонту всі притискаються вправо, потім біля світлофору зі стрілкою вправо маленьки спуск і поворот вправо. На швидкості 6..8 км/год пригальмовую, знову та ж цвіто-музика і мене несе в авто попереду..
Чим мені ефективно зупинити транспортний засіб в даній ситуації?? Якщо ручне гальмо неефктивне))))) Даруйте але це смішно.
І що найцікавіше - я не розумію яка дорога в обох випадках була - цілком заледеніла, частково чи що там було..Але скреготало, не гальмувало з супутньою світло-музикою на панельці..
Чесно - за 17 років за кермом із них 17 місяців володіння авто з АБС вперше з таким стикаюся)))
VW Golf II 1.6D 1987 был в 2003-2008 гг
Logan Ambiance 1.4, ГУР+кондиционер, красный металлик+ГБО 2008 -2019 был
Renault Sandero 1.0sce Life+ ГБО BRC с 2019
0