10,976 Відредаговано Larsen (2020-05-06 22:10:58)

Re: Следующий автомобиль

RUNO написав:

Приблизно так може еволюціонувати

Це мені нагадало мою історію. В мене до Логана була вживана Астра. В неї не було кондиціонера. Настав час коли він виявився мені конче потрібним. Тоді я почав шукати їй заміну серед вживаних авто, тільки з кондиціонером. Переглядаючи різні варіанти, дуже схоже на те як описуєш ти, поступово планка піднялась до Омеги Б. Але все не міг знайти нормальну. І тут якось випадково я усвідомив що вже розглядаю авто по ціні нового Логана. В результаті взяв його. Так що буває і таке. smile

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0

10,977 Відредаговано Xabr (2020-05-06 22:26:50)

Larsen написав:

поступово планка піднялась до Омеги Б. Але все не міг знайти нормальну. І тут якось випадково я усвідомив що вже розглядаю авто по ціні нового Логан

Але ж між ними прірва в усьому! Якщо дивився різні Омегі, то знаєш яка вона всередині та як вона їде, як можна було на логана дивитися після неї? Чи настільки втоптані варіанти були?

Logan 1.6 MPI Prestige был 2008-2013 (дешевая повозка, в которой сэкономили на всем)
"Das Auto" - есть
  0

10,978

Xabr написав:

Якщо дивився різні Омегі, то знаєш яка вона всередині та як вона їде, як можна було на логана дивитися після неї?

Логан після десятирічної чи навіть більше, Омеги, виглядав як нова футболка після затаскаоного, місцями протертого, підлатаного, застіраного смокінга з якоїсь помийки. wink
А так то звичайно, авто зовсім різного класу. Причому не сусіднього і навіть не через один. Але при всіх цих перевагах, моє суб'єктивне враження від Логана було на голову вище. Якби не вистачало розміру Логана, тоді була б інша річ. Однак майже жодна з переваг Омеги над Логаном не була для мене достатньо важливою. Що характерно, по оснащенню у Логана були навіть певні переваги. Наприклад блютуз і МР3. smile

0

10,979

Larsen написав:

Логан після десятирічної чи навіть більше, Омеги, виглядав як нова футболка після затаскаоного, місцями протертого, підлатаного, застіраного смокінга з якоїсь помийки.

эта просто пять!
особенно если посмотреть в статус автора

как-то новая футболка не улыбалась ?
потребовался новый смокинг ?
lol1

в процессе выбора авто, интересует Logan MCV + РКП-5 + (Stepway) ZEN
  0

10,980 Відредаговано Larsen (2020-05-06 23:55:36)

lktrgl написав:

как-то новая футболка не улыбалась ?

А що не так? Я її поміняв на нову ще кращу. upp І цю при бажанні буду міняти. Чи все життя одну футболку носити?

lktrgl написав:

потребовался новый смокинг ?

Ти суті не зрозумів. Від Омеги я відмовився не тому що "футболка" краще "смокінга", а тому що смокінг виявився лахміттям. З новою Омегою Логан порівнювати було б безглуздо.

0

10,981

В омегах великий мінус це те, що сильно ржавіє кузов...
Звичайно, що краще на живому/свіжому логані їхати ніж на ржавій омезі, де балка може випасти на ходу...

Logan mcv 2011 CH/UA 1.6 16v К4М 105 к.с. 7місць LAUREATE ABS конд 4подушки ЕГУР ЕПГ ГБО-4 Hi-Flex Вовк в овечій шкурі 
Незалежна, вільна і єдина Україна!!!
  0
Спасибо сказали: Larsen1

10,982

Larsen написав:

Ти суті не зрозумів.

дядя телепат ?  shok

Larsen написав:

З новою Омегою Логан порівнювати було б безглуздо.

это , как минимум, ненаучно , а как максимум - заангажированно
всегда авто можно стравнить, например
- численно - стоимость владения, цена километра, высота, ширина, объемы, эргономику, потеря стоимости за N лет и тп.
- экспертно , мето дом баллов - комфорт, престиж, свистелки / перделки и тп.
- добавить вариант(ы) по вкусу

отакои
lol1

0

10,983 Відредаговано Vader (2020-05-07 09:17:12)

jasonua написав:

Звичайно, що краще на живому/свіжому логані їхати ніж на ржавій омезі, де балка може випасти на ходу...

Звісно, якщо доїздитись до того, що балка випаде, то це не дуже добре smile Але ж зварювання ніхто не відміняв.

P.S. На одній з моїх колишніх робот службовою машиною був Опель Аскона бозна якого лохматого року. То його лише при мені переварювали двічі, просто в цеху, звичайним залізом. Потім грунтом фарбували - і вперед, в бій, возити бригади електриків з інструментами і матеріалами. І я скажу, їхав він краще, ніж Логан - швидше і керованіше. А коштував, порівняно з новим авто, практично нуль.

0

10,984

Vader написав:

Але ж зварювання ніхто не відміняв.

На старих опелях часто буває, що не має до чого варити!((

Logan mcv 2011 CH/UA 1.6 16v К4М 105 к.с. 7місць LAUREATE ABS конд 4подушки ЕГУР ЕПГ ГБО-4 Hi-Flex Вовк в овечій шкурі 
  0

10,985 Відредаговано Георгич (2020-05-07 19:43:25)

jasonua написав:

Старый анекдот - в гараже слышно как ржавеет Опель.
ЗЫ. Касается всех опелей прошлого тысячелетия.
Начиная с Астры Н и Вектры С опелая не ржавеют. Я продал свою 10-ти летнюю Вектру, так в ней даже глушитель и вся ситстема выхлопа даже не поржавела. На кузове, в полостях нигде и ни единого следа ржавчины. Не обрабатывал ее ничем.

jasonua написав:

на ржавій омезі, де балка може випасти на ходу...

О какой балке идет речь на заднеприводной Омеге?

jasonua написав:

На старих опелях часто буває, що не має до чого варити!((

Омеги отъездил 30 лет и не разваллись. Посмотрим на твою дачию, которая тоже не оцинкована, что с ней будет через 20 лет.

0

10,986 Відредаговано Xabr (2020-05-07 14:02:37)

Георгич написав:

Вектру, так в ней даже глушитель и вся ситстема выхлопа даже не поржавела

На 4-м году жизни логана подваривал штырь крепления выхлопной - она начинала почти волочиться по дороге! Паренек-сварщик сказал, что варить на банке уже особо не к чему, надо готовиться в ближайшие месяцы к замене.

Logan 1.6 MPI Prestige был 2008-2013 (дешевая повозка, в которой сэкономили на всем)
"Das Auto" - есть
  0

10,987

lktrgl написав:

Можна, але в даному випадку безглуздо, адже результат заздалегідь відомий. wink

0

10,988

Xabr написав:

На 4-м году жизни логана подваривал штырь крепления выхлопной

у меня на 5м году, отвалился глушак (проржавел). Заваривали, но так вродь за 7 лет, очагов не вижу

Renault Logan NEW 2013, Authentique, 1.6, ГБО
Бортовой журнал
  0

10,989

Larsen написав:
lktrgl написав:

Можна, але в даному випадку безглуздо, адже результат заздалегідь відомий. wink

это очень заангажированно , потому и ложь

0

10,990 Відредаговано Larsen (2020-05-07 13:07:49)

Vader написав:

був Опель Аскона... І я скажу, їхав він краще, ніж Логан - швидше і керованіше.

Значить тут вже мова про колір фломастерів. Адже в мене була Астра 1.6, 100кс, 10с до сотні. І саме її я міняв на Логан. Ну так от, на Логані було їздити однозначно приємніше, причому настільки що після нього коли сідав назад у Астру, дивувався як мені на ній було нормально. На драгрейсі Астра однозначно порвала б Логана. Але я в них участі не беру, а в обгонах по трасі, де все на користь Астри, на практиці я різниці не відчув.
Так яка може бути мова про архаїчну варену Аскону?  dntknw

lktrgl написав:

это очень заангажированно , потому и ложь

Ні, це простий факт. empathy

0

10,991 Відредаговано Vader (2020-05-07 13:18:32)

Larsen написав:

Так яка може бути мова про архаїчну варену Аскону?

Чого це вона архаічна? Хіба що дизайном, а технічно це нормальний передньопривідний седан, низький, широкий, з класною підвіскою і чудовим двигуном (в нашого був лише 1.3, але їхав він дуже весело).  Доречі, саме на базі Аскони корейці потім робили Есперо і Нубіру.

Ну і, зауважте, Аскону я навів лише, як приклад можливости зварювання.  Ви ж порівнювали Логан з Омегою (мабуть, В), яка на два класи вища за Логана.

І Логан конструктивно далеко не надсучасний автомобіль, навпаки, це майже найпростіша автівка з тих, що зараз випускаються.

0

10,992 Відредаговано Larsen (2020-05-07 13:44:07)

Vader написав:

Чого це вона архаічна?

Не по компоновці, а по реалізації. В неї хоч пісилювач керма був? А як тобі 4-х ступінчата коробка передач? Це не архаїка?

Vader написав:

а технічно це нормальний передньопривідний седан, низький, широкий, з класною підвіскою і чудовим двигуном (в нашого був лише 1.3, але їхав він дуже весело).

Таврія теж нормальний передньопривідний хеч, але архаічний. Щодо підвіски, то у Логана вона для мене краща ніж у Астри. Не думаю що Астра гірше за Аскону. Ну і двигун... Явно 1.6, 100кс у Астри кращий. Я не знаю як весело їхала Аскона, але найпотужніший варіант 1.3 який на них ставили, мав 74кс (слабший був 59кс). При максимальній швидкості в 160км/год, я не думаю що вона змогла б виграти драгрейс навіть у Логана 1.2, особливо якщо врахувати що не всі коні збереглись в тому двигуні за 20 з лишнім років експлуатації (Аскону 1.3 зняли з виробництва у 1986 році).
Так що все це фломастери...

0

10,993 Відредаговано Larsen (2020-05-07 14:01:30)

Vader написав:

Ну і, зауважте, Аскону я навів лише, як приклад можливости зварювання.

Я лише коментую твердження що ця варена Аскона їхала краще ніж Логан.

Vader написав:

Ви ж порівнювали Логан з Омегою (мабуть, В), яка на два класи вища за Логана.

Саме так. Причому не на два, а навіть на три. Логан "В", Омега "Е". У Омеги, на відміну від Аскони, є реальні переваги, причому деякі величезні, перед Логаном. Ну от, як в аналогії з одежею, різниця між смокінгом і футбокою. smile Однак 10-річні Омеги вже були в такому стані, що Логан виявився краще. Як і носити нову футболку може бути прємніше затасканого смокінга. Хоча все сильно залежить від вимог. Мені тоді переваги Омеги були меньш важливі ніж переваги Логана. Тим більше суб'єктивно.

Vader написав:

І Логан конструктивно далеко не надсучасний автомобіль, навпаки, це майже найпростіша автівка з тих, що зараз випускаються.

Так, технічно Омега краща за Логана. Тому і кажу, якби порівнювати нову Омегу Б з новим Логаном, то у Логана ніяких шансів.

0

10,994 Відредаговано Vader (2020-05-07 14:27:29)

Larsen написав:

В неї хоч пісилювач керма був? А як тобі 4-х ступінчата коробка передач? Це не архаїка?

Може й був, я не п'ямятаю вже. Це ж від комплектації залежить, я певен, що були Аскони з повним набором наворотів. Головне, що в своїй конструктивній основі Опель не архаїчніший за Логан. Бо Логан конструктивно нічим не відрізняється від машин 30-річної давнини, наприклад, Рено 19. А встановлені опції мало впливають на те, як машина їде.

0

10,995

Larsen написав:

Так, технічно Омега краща за Логана. Тому і кажу, якби порівнювати нову Омегу Б з новим Логаном, то у Логана ніяких шансів.

Тобто, справа була лише у відчутті нової пластмаси в салоні? smile Чи вам усі Омеги попалися геть вбиті?

0

10,996 Відредаговано Larsen (2020-05-07 14:56:41)

Vader написав:

Бо Логан конструктивно нічим не відрізняється від машин 30-річної давнини, наприклад, Рено 19. А встановлені опції мало впливають на те, як машина їде.

Ну так і класика від БМВ конструктивно нічим не відрізняється, але їде не так. wink Взагалі, компоновка це важливо, але конкретна технічна реалізація теж. Адже є авто однакової компоновки, які ну зовсім по іншому їдуть. Таврія і Поло, наприклад. Здавалось би. Те ж саме і з Логаном. Щодо опцій, то мультимедія чи склопідйомники аж ніяк не впливають на те як їде машина. А от коробка передач, підсилювач керма, та навіть банально розмір коліс - впливають.

Vader написав:

Тобто, справа була лише у відчутті нової пластмаси в салоні?

Ну, якраз таки тверда пласмаса була гірше, навіть за мою Астру в якої трпеда була м'яка. smile Запаху особливо не пам'ятаю. Тоді мене більше хвилювало щоб не смерділо як в нових китайцях, які я теж щупав. Логан не смердів, вже добре.
Ну а так то багато описувати що саме конкретно в кожному з конкретних випадків було не так. Можна хоча б згадати причину заміни - мені треба було кондиціонер. В половині вживаних він був "робочий тільки треба заправити", ага. wink В чверті відразу казали що дохлий. І тільки в чверті наче працював. Більше половин з них були після ДТП, хоча я не впевнений що всіх вичислив, адже всі "небиті некрашені", а по факту в різних вікнах скло з різним маркуванням, крила прикручені, ну і т.д. Всілякі дрібнички тіпа щось приколхожено, щось відвалилось, типу магнітоли, чи екрана бортовика з дефектами. Ну і так далі. По салону, затерті крісла, це вже прям безпосередньо як одежа, прокурений салон, дефекти по інтер'єру. В якихось скрипи, вібрації, стуки... Іржа, де більше, де меньше... Сколи подряпини, підкрашення... І це ще все не говорячи про технічну сторону... Короче згадувати можна дуже довго, та і все не згадаю, 7 років тому діло було.
І так, все тому що Омеги були щонайменьше 10-річні. І це ще я дивився рестайл, який інколи називають Омега С. Омегу остаточно зняли з виробництва за 10 років до того як як Логана брав. Так що авто були вже добряче потріпані, пробіги, відповідно за 200, і всі скручені...
На фоні всього цього зоопарку новий Логан був просто бездоганним. smile

Vader написав:

Чи вам усі Омеги попалися геть вбиті?

Так от перебираючи всі, дійшов до найдорожчих. Геть вбиті? Ні, я б так не сказав. Але 10 років, пробіги за 200-300 тисяч... Скажімо так, потріпані. А новіших їх просто нема, зняли з виробництва.

0

10,997

Xabr написав:

На 4-м году жизни логана подваривал штырь крепления выхлопной - она начинала почти волочиться по дороге! Паренек-сварщик сказал, что варить на банке уже особо не к чему, надо готовиться в ближайшие месяцы к замене

У меня за 4 года глушак на Логан-2 по всей длине порыжел. И фаркоп, но тот колхозный, без предъявы smile

0

10,998

Георгич написав:

О какой балке идет раечь на заднеприводной Омеге?

Вибачаюся, я мав на увазі вектру б. Клас майже омеги)

0

10,999

Xabr написав:

На 4-м году жизни логана подваривал штырь крепления выхлопной - она начинала почти волочиться по дороге! Паренек-сварщик сказал, что варить на банке уже особо не к чему, надо готовиться в ближайшие месяцы к замене.

5 лет 9 мес ничего вообще не порыжело на Степвее, все выглядело как в начале с с алона, ну кроме тех частей и сколов где я царапнулся и других лампочек в ближнем свете.

Mazda CX-5, AWD, 2.5л, бенз
  0

11,000

Георгич написав:

У меня за 4 года глушак на Логан-2 по всей длине порыжел

Глушник за 5 років на першому логані відірвався від кріплень(вони згнили зовсім), коли трубу приварювали назад, майстер показав місця де він прогорів і проржавів практично начисто, і сказав що міняти доведеться до року часу.
Ну і в цілому під капотом машина почала ржавіти. Жаль, не здогадався був наробити фото на пам'ять. Хоча Руслан(RK03) може підтвердити мої слова, бо він в мене довго випитував чи не втопив я її десь цілу.

Chevrolet Volt 2014
Ford Explorer 2016
  0