10,926 Відредаговано Vader (2020-05-04 10:11:01)

Re: Следующий автомобиль

sdj387jsd написав:

В більшості випадків так і є!!!! Єдине Вас рятує якщо самостійно можете підкручувати....Тому кожен водій повинен бути і майстром. Уже не раз на форумі говорив, про майбутні мрії піти працювати на сто

А мій досвід експлуатації б/у авто заперечує ваші твердження.

Бо мій Логан 2011 року, куплений б/у (чотирирічним) на площадці в перекупа (ужас-ужас!) не потребував з 2015 року ніякого "підкручування" - ані самостійного, ані сервісного. Все, що робилося - це ругулювання клапанів (я сам зробив, бо там все просто), поточна заміна ГРМ (на сервісі) і заміна сайлентів в зідній балці (на сервісі). Ціни на всі сервісні операції - просто смішні порівняно з вартістю ТО для нової машини на авторизованому сервісі.

Можу ще розказати про службовий Добло, куплений б/у з міняним двигуном, який щоденно катається, возить грузи, і теж не вимагає якихось "підкручувань", лише поточних ТО, які робляться за копійки на неавторизованих сервісах. Пробіг - 140 тис.

0
Спасибо сказали: sdj387jsd1

10,927 Відредаговано Сарданапал (2020-05-04 11:06:57)

Vader написав:

Щоб не шкода було коцнути бампер, притерти крило або відлимати дзеркало. Це навіть не по грошах легше, а морально - бо ж все одно тачка старенька, її не шкода. А от коли нова ляля-цяця тільки з салону і в цалофані, а ви на другий день здаєте назад і б'єте бампером в пеньок - оце дуже боляче

Все подтверждаю. На первой машине - оба бампера(с заменой), зеркало, дверь с крылом. Но машине было около 30 лет, и все делалось. Собственно, еще инструктор в автошколе то же говорил-сначала пробуйте старые машины, но мы ведь все будем ездить внимательно-аккуратно и не нарушать. А как же. Потом (по слухам) трое чуть не сразу раскоцали свои новенькие машины. (пусть это 10% от новичков, но попадать в эти 10% не хочется. )

Сандеро 2011, 1.4 ГБО
  0

10,928 Відредаговано sdj387jsd (2020-05-04 11:36:23)

Хотів раніше запитатись, та забував.
Замітив що 1,5 на боші, робить голосніше чим 1,5 на континенталі/сіменс. Той самий логан але на сіменсі тихіше. Звук роботи не такий. Мені це зовсім не мішає. Але просто підмітив. цікаво просто...

Renault Logan 1.5dci 2017 5МППП - хороший сірий: 1.тракторець; 2.домашній поні. Загальний опис [ТУТ].
loganозалежний, наркоман.
  0

10,929

sdj387jsd написав:

В загалі задумайтесь, з звідки виникає думка, що перше авто не варто брати нове! Розпишіть переваги які, надає б/у авто новому водієві.

Думка виникає зі знання теорії ймовірності. Ймовірність того що водій без досвіду потрапить у ДТП значно більша ніж у водія з досвідом. Відповідно для початківця, дешеве вживане авто, сильно зменьшує ризики влетіти на велику суму.

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0

10,930 Відредаговано sdj387jsd (2020-05-04 11:50:58)

Larsen написав:

Думка виникає зі знання теорії ймовірності.

Це все психологія, виховання. Це так само, як на себе працювати не вигідно оскільки, є дуже великі ризики прогоріти, а ось на когось працювати, значно вигідніше. Оскільки позбавлений ризиків, тай завжди зарплата є, а якщо не вистачає зарплати то можна піти на ще одну роботу, та зекономити на чомусь.
Цей весь непотріб бере початок із соціального виховання acklad Ех не початий край роботи цей весь непотріб в собі корчувати. мало хто над цим задумується...нажаль

Знаєте чому більшість Українців такі трудолюбиві? - тому що вони з дитинства психічно травмовані, та в дорослому віці не мають радості, та на віть не знають як цю радість отримати. Тому не хватку радості компенсують своїм трудолюбством. Тяжко працюючи, відкидається необхідність в радостях.
Як там кажуть лікую від любовної залежності - трьома роботами. Тоді точно уже нічого не схочеться crazy От і по житті шонебуть тяжко працювати! Бо з малку вчили роби шонебуть!
Взагалі з кожним роком все більше і більше захоплюсь людьми, які ці всі коридори придумали, це який розум потрібно мати, щоб все так розпланувати crazy  coffee

Renault Logan 1.5dci 2017 5МППП - хороший сірий: 1.тракторець; 2.домашній поні. Загальний опис [ТУТ].
loganозалежний, наркоман.
  0
Спасибо сказали: alex.cver, MaksTrout2

10,931 Відредаговано alexkart (2020-05-04 12:07:49)

Larsen написав:

Думка виникає зі знання теорії ймовірності. Ймовірність того що водій без досвіду потрапить у ДТП значно більша ніж у водія з досвідом.

Это где такая статистика? И что имееется ввиду под опытом (1 день? 1 месяц? 1 год? 10 лет?). Мне кажется что если голова и инстинкт самосохранения на месте и права не куплены, то любой новичок без опыта будет ездить в разы аккуратнее и внимательнее. А как раз когда появляется опыт (обычно больше года) начинаешь расслабляться, ездить быстрее и т.д. и вероятность попадания в ДТП увеличивается. Имеется ввиду именно ДТП на дороге, а не на парковке столбик задеть, тут как говорится сам себе злой буратино, всегда если не уверен можно выйти из машины и посмотреть куда едешь, и как тут уже писали, чинить бампер что на новой что на б/у впринципе без разницы.
В крайнем случае, если сильно не уверены в своих навыках вождения, лучше взять еще несколько уроков у хорошего частного автоинструктора и спокойно покупать машину какая нравится и на какую хватает средств, чтобы потом получать удовольствие от вождения.

0
Спасибо сказали: sdj387jsd, alex.cver2

10,932

У мене теж перша машина була сильно вживана і бампер з крилом ремонтувалися з моєї вини як новачка.. Вона мене діставала я ремонтував ікопив на нову. Накопичів та купив нову, яка у мене в руках за 11 років ставала вживаною і вимагала грошей та ремонтів, так що я терпіти не можу вживаних.. Хоча фактів багато і тут Vader  писав, що на Логані 4 років нічого майже не робилося..Так, можно брати 4 річку та у 8 років продавати, але наступає момент, коли від машини починає нудити..І ти перед вибором або робити ремонти, підфарбовувати і т.д., або скидати..Мій Логан 2008 р був скинутий в 2019 з пробігом 245 тис по ціні 3700 у.е...Мотлохом він став.. Деякі з мотлоха на мотлох постійно пересаджуються і радіють життю..
Тому, я тут різко часто виступаю проти вживаних..Але багато є правдивих аргументів і на користь

VW Golf II 1.6D 1987 был в 2003-2008 гг
Logan Ambiance 1.4, ГУР+кондиционер, красный металлик+ГБО  2008 -2019 был
Renault  Sandero 1.0sce Life+ ГБО BRC с 2019
  0
Спасибо сказали: alex.cver, MaksTrout, floyd473

10,933 Відредаговано Kap1toshka (2020-05-04 12:05:06)

alexkart написав:

Это где такая статистика? И что имееется ввиду под опытом (1 день? 1 месяц? 1 год? 10 лет?). Мне кажется что если голова и инстинкт самосохранения на месте и права не куплены, то любой новичок без опыта будет ездить в разы аккуратнее и внимательнее. А как раз когда появляется опыт (обычно больше года) начинаешь расслабляться, ездить быстрее и т.д. и вероятность попадания в ДТП увеличивается. Имеется ввиду именно ДТП на дороге, а не на парковке столбик задеть, тут как говорится сам себе злой буратино, всегда если не уверен можно выйти из машины и посмотреть куда едешь, и как тут уже писали, чинить бампер что на новой что на б/у впринципе без разницы.

Статистика у всех страховых. Вам даже в пдд пишут первые 2 года низя быстро ездить после получения прав! Мне далеко не надо ходить у меня жена пыталась войти в поворот 90 градусов на трассе на скорости 90км/ч.... не вошла... тьху тьху без последствий.

ВАЗ 21111 2003 -> Renault Logan 2013 -> Renault Clio 2011 -> Ravon R4 2017 (Chevrolet Cobalt)
  0

10,934

Kap1toshka написав:

Статистика у всех страховых. Вам даже в пдд пишут первые 2 года низя быстро ездить после получения прав! Мне далеко не надо ходить у меня жена пыталась войти в поворот 90 градусов на трассе на скорости 90км/ч.... не вошла... тьху тьху без последствий.

Ну, давайте тогда будем брать статистику сколько процентов права купили и ПДД вообще не знают, я же сразу сделал оговорку, по поводу того, что голова должна быть на месте и при условии знания и соблюдения ПДД, а каждый уже пусть решает сам как у него с этим дела обстоят))

0

10,935

sdj387jsd написав:

Це все психологія, виховання.

Ти зараз говориш про суб'єктивну сторону питання, а я лише про об'єктивну. Виховання і система цінностей у всіх різні. А теорія ймовірності для всіх працює однаково. Тому твої аргументи комусь правильні, комусь ні. А мій правильний для всіх без винятку.

alexkart написав:

Это где такая статистика?

Це не статистика, а особливості роботи ЦНС ссавців. Чим більше разів доводиться вирішувати схожі задачі, тим меньша ймовірність помилки.

alexkart написав:

И что имееется ввиду под опытом (1 день? 1 месяц? 1 год? 10 лет?).

Досвід постійно збільшується з часом і з пробігом, а ймовірність помилки і відповідно потрапляння у ДТП зменьшується.

alexkart написав:

Мне кажется что если голова и инстинкт самосохранения на месте и права не куплены, то любой новичок без опыта будет ездить в разы аккуратнее и внимательнее.

Надмірне старання їздити акуратно, при недостатньому досвіді теж може призвести до зайвих аварійних ситуацій. Для адекватної оцінки своїх можливостей, небезпеки тих чи інших дій, ситуації вцілому і т.д., якраз таки потрібен досвід. Працює це все на рівні умовних рефлексів.

alexkart написав:

тут как говорится сам себе злой буратино

Звичайно. Питання лише в тому в що така помилка обійдеться. Для дешевого вживаного авто це дешево, для нового - дорого.

alexkart написав:

чинить бампер что на новой что на б/у впринципе без разницы.

На старій можна "саморізом прикрутити" і забити. На новій заміна може бути як пів-ціни старої. Варіант "прикрутити саморізом" на новій звичайно є, але тому кого таке влаштовує я взагалі не бачу сенсу купувати нове авто.

0

10,936 Відредаговано Larsen (2020-05-04 12:24:59)

alexkart написав:

голова должна быть на месте

Голова стає на місце з досвідом. Набуті рефлекси не виробляються миттєво ніяк.

alexkart написав:

при условии знания и соблюдения ПДД

По-перше, не всі інші учасники дотримують ПДР. По-друге, бувають непередбачені ПДР обставини. По-третє, для того щоб завжди на 100% дотримуватиь ПДР, досвід потрібен ще більший. Адже одне діло знати правила, а зовсім інше виконувати їх рефлекторно приймаючи правильні рішення від обставин за долі секунди. Ну і по-четверте, далеко не всі положення в ПДР можна виконати без досвіду. Наприклад, що таке безпечна дистанція, це скільки в певнх конкретних умовах? А швидкість? Ну т.д.

0

10,937 Відредаговано alex.cver (2020-05-04 12:25:43)

Если въехал в зад Каену - поверьте вам все равно будет был у вас новый Ланос или 10 лет уже. Какой то неправильный у народа мысль что первое авто должно быть авато-хламом чтобы не НА нем а ПОД ним чаще. Сношение с машиной это тоже своего рода секс для некоторых. Если его можно избежать - почему НЕТ? Возможность попасть в ДТП на старом хламе для новичка значительно выше, чем на новом как по мне. Тем более что новые машины уже имеют гОраздо больше наворотов и систем безопастности типа ESP, антиоткат на горке назад, всякие дачики заноса, АБСы и тому поднобное. Старые авто за 6куе хорошо если кондей вообще иметь будут в салоне. Есть деньга - покупаейте новое. Нет, берите бу. Какие тут еще варианты? Можно взять битка с Америки если только у вас знакомый их гоняет и вы 100% ему доверяете что то что пригонит - будет потом ездить. Это тоже вариант взять довольно лакшери авто за вменяемые деньги, поменяв там только битую фару и например бампер.

Mazda CX-5, AWD, 2.5л, бенз
  0

10,938

alex.cver написав:

Если въехал в зад Каену - поверьте вам все равно будет был у вас новый Ланос или 10 лет уже.

Так, від такої ситуації вибір авто мало врятує, хоча всеодно меньше витрат буде на ремонт чи заміну свого. А ще пофіг яке авто, якщо в результаті ДТП вбився насмерть. Але крім таких, існує безліч ДТП в яких різниця для гаманця сильно залежить від того яке було своє авто. Причому йомвірність їх значно більша. Я не знаю особисто жодної людини яка "в'їхала в зад Кайєну", але знаю десятки випадків коли знайомі і родичі попадали в ситуації де якраз таки ціна ремонту свого авто була чи не найгіршим наслідком.

alex.cver написав:

Если его можно избежать - почему НЕТ?

А це вже перевага нового авто. Правда вона для новачка меньш важлива, якщо авто купується тимчасово.

alex.cver написав:

Тем более что новые машины уже имеют гОраздо больше наворотов и системм безопастности типа ESP, антиокат на горке назад, всякие дачики заноса, АБСы и тому поднобное.

Це ти про яке вживане гвоориш? 90-х років виробництва, чи як? Наприклад за пів-ціни нового Логана вже йдуть вживані авто які навпаки безпечніші у всіх відношеннях. Це вже питання вибору...

alex.cver написав:

Есть деньга - покупаейте новое. Нет, берите бу. Какие тут еще варианты?

Ну це ж очевидно! upp

0

10,939 Відредаговано Сарданапал (2020-05-04 12:38:12)

alex.cver написав:

Если въехал в зад Каену

Этот Кайен тоже будет сильно бу/из Европы. Как раз по теории вероятности въехать в новый Кайен(Ламбо-Феррари-да даже Ауди) - 0
С другой стороны - КАСКО. Много здесь присутствующих пользуются? Пользовались? То-то же.

Сандеро 2011, 1.4 ГБО
  0

10,940 Відредаговано alexkart (2020-05-04 12:59:25)

Larsen написав:

Досвід постійно збільшується з часом і з пробігом, а ймовірність помилки і відповідно потрапляння у ДТП зменьшується.

Посмотрите на причины большинства ДТП, основная причина - это незнание или сознательное нарушение ПДД, и опыт тут никакой роли не играет, я согласен что есть процент тех кто сел за руль не зная ПДД и в процессе езды их выучил, но мы то знаем что так делать не надо, по-моему легче сесть и выучить ПДД и потом их соблюдать чем покупать для этого машину, которую не жалко разбить, к тому же с собственной жизнью и здоровьем такой трюк не прокатит.

0
Спасибо сказали: alex.cver1

10,941

Сарданапал написав:

С другой стороны - КАСКО. Много здесь присутствующих пользуются? Пользовались? То-то же.

Пользуюсь, а что не так с КАСКО?

0

10,942

alex.cver написав:

Если въехал в зад Каену - поверьте вам все равно будет был у вас новый Ланос или 10 лет уже.

Два варианта:
1. Въехал в зад Кайену, при этом авто в кредите и ноль свободных денег.
2. Въехал в зад Кайену, при этом авто б/у за 6 штук, а еще 10 лежат нетронутыми на счету (или под матрасом), и кредита нет.

Хотя, конечно, можно уповать на то, что всё покроет страховая.

0

10,943

Vader написав:

1. Въехал в зад Кайену, при этом авто в кредите и ноль свободных денег.

Если в кредите + обязательное КАСКО и спать можно спокойно

0

10,944

alexkart написав:

по-моему легче сесть и выучить ПДД и потом их соблюдать чем покупать для этого машину, которую не жалко разбить, к тому же с собственной жизнью и здоровьем такой трюк не прокатит.

upp  plus

0

10,945 Відредаговано alex.cver (2020-05-04 13:15:07)

Larsen написав:

А це вже перевага нового авто. Правда вона для новачка меньш важлива, якщо авто купується тимчасово

Есть поговорка - ничего нет более постоянно чем временное. Тимчасово - 5 лет? Это временно или все таки нет? А 4 года?
А какой процент жизни 4 года составит от вашей жизни? Знаем мы это временно. Обычно потом всегда НЕ будет хватать финансов на то на что хочешь поменять то есть на новую машину. Деньги будут уходить куда то в песок на сторону. Ну короче все это филосогфия. Но сам Ларсен почему то берет новые с салона машины причем РАВ4 а не бу Аутлендер с пробегом в 250 тыс smile Извечный спор что брать бу или новое smile

0

10,946

alexkart написав:

основная причина

Тому що більшість водіїв не новачки. Тут підійте тільки статистика ДТП серед водіїв з малим досвідом.
Більше того, винуватцем може бути інший учасник ДР, але досвід збільшує шанси уникнути ДТП в подібних ситуаціях.

alexkart написав:

есть процент тех кто сел за руль не зная ПДД и в процессе езды их выучил

Знаєш ПДР чи ні, з досвідом знижується ймовірність потрапляння в ДТП. Хоча якщо ПДР не вчив взагалі, то ця ймовірність значно вища, і вищою залишиться при однаковому досвіді.

alexkart написав:

по-моему легче сесть и выучить ПДД и потом их соблюдать чем покупать для этого машину, которую не жалко разбить

Що за нісенітниця? Хто тобі пропонував таку альтернативу?! shok Не я точно. Мій тезис - ймовірність більших фінансових втрат з вижваним авто зменьшується зі зменьшенням досвіду водія. Все!

alex.cver написав:

Есть поговорка - ничего нет более постоянно чем временное.

Прислів'я обговорювати не буду, адже хтось згадає що будь-яке авто що покинуло ворота дилера - вживане. Так що...  vissla wink

alex.cver написав:

Тимчасово - 5 лет? Это временно или все таки нет? А 4 года?

Кожен вирішує сам. Так само як і взагалі з вибором авто. В чому проблема?

alex.cver написав:

Обычно потом всегда НЕ будет хватать финансов на то на что хочешь поменять то есть на новую машину.

Кому як. Знаю купу людей які міняли і вживані на нові, і нові на вживані, і тих хто десяток років на одному їздять. Нема ніякого "обично", життя складається дуже по-різному. Тому слід керуватись конкретними умовами і обставинами. А перевага вживаного авто для початківця, про яку я казав - об'єктивна. Важлива вона для конкретної людини, чи є важливіші аргументи за нове, це вже інше питання.

alex.cver написав:

Ну короче все это филосогфия.

Так, тебе понесло в філософію, тому що інакше ти не можеш заперечити мій об'єктивний аргумент. Але заперечити його тобі сильно хочеться. Чому? Не буду я ритись в твоїй підсвідомості, нехай буде що це просто твоє бажання.  tongue

alex.cver написав:

Но сам Ларсен почему то берет новые с салона машины причем РАВ4 а не бу Аутлендер с пробегом в 250 тыс

А це ти про що? Ларсен РАВ4 брав щоб на ній вчитись їздити? Ні. Чи можливо Ларсен десь сказав що всі початківці зобов'язані брати тільки вживані авто? Ні. Що казав Ларсен не знаєш? Тоді навіщо коментуєш?  empathy

alex.cver написав:

Извечный спор что брать бу или новое

Ні, навіть близько про це мови не було. Була лише одна конкретна і об'єктивна перевага вживаного авто для початківців, яку я привів на прохання нашого резидентного інопланетянина. Більше нічого. При тому що у вживаних авто є і інші переваги, але мова навіть не про них.

0

10,947 Відредаговано alex.cver (2020-05-04 13:59:26)

Larsen написав:

Тому слід керуватись конкретними умовами і обставинами. А перевага вживаного авто для початківця, про яку я казав - об'єктивна.

Я не соглашусь. Аргументы я привел почему нет. Если финансово можно брать новое - не существует ни каких аргументов брать бу. То что ты привел - не есть аргумент а больше догадка что в случае ДТП старое авто починить будет стоить дешевле.
Это абсолютно не так. В каждой ситуации будет по разному. Зависист от самого старого авто. Иногда найти мелочь на старое авто стоит гораздо дороже чем на новое. У меня так было на Мазде когда не мог найти резинку и заставляли брать трамблер в сборе за дурные деньги и тд. Нет абсолютно никакого обоснования в дешевле починить. Зависит от авто марки его класса его года и распространенности. А вот то что я привел что новое авто обычно более безопасное более лучше оснащено нежели такое же авто но на 10 лет раньше. Возьми Логан и отмотай время когда они шли без АБС и даже без кондея. То что на новом будет ехаться проще - факт. Что лучше дергающееся сцепление которое проехало 150 тыс или новое и так во всем? Не Ларсен ничего не хочу доказывать и с доводами не согласен что новичку "лучше" брать бу. Сильно притянутое за уши все доводы. Так выгодно говрить только тем кто хочет толкнуть свое авто на вторичке по выгодной цене smile

0

10,948

alex.cver написав:

Я не соглашусь.

Скажите, вы свой Спортидж считаете старым авто или еще нет (ему ведь уже как минимум 5 лет или больше)?

Если нет, то когда, по вашему мнению, он перейдет в категорию старых?

0

10,949 Відредаговано alex.cver (2020-05-04 14:25:49)

Vader написав:

Скажите, вы свой Спортидж считаете старым авто или еще нет (ему ведь уже как минимум 5 лет или больше)?
Если нет, то когда, по вашему мнению, он перейдет в категорию старых?

Считаю старым и хотел менять его на более новый, но грянул кризис и я пока на раздорожье. Фин прогнозы к декабрю этого года просто пугающие. Мы еще даже не почуяли запах начала кризиса. А так бы поменял наверное, пока тока дра#чил на новые авты. С бОльшей долей веротяности снова был бы Спортейдж во 2 комплектации + ручка с 1.6 бензином ибо эта марка заслужила доверие у меня.  Учитывая что пробег 50.5 тыс, но все таки пошел 7 год. Да, пора бы менять чтобы и дальше снова лет 7 не знать проблем. Если финансово можно брать новое авто - нада брать новое. Если нет, ну тогда бу. Какие тут еще варианты.

0

10,950

alex.cver написав:

Считаю старым и хотел менять его на более новый но грянул кризис и я пока на раздорожье. А так бы поменял навреное. Учитывая что пробег 50.5 тыс, но все таки пошел 7 год. Да, пора бы менять чтобы и дальше снова лет 7 не знать проблем.

Скажите, если к вам подойдет, допустим, знакомый и предложит купить ваше авто, вы будете его отговаривать, аргументируя тем, что машина уже старая и лучше бы ему купить новую?

0