Vader написав:Особисто я б не порівнював одежу і авто.
А ти абстрагуйся від цифр, і дивись в корінь. Перевага б/в авто в твоїй системі цінностей не в тому що воно доступне, адже ти вважаєш доречним купувати б/в по ціні вищій ніж нове, заради його технічних переваг. Отже причина в тому що за ті ж гроші можна купити краще в певному розумінні авто. Цей принцип логічно розповсюджується на всі товари доступні покупцеві, в тому числі і на одежу. Мова про ту ситуацію коли бюджет дозволяє взяти нове авто, але за ті ж гроші береться б/в. Від такого вибору навантаження на бюджет не змінюється.
Vader написав: Але ж купівля б/в компа у вашому уявленні виглядає не так соромно, тому ви про це і не згадали, чи не так?
Ти неправильно сприймаєш те що я кажу. Взагалі то я не вважаю що треба соромитись придбання будь-яких б/в речей, в тому числі і авто, і техніки, і одежі. Мене моральні сторони цих питань не хвилюютьі. І я до них не звертався до тих пір поки ти не почав фантазувати на тему що я там комусь заздрю чи щось в цьому плані. Так, особисто я зазвичай не купую б/в речей, якщо можу дозволити собі нове. Ні в одежі, ні в будь-якій техніці (комп'ютери я взагалі сам складаю), ні в авто. І причина тут не в сором'язливості, а в об'єктивних перевагах нових речей. Однак я колись теж їздив на б/в авто, і сам факт його вживаності мене ніяк не турбував. Та й інші речі б/в купував не раз. Так що хейтером б/в мене назвати не вийде.
О, доречі згадав! Недавно навіть на форумі у Зевса б/в роутер взяв. Правда не для себе, але всеодно ніяких проблем в цьому не бачу.
А тебе про б/в одежу (міг і про компи, просто одежу ти точно купуєш, а що там в тебе з комп'ютерами я ж не знаю ) я запитав не тому що вважаю що ти повинен цього соромитись, а щоб взнати чи ти принципом вибору між новим і б/в користуєшся лише для авто, чи для інших товарів теж.
Vader написав:Якби куртки коштували, як авто, то, мабуть, пришивав би.
Ось це нелогічно, адже купуючи б/в по ціні нового ти не економиш грошей. Скоріше навіть навпаки - обслуговування в багатьох випадках буде дорожчим (не тільки тому що буде частіше виходити з ладу, а і тому що авто вищого класу як правило дорожче в обслуговуванні і експлуатації). То яка різниця скільки воно коштує, якщо такий вибір нічого не зекономить?
LogAn 2013 1.2 Authentique ->
Toyota RAV4 2016 2.0 Live
0