Тема: "Реставрація" Dacia Logan фарбування та салон
В продовження теми спонтанного ремонту ( https://logan.in.ua/forum/post807279.html#p807279 ).
У грудні 22-го не стало батька... Логан, щоб не стояти просто бля під"їзду, стояв біля сестриного дому на парковці . У кожного є своє авто, особливо потреби в ньому не було, але й продавати особливо не хотіли. Як пам"ять про батька та й куча спогадів ( як про перше наше сімейне авто ) пов"язане з ним, та й багато за нього не візьмеш та ін. Думки були Доджа свого продати (сестрі компенсувати її долю + у Доджа трохи інший експлуатаційний прайс... ), а Логана собі залишити ( на одометрі 220 000 всього) . Але він хоч і 1.6 але без кондиціонера ( Аmbiance) . Коли брали в кредит з сестрою в 2007р - переляку було повно (50% нашкрябали на перший взнос ) і я тупанув, вибрав Амбіанс, а не Лауреат (7000гр різниці то було ..) . До сих пір лікті кусаю. А до хорошого звикаєш швидко ... Без кондєя не альо вже та й у Доджа салон менше гримить/скрипить ...
Корочше приглянувся Логан зятю-іноземцю (чоловіку сестри). Іноземці, як виявилось, теж дачникі ще ті ... Ремонт затіяв невеличкий на дачі , пташок завів (канарки та щиглики) корми , клєткиі т.д. . Полюбився йому він більше чим їхній Аircross c3 . Катався , катався тай каже: давай дірки залатаємо в дверях . Я пояснюю (він не розуміє української , а я - англійської ), що там не залатаєш - там цілком міняти треба. Він каже : давай замінимо , давай салон шкірою перетягнемо ( чохли вже зношені доволі сильно були). Я морозився декілька місяців, бо розумів ціну питання . Та й клубну символіку не дуже хотілось здирати. Врешті-решт він мене доконав і я йому сказав: з тебе кошти , з мене - деталі, майстри та СТО. Попередив, що дешево не буде. Він погодився.
І тут все вперлося в цього маляра ... Мені перед зятем незручно: людина виділила бюджет, пройшло пів року - а результату не має.
В процесі пошуку іншого майстра, так щоб за притомні гроші/якість , дали мені контакт одного - котрий красив комусь там, колись, хххнадцять років тому якесь крило і це було дешевше ніж кругом і по якості "не нарадуєшся" (все як я люблю прям ). Зустрівся я з цим Володимиром , показав авто, він назвав свою ціну (справді не найдорожчу на ринку) за заміну/фарбування дверей та фарбування порогів (Діма їх до того погрунтував також). Але, каже, вона ж у вас уся покругу покоцана ( переднє ліве та заднє праве крила прим"яті та поцарапані) і дах поцарапаний (наслідки релінгів та те що на них перевозили ), і фари помутніли , і який же вона тоді матиме вигляд , коли двері будуть гарними ,а все авто покоцане ? Питає ... І,каже, віддінок все одно буде відрізнятись. Воно вигляду не матиме, ніякого ....Я говорю : мені не на продаж , мені шоб дірок сквозних не було , на відтінки мені побарабану . Він відповів, щоб ще відносно трохи доплатив та виправляв би всі косяки одразу ( все одно основну суму складає те , що я вже замовив). Я порадився з зятем та вирішили прислухатись до порад Володимира (і не прогадав !).
Нижче додам декілька фото, як виглядало авто до та після . Те що було в процесі - додам згодом.