1

Тема: акум.на логан 1 к7м 1.6 бенз

авто купил. стоит акум 75 А.- за ночь -10град. -умер.  в книге пишут что можно от 60а до 75а. какой лучше(оптимальнее) купить.Насколько важен пусковой ток?  спасибо.

0

2

Re: акум.на логан 1 к7м 1.6 бенз

Щоб не спокушати долю поставив такий вимикач маси-https://media.avtozvuk.ua/media/cache/large/uploads/75/1245885/88bdee12343f93b03c2798077840dad6.jpg
Поки морози користуюся. До установки напруга падала за ніч до 12,1 зараз нижче 12,5 не опускається.

Dacia Logan 1.6 8v-продано. Renault Mégane II 1.6 16v-продано
Honda Accord Tourer 2.4 AT Type S-експлуатується
Citroen Jumpy 2.0i-експлуатується
Dacia Logan 1.6 8v MCV-експлуатується
  0
Спасибо сказали: Lavrik1

3

Yeka, Я сі дико вибачаюсі)))  але користувач запитав який акум купити)))

Laureat 1.6+ABS+кондей+ПБП+Toreador Red+вешалка для пиджака+подлокотник+литьё. 2007г.р.
лучше по утру на Google Earth искать ГДЕ ты пил, чем на youtube КАК...
Постарайся получить то, что любишь, иначе придется любить то, что получил.....
Никому не доверяй, и тебя никто не предаст.
  0

4

потапович написав:

авто купил. стоит акум 75 А.- за ночь -10град. -умер.  в книге пишут что можно от 60а до 75а. какой лучше(оптимальнее) купить.Насколько важен пусковой ток?  спасибо.

Якщо брати по місцю в магазині, то думаю що потрібно орієнтуватись на вагу, бо для прикладу АКБ одного заводу випуску, Force i Westa з однаковими корпусами і цифрами на корпусі, різниця в вазі 0.5 кг на користь Westa для ємності 50Аг, також якщо відкрити пробки, то в Force в банці 9 пластин, в в West-і 10 пластин. По ємності, в мене на дачії мсв стояв акумулятор на 52Аг, 5-ти річна АКБ зимою в мороз запускала двигун 1.4 без вижиму зчеплення, стартер редукторний то за ємністю думаю можна не гнатись.

Dacia Logan MCV 1.4 F2 2009 р.в.
  0

5

потапович написав:

по АКБ на форуме есть инфа, можете почитать, например https://logan.in.ua/forum/topic6774-vyb … tora.html. Какой АКБ купить решать вам, как выше заметили, смотрите на вес. По пусковому току и прочим характеристикам - подбирайте новый акб чуть мощнее, чем родной что шел с завода.

MCV-1.6 Ambiance фаза2 2009, ГБО, газовая прошивка
  0

6 Відредаговано Yeka (2025-02-25 15:34:39)

Rothmanz написав:

Я сі дико вибачаюсі)))  але користувач запитав який акум купити)))

Це тонкий натяк що справа може бути і не в батареї. Зарядить АКБ,клему на ніч зняти і подивитися як воно буде трохи дешевше ,мабуть,чим бігти за новою. 75 батарея для Логана,це з запасом

Dacia Logan 1.6 8v-продано. Renault Mégane II 1.6 16v-продано
Honda Accord Tourer 2.4 AT Type S-експлуатується
Citroen Jumpy 2.0i-експлуатується
Dacia Logan 1.6 8v MCV-експлуатується
  2

7 Відредаговано grapes (2025-02-26 15:22:41)

vlad5229 написав:
потапович написав:

Якщо брати по місцю в магазині, то думаю що потрібно орієнтуватись на вагу, бо для прикладу АКБ одного заводу випуску, Force i Westa з однаковими корпусами і цифрами на корпусі, різниця в вазі 0.5 кг на користь Westa для ємності 50Аг, також якщо відкрити пробки, то в Force в банці 9 пластин, в в West-і 10 пластин. По ємності, в мене на дачії мсв стояв акумулятор на 52Аг, 5-ти річна АКБ зимою в мороз запускала двигун 1.4 без вижиму зчеплення, стартер редукторний то за ємністю думаю можна не гнатись.

Більша кількість пластин має + ємність для пускового струму , і -  вони тонші, швидше осипаються, менш довговічні.
Менша кількість пластин має  + стійкість до глибоких розрядів і довговічність.
Якщо часто їздите, я б брав з товстішими пластинами

Мало що в цьому житті довго буває важливим.
  0

8

grapes написав:

Більша кількість пластин має + ємність для пускового струму , і -  вони тонші, швидше осипаються, менш довговічні.

в теории выглядит замечательно, а как это реализовать при покупке АКБ, как замерить  количество и толщину пластин, не подскажете?

MCV-1.6 Ambiance фаза2 2009, ГБО, газовая прошивка
  0

9

grapes написав:
vlad5229 написав:
потапович написав:

Якщо часто їздите, я б брав з товстішими пластинами

Якщо брати АКБ Force i Westa, то пластини ті самі, тільки їх на одну менше, так само щільно стоять в банці, тільки по бокам більший зазор між стінками банки.

Dacia Logan MCV 1.4 F2 2009 р.в.
  0

10 Відредаговано VVB (2025-03-01 12:37:12)

потапович, коли в мене помер рідний акум., брав собі FIAM 60А/г. Відкатав з ним більше 5 років. З ним авто і продав. На момент продажу працював як новий.

Рено Логан 1.6 2011 - проданий. Найкращі спогади!
Nissan QASHQAI 2.0 2021
Nobody dies a virgin, life fucks us all
  0