1

Тема: Проблема с блоком климата

Сегодня ехал в машине и ради интереса решил крутнуть регулятор воздуха с холодного положения в горячее. И был очень удивлен. Дойдя до среднего положения регулятор уперся и стал пружинить. Т.е. при переключении его на самый горячий воздух он не держится в этом положении а спружинивает на среднее. Если крутить регулятор не отпуская руку, то чувствуется, что напряжение усиливается ближе к положению горячего воздуха все больше и больше.

Покрутив регулятор раз 50 туда-обратно мне удалось "разработать" его до предпоследнего положения. Т.е. в предпоследнем положении горячего воздуха он держится, но из последнего выскакивает на предпоследнее. Вот такая вот неприятность.

Чтобы разобраться я снял центральную накладку на панели магнитолы, климата и др. кнопок. Версию того, что где-то зажат тросик или механика в блоке-климата сразу исключилась - все свободно, не зажато,  ходу регулятора ничего не мешает. Тросик идет к крутящемуся валу с левой стороны печки. Если валу помочь рукой, регулятор держится. Таким экспериментом понял, что эффект "спружинивания" идет от вала. Т.е. что-то в печке.

Ваши идеи???  sad  В общем жду советов. В печке ничего не трогал.

Сжиженный газ пропан-бутан.Сеть АГЗС "Род-Ник". Харьков.
http://www.rod-nik.com.ua
Авто хобби, рынок газа - форум.
http://www.rod-nik.com.ua/forum/
  0

2 Відредаговано Masster (2025-08-19 19:25:17)

Re: Проблема с блоком климата

Стався такий випадок. Зараз все наче без проблем робить. Подивився на роботу муфти компресора. Вона вмикається на 10секунд, потім через 10секунд вимикається. І так далі. Ну + - 10-20 секунд.
Може хтосьиподивитись, як у нього працює муфта компрессора, при ввімкненому клімат-контролі на 22 наприклад градуси?
А ось що було-- Вчора під час тривалої поїздки, клімат був ввімкнений на 22 градуси, помітив що в якийсь час стало якось жарко. Крутнув на 20 на 19. Пофіг. Руку до решітки, а повітря то не холодне йде. Вимкнув компресор. Знов ввімкнув. Пішов холод на 15-30 секунд. Потім спочатку з решітки пассажира пішло тепло, а потім і з водійської. Вимкнув. Спробував їхати з відкритими вікнами, не зручно і все одно жарко, бо здалось, що клімат додає тепла. Через деякий час знов ввімкнув клімат, викрутивши регулятор температури в крайне положення по холоду. Пішов холод. Але зовсім холодно в машині не стало. Таке враження як наче стоїть на комфортну температуру в 22-23 градуси.

От і думаю, що це за поломка? Раз холодить на максимумі, значить компресор працює. А на 22 виставляєш, нема холоду. Як таке може бути. Потоки холоду чі тепла, я так розумію, регулюються не перекриттям потоку гарячого антифризу чі холодного хладогену. А перекриттям заслінок. І чому ж тоді при встановленні на 21-23 через пів хвилини, заслінки відкривають потік гарячого повітря і перекривають холодне? І чому спочатку пасажира, а потім водія??

Чи я не так розумію роботу кліматичної установки?? Хтось в курсі? Може хтось знає як вона влаштована??

По чистоті радіаторів питань бути не може.
Наступного дня завів, поїхав, все нормально працює. Я нічого не робив.

0