1 Відредаговано Botsman (2025-10-14 17:42:16)

Тема: терміново пробка на радіатор NISSENS 63809

радіатор NISSENS 63809, пробка просто відпала ((( поки в польових умовах, прошу допомогти знайти, де її зараз у Львові можна купити? або щось схоже, щоб прикрити отвір... https://logan.in.ua/upload/iblock/5dc/f … 008854.jpg

0

2

Re: терміново пробка на радіатор NISSENS 63809

Мда, шукаю-шукаю і фіг ту кришку можна знайти... схоже, що легше буде купити та поставити новий радіатор (((

0

3

Я безпоняття що за пробка в даному радіаторі но відгуки про нього наступні:

Отсутствует сливная пробка, которую нет возможности приобрести в комплекте с радиатором, как выяснилось , - это доп. Опция которую нужно заказывать и ожидать в течении месяца, также ее стоимость -это треть цены радиатора. 

Джерело: dok.ua

БОРТОВИЙ ЖУРНАЛ
• Dacia Logan MCV 2011 1.6 16v К4М Laureate ГБО BRC
• Dacia Sandero 2009 1.6 MPI К7М Ambiance
  0

4

так, лише це я теж про нього сьогодні знайшов.

Радіатор цей виходить повна лажа - десь три роки, як я його поставив, і матеріал пробки розсипався, я навіть ніяких зусиль не встиг прикласти, підбирав шостигранник, і разом з ним кусок кришки і знявся.

Напевно прийдеться міняти радіатор. Може хтось підкаже, який краще брати? який довго ходить?

0

5

і чи є у Львові майстер, якого можна було б покликати на виїзд на Садову?

0

6 Відредаговано Yeka (2025-10-15 07:16:03)

Botsman написав:

радіатор NISSENS 63809, пробка просто відпала ((( поки в польових умовах, прошу допомогти знайти, де її зараз у Львові можна купити? або щось схоже, щоб прикрити отвір... https://logan.in.ua/upload/iblock/5dc/f … 008854.jpg

З фото незрозумілий розмір. Якщо геть горить,то дивився б,в першу чергу,в жигулівських магазинах на датчики в радіатор,та пробки в блок. Іх кілька видів і розмірів,на них є готові різьби,копієчна ціна.

Dacia Logan 1.6 8v-продано. Renault Mégane II 1.6 16v-продано
Honda Accord Tourer 2.4 AT Type S-експлуатується
Citroen Jumpy 2.0i-експлуатується
Dacia Logan 1.6 8v MCV-експлуатується
  0

7

Якщо різьба дюймова, то в господарському магазині є подібні металічні пробки.

Dacia Logan MCV 1.4 F2 2009 р.в.
  0

8

Так, за ніч мало все викапати - тепер піду спробую спершу відкрутити ту частину, що там лишилась...

0

9

Botsman написав:

радіатор NISSENS 63809, пробка просто відпала

а можно пояснительную бригаду в студию, где эта пробка находится на радиаторе...я что то не припоминаю на своем такого.

MCV-1.6 Ambiance фаза2 2009, ГБО, газовая прошивка
  0

10

https://logan.in.ua/upload/iblock/093/geewxs7lose482k1gs3ktlep398jipi6/radiator.jpg

0
Спасибо сказали: alexei741

11

Це схоже на якийсь універсальний радіатор що включає карбюраторні моделі авто, на місці пробки має бути датчик температури для керування вентилятором. Якщо там різьба М22х1,5 то підійде від таврії, чи то класики.

Зав. номер: ТМ108
Кат. номер: 2103-3808800

https://ezapchastyny.online/upload/iblock/5f2/9z116ndxpi2hcdaemt09479msruvt4nc.jpg

Dacia Logan MCV 1.4 F2 2009 р.в.
  0
Спасибо сказали: Botsman1

12 Відредаговано Botsman (2025-10-15 13:51:50)

vlad5229 написав:

Це схоже на якийсь універсальний радіатор що включає карбюраторні моделі авто, на місці пробки має бути датчик температури для керування вентилятором. Якщо там різьба М22х1,5 то підійде від таврії, чи то класики.

Круто, ДЯКУЮ!!! діаметр точно 22, бо міряв по відламаному шматку... з кроком різьби складніше, бо нема можливості побачити, але я думаю що 1,5 там і буде.
ДЯКУЮ ще раз!!

0

13

ПІДІЙШЛО!! Я задоволений, як слон ))) підклав одну шайбу, щоб трохи вибрату глибину занурення датчика в корпус радіатора, і гумове кільце нове по діаметру взяв - все сіло, як рідне. Величезне дякую ще раз!!! Бо ніхто навіть не запропонував на ринку скористатись датчиком у якості пробки/болта.

Всім, хто купляє такий радіатор - раджу ОДРАЗУ міняти ту пластикову пробку на щось металеве, хоча б і на такий датчик (200 грн. я за нього віддав). Або під заказ у токаря замовляти, но то напевно буде дорожче.

0

14

Я так розумію, що це була суто тимчасова заглушка з заводу, яку передбачалося зняти при встановленні радіатора і встановити датчик. Інакше чим пояснити , що вона з пластику?

Laureat 1.6+ABS+кондей+ПБП+Toreador Red+вешалка для пиджака+подлокотник+литьё. 2007г.р.
лучше по утру на Google Earth искать ГДЕ ты пил, чем на youtube КАК...
Постарайся получить то, что любишь, иначе придется любить то, что получил.....
Никому не доверяй, и тебя никто не предаст.
  0

15

Rothmanz написав:

Я так розумію, що це була суто тимчасова заглушка з заводу, яку передбачалося зняти при встановленні радіатора і встановити датчик. Інакше чим пояснити , що вона з пластику?

Важко сказати. Але гумове ущільнювальне кільце було і під пластиковою заглушкою. Якщо б по плану це була б лише "транспортувальна" заглушка, що обов'язково має бути замінена під час монтажу, то напевно не було б там гумового кільця. Та і 3 роки вона витримала, все ж таки.
Хоча, звісно, може бути і так.

0

16

Rothmanz написав:

що це була суто тимчасова заглушка з заводу,

Радіатор універсальний звичайний,на всі випадки життя. Залежить від виробника. Може бути що цей прилив є,а отвору немає.На деяких отвір і заглушка в пластикову різьбу. Є такі що з латунною різьбовою втулкою в корпусі радіатора.

Dacia Logan 1.6 8v-продано. Renault Mégane II 1.6 16v-продано
Honda Accord Tourer 2.4 AT Type S-експлуатується
Citroen Jumpy 2.0i-експлуатується
Dacia Logan 1.6 8v MCV-експлуатується
  0

17

Це заводська заглушка, інколи в комплекті з радіатором відсутня. Також, в свій час, вкрутив туди датчик від ВАЗа

Dacia Logan MCV 1,6V8 2008 Base0 +ГБО + ЭСП + ЦКБЭС(Expression)_by_Лево +БК_by_Лево + ГУР + Airbag пассажира
Бортовой тут
Peugeot 308SW T9 1,5D 8AT Active Pack
  0

18 Відредаговано Grim (2025-10-16 17:40:34)

Здається такі заглушки можна придбати без проблем. Ось наприклад https://sila.net.ua/ua/p1905190427-prob … b8QAvD_BwE

Dacia Logan Phase 2 AMBIANCE 1.4 MPI
  0

19

На ринку ніхто нічого не зміг запропонувати, лише в одному місці знайшов заглушку без "юбкі", тобто ставити лише на герметик... але це не дуже надійно, і варіант з датчиком мене набагато більше зацікавив.
А так, коли відомі параметри і є час, то так, можна в інеті пошукати щось підходяще.

0