ls7 написав:santhe написав:Олег, їдь одразу до Ростіка та прошивайся під газ, хай газові мозги тобі настраюють одразу з цією прошивкою. Я вчора до своїх газовщиків заїзжав, трохи покатались з ними з компом підключеним - то настройки таки прийшлось трохи міняти.
нафіга прошивки? газовщики повинні самі все налаштувати після встановлення обладнання.
Це він, мабуть, мав на увазі, що перепрошивається рідна "бензинова" програма з урахуванням того, что піднялося октанове число пального, на якому їздять.
При втстановленні ГБО на Логані під капотом тепер два комп"ютера - рідний (біля акумулятора) і "газовий" ( в моєму авто також біля акумулятора примостили). Але я ніякої перепрошивки рідного компа не робив, мене і так влаштовує. А от газовий комп"ютер підганяють газовики під рідного. Наскільки я зрозумів, рідний комп"ютер, в залежності від ступені нажаття педалі газу каже, зокрема, скільки потрібно впирснути бензину, а газовий комп"ютер перехвачує ці дані і перераховує, скільки відповідно потрібно впирскнути газу. Коефіцієнт перерахунку можна поміняти на десяток-другий процентів в той чи інший бік.
Нормальним вважається, коли газу подається процентів на 15 більше, ніж мало б податися бензину. Тоді динаміка на бензині і на газі співпадають. Якщо налаштувати один в один, тоді витрати газу будуть такі ж, як і бензину, але динаміка на газі буде нижча. Крім того, мені казали, що занадто бідна суміш газу з повітрям не є гуд, бо тоді газ згорає нерівномірно, острівцями, якщо можна так сказати, і може так траплятися, що останній острівець буде горіти, коли вже випускні клапани відкриті, тобто, уже в випускному колекторі.
(Для наглядності: якщо тополиний пух по асфальту стелиться рівномірно, то і горить він рівномірно, рівним фронтом, я якщо - острівцями з перемичками, то рівномірний фронт горіння стає неможливим, і та ж площа тополиного пуху буде вигоряти довше)
Отже, той залишок, що догорятиме в випускному колекторі, як то кажуть, ні уму, ні серцю: і для руху авто жодної користі, і сідла з клапанами вигоряють.
Отже, я для себе вирішив, хай буде подаватися газу на 15 відсотків більше, ніж подавалося б бензину. Розход такий і виходить.
При движении по встречке желательно соблюдать хотя бы рядность. (пункт Правил дорожного движения - проект)
0