126

Re: Эксплуатация ГБО

grinder написав:

У меня MCV тоже прет лучше

а коли ти встиг прошитись?

ls7 написав:

нафіга прошивки? газовщики повинні самі все налаштувати після встановлення обладнання.

угу, і як же газовщіки змінять налаштування рідного ебу для більш раннього запалювання??? big_smile

renault laguna grandtour 1.5dci
  0

127 Відредаговано LawGun (2011-11-15 18:04:57)

ls7 написав:
santhe написав:

Олег, їдь одразу до Ростіка та прошивайся під газ, хай газові мозги тобі настраюють одразу з цією прошивкою. Я вчора до своїх газовщиків заїзжав, трохи покатались з ними з компом підключеним - то настройки таки прийшлось трохи міняти.

нафіга прошивки? газовщики повинні самі все налаштувати після встановлення обладнання.

Це він, мабуть, мав на увазі, що перепрошивається рідна "бензинова" програма з урахуванням того, что піднялося октанове число пального, на якому їздять.
При втстановленні ГБО на Логані під капотом тепер два комп"ютера - рідний (біля акумулятора) і "газовий" ( в моєму авто також біля акумулятора примостили). Але я ніякої перепрошивки рідного компа не робив, мене і так влаштовує. А от газовий комп"ютер підганяють газовики під рідного. Наскільки я зрозумів, рідний комп"ютер, в залежності від ступені нажаття педалі газу каже, зокрема, скільки потрібно впирснути бензину, а газовий комп"ютер перехвачує ці дані і перераховує, скільки відповідно потрібно впирскнути газу. Коефіцієнт перерахунку можна поміняти на десяток-другий процентів в той чи інший бік.
Нормальним вважається, коли газу подається процентів на 15 більше, ніж мало б податися бензину. Тоді динаміка на бензині і на газі співпадають. Якщо налаштувати один в один, тоді витрати газу будуть такі ж, як і бензину, але динаміка на газі буде нижча. Крім того, мені казали, що занадто бідна суміш газу з повітрям не є гуд, бо тоді газ згорає нерівномірно, острівцями, якщо можна так сказати, і може так траплятися, що останній острівець буде горіти, коли вже випускні клапани відкриті, тобто, уже в випускному колекторі.
(Для наглядності: якщо тополиний пух по асфальту стелиться рівномірно, то і горить він рівномірно, рівним фронтом, я якщо - острівцями з перемичками, то рівномірний фронт горіння стає неможливим, і та ж площа тополиного пуху буде вигоряти довше)
Отже, той залишок, що догорятиме в випускному колекторі, як то кажуть, ні уму, ні серцю: і для руху авто жодної користі, і сідла з клапанами вигоряють.

Отже, я для себе вирішив, хай буде подаватися газу на 15 відсотків більше, ніж подавалося б бензину. Розход такий і виходить.

При движении по встречке желательно соблюдать хотя бы рядность. (пункт Правил дорожного движения - проект)
  0

128

незнаю, я нічого не прошивав більше (моожливо і треба) але не відчуваю такої потреби. А де ж знову наш колега який вчора ставив ГАЗ?

Моя перша іномарка - Дачія логан 1.4 base, колір - сірий. пробіг - 109 тис. Установка ГБО 4 (метан).
  0

129

ls7 написав:

незнаю, я нічого не прошивав більше (моожливо і треба) але не відчуваю такої потреби. А де ж знову наш колега який вчора ставив ГАЗ?

Сьогодні вже, мабуть, не дочекаємося. У Львові футбол як-не-як. Олє-олє!

При движении по встречке желательно соблюдать хотя бы рядность. (пункт Правил дорожного движения - проект)
  0

130

LawGun написав:
ls7 написав:

а може знімає ГБО?

Моя перша іномарка - Дачія логан 1.4 base, колір - сірий. пробіг - 109 тис. Установка ГБО 4 (метан).
  0

131

Помучити Вас ще, чи вже писати?

LawGun написав:

Наші перемогли. УРА!!!

ls7 написав:

а може знімає ГБО?

фігушки crazy

Dacia Logan Prestige 1.6mpi (тільки приємні спогади)
Renault M3 1.5dci https://www.logan.in.ua/forum/post629501.html#p629501
  0

132

ну які враження від установки, експлуатації? як економія чи ілюзія економії?

0

133

Ось, читайте в бортовику Logan Prestige by OKurylyshyn
Але прошу всі обговорення проводити тут, щоб не закидувати бортовик лишнім.

0

134

OKurylyshyn написав:

Я коли поставив то першим ділом став рахувати розхід і те що я економлю на кожній сотні км. а Ви я бачу, ставили ГБО, в першу чергу для того щоб просто на газі їздити, а економія фігня

0

135

ls7 написав:

а Ви я бачу, ставили ГБО, в першу чергу для того щоб просто на газі їздити, а економія фігня

мені сервісмени сказали чітко і ясно що зараз нема сенсу рахувати економію, поки я не проїду 1000км, щоб система притерлась і пройшла обкатку, тоді до них на регулювання і аж після цього можна засікати реальний розхід.

0

136

OKurylyshyn написав:

щоб система притерлась і пройшла обкатку, тоді до них на регулювання і аж після цього можна засікати реальний розхід.

так, якщо б вже були якісь заміри, то після 1000 км вже можно було сказати сервісменам результати, а так все спочатку....

Suzuki SX4 New (S-Cross)

Logan Ambiance-1,6 (2006-2014)
  0

137 Відредаговано OKurylyshyn (2011-11-16 13:14:12)

mekena написав:

так, якщо б вже були якісь заміри, то після 1000 км вже можно було сказати сервісменам результати, а так все спочатку....

та я засік полюбому, просто ще не рахував
ще бак не виїздив

0

138

OKurylyshyn написав:
ls7 написав:

а Ви я бачу, ставили ГБО, в першу чергу для того щоб просто на газі їздити, а економія фігня

мені сервісмени сказали чітко і ясно що зараз нема сенсу рахувати економію, поки я не проїду 1000км, щоб система притерлась і пройшла обкатку, тоді до них на регулювання і аж після цього можна засікати реальний розхід.

Щось мені здається що ті сервісмени просто не хотіли відразу розчаровувати Вас, тому сказали приїхати через 1000 км. а там вже буде пофіг є економія чи немає, назад уже ітак ніхто нічого не забере

0

139

ls7 написав:
OKurylyshyn написав:

Я коли поставив то першим ділом став рахувати розхід і те що я економлю на кожній сотні км. а Ви я бачу, ставили ГБО, в першу чергу для того щоб просто на газі їздити, а економія фігня

А можно узнать пробег, объемы заправок газ и бенз и расход?

0

140

Polubin написав:
ls7 написав:
OKurylyshyn написав:

Питання я так розумію не до мене поставлене???

0

141

Polubin написав:

Балакано-перебалакано. Прочитайте всю галузку від початку до кінця, і багато питань відпаде

0

142

Ти чого так вз'івся на той газ? Мені починає здаватись що ти зацікавлений в тому щоб переконувати людей не ставити ГБО, а то і знімати вже встановлене. В чому справа? Ну поставив я, ну ізджу, ну задоволений я всім, що тут такого. Перестань бакланити тему. Всім все підходить і всіх влаштовує, а ти, блін, як з ланцюга зірвався.

0

143

LawGun написав:
Polubin написав:

Балакано-перебалакано. Прочитайте всю галузку від початку до кінця, і багато питань відпаде

Полгода назад я в одной из веток не получил ответа, все было приблизительно. Надеялся что при

ls7 написав:

ведется учет заправок газа и бензина

0

144

ls7 написав:

до Вас smile

0

145

Polubin написав:
ls7 написав:

до Вас smile

у мене метан, тому питайте у колег

0

146

ls7 все нормальные газовщики после 1к просят подъехать к ним для возможной доп регулирвки.

Dacia Sandero 2008 K7M 1.6MPI -продано Renault Kangoo II 2013 K9K 90 -продано, Renault Clio III 2007 K4M801 DP0 110 - продано
VW Golf IV GT 2004 1.9TDI арендовано-повернуто
VW Tiguan Sport 2012 2.0TSI, MAZDA CX-5 2018 2.5 SKYACTIV®-G, VW ID.4 2023
Heckler-Koch VP9 , AK-103
  0

147 Відредаговано ls7 (2011-11-17 00:10:19)

OKurylyshyn написав:

Ти чого так вз'івся на той газ? Мені починає здаватись що ти зацікавлений в тому щоб переконувати людей не ставити ГБО, а то і знімати вже встановлене. В чому справа? Ну поставив я, ну ізджу, ну задоволений я всім, що тут такого. Перестань бакланити тему. Всім все підходить і всіх влаштовує, а ти, блін, як з ланцюга зірвався.

По-перше, я щось не замітив коли ми перейшли на "ти". По-друге перед тим як ставити, Ви постійно задавали тут купу запитань про ГБО....і тд., а після встановлення Вас стали дратувати питання мої, стосовно теми. По-третє, я від самого початку не особо агітував його ставити, тому моє скептичне ставлення було замітним відразу.

0

148

ls7 написав:

По-перше, я щось не замітив коли ми перейшли на "ти"

Ой які ми ніжні.
dash1

0

149

ls7 написав:

тому моє скептичне ставлення було замітним відразу.

Цікава у вас позиція... У вас скепсис взагалі до газу на авто чи тільки до пропану?... Ви ж самі їздите на метані... трохи не розумію скепсису...

Логан 1,6 2010 р.в. Laureat був.
Зараз ВАЗ 2102 1979 р.в.
  0

150

Oleg Pili написав:
ls7 написав:

тому моє скептичне ставлення було замітним відразу.

Цікава у вас позиція... У вас скепсис взагалі до газу на авто чи тільки до пропану?... Ви ж самі їздите на метані... трохи не розумію скепсису...

тільки до пропану

0