alex.cver написав:Ну не верю я в плохую полдвеску нового РАВ4
Вона не є погана. Просто не на стільки м'яка як ти описав (якщо я тебе вірно зрозумів).
alex.cver написав:Но там называлась машинка SX4. Кто что скажет про подвску нового SX4? На вид - табуретка.
Про підвіску СХ4 знаю тільки на словах. Існує думка, що передня м'яка а задня постукує. Якось так.
alex.cver написав:Разве в 2010 уже был новый РАВ4?
Ні. Тоді підвіска була не така. Сучасний РАВ4 іде з 2015, і є рестайлінгом РАВ4 2013. А РАВ4 2013 це нова модель порівняно з попередником. І при цьому, в 2015 крім зовнішнього рестайлінгу, змініли налаштування підвіски. Тому РАВ4 2015 трошки м'якший за 2013. А от яка вона була в 2010 не скажу, не знаю.
alex.cver написав:я чуть все памперсы перед этим не обхезаю
Ключове слово "я". Тому і кажу що це поняття "суб'єктивне". Знаєш значення цього слова? 
alex.cver написав:Конечно есть куча факторов - масса машина разная и тд но и объемы тоже разные 2.0 бенз и 1.5 дизель (хотя и турбо).
Ну, вцілому Степвей меньш динамічний. В нього до сотні 13.3с, тоді як в спортеджа 11.7с (якщо я не переплутав моделі). Та і енергоозброєність у Спортеджа трошки більша - 100кс/т, тоді як у Степвея лише 85кс/т.
А тепер я тобі поясню чому Степан так жваво розганяється на п'ятій. Дивись, максимальний обертальний момент у 1.5дці починається на 1750 об/хв. Тоді як у Спортеджа він аж на 4600 об/хв. Так от, на яких обертах ти їдеш на п'ятій, перед тим як почати обгін? Явно десь в районі тих самих 1750, але аж не як не 4600 на Спортеджі. Тому Степан, на п'ятій, видає майже максимум того на що він здатен, майже всі 100%. Тоді як Спортедж, видасть значно меньше своїх можливостей. Для того щоб отримати його максимальну динаміку, яка всетаки краща ніж у Сандеро, його треба крутити до тих самих 4600 обертів. Іншим словом - перед обгоном треба розкрутити мотор. Для цього слід понизити передачу, можливо навіть на дві. І тоді він рване жвавіше Степана. 
alex.cver написав:Могу представить что делаат на трассе дизель 2.2 турбо с каким нидь 421Нм.
Саме по собі значення максимального обертального моменту ні про що не говорить. У Сандеро 1.5дці воно практично в два рази вище за 1.2, однак різниця в динаміці більше відповідає різниці в потужності цих двигунів, а не крутного моменту. Більше того - бензиновй 1.6, з моментом десь 120Нм, навіть трішки динамічніший за 200Нм дизеля. Чому так? Дуже просто - для дизеля використовується трансмісія з меньшими передаточними числами. Це необхідно, адже в ньго меньші максимальні оберти. Але в результаті вона понижує обертальний момент. Тому, якщо вже оцінювати динамічний потенціал, правильніше дивитись на потужність, адже вона, грубо кажучи, є добутком обертального моменту на оберти двигуна. А отримати будь-який обертальний момент можна з будь-яким двигуном, для цього існують редуктори. Лебідка потужністю 1кВт може розвивати більшу силу ніж джип з двигуном в 200кс. Правда швидкість в неї буде відповідно дуже низькою.
alex.cver написав: Дизелю вообще пофиг что 1 что 4 чела + багажник забит под потолок.
Зновуж таки, це тільки тому, що оберти, на яких ти їдеш по трасі, у дизеля в районі максимального обертального моменту. Тому і різниці не чути. Для бензинових атмосферників, теж можна так зробити, але треба їхати на обертах десь в районі 4000, а не 2000 (точніше треба дивитись для кожного конкретного). Іншими словами, замість шостої - на п'ятій або четвертій. І тоді йому теж буде пофіг скільки навантажено. Правда шуміти буде дико, і розхід виросте, тому ніхто так не їздить. 
Однак це все зовсім не вірно для бензинових турбодвигунів. TSI по всім відчуттям, як мінімум не гірше дизеля. 
LogAn 2013 1.2 Authentique ->
Toyota RAV4 2016 2.0 Live
0
Спасибо сказали: SanychGT1