YevgenS написав:San4os написав:YevgenS написав: Дивились. Стан відносно нормальний. Я ще думав , що можливо його замінити , ціна оригінального зараз 4000 грн (комплект з заспок. ) , але потім думаю , який сенс якщо ціль на зараз була регульнути клапана і їздити вже до капіталки скільки пройде. При капіталці звичайно ланцюг буде мінятись.
І скільки зараз капіталка якщо не секрет?
65 вийшло , разом з заміною зчеплення. Робилося в різних місцях. Людина розібрала у себе , в одне місце відправили блок на гільзовку і колінвал , в інше гбц з распредвалами. Потім зібрали. Прийшлося крім поршнів , ще купляти нові фазорегулятори , ланцюг ,помпу , комплект прокладок , болти , вкладиші , направляючі , термостат в корпусі, клапан фазорегулятора та інші дрібниці. Ланцюг прийшлось повернути один , бо там є два комплекти - один без шестерні колінвала , і з шестернею. Я купив перший не знаючи , але зі старою шестернею зразу йде невелике неспівпадіння - тому треба брати зразу з шестернею , але він на 2 тис. дорожче. (якщо хтосб буде робити , щоб знали ).
Вже виїхав. Сказали 1000км їздити на бензі і газ поки не вмикати. Поки проїхав 600 км все ок.
Взагалі після розбирання можна зробити висновок , що цей двигун зроблений так , що він 500 тис. проїде щоб в нього не лазити взагалі ( звичайно при нормальному обслуговуванні ) , бо поршнева в інших циліндрах була ще норм , якби не прогар. І зроблений він так , що після десь 500 тис. в один час вийде з ладу все - тобто так збалансували. Тут і ланцюг , і зчеплення пройдуть цей пробіг без заміни ( в мене би пройшли судячи зі стану ) , і навіть клапана не потрібно регулювати весь цей пробіг , якщо не ставити газ , бо в мене пройшли без регулювання на газу майже 400.
Продовження історії
Їздив я їздив , вже включили газ , все наче нормально , але якось щось не те. Нема тієї тяги і легкості роботи , як нового двигуна. Зразу думав поки обкатка , так і повинно бути. Але ні. Крім того на елм довгострокова корекція зайшла в -23 і стала такою постійно. І холості троихи плавали. Поїхав знову до майстра , він дивився , каже все наче ок , все відрегульовано , хз чому так. Змінив трохи налаштування , каже поїзди , побачим. Поїздив - нічого не змінюється. Наче і нічого критичного , працює , помилок немає , їде , розхід 8,5 середній на газу. Але щось не воно.
І знову приходиться дякувати ШІ. Якось лежу дома , вирішив його попитати з симптомами і саме по цьому двигуну. Він дає багато варіантів . прибираючи ті , що я впевнений що в мене ок , постіно зменшував можливі причини , поки не залишилася одна і він вперто почав рекомендувати мені перевірити вихлопну систему , а саме резонатор. В мене дійсно вихлоп якийсь трохи не такий , наче нічого критичного , але на холостих з вихлопної звук як невелике плювання , і глухе бухтіння , хоча все герметично , прогарів і корозії ніде нема. Я забув сказати , кат вирізав ще на 170 тис , вставили пламегасник , але звук такий не був після видалення ( взагалі був такий як і з катом ). Поїхав на сто по глушникам. Виявилось , в резонаторі зруйновані пергородки і йому тупо вже давно був пц
. Зразу сказали , що дивно , що з вирізаним катом і на газу , і з таким пробігом , воно тільки зараз дало знати. Поставили і вварили новий універсальний , близький до конструкції оригінала. Давали на вибір цей , або стронгер. Казали що стронгер дешевше довговічніше , але на низах тяга буде меньше , але краще на верхах і швидкості. З резонатором тяга на низах краще. Враховуючи , що це не болід
і я не наступаю , вибрав резонатор.
І дійсно , машина зразу моментально запрацювала як годинник. Враження як додалося +10% тяги , тихіше і стабільніше працює і розхід зразу впав до 7.5 л на газу. Корекції повернулись до ідеальних значень. Враження тепер , дійсно як нова
Ніколи не думав , що через якусь деталь вихлопної така величезна різниця в роботі двигуна.
0
Спасибо сказали: az74, Aprox, Lavrik, Sivil, VVB5