1

Тема: Проблема з електрикою.

Вітаю всіх. Сталася така халепа: Раптово зникли поворотники (не працюють від перемикача), аварійка при цьому працює, і що найдивніше при увімкненній аварійці мигають усі лампи окрім лівої задньої, та ледве сіпає, та чомусь почав інтенсивно мигати індикатор іммобілайзера, перестав реагувати на ключ та вимикається запалювання. Підкажіть, хтось зтикався з схожою проблемою.

0

2

Re: Проблема з електрикою.

Archangel написав:

інтенсивно мигати індикатор іммобілайзера, перестав реагувати на ключ

я б почала з перевірки батарейки в ключі.

Dacia Logan MCV Laureate 2007 1.6 бенз 8к (7 місць)
  0

3

З роз'ємом BCM(ЦКБЕС) все добре?

Dacia Sandero 2008 K7M 1.6MPI -продано Renault Kangoo II 2013 K9K 90 -продано, Renault Clio III 2007 K4M801 DP0 110 - продано
VW Tiguan Sport 2012 2.0TSI-продано, MAZDA CX-5 2018 2.5 SKYACTIV®-G, VW ID.4 2023
Heckler-Koch VP9 , AK-103, Sig Sauer MCX Spear-LT 9" 300blackout
  0

4

Ліву задню фару (роз'єм) перевірити на наявність поганої 'маси'. Краще кинути додаткову

Dacia Sandero 2008 K7M 1.6MPI -продано Renault Kangoo II 2013 K9K 90 -продано, Renault Clio III 2007 K4M801 DP0 110 - продано
VW Tiguan Sport 2012 2.0TSI-продано, MAZDA CX-5 2018 2.5 SKYACTIV®-G, VW ID.4 2023
  0

5

_AlexSander_ написав:

З роз'ємом BCM(ЦКБЕС) все добре?

Це який роз'єм? Синій що до блока під ногамийде? Ніби морм. Все чудово працювало вранці.

0

6

_AlexSander_ написав:

Ліву задню фару (роз'єм) перевірити на наявність поганої 'маси'. Краще кинути додаткову

Так все вранці чудово працювало, таке відчуття що коза завелась

0

7

Drakosha написав:
Archangel написав:

інтенсивно мигати індикатор іммобілайзера, перестав реагувати на ключ

я б почала з перевірки батарейки в ключі.

Там немає батарейки. Тільки маленький чіп.

0

8

Цікаво те, що обидві проблеми виникли одночасно в дорозі.

0

9

Archangel написав:
_AlexSander_ написав:

smile
Я ж не питав про ранки smile

0

10 Відредаговано Archangel (2025-01-23 11:58:50)

_AlexSander_ написав:
Archangel написав:
_AlexSander_ написав:

smile

Ну добре лампа нехай пов'язана з землею, але при увімкненні поворота взагалі нічого не мигає, мигає лише при аварійці, і то через деякий проміжок часу поченає смердіти підгорянням чогось під торпедою. Та чи пов'язано це з іммобілайзером.

0

11

Краще на СТО, бо може бути все що завгодно... бо, більш усього, доведеться знімати торпеду та шукати, що коротить.
Або в гараж та розбирати, якщо такий є.

Dacia Logan MCV 1,6V8 2008 Base0 +ГБО + ЭСП + ЦКБЭС(Expression)_by_Лево +БК_by_Лево + ГУР + Airbag пассажира
Бортовой тут
Peugeot 308SW T9 1,5D 8AT Active Pack
  0

12

Лево написав:

Краще на СТО, бо може бути все що завгодно... бо, більш усього, доведеться знімати торпеду та шукати, що коротить.
Або в гараж та розбирати, якщо такий є.

Гаража нажаль немає, а на СТО поки грошей немає sad Змушений своїми силами перебиватися.

0

13

Archangel написав:

Гаража нажаль немає, а на СТО поки грошей немає sad Змушений своїми силами перебиватися.

Літом свиснув вентилятор пічки. Довелося знімати торпеду,а заодно,коли воно все розібране,вже встановив підігрів дзеркал,склопідйомники,підвязав омивайку до склоочисників. Нічого надскладного,але це в своєму дворі і по теплу. А зараз,по такій погоді... Навіть не уявляю.

Dacia Logan 1.6 8v-продано. Renault Mégane II 1.6 16v-продано
Honda Accord Tourer 2.4 AT Type S-експлуатується
Citroen Jumpy 2.0i-експлуатується
Dacia Logan 1.6 8v MCV-експлуатується
  0

14

Yeka написав:
Archangel написав:

Літом свиснув вентилятор пічки. Довелося знімати торпеду,а заодно,коли воно все розібране,вже встановив підігрів дзеркал,склопідйомники,підвязав омивайку до склоочисників. Нічого надскладного,але це в своєму дворі і по теплу. А зараз,по такій погоді... Навіть не уявляю.

А що робити? Треба відновлювати хоч якось... правда торпеду зняти не зможу, немає можливості. Буду так шукати де, що і як...
Зараз головна задача буде повернути авто додому, змушений був покинути машину посеред вулиці... тільки й того, що приштовхав до узбіччя.

0

15

Archangel написав:

правда торпеду зняти не зможу, немає можливості

Якщо доведеться-на ютюбі все є,де які болти,що за чим. Єдине що від себе-дуже акуратно і уважно-роз'єми на подушках безпеки,там хитрі замки.

Dacia Logan 1.6 8v-продано. Renault Mégane II 1.6 16v-продано
Honda Accord Tourer 2.4 AT Type S-експлуатується
Citroen Jumpy 2.0i-експлуатується
Dacia Logan 1.6 8v MCV-експлуатується
  0

16

Archangel написав:
_AlexSander_ написав:
Archangel написав:

smile

Ну добре лампа нехай пов'язана з землею, але при увімкненні поворота взагалі нічого не мигає, мигає лише при аварійці, і то через деякий проміжок часу поченає смердіти підгорянням чогось під торпедою. Та чи пов'язано це з іммобілайзером.

Взагалі питав, що там із цкбес. Роз'ємом конкретно. Просто так нічого не стається. Тим паче якщо сморід вже є

0

17

Це той, до якого підключається сканер?

0

18

Ви не до блоку підключаєтесь. А до роз'єму. Блок стоїть далі, на арці крила.

0

19

_AlexSander_ написав:

Блок у мене біля водійських ніг, а ОБД роз'єм в бардачку. Той роз'єм працює. Блок під ногами також без помітних пошкоджень. Там ще до мене хтось ковиряв проводку при підключенні сигналізації, як раз під кермом... Але там чорт голову зломить.

0

20

Archangel написав:
_AlexSander_ написав:

Блок у мене біля водійських ніг, а ОБД роз'єм в бардачку. Той роз'єм працює. Блок під ногами також без помітних пошкоджень. Там ще до мене хтось ковиряв проводку при підключенні сигналізації, як раз під кермом... Але там чорт голову зломить.

От, як раз, там не повинно бути так, там вже, по заводу, в джгутах (( Був би час - допоміг, але з службою  в мене на свої справи часу не вистачає((

Dacia Logan MCV 1,6V8 2008 Base0 +ГБО + ЭСП + ЦКБЭС(Expression)_by_Лево +БК_by_Лево + ГУР + Airbag пассажира
Бортовой тут
Peugeot 308SW T9 1,5D 8AT Active Pack
  0

21 Відредаговано _AlexSander_ (2025-01-23 18:23:25)

Лево написав:
Archangel написав:
_AlexSander_ написав:

От, як раз, там не повинно бути так, там вже, по заводу, в джгутах (( Був би час - допоміг, але з службою  в мене на свої справи часу не вистачає((

Льоня, сам знаєш, там роботи на пів дня із зняттям торпеди і приведенням до заводського стану. Якщо людині краще згоріти ніж померзнути , ну то її вибір. Хоча скоріш за все і торпеду не треба знімати

0

22 Відредаговано Archangel (2025-01-23 18:59:15)

_AlexSander_ написав:
Лево написав:
Archangel написав:

Льоня, сам знаєш, там роботи на пів дня із зняттям торпеди і приведенням до заводського стану. Якщо людині краще згоріти ніж померзнути , ну то її вибір. Хоча скоріш за все і торпеду не треба знімати

Я ж писав: Треба відновлювати хоч якось... правда торпеду зняти не зможу, немає можливості. Буду так шукати де, що і як...
Зараз головна задача буде повернути авто додому, змушений був покинути машину посеред вулиці... тільки й того, що приштовхав до узбіччя.

Буду лежати на коріматі і під торпедою з налобним ліхтарем все перебирати. Просто зламалась машина в дорозі, і довелось її покинути на узбіччі. Для зняття торпеди у мене немає інструмента.
Я ж намагаюсь зрозуміти чи взаємопов'язані проблема іммобілайзера та поворотників, чи це співпало.

Здам чергування, і займусь питанням автомобіля. Я ж сподіваюсь що машину не євакуюють за декілька днів простоя, поки не звільнюся.

0

23

Проблема пов'язана. Через те, що блок, що керує сигналами повороту і імобілайзер - це один і той самий ЦКБЕС(BCM). Якщо ви кажете, що ще є сигналізація, то блокування в ній може бути по лінії іммо. І поворотники теж задіяні зазвичай( врізаються  в проводку).

1