101

Re: ЛоГОША

Пробег 140 000 км. В пятницу вышел из строя бензонасос.
Ехал после работы по окружной, на затяжном спуске обратил внимание на легкое подергивание машинки. Такое иногда бывало, когда свечи "сигнализировали" о необходимости их замены. Но в данном случае свечам всего-то около 7000, вроде рано менять.  Да и свечной симптом проявляется, когда идёшь на подъём и приходится давить на "газ".Что же?
Здесь же, на спуске перехожу на нейтралку и вижу, что обороты упали до "0" и засветились все индикаторы на табло - двигатель заглох. Перешёл на  5 -ую передачу, благо скорость была достаточной, бросаю сцепление, тахометр - 2500, индикаторы на табло погасли, запуск на ходу произведен. Секунд 10-15 вроде всё нормально, но... скорость падает. Я на 5-ой, на газ - никакой реакции. Перехожу на 4-ую - тоже самое. И так до полной остановки.
Потом малоприятная процедура буксировки более 15 км на шнурке домой.
Дома, вечером - проверяю - запуск - и не слышу характерного  3-4 секундного жужжания бензонасоса.
Утром встреча у Макса на Перова. Покупаю у него сам бензонасос, фильтр к нему, а также весь агрегат в сборе - на случай, если не смогу добраться до штатного бензонасоса, извлечь его из штатного агрегата и заменить на новый. В принципе так и случилось. Пришлось ставить новый агрегат в сборе.
Спасибо Максу - снабдил съёмником прижимного кольца. Без него - ничего с помощью пассатижей и отвертки, как описано в книге по эксплуатации, не получится. Даже со съёмником кольцо отвернулось с большим трудом, но без какого-либо его повреждения.
После установки нового бензиново-насосного агрегата (очень тщательно надо ставить резиновую прокладку-кольцо) - завожу двигатель и ... всё нормально. К сожалению не распологал временем - работаю и по выходным - и не смог подробно разобраться с причинами неполадки. Будет время, займусь разборкой и проверкой агрегата - после сообщу. Единственное - фильтр сильно загрязнен. Думаю - может нужно его периодически снимать и промывать, или делать замену. В нижней части корпуса агрегата, на дне приличное количество мусора-грязи коричневатого цвета, маслянистого на ощупь. И еще - этой зимой периодически слышен был в салоне подвывающий звук работы бензонасоса. Думаю, что из-за загрязненного фильтра непосредственно насос был на "голодном" пайке и на всасе его создавалось заметное сопротивление. Может в этом кроется причина?

Спасибо, что читали.

Пока-пока.  big_smile

ВАЗ, BMW, Wartburg, Volkswagen, LOGAN, EMGRAND ... далі буде (?)
  0

102

ГОША написав:

Единственное - фильтр сильно загрязнен

Это сеточка про которую тут многие писали?
Или фильтр который ставят вместо того что под баком?

Renault Espace V 1.6 DCI
"Хороший человек не тот, который умеет делать добро, а тот, который не делает зла!"
  0

103

Lelik написав:

Это сеточка про которую тут многие писали?

Да. Та, что стоит в бензо-насосовом агрегате. Непосредственно она крепится к всасывающему штуцеру бензонасоса.
Топливный фильтр (под бензобаком, под днищем авто) я менял уже 2 раза - на 60 000 и 120 000 км.

Пока-пока.  big_smile

0

104

ГОША написав:

В нижней части корпуса агрегата, на дне приличное количество мусора-грязи

Мне кажется, что причина в этом. Скорее всего насос заклинил. Я когда-то сталкивался с таким на Тойоте. Удалось разобрать, почистить, собрать и даже машина завелась и поехала, но недолго... звук работающего насоса стал другим, я засомневался в качестве своей сборки и поставил новый насос.

Колишній логановод, але завжди логанолюб. Зараз на Megane-II.
  0

105

Tank

Возможно причина в этом.

Пока-пока.  big_smile

0

106

ГОША написав:

В бак лью А-80.

А может быть причина в этом? dntknw

шануймося!  empathy
  0

107

Devil насчет А-80 припомнил, еще б хотелось добавить

ГОША написав:

С 22 700 км начал применять анамегатор топлива Т-6 и с 26 300 км анамегатор масла МП-10. В бак лью А-80.

Понимать хочется проблема индивидуального характера или болячка.

Миру - мир, а грекам - деньги!
  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  - 
Logan PRESTIGE blue mineral
  0

108 Відредаговано gal-0 (2010-03-22 14:41:53)

milon написав:

Понимать хочется проблема индивидуального характера или болячка.

Накрывшийся на 140 тыс бензонасос это не проблема и не болячка, это нормальный средний срок его эксплуатации на нашем топливе imho2
Ничего вечного не бывает.

Citroen C5 Aircross 2.0 180HP
Тойота Королла 1,6 CVT Style 2017 була sad, Тойота Королла 1,6 АТ Luna 2008 була sad
Логан Лауреат 1,6+кондиционер+ГБО+чип, шумка 2005 г.в. була sad
  0

109

Devil
milon

Думаю, что причина не в том, какой бензин я использую и применяю или нет анамегатор топлива при этом. Бензонасосу, с точки зрения физики,  нет принципиальной разницы  - какой бензин качать 80-й или 92-95-й.
Все то, что в субботу снял - забрал на работу. В лаборатории все акуратненько разберу, взвешу, исследую и т.д. Авось и причину поломки выясню. Обязательно отпишусь.

Пока-пока.  big_smile

0

110

ГОША написав:

причину поломки выясню. Обязательно отпишусь

Ждём. Очень полезная информация для всех будет.

Колишній логановод, але завжди логанолюб. Зараз на Megane-II.
  0

111

Привет всем логановодам!!!
Мимо меня сегодня в 6:45 со скоростью 105 км/час пронёсся километровый знак, на синем фоне которого белели цифры 150000. Такие вот дела.
Поехал дальше. Полёт нормальный.

Пока-пока.  big_smile

P.S. До бензонасоса пока руки не дошли.

0

112

Привет всем логановодам!!!
Сегодня на спидометре прошел отметку 175000 км. Полет нормальный.
Потихоньку готовлюсь в 3-ьей замене роликов, ремней и крышки помпы.
Информация по бензонасосу - по всей видимости, причиной (на 99%%) была забивка фильтра.
Подключил насос к сети - жужжит. А, если жужжит - значит не заклинил, значит качает. Вот только как проверить - как качает (расход, давление)? Если отдать на  СТО, чтобы проверили на стенде- проверят или нет?
Кому нужны пластиковое "одеяние" бензонасоса с датчиком уровня, поплавком и др. - обращайтесь - продам недорого.

Пока-пока.  big_smile

0

113 Відредаговано Moofasta (2011-03-02 21:30:35)

Зря Гоша в сборе брал насос... переплатил, сам моторчик легко меняется, я каждые 15-20 тысяч лезу в бак и чищу сетку промывкой для инжекторов либо мою тщательно в тазике, в какчестве сьемника кольца отлично работает подголовник, а плоскогубцами разжатыми туда залезть можно, но только чем их крутить... там места не так много

пива не пью, так что на "давай попивасу и замнем" не надейтесь smile, еще жру стероиды, занимаюсь боксом, на работе проблемы и тд и тп smile
  0

114

http://www.renault-dacia.com.ua/im.php?image=/topicsfoto/Moofasta/c95a4e5b325facb3d17455534f32ef92.jpg

http://i013.radikal.ru/1102/40/a799072a487d.jpg

пива не пью, так что на "давай попивасу и замнем" не надейтесь smile, еще жру стероиды, занимаюсь боксом, на работе проблемы и тд и тп smile
  0

115

Moofasta написав:

Зря Гоша в сборе брал насос...

Может быть, может быть... Вот только трубку чёрную никак не мог снять (на заводе, видно одевают предварительно разогретую), которая соединяет насос с подающим топливопроводом.
А съёмником прижимное кольо крутить всё-таки удобнее, чем даже подголовником. А главное - без повреждений. Хотя у кого руки к этому делу стоят - без проблем. У меня же навыков таких нет.

Moofasta написав:

я каждые 15-20 тысяч лезу в бак и чищу сетку

Неужели так быстро загрязняется? Не думал. Видно, действительно профилактику такую надо делать - может и у меня не было бы этой проблемы на 140000.

Moofasta
Спасибо за совет.

Пока-пока.  big_smile

0

116

засоряется по-разному, но профилактика она и в африке....

0

117

Привіт всім!!!
Кому цікаві мої експерименти з бензином А-80 та заміною масла через 50 000 км - доповідаю.
На сьогодняшній день машинка пройшла 197 000 км. Півтора тижні тому почалися викрутаси з холостим ходом - то двигун глохне при переході на нейтралку, то навпаки - оберти (знов-таки на нейтральній передачі) підскочують до 3000-4000. Та й вранці були випадки, коли двигун не заводився.
Почав повторювати мат.часть з книжкою в руках і шукати причину такої поведінки двигуна.
А причинами можуть бути: бензонасос (фільтр на всасі та регулятор тиску), паливний фільтр тонкого очищення, форсунки, свічки запалювання, регулятор холостого ходу, повітряний фільтр. Окрім того, ще вісім позицій, які впливають на роботу двигуна, а також безпосередньо і сам електронний блок керування.
Заміна свічок та повітрянного фільтру нічого не дали.
Вирішив перевірити роботу форсунок. На СТО замінили паливний фільтр. Знявши форсунки, перевірили тиск, який розвиває бензонасос до рампи. Все в нормі. Зняті форсунки мали доволі-таки пристойний вигляд. Вирішили перевірити їх на стенді та почистити. Мені форсунки чистили ультразвуком на 60 000 км пробігу, коли ще машина була на гарантії. Чистку форсунок в цей раз робили на стенді за допомогою  розчинника в контурі зі стендовим насосом, який імітував роботу бензонасоса в різних режимах.  Розчинник за сорок хвилин роботи стенду  змінив свій колір з білого на ледь-ледь жовтуватий. Продуктивність всіх форсунок була однаковою. Висновок майстра - форсунки в доброму стані і не є причиною нестабільності в роботі двигуна.
Після відвідин СТО з"їздив на Пєрова, купив і замінив регулятор холостого ходу. Причина незадовільної роботи двигуна була усунута.
При огляді знятого регулятора ХХ я не побачив яких-небудь відхилень в його зовнішньому вигляді - лише слабкий наліт сажі на клапані. Коли я  почистив його і корпус дросельного вузла за допомогою засобу для очищення карбюратора і поставив все на місце, то змін в роботі двигуна на холостому ході не відчув.
Я так думаю, що незадовільна робота цього регулятора криється в якомусь дефекті його внутрішнього устроя - виработка ходового гвинта, підшипника чи ще щось, що не дозволяє нормально працювати клапану - відкривати чи закривати на необхідне значення розтин бокового повітряного каналу в корпусі дроселя. Якщо клапан закритий при ввімкнені запалення, то двигун не заведеться (дросельна заслонка теж знаходиться в закритому положенні і воздух в циліндри не подається). Якщо переходимо на нейтральну передачу в процесі руху автомобіля (дросельна заслонка закривається) і клапан регулятора ХХ не відкриває повітряний канал - двигун глохне. І, навпаки -якщо клапан з якоїсь причини знаходиться в положенні, що повністю откриває цей канал - двигун набирає дуже високі оберти.
Отаке!
А те, що форсунки моєї машинки мене приємно порадували своїм добрим станом та працездатністю після такого пробігу - підтверджує првильність рекомендації фахівця, який запропонував мені використовувати анамегатори палива і мастил. Спасибі цій людині і вченому - КОРОВІНУ ВАДИМУ ВІКТОРОВИЧУ. (Він пішов з життя в вересні минулого року sad).

Прошу пробачення за многослівність.
Буду щиро радий, якщо мої висновки і рекомендації стануть кому-небудь у нагоді.

Пока-пока. big_smile

0

118

ГОША
До перехода на газ (28000 км) пользовался анамегатором, опираясь на Ваши опыт. Надеюсь, что это продлило жизнь форсункам.

Будьте внимательны к своим мыслям - они начало поступков. /Лаоцзы/
MCV 1,6+ГБО+ЭСП+БК+ЧТ (by _AlexSander_)
  0

119

ГОША написав:

підтверджує првильність рекомендації фахівця, який запропонував мені використовувати анамегатори палива і мастил

причём тут это...

Dacia Sandero 2008 K7M 1.6MPI -продано Renault Kangoo II 2013 K9K 90 -продано, Renault Clio III 2007 K4M801 DP0 110 - продано
VW Tiguan Sport 2012 2.0TSI-продано, MAZDA CX-5 2018 2.5 SKYACTIV®-G, VW ID.4 2023
Heckler-Koch VP9 , AK-103, Sig Sauer MCX Spear-LT 9" 300blackout
  0

120

_AlexSander_
При тому, що анамегатори окрім всього мають миючі властивості. Тим самим запобігають утворенню будь-яких забруднень на поверхні деталей та вузлів, які контактують з паливом та мастилом. Деякі хімічні сполуки, що містяться (хоча й в дуже малій концентації) в паливі з часом сприяють утворенню так званих смолянисто-лакових відкладень, що погіршують роботу форсунок.

Пока-пока. big_smile

0

121

имхо если б ты бадягу лил, то никакие анамегаторы не помогут.

Dacia Sandero 2008 K7M 1.6MPI -продано Renault Kangoo II 2013 K9K 90 -продано, Renault Clio III 2007 K4M801 DP0 110 - продано
VW Tiguan Sport 2012 2.0TSI-продано, MAZDA CX-5 2018 2.5 SKYACTIV®-G, VW ID.4 2023
Heckler-Koch VP9 , AK-103, Sig Sauer MCX Spear-LT 9" 300blackout
  0

122

_AlexSander_
Експлуатую машину на бензині, яким торгують вітчизняні АЗС. Незалежно від того - хто власник. На ЛУКОЙЛІ, ОККО, WOG, майже на всіх ТНК А-80 вже не знайти. Лишаються деякі АЗС БРСМ, АNP, інші (назви яких не запам"ятовую). І при чому тут "бадяга"? Він зараз весь виробляється не по класичній технології, а значить "бадяжиться". Мої спостереження такі - коли заправляю в бак А-80 з додаванням анамегатора - нема проблем. Якщо А-92, А-95, А-98, пульсари, vip-power - характеристики роботи двигуна декілька гірші. Мабуть дія анамегатора в бензині з додаванням ефірів, металоорганіки і таке інше нівелюється цими добавками. Нажаль, мені зараз  поспілкуватись і подискутивати ні з ким.

Пока-пока. big_smile

0

123

От і все.
Перервався мій польот на моїй улюбленій машині. grater:grater::grater:
Сьогодні, 26 липня 2012 року, при пробігу 201 263 кілометри я продав ЛоГОШУ  колезі по роботі.
Попрощався, як належить. Поспілкувався з нею десь хвилин п"ятнадцять, подякував за безвідмовну роботу.
Ми з нею нерозривно, майже кожен день, працювали з 26 лютого 2007 року. Різне було: і літня спека, і тумани-дощі-зливи, і сніжні заноси з ожеледицею, і осіння багнюка з бездоріжжям по сільських дорогах. Була і серпнева (2007 р.) дорожня-транспортна пригода (не з нашої вини, та майже чотири роки судів з ДАЇ, з винуватцем - і ми з ЛоГОШЕЮ перемогли).
Думаю і впевненний, що машинка попала в добрі руки і сподіваюсь, що ще довго вірою і правдою буде служити новому власнику. Тим паче, що мені часто придеться з нею зустрічатися на роботі.
Продав я її (кому цікаво) за тіж самі гроші, що й купував за 58 000 грн. Но то було п"ять років тому і гривня була тоді більш вагомою.
Пересів я на авто китайського виробництва GEELY EMGRAND EC-7 (cєдан 113 900 грн.)

Прошу керівництво ЛОГАН-КЛУБУ мене зі своїх членів не виключати. Взноси буду платити справно і всіляко пропагувати нашу марку і модель "ЛОГАН" серед автолюбителів. Ну, і звісно, буду спілкуватися з одноклубниками на сторінках нашого ФОРУМУ.

Пока-пока. ВАШ ГОША. big_smile:D:D

0

124

ГОША написав:

Пересів я на авто китайського виробництва GEELY EMGRAND EC-7 (cєдан 113 900 грн.)

Очень интересны первые впечатления по сравнению с Логаном. Как будет минутка отпишитесь, плз.

Citroen C5 Aircross 2.0 180HP
Тойота Королла 1,6 CVT Style 2017 була sad, Тойота Королла 1,6 АТ Luna 2008 була sad
Логан Лауреат 1,6+кондиционер+ГБО+чип, шумка 2005 г.в. була sad
  0

125

ГОША написав:

От і все.
Перервався мій польот на моїй улюбленій машині.

Игор, навіщо таке писати, аж в середині кольнуло empathy
Вітаю із новим придбанням rockstorstark

ГОША написав:

GEELY EMGRAND EC-7

Що спонукало на зміну авто, чому саме такий вибір?

ГОША написав:

Прошу керівництво ЛОГАН-КЛУБУ мене зі своїх членів не виключати.

А від нас не втечеш storstark Чекаємо нового БЖ, з детальним описом машинки та враженнями від її володінням.

И как говорится в таких случаях: ни гвоздя, ни жезла rock

Dacia Logan (Лютые 1.4 литра! (с) Aprox) BASE (раніше була)+ел.регулювання та підігрів дзеркал+ЕСП+БК+ГБО+Чіп-тюн+бі-лінзи+ПТФ+лиття+парктронік+ПрестижV-55.
Синій мінерал.
Dacia Logan 1.6 MT PRESTIGE. Синій мінерал
  0