351

Re: Газ или дизель

У шефа Рено Лагуна 1,6 2008р. і ставити газ не  збирається - каже що боїться, бо всяке буває... Так я згоден - всяке буває - раз на рік і палка стріляє! Вовків  боятись - в ліс неходити! Тай взагалі часи непевні в касці треба ходити!?)))  - може ненароком цегла на голову впасти і тоді точняк вже ніякого газу на машину не потрібно ставити(((

Дачія логан МСВ амбієнс 7місць, ГБО, БК, фільтр салону, дороблена трапеція, туманки, рейлінги, тоніровка...
  0

352

Aprox написав:

Да, Рав-4 тоже, вроде, самый динамичный именно в варианте с гибридной установкой...

Но Larsen чего то же зажабодавился же взять гибрид? Значит не такой он уже и дешевый и не элитный?

KIA Sportage 4WD,2.0 бенз,ручка,2013 upp
Sandero STEPWAY 1,5 dCi, синий, 2014 - продано
Плюсы/минусы реношного дизеля по опыту владения Stepway - https://www.logan.in.ua/forum/post738140.html#p738140
В игноре - только странные люди (3)
  0

353

nick35 написав:

Хто має бензин і на ньому їздить не переходячи на  газ - значить має лишні кошти і перехід на газ всіляко відтягує аргументуючи свілякими проблемами і косяками на газі, які виникають переважно від не коректного встановлення.

У некоторых расход бенза на трасе около 5л.,можна оттягивать. Если у меня на трасе под 9 литров бенза, то какие там аргументы. Два варіанта или ждать покращення життя или на газ

Ford Escape 2018
  0

354

nick35 написав:

Рено Лагуна 1,6 2008

Рено Лагуна сама по собі "подарочна"машина,на ній і без газу всяке буває.
[merge_posts_bbcode]Добавлено: 2017-03-18 08:54:39[/merge_posts_bbcode]

Eyheniy K. написав:

Когда сажусь в пахеро к товарищу с дорогим газом brc - то слегка подванивает...

Хз,тоже стоит BRC.Запаха нет. За за год 700$ отданных за установку вернул на разнице газ-бензин.

Dacia Logan 1.6 8V-продано.Renault Mégane II-продано
Honda Accord Tourer 2.4 AT Type S-експлуатується
Citroen Jumpy 2.0i-експлуатується
Dacia Logan 1.6 8V MCV-експлуатується
  0

355

alex.cver написав:

Но Larsen чего то же зажабодавился же взять гибрид?

От бачиш, а якби читав мій бортовик, то не задавав би таких запитань. wink
Тоді коли я замовляв свою РАВ4, гібридів до нас ще не завозили. Їх просто не було, і навіть ціни на них не було. Тому я його не міг придбати навіть теоретично.

alex.cver написав:

Значит не такой он уже и дешевый и не элитный?

А що, Ларсен колись хотів собі елітне авто?  shok Більше того - РАВ4, з будь-якою силовою установкою, це не елітне авто за означенням, як мінімум тому, що Тойота це не елітний бренд. Елітний бренд, тієї ж фірми - Лексус. Ну а по факту, РАВ4 - авто для середнього класу. На них домохозяйки дітей по школах розвозять, а не круті пацики на сходки олігархів їздять. smile

333 написав:

У некоторых расход бенза на трасе около 5л.,можна оттягивать.

В мене на логані 1.2 розхід по трасі бував нижче 5.5.

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0

356

Larsen написав:

От бачиш, а якби читав мій бортовик, то не задавав би таких запитань.
Тоді коли я замовляв свою РАВ4, гібридів до нас ще не завозили. Їх просто не було, і навіть ціни на них не було. Тому я його не міг придбати навіть теоретично.

А от КИА Ниро уже почти была на подходе так что мог бы если бы хотел, месячишко бы подождал и ...:)

Плюсы/минусы реношного дизеля по опыту владения Stepway - https://www.logan.in.ua/forum/post738140.html#p738140
  0

357

alex.cver написав:

А от КИА Ниро уже почти была на подходе так что мог бы если бы хотел, месячишко бы подождал и ...:)

Ну, по перше, РАВ4 гібрид таки до нас завезли раніше КІА Ніро, тому його чекати довелось би меньше, але я чекати нічого не збирався. По друге, Ніро я б і зараз не взяв, РАВ4 для мене значно краще. smile

0
Спасибо сказали: alex.cver1

358

Larsen написав:

По друге, Ніро я б і зараз не взяв, РАВ4 для мене значно краще.

Ну хз не известно... Но думаю цена у Тайоты точно "краще"++ smile

0

359

Larsen написав:

А чому чоловік повинен купувати авто за 100куе, замість 50? Незалежно від рівня доходів.

А где я говорил, что "повинен"?  dntknw

Larsen написав:

Якщо хороша машина - Логан, чому б і ні? Дуже навіть логічно. Якщо ж мова про дійсно дороге авто, тоді краще просто купити дешевше авто, і не економити на паливі, обслуговуванні, гумі і т.д.

Чем "краще"? Тебе - может и да... А кому-то "краще" наоборот...

ЗАЗ-1102 Таврия (1993) -> Opel Vectra A (1991) -> Logan-2 (2013) 1.2 ГБО
Ban-List: Инноватор, Георгич, Дядя Федор, karakuda78, sdj387jsd, sergiosem, Grey, Александр007 - Ban-List отключен до конца войны.
  0

360

Aprox написав:

А где я говорил, что "повинен"?

Та ти шось не поняв. smile Ми ж говоримо про "іміджеві" авто, розумієш? Там народ на саме авто вивалює за марку стільки бабла, що таким як ми, може на все життя на бензин вистачити. Ну чи щось в цьому роді. smile

Aprox написав:

Чем "краще"? Тебе - может и да... А кому-то "краще" наоборот...

Ну так я ж не заперечю що комусь навпаки. Я навіть їх чимось розумію. Хоча це і не логічно, але для деяких людей, і в нас їх, очевидно, у відсотковому відношенні більше ніж в цивілізованих країнах, понти важливіші за все. От вони і тратять максимум грошей на те, що видно, те що збільшує їхній імідж. А чим заправлятись, де ремонтуватись і т.д., цього ж нікому не треба розказувати. Знаєш, ця ж ідеологія підштовхує деяких людей (я зараз не про цінителів), купувати старезні, напів-розвалені, але дуже престижні корита, за останні гроші. Зато як круто - Ренжровер, Х5, сьома беха, Ес клас - а сам живе в малосімейці з жінкою і двома дітьми, і грошей не вистачає навіть на стоянку. Зато понти! wink

Ну то таке. Дивись, по логіці, економити, особливо якщо це вимагає колхоза в нового авто, є сенс лише тоді, якщо грошей не хватає. Зрозуміло що якщо ти взяв дійсно доступне тобі авто, і всеодно не хватає, значить тут вже не варіант взяти дешевше. Тоді є сенс економити і на паливі, і на ТО, і т.д. Але якщо людина взяла авто за 50кує, то як їй може не хватати якихось 50ує в місяць? Ну якщо реально не хватає, то нафіга було брати за 50кує, те що можна взяти за 30, і заправлятись якісним пальним, не лізти в конструкцію авто, і т.д. От така логіка.

0

361

Larsen написав:

Зато як круто - Ренжровер, Х5, сьома беха, Ес клас - а сам живе в малосімейці з жінкою і двома дітьми, і грошей не вистачає навіть на стоянку. Зато понти!

Не согласен! Старая разваливающаяся тачка по определению уже не может добавить понтов хозяину... Ну разве что перед чотенькими поцыками на жигах понтоваться... А вот базовых ценностей владельцу может предоставить, ну кроме надёжности... ))

Larsen написав:

Тоді є сенс економити і на паливі, і на ТО, і т.д.

По твоей логике, вместо логана 1.2 с ГБО надо брать сенс на бензине... )))

Ban-List: Инноватор, Георгич, Дядя Федор, karakuda78, sdj387jsd, sergiosem, Grey, Александр007 - Ban-List отключен до конца войны.
  0

362

Aprox написав:

Не согласен! Старая разваливающаяся тачка по определению уже не может добавить понтов хозяину...

Ну от, це тому що ти АДЕКВАТНО її сприймаєш. А знаєш прислів'я? "Понти в селі велике діло". Незнаю чи більшість, та напевно таки більшість, але по любому дуже багато людей в нас просто не розуміють, не розбираються в темі, але знають паку шаблонів, марок, і інших стереотипів. І тому для них, 20-річний Мерс круче нового Рено, причому навіть модель пофіг. Головне що там трьохпроменева зірка на морді. wink

Aprox написав:

По твоей логике, вместо логана 1.2 с ГБО надо брать сенс на бензине... )))

Ні, якраз таки ні! Тут вже треба дивитись що ти втратиш зекономивши на машині, чим доведеться пожертвувати заради того щоб потім не економити на експлуатації. Тут, звісно, питання теж суб'єктивне, декому Сенс, сам по собі, краще за Логан. Але якщо тобі важливі переваги Логана, і не одна з них, а багато, тоді краще знайти спосіб придбати Логан, в тому числі і за рахунок ГБО. Ну, звісно, в розумних межах, продавати нирку за це не варто. wink Але це не той випадок з елітними моделями. От дивись, навіть для мого РАВ4, а це далеко не елітна модель, ще й не елітного бренду, одна тільки навігація, коштує стільки ж, як 1000 літрів бензину. А в різних Ренджах, Бентлі і т.д., там тищі баксів здерають за такі дрібниці, яких ніхто ніколи навіть не помітить, якщо не тицьнути пальцем і не сказати що це опція, за яку забашляли стільки, як пів-Логана. Який сенс тратити на це гроші, не кажу вже про сам бренд, якщо потім буде напряг з придбанням звичайного пального? А що вже тоді говорити про гуму? Про ТО? От тут і вилазить те що я кажу - в нас багато людей купують авто не по своїм фінансовим можливостям. Віддають всі, або значну частину заощаджень, тільки за саме авто, або влазать в кредит, який з'їдає велику частину доходів сім'ї. Якось не задумуючись що авто це не тільки його ціна, це ще й експлуатація. От і доводиться економити на всьому...

0

363

Larsen написав:

Але якщо тобі важливі переваги Логана, і не одна з них, а багато, тоді краще знайти спосіб придбати Логан, в тому числі і за рахунок ГБО.

Ну а если у кого-то всё сошлось на Х5? )) Та же самая ситуация! )))

0

364

Aprox написав:

Ну а если у кого-то всё сошлось на Х5? )) Та же самая ситуация! )))

На Х5, з недостатніми доходами, може зійтись тільки по причині понтів. Це діаметрально протилежна ситуація ніж з Логаном, де якарз понтів нема, зато є практичні переваги (в порівнянні з Сенсом). І про це я якраз і кажу, що в нас народ за понти віддає останнє, а потім "зуби на полку", гума б/у, відмова від гарантії заради дешевшого ТО в гаражах, колхоз з ГБО, і т.д. по списку...

0

365

Larsen написав:

На Х5, з недостатніми доходами, може зійтись тільки по причині понтів.

А если мечта?  lol 
У меня начальник так купил Х5 - говорит мечта жизни! Ну, правда, ГБО не ставил... Во-первых дизель, а во-вторых денег вроде хватает... )) Но не суть - мечта же! ))

0

366 Відредаговано Larsen (2017-03-21 10:05:11)

Aprox написав:

А если мечта?

Так це з тієї ж опери. Мрія, релігія, понти, циганка нагадала і т.д., все це не практичні причини. Про що і мова. smile

Aprox написав:

У меня начальник так купил Х5 - говорит мечта жизни! Ну, правда, ГБО не ставил... Во-первых дизель, а во-вторых денег вроде хватает... )) Но не суть - мечта же! ))

Ну от він молодець. Якщо мрія виявилась йому по карману, тоді взагалі без заперечень.  upp

0

367

Larsen написав:

Мрія, релігія, понти, циганка нагадала і т.д., все це не практичні причини.

Ну вот видишь, не всегда обязательно понты! )) Могут быть и другие причины!

0

368

Aprox написав:

Могут быть и другие причины!

Ну так вони не чим не кращі. smile

0

369

Larsen написав:

Ну так вони не чим не кращі.

Ну да... Мечта и тупые понты... Ну ты сравнил!  lol

0

370 Відредаговано Larsen (2017-03-21 14:22:46)

Aprox написав:

Мечта и тупые понты... Ну ты сравнил!

Так, почекай. Мрія, це те що хтось хоче мати, правильно? А навіщо хоче? Звідки мрія береться? Одні хточуть попу возити, інші отримувати задоволення від їзди, ще інші - зарісоватися перед поцанами. І для всіх них, якесь певне авто - мрія. Якщо мрія - мати практичне авто, то це не понти. Якщо мрія мати таке, щоб всі сусіди "від заздрощів повсирались", то це вже зовсім інше. wink

0
Спасибо сказали: Evgenий, Palich2

371 Відредаговано 333 (2017-03-28 16:22:05)

MACK написав:

С камазами не путаете? Если за мной ехать то и не видно что машина дизельная, чёрного дыма нет.

Чото рено попало.
Не секрет, что автомобили на тяжелом топливе – те еще загрязнители воздуха и негативно влияют на организм человека. Кроме того, автопроизводители годами обманывали клинтов искажая показатели вредных выбросов.
Однако даже среди «дизелей» есть машины, которые опасны для здоровья больше остальных.
Так компания Which в период 2012-2016 года анализировала дизельные автомобили и определила самые вредные дизельные марки.
Как выяснилось, самыми «грязными» оказались автомобили компаний Renault и Nissan.
http://autotheme.info/news/15904-dizeln … alshe.html

Ford Escape 2018
  0

372

333 написав:

Чото рено попало.

Было уже более наглядно. Ай-яй-яй Рено, нельзя так делать.  empathy Ну нам до Европы ещё лет 50 ползти, у нас до сих пор ездят тазы 70-80-х годов выпуска, грузовики совдеповские, да и Сенсы/Ланосы  гораздо больше загрязняют атмосферу, чем моё авто.

Renault Logan 1,5 dCi Ambiance 2012 KNM + БК by_AlexSander_
  0
Спасибо сказали: Clone-771

373 Відредаговано 333 (2017-03-29 07:37:21)

MACK написав:

Ну нам до Европы ещё лет 50 ползти, у нас до сих пор ездят тазы 70-80-х годов выпуска, грузовики совдеповские, да и Сенсы/Ланосы  гораздо больше загрязняют атмосферу, чем моё авто.

я же не за наш автохлам. тема газ или дизель. я о экологии для себя, если есть у кого ссылка , что выбросы от газа вредят здоровью,то с удовольствием почитаю.
   Нужно же чем то дизелистов победить ....

Ford Escape 2018
  0

374 Відредаговано Larsen (2017-03-29 07:54:44)

333, газ навіть екологічніший за бензин: "Autogas is widely used as a "green" fuel, as its use reduces CO2 exhaust emissions by around 15% compared to petrol."  upp

0

375 Відредаговано MACK (2017-03-29 09:37:18)

333 написав:

я же не за наш автохлам. тема газ или дизель. я о экологии для себя

ОК. Кто-то и Форд Мустанг покупает, с бензиновым движком под 6 л. объёма(и ГБО на него ставить не будет  wink ), поганять, покрасоваться.  crazy_pilot
Себе я бы снова приобрёл дизельный автомобиль, потому что он соответсвует моим потребностям: трасса на дальние расстояния и реже заезжать на АЗС.  smoke

Larsen написав:

газ навіть екологічніший за бензин

За бензин так, а за дизель? Наприклад є порівняння Логан 1,6 ГБО та 1,5dCi?

Renault Logan 1,5 dCi Ambiance 2012 KNM + БК by_AlexSander_
  0