26

Re: Воткнуть заднюю на скорости?

MACK написав:

мало того что шестиступку пожадничали

Вот тут да! Шестая просто как воздух ннада! ))

ЗАЗ-1102 Таврия (1993) -> Opel Vectra A (1991) -> Logan-2 (2013) 1.2 ГБО
Ban-List: Инноватор, Георгич, Дядя Федор, karakuda78, sdj387jsd, sergiosem, Grey, Александр007 - Ban-List отключен до конца войны.
  0
Спасибо сказали: Демьян1

27

Palich написав:

Воткнул я по ошибке заднюю вместо 4-ой, переключаясь вниз с 5-ой.

Железный Вы человек..., однако... Суровый, хоть и не из Челябинска.... Или таки из Челябинска?

Российско-фашистская "Империя зла" - стойло для безмозглого козла!
http://www.youtube.com/watch?v=m4qPH0LDxeg
http://www.youtube.com/watch?v=hdyZMVuVGss
http://www.youtube.com/watch?v=QYRIwfvsyww
  0

28

Aprox написав:

В этом смысле логичнее всего было в вектре...

Та пофіг! Я на Астрі за все життя один раз таки втикнув задню десь на швидкості 40 км/год. ХЗ чому, рука сама таке зробила, на автопілоті. Глюки водія ніякий виробник не виправить.  crazy
А от на Логані, якось жодного разу таке мені не траплялось. Повезло напевно. smile

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0

29

Larsen написав:

Та пофіг! Я на Астрі за все життя один раз таки втикнув задню десь на швидкості 40 км/год.

На астре же так же? То есть ты поднял кольцо и сунул заднюю? О_О

Ban-List: Инноватор, Георгич, Дядя Федор, karakuda78, sdj387jsd, sergiosem, Grey, Александр007 - Ban-List отключен до конца войны.
  0

30

Aprox написав:

На астре же так же? То есть ты поднял кольцо и сунул заднюю? О_О

Так точно! На Астрі точно так само - треба піднімати кільце, без цього важіль вліво не полізе. І так, я підняв кільце і втикнув, при тому що там і на першу переходити і близько не треба було. Вже не пам'ятаю, можливо з четвертої на третю чи щось таке треба було переключати. Чому моя рука на автопілоті таке зробила - поняття не маю. Але якийсь рефлекс проглючив і от таке викрутило. Правда передача не включилась, затарахтіли шестерні і важіль мало не вибило з руки. Короче закінчилось все невеликим переляком, техніка не постраждала.  angel

0

31

Larsen написав:

Чому моя рука на автопілоті таке зробила - поняття не маю. Але якийсь рефлекс проглючив і от таке викрутило.

Ото надо две педали! )))

0

32

Aprox написав:

Ото надо две педали! )))

lol Та пофіг! Якщо глючить водій, то ніяка техніка не спасе - ні кільце на кулісі, ні дві педалі!  crazy_pilot

0

33

Aprox написав:

У меня было пару раз вместо первой третью втыкал

А наоборот бывало? У меня бывало, при резком ускорении на правом повороте. Всему виной центробежная сила.

Logan 2007 1.4 давно был - Logan 2013 1.2 позже был - Duster 2018 1.6 теперь есть
  0

34

Palich написав:

А наоборот бывало? У меня бывало, при резком ускорении на правом повороте. Всему виной центробежная сила.

Та шо ж у вас так руку заносит на поворотах?  lol Я даже не знаю... Может гантельки по утрам спасут ситуацию? )))

Кстати, третью втыкал вместо первой еще на фазе-2, когда смотрел машину... Не мог тронуться, глох несколько раз... Хозяин авто аж переживать начал... Думал просто именно на той машине что-то с механизмом выбора передач не то... А оказалось эта "фишка" есть и у моего логана...

Вобщем, до ВАГовской чёткости коробок ренохам как до луны пешком... )))

0

35

Aprox написав:

ем, до ВАГовской чёткости коробок ренохам как до луны пешком..

любая чёткость разбивается об :

Larsen написав:

Та пофіг! Якщо глючить водій, то ніяка техніка не спасе

0

36

сяся написав:

любая чёткость разбивается об :

Вы не поняли... Я не о глюках водителя, а о чёткости включения передач...

0

37

Aprox написав:

Вы не поняли... Я не о глюках водителя, а о чёткости включения передач.

а . тут да . может субъективное , но по началу казалось шо даже у таврюхи б\ушной чётче включалось чем у мну на новом логане , потом притёрлись с коньком-горбунком друг к другу и так чётко и лёгко включается , разве что завёлся и не всегда заднюю втыкнёш - нуно чуть спицление попустить .

0

38

А шо там нечіткого в Логана? Як на мене все абсолютно чітко. В мене "не та" передача вроді ніколи не втикалась. Якщо і помилявся, то на рівні голова-рука, а не так що рукою тикаєш одну, а реально втикається інша. Доволі довгі ходи важеля, це є, але я б не сказав що це чимось погано. Що там не так, якщо з 3 на 4 я зазвичай переключався двома пальцями (вказівним і середнім). Як на мене все там дуже легко і приємно. І це ще при тому що я не з камаза на Логан пересів, є досвід і з Опелем і з Фольксвагеном, і я б не сказав що коробас Логана сильно гірше.  dntknw

0

39 Відредаговано Aprox (2017-08-08 09:15:51)

Larsen написав:

А шо там нечіткого в Логана? Як на мене все абсолютно чітко. В мене "не та" передача вроді ніколи не втикалась.

Та не! Даже после вектры коробка логана казалась "ватной", а уж после фабии кума, где можно пальчиком толкнуть рычаг и он сам чуть ли не со щелчком прыгает на место - в логане говорить просто не о чём... Ну а про заднюю с полувыжимом сцепы уже выше писали - полная дичь для 21-го века (технология древнего совкопрома)...

0

40

Aprox написав:

(технология древнего совкопрома)...

разве что опель-москвич ,

Aprox написав:

Даже после вектры коробка логана казалась "ватной", а уж после фабии кума, где можно пальчиком толкнуть рычаг и он сам чуть ли не со щелчком прыгает на место - в логане говорить просто не о чём

согласен , но не критично

0

41 Відредаговано Aprox (2017-08-08 09:37:13)

сяся написав:

согласен , но не критично

А я и не говорил, что критично! Логан - это, в целом, отличный автомобиль! Но это вовсе не означает, что у него нет недостатков... ))

0

42

Aprox написав:
Larsen написав:

А шо там нечіткого в Логана? Як на мене все абсолютно чітко. В мене "не та" передача вроді ніколи не втикалась.

Та не! Даже после вектры коробка логана казалась "ватной", а уж после фабии кума, где можно пальчиком толкнуть рычаг и он сам чуть ли не со щелчком прыгает на место - в логане говорить просто не о чём... Ну а про заднюю с полувыжимом сцепы уже выше писали - полная дичь для 21-го века (технология древнего совкопрома)...

Попробуй кстати переключение на MCV smile
Коробка другая и переключение тоже...

2019 Стёпа 5МКПП 1.5 dci азурный Zen буддист               35 тк
2007 Logan MCV 7 мест 1.6 8v серокометный Laureate     113 тк
...Доборолась Україна до самого краю. Гірше ляха свої діти її розпинають...
(старший по бан-листу: Дядя Фёдор, рядовой состав: тоже есть, лень перечислять...)
  0

43 Відредаговано Larsen (2017-08-08 09:57:43)

Aprox написав:

казалась "ватной" .... чуть ли не со щелчком прыгает на место

А, я поняв чого тобі не вистачає. Втикання з клацанням. Незнаю, мені якось від цього не тепло не холодно, чи клацає чи ні. Такого щоб Логані недокінця втикнув через те що "ватна", щось не пригадую. Можливо діло суб'єктивне.

Aprox написав:

где можно пальчиком толкнуть рычаг

В Логана теж можна пальчиком. Як я вже казав, з 3 на 4 я навіть в звичайних умовах, звик двома пальцями переключатись (одним в реальності не варіант - палець може зісковзнути, адже при русі машину буває трусить і все таке, а двома тягнути на себе без проблем smile ).

Aprox написав:

про заднюю с полувыжимом сцепы

Це якесь перебільшення. В мене задня вмикалась без проблем практично завжди. dntknw Зчепою гратись доводилось ну дуууууже рідко. Але що там за мова про 21 століття, якщо подібне бувало і з Вольцом і з Опелем і навіть на Тойоті. Не думаю що в когось з них на задньому ході синхронізатори... хоча можу помилятись...  vissla

Aprox написав:

Но это вовсе не означает, что у него нет недостатков...

Ні, ну якщо вже "тактильні відчуття від втикання передачі одним пальцем", записувати в недоліки, тоді список недоліків значно суттєвіших за це, буде таким довгим, що ну нах таке авто!  lol
Ну погодься, це не просто дрібниця, це взагалі не недолік, а лише "особливість", до якої запроста звикаєш навіть якщо особисто тобі вона спочатку не подобається. Особисто мене в логановській коробці більше доставало її завивання, не кажучи вже про відсутність 6-ї, ніж відчуття від палки-мішалки. smile

0

44

Aprox написав:
Palich написав:

Та шо ж у вас так руку заносит на поворотах?  lol Я даже не знаю... Может гантельки по утрам спасут ситуацию? )))

Дело не в физ подготовке, такие проглюки начались с появлением у меня подлокотника - сильно руку расслабляет в плечевом и локтевом суставах, при переключении передач работает в основном запястье.
А заднюю в нашем Логане при троганьи с места все таки бывает тяжко втыкнуть, нужно со сцепой играть при этом!

Logan 2007 1.4 давно был - Logan 2013 1.2 позже был - Duster 2018 1.6 теперь есть
  0

45 Відредаговано Aprox (2017-08-08 10:10:52)

Larsen написав:

В Логана теж можна пальчиком. Як я вже казав, з 3 на 4 я навіть в звичайних умовах, звик двома пальцями переключатись

Не то пальто... Там ты только напрвляешь и он сам прыгает в передачу, а тут, хоть и пальчиком, но надо рычаг довести до конца...

Larsen написав:

А, я поняв чого тобі не вистачає. Втикання з клацанням.

Типа того, да! ))

Larsen написав:

якщо подібне бувало і з Вольцом і з Опелем і навіть на Тойоті

Про ВАГ и Тойоту не вкурсе, не слышал такого и сам не ездил... Но в опеле такой фигни точно небыло...

Larsen написав:

Ну погодься, це не просто дрібниця, це взагалі не недолік, а лише "особливість"

Нет. Это таки недостаток! Пусть некритичный, но недостаток...

Larsen написав:

тоді список недоліків значно суттєвіших за це, буде таким довгим, що ну нах таке авто

Не вижу логики... Если мне нужен клиренс, просторный салон, кондей и две подушки в базе, то почему я должен слать нах такое авто из-за нечеткости и завывания коробки или что там еще у логана... Но от это недостатки не перестают быть таковыми...

0

46

Larsen написав:

Втикання з клацанням

Пару месяцев по работе ездил на хюндай матрикс. Там вот эти клацанья на столько выражены,  аж раздражает.  Так за всё  время и не научился не обращать на это внимания. На эмгранде та же беда.
А больше всего мне нравилась коробка ауди80. Короткий рычаг,  четкие переключения, как говорил  Aprox пальцем толкнул и включилась.

Renault  Logan 2013 1.2 бежевый пепельный HNK+ABS+туманки.
  0

47

Aprox написав:

Нет. Это таки недостаток!

Не гірший ніж звукоізоляція, чи віддача від ГУРа, чи твердість пластиків, чи легкість попадання ключем в замок запалювання, чи зручність дотягування до ручки відмикання дверей і перемикачів склопідйомників чи... і т.д., і т.п. Короче таких "недоліків" тьма тьмуща, але все це питання відчуттів а не можливостей. Тим більше що відчуття по кулісі вже на межі смаків, адже не виключено що комусь таке може подобатись більше за клацання. Короче не думаю я що це прям таки недолік, тим більше зі знаком оклику. wink

Aprox написав:

Не вижу логики... Если мне нужен клиренс, просторный салон, кондей и две подушки в базе, то почему я должен слать нах такое авто из-за нечеткости и завывания коробки или что там еще у логана... Но от это недостатки не перестают быть таковыми...

Знаєш чим відрізнається "недолік" від "особливості"? Тим що недолік штука об'єктивно і однозначно погана, а особливість може буте штукою компромісною. Недоліком роботу куліси Логана можна було б серйозно назвати, якби передачі там втикались не завжди, або герулярно втикались не ті, або щоб нею нормально керувати, треба було б вчитись пів-року або якби від корстування нею розвивались якісь болі в руці або ще щось таке. Але нічого подібного нема. А відчуття, це вже питання комфорту і смаків, але аж ніяк не функціоналу чи можливостей. Це вже майже на рівні вибора кольору авто - якщо когось сильно дратує якийсь колір, то їздити в такому авто буде неприємно, але ж це не буде недоліком цього авто, а лише особливістю, причому суб'єктивною і неоднозначною.

Короче, чому я так завівся про суб'єктивність і смаки? Та просто тому, що я жодного разу не ловив себе на думці що мені коробка Логана чимось неприємна. За всі 3 роки щоденної їзди по міським заторам і тянучкам, з постійним смиканням тої палки-мішалки. Вона мене взагалі ніколи не дратувала і навіть не пригортала до себе уваги. Якщо тебе дратує, значить різниця лише в смаках, адже коробки в нас однакові.  storstark
[merge_posts_bbcode]Added: 2017-08-08 09:33:12[/merge_posts_bbcode]

anry77 написав:

Там вот эти клацанья на столько выражены,  аж раздражает.

Во! Я про це і кажу. Видно діло смаку, можливо комусь м'якість втикання в Логані подобається більше за клацання, адже по функціональності ні те ні друге нічим не гірше, просто різні відчуття. Тіпа як від хардверної кнопки в порівнянні таптік енджіном чи щось в цьому роді. smile

0

48

anry77 написав:

А больше всего мне нравилась коробка ауди80.

ну так что и говорилось - ВАГконцерн " мастерство не пропъёш "  smile  alc

Aprox написав:

Логан - это, в целом, отличный автомобиль! Но это вовсе не означает, что у него нет недостатков... ))

Совершенно , АГА !  coffee   alc  alc  alc

0

49

сяся написав:

ну так что и говорилось - ВАГконцерн

Знаете,  приходилось ремонтировать коробку на октавии А5. На 60000 затарахтела. Там есть блок подшипников,  в который вставляется первичный и вторичный валы.  Так вот один подшипник в этом блоке рассыпался. Подшипник с пластиковым сепаратором. Делали сами,  т.к на сто цену загнули заоблачную. Ваг знал о проблеме,даже блок  этот на других подшипниках выпустили,  но отзывной компании не было. По крайней мере в Украине.  Форумы просто наводнились этой проблемой. У некоторых даже картер коробки шестернями насквозь протерло. Да,  октаха нашей сборки была.

Renault  Logan 2013 1.2 бежевый пепельный HNK+ABS+туманки.
  0

50

Larsen написав:

Не гірший ніж звукоізоляція, чи віддача від ГУРа, чи твердість пластиків

1) Где я писал, что он хуже?
2) А что не так с ГУРом?

Larsen написав:

Недоліком роботу куліси Логана можна було б серйозно назвати, якби передачі там втикались не завжди

Так есть. Задняя втыкается не всегда.

Larsen написав:

Во! Я про це і кажу. Видно діло смаку, можливо комусь м'якість втикання в Логані подобається більше за клацання

Ты не понял. В шкоде звука нет. Никакого "клацания". Просто рычаг настолько чётко сам становится на своё место, что как будто вщёлкивается в передачу! Там, откуда ты это цитировал, anry77 говорил про аудюшную коробку - вот в шкоде так же!

0