601

Re: ЛОГАНовод став МЕГАНавтом (by Tank)

143773 км

27 жовтня: заміна літньої гуми з литими дисками на зимову зі сталевими.
Зимові шини - абсолютно нові GOODYEAR UltraGrip Ice 2 195/65R15 95T XL . Трохи проїхався вже по місту. На диво, дуже тиха гума. Це перші комфортні в акустичному плані зимові шини в моїй особистій практиці. Попередні зимові GENERAL Altimax Arctic були неперевершені для снігу та льоду, але дуже гучні. Дуже хочеться, щоб і нова гума була така ж всюдихідна взимку, як попередник.

http://s019.radikal.ru/i611/1704/ff/5f79e64cf39a.jpg

Літня гума за сезон пробігла 8238 км, а за весь строк експлуатації - 37878 км. На вигляд літня гума наполовину стерта.

Також, при заміні колес перевірив всі супорти тормозного механізму щодо заклинювання направляючих. Задні в нормі, хоча й змащені звичайниим "Літол-24". Передні (нарешті!!!) теж в нормі. Змазка TRW працює на всі 100%.

Колишній логановод, але завжди логанолюб. Зараз на Megane-II.
  0

602

144420 км

Вирішив перед запланованим "дальняком" пройти діагностику підвіски, рульового та тест амортизаторів. Скарга була тільки одна: невеликий і не ясний стук праворуч на лежачих поліцейських або на глибоких вибоїнах.
Результат: вся підвіска в нормі, а тільки втулка рульової рейки потребує заміни..., або ж забити на неї.

0

603

Tank написав:

144420 км

Вирішив перед запланованим "дальняком" пройти діагностику підвіски, рульового та тест амортизаторів. Скарга була тільки одна: невеликий і не ясний стук праворуч на лежачих поліцейських або на глибоких вибоїнах.
Результат: вся підвіска в нормі, а тільки втулка рульової рейки потребує заміни..., або ж забити на неї.

В мене та сама фігня на М3.

Dacia Logan Prestige 1.6mpi (тільки приємні спогади)
Renault M3 1.5dci https://www.logan.in.ua/forum/post629501.html#p629501
  0

604 Відредаговано Tank (2017-11-15 19:31:33)

OKurylyshyn написав:

А який пробіг? Я вже замовив втулку з Запоріжжя. Їх там виготовляють наче дуже якісні - ходять довше. СТОшники нарекомендували і, до речі, у них різні є для Рено. (Скоро буду в ваших краях торохкотіти рейкою  smile  ).

0

605

ну-ка дай адрес smile
а по замене - сам справвишься. главное зафиксируй руль или сними "улитку" подушки, чтоб потом снова не оборвало, пока втулку менять будешь.

Dacia Sandero 2008 1.6MPI,Renault Kangoo II 2013 1.5DCI, Renault Clio III 2007 1.6,VW Tiguan Sport 2012 2.0TSI-продано,
MAZDA CX-5 2018 2.5 SKYACTIV®-G, VW ID.4 2023,AUDI Q3Sport 2018 2.0TSI
Heckler-Koch VP9 , AK-103, Sig Sauer MCX Spear-LT 9" 300blackout
  0
Спасибо сказали: Tank1

606

Tank написав:
OKurylyshyn написав:

А який пробіг? Я вже замовив втулку з Запоріжжя. Їх там виготовляють наче дуже якісні - ходять довше. СТОшники нарекомендували і, до речі, у них різні є для Рено. (Скоро буду в ваших краях торохкотіти рейкою  smile  ).

155000км.
І мені ссилку на запоріжських  хлопців.

Dacia Logan Prestige 1.6mpi (тільки приємні спогади)
Renault M3 1.5dci https://www.logan.in.ua/forum/post629501.html#p629501
  0

607

_AlexSander_, ссылку кинул в ЛС. Спасибо за совет, Саша! Буду иметь ввиду. Но я скорее всего это сделаю на СТО - они вроде не против и уже делали такое многим. Мне самому лень зимой. Хотя... может психону и сделаю  dntknw

OKurylyshyn, пробіг трішки більше мого. Я почув це торохкотіння приблизно на 125-130 тис. Посилання кинув в PM.

0

608

https://www.drive2.ru/l/288230376151743664/  wink  coffee

Dacia Sandero 2008 1.6MPI,Renault Kangoo II 2013 1.5DCI, Renault Clio III 2007 1.6,VW Tiguan Sport 2012 2.0TSI-продано,
MAZDA CX-5 2018 2.5 SKYACTIV®-G, VW ID.4 2023,AUDI Q3Sport 2018 2.0TSI
Heckler-Koch VP9 , AK-103, Sig Sauer MCX Spear-LT 9" 300blackout
  0

609 Відредаговано Yeka (2017-11-16 13:48:55)

/upload/iblock/d3c/IMG_0611_300x225.jpg
Собі ставив таку.Обовязково два гумових кільця в горизонтальні канавки.Кільця брав від системи кондиціонера.
/upload/iblock/bf9/IMAG0002.jpg
Вони товщі за ті чорні що фігурують на фотках і не бояться масла. Стрічку Air Bag не від"єднував.В мене була штатна,в неї довжини вистачає без розриву. Від"єднував з лів сторони накінечник руль. від поворот.кулака,для більшого втоплювання штока рейки.

Dacia Logan 1.6 8v-продано. Renault Mégane II 1.6 16v-продано
Honda Accord Tourer 2.4 AT Type S-експлуатується
Citroen Jumpy 2.0i-експлуатується
Dacia Logan 1.6 8v MCV-експлуатується
  0

610

Отримав сьогодні втулку рульової рейки. Вигляд не кустарний. Обіцяють вдвічі більший ресурс ніж у Лемфордер. Але якщо тис 70-80 пройде, то я й тому буду радий.

http://s019.radikal.ru/i637/1711/bc/56518e16ba29.jpg

0

611

А де брали?

Мало що в цьому житті довго буває важливим.
  0

612

grapes написав:

А де брали?

також цікавить
ще не час, але на майбутнє

Logan 1,6 Ambiance, (2006) был, Fluence Comfort 1,6 МКПП  (2011) есть
  0

613 Відредаговано ESPACE (2017-11-17 19:51:15)

Tank написав:

Отримав сьогодні втулку рульової рейки. Вигляд не кустарний. Обіцяють вдвічі більший ресурс ніж у Лемфордер. Але якщо тис 70-80 пройде, то я й тому буду радий.

значит очень жесткая . соответственно "доест" зубчатую линейку еще быстрее .были умельцы которые точили из металла , рейка после этого ходила совсем немного до выброса в утиль . а вообще если втулка помогает на 30-40 000 то это хорошо . после 100 -150 000 км ( у кого как ) панацеей может быть только замена рейки .

ты должен сделать добро из зла, потому что его больше не из чего сделать
. ЗАПЧАСТИ можно купить у МЕНЯ
VIBER/TEL/WhatsApp /TELEGRAM+380503113895
  0

614 Відредаговано Yeka (2017-11-17 20:58:40)

ESPACE написав:

а вообще если втулка помогает на 30-40 000 то это хорошо .

Хз. Я у тебя брал и ставил эту втулку когда они только-только начинали входить в моду. Если помнишь,ты дал 2 втулки,с запасом на первую сломаете. Первую и сломали  big_smile  А вторую,с кольцами,которые на фотке,благополучно впихурили и отъездила она безпроблемно тыс 130-140.Так и была продана машина без люфта с правой стороны.

0

615 Відредаговано Tank (2017-11-17 23:30:42)

grapes, OLEG1970, я в PM скину кожному посилання на продавця.

ESPACE написав:

значит очень жесткая . соответственно "доест" зубчатую линейку

Я не згоден, що пластикова втулка "з'їсть" сталеву рейку - гадаю, це хибна думка. І чому Ви вирішили, що твердіший пластик - це єдиний спосіб подовжити строк служби втулки?

0
Спасибо сказали: OLEG19701

616 Відредаговано ESPACE (2017-11-18 00:10:04)

Tank написав:

grapes, OLEG1970, я в PM скину кожному посилання на продавця.

ESPACE написав:

значит очень жесткая . соответственно "доест" зубчатую линейку

Я не згоден, що пластикова втулка "з'їсть" сталеву рейку - гадаю, це хибна думка. І чому Ви вирішили, що твердіший пластик - це єдиний спосіб подовжити строк служби втулки?

наши волосатые предки ракушками пальмы перепиливали
а я и не решал ни чего . это великая сырмяжная правда .
втулку для того и делают мягкой ,дабы она изнашиваясь , не ела зубчатую линейку .
[merge_posts_bbcode]Добавлено: 2017-11-17 23:08:34[/merge_posts_bbcode]

Yeka написав:
ESPACE написав:

а вообще если втулка помогает на 30-40 000 то это хорошо .

Хз. Я у тебя брал и ставил эту втулку когда они только-только начинали входить в моду. Если помнишь,ты дал 2 втулки,с запасом на первую сломаете. Первую и сломали  big_smile  А вторую,с кольцами,которые на фотке,благополучно впихурили и отъездила она безпроблемно тыс 130-140.Так и была продана машина без люфта с правой стороны.

значится ты , имея некоторое отношение к обслуживанию и ремонту автомобилей , поменял втулку раньше чем рейка начала грохотать аки телега на брусчатке . обычно ее меняют когда уже собственно замена особо не имеет значения . есть такой термин при превышении определенных норм износа , катострофический износ . это третья не ремонто пригодная и не восстанавливаемая стадия жизненного цикла механизма . в отличии от самой длительной  второй стадии установившегося изнашивания , третья стадия развивается с прогрессией  .

0

617

Ну где то так оно и было..50/50.50 люфт,50 спортивный интерес что с этого выйдет.Точ так же было и с сцеплением от 2л Сценика.Родное тогда проехало тоже около 50 т.км. и малехо поддостало пробуксовками при старте,в пробках.По твоему же совету поставил от 2 л.И последующие 150 т/км пользовался сцеплением как на тракторе.А родное так и пролежало на чердаке.

0
Спасибо сказали: ESPACE1

618

ESPACE написав:

втулку для того и делают мягкой ,дабы она изнашиваясь , не ела зубчатую линейку .

Я знав, тому й придбав пластикову втулку. І що я не так зробив? Не розумію Ваш месседж, коллего )))

0
Спасибо сказали: ESPACE1

619

Tank написав:
ESPACE написав:

Я знав, тому й придбав пластикову втулку. І що я не так зробив? Не розумію Ваш месседж, коллего )))

все так друже .

0

620 Відредаговано Tank (2018-04-22 14:03:44)

154667 км

Чергове ТО: заміна моторного масла і фільтрів (окрім фільтра пального)

https://c.radikal.ru/c29/1804/8c/6a34c3187662.jpg

Масло ELF Evolution 900 SXR 5W-30 5л.....................................710 грн
Фільтр масляний Renault 7700274177..................................... 91 грн
Фільтр повітряний Renault 8200431051.................................. 231 грн.
Фільтр салону Renault 7701064235......................................... 350 грн.
[merge_posts_bbcode]Добавлено: 2018-04-22 12:42:04[/merge_posts_bbcode]

Перейшов із зимової гуми на літню (тиждень тому, а пробіг на той час був: 153550 км)

Зимові шини GOODYEAR UltraGrip Ice 2 195/65R15 95T XL пережили перший сезон єксплуатації і пройшли взагалі 9777 км
Випробував їх в самих жорстких умовах.
Що дуже сподобалось: 1) акустичний комфорт - дуже тихі (іх зовсім не чути); 2) гальмування на льоду дуже впевнене (попередні мої шини GENERAL Altimax Arktic так не впорались би); 3) один раз вночі правим переднім піймав дуже жорстку яму і навіть трішки (не критично) погнув диск, але шина витримала удар.
Що не сподобалось: в глибокій талій сніговій каші буксують (відчувається потужний опір руху автомобіля). Альтімакси перли як ні в чому не бувало в тій же ситуації.

Літня гума: передні шини в нармальному стані, а задні майже стерті по 1-1,5 мм до індикаторів залишилось. Доведеться придбати пару нових через місяць/півтора.

0

621 Відредаговано Tank (2018-04-22 22:36:12)

154667 км

Заміна рульових тяг і втулки рульової рейки.

Продовження історії з рульовим. Як раніше писав, в листопаді під час діагностики виявлено, що невідомий стук справа походить з рульового. Під підозру попала втулка рульового. СТО заміну втулки не виконує. Так і не знайшовши бажаючого заробити на моїй проблемі, я вирішив, що з першим теплом сам виконаю цю операцію.

Тиждень тому почав робити задумане. Вивчивши "матчасть", вирішив не відкручувати рульовий накінечник, а просто посунути пильник в бік накінечника і відкрутити рульову тягу, щоб не порушити сходження коліс. Посунувши пильник і оглянувши, виявив, що проблемна не втулка рульової рейки, а рульова тяга - саме вона трохи постукує. Тому ремонт далі було відкладено до придбання нової тяги.
Оскільки відкручування рульової тяги на авто - дуже важка річ, то було прийнято рішення зняти рульову рейку з усіма наконечниками і тягами, та відремонтувати в більш гідних для того умовах - на верстаку. Ну а раз пішла така п'янка, то ріж останній огірок - вирішив замінити обидві тяги і втулку, хоча стара втулка ще наче нічого.

Придбав два комплекта оригінальних рульових тяг TRW за 1396,44 грн

https://c.radikal.ru/c07/1804/75/b10ebf8ff37c.jpg

Всю операцію виконав без ями. Передок підвісив на двох опорах, зняв колеса, від'єднав задню нижню опору двигуна і викрутив шість болтів (по три с кожної сторони) задньої частини підрамника та трохи приспустив його вниз, що дало змогу дістати відкручену рульову рейку.
На верстаку все дуже швидко було розібрано, встановлено нові частини, змащено і зібрано.
Хоча я дуже ретельно відраховував оберти накінечників, ставив мітки все одно сходження не вдалося зберегти. Завтра їду налаштовувати.

0

622 Відредаговано Tank (2018-04-24 00:43:10)

154699 км

Заміна передніх гальмівних дисків, передніх гальмівних колодок і штанг стабілізатора.

Це продовження довгої історії. Рівно два роки тому (день в день) я поставив нові передні гальмівні диски Bilstein і оригінальні гальмівні колодки Renault (звісно виготовлені FERODO) - вирішив зекономити саме на дисках. Вважав: бо ну що там такого - метал і в Африці метал... і до того ж німці не можуть зробити погане.

Я не знаю - може все було б не так погано, якби я не вирішив помити і змастити направляючі супортів Літолом-24. С того все і почалось: через кілька днів з'явився писк, іноді скрежет в гальмах. Направляючі з резинками почали клинити з обох сторін, колодки почали тертися нерівномірно, а диски почали зношуватися дуже швидко. Пів року я розбирався: чому?

Потім майже рік випробовував різні мастила для направляючих. І, нарешті, пів року тому за порадою бувалих придбав саме те, чим треба намащувати направляючі супортів з резинками - мастило виробництва TRW... і нарешті супорти перестали клинити. Але противний писк при гальмуванні залишився. Більш того, знедавна почав докучати і невеличкий (дуже мало чутний) писк при їзді. Тоді і було вирішено замінити всі розхідники на нове і оригінальне.

Придбав комплект дисків і колодок. Загалом вийшло (приблизно): 3300 грн (біля 2тис. диски і решта колодки + пдв).

Розпакувавши диски, відразу побачив різницю з Bilstein. Оригінали не сильно виблискують і мають жовтуватий відлив та рівненько шліфовану робочу поверхню:

https://a.radikal.ru/a08/1804/6a/22706d5ea8e2.jpg

А Bilstein були блискучі, зі слідами грубого шліфування робочої поверхні шліфмашиною. Думаю, що вони не дуже підходять для оригінальних колодок і тому видавали таку музику при гальмуванні. Сподіваюсь, що ця проблема лишилася позаду.

https://s017.radikal.ru/i412/1604/36/e09ad838fa76.jpg

Засмутила комплектація гальмівних колодок. Всього два болти і зовсім немає скоб, але то таке...:

https://a.radikal.ru/a39/1804/54/db824ad51aa9.jpg

Поміняв все дуже неспішно за одну годину разом зі штангами стабілізатора (які вже два роки, як лежать придбані - от і вирішив нарешті замінити):

https://c.radikal.ru/c02/1804/a8/872ed8cb2222.jpg

Також сьогодні відрегулював сходження коліс (після суботньої заміни рульових тяг).

0

623

154699 км

Трошки тюнінгу або шкіряний салон. (фото буде мало, бо дуже мало часу відводилось на все це)

Цей крок назрівав давно - два або навіть три роки. Вже сильно зносилася обивка сидіннь. Особливо водійського: потерте скрізь і дірка збоку на спинці, через яку вивалюється пінний наповнювач. Чохли якось в перші місяці після придбання машини знайшов на ринку, але вони виявились не дуже вдалі. Сповзають, задираються і взагалі псують інтер'єр своїм недолугим виглядом. На задню спинку я так нічого і не вдягав, бо зовсім сумно виглядає в чохлі.

Намагався домовитись з людиною (з Дніпра), що тут на форумі пропонує модельні чохли. Але стало зрозумілим, що на цільну спинку не має готових викройок, а під замовлення вони не сильно "палають" бажанням робити один екземпляр... і до того ж це все не дешево і довго.

Також попротирались дірки в тканині дверних карт і взагалі тканина там ну зовсім замучана стала і ніяка мийка вже не могла вимити.

Хотів було вже шукати якесь ательє, де зроблять ремонт салону (такі є в нашому місті), але теж дуже бентежила вірогідність колгоспного тюнінгу і якості матеріалів.

І ось, випадково, восени натикаюся на об'яву в OLX: "Шкіряний салон Рено Меган 2 в Дубно". Було почав домовлятися (я якраз їхав на Львів) і хотів повертаючись назад оглянути і забрати сидіння, але детально оглядаючи фото зрозумів, що сидіння не з седана, а наче з кабріолета праворульки (як виявилось пізніше - з купе) і тому я вибачився і відмовився... І навіть вже махнув рукою на ті всі заморочки.

Аж ось наприкінці березня той самий продавець виставляє лот 260$ за "шкіряний салон Рено Меган 2 седан англієць разом з дверними картами". Ну, я навіть не роздумував. Домовився. Вислали.

Отримав. Недовго оглянувши забрав, бо все виглядало просто чудово.

https://a.radikal.ru/a36/1804/37/faf17d744a49.jpg
https://d.radikal.ru/d42/1804/ac/817cf1f83fc7.jpg
https://c.radikal.ru/c26/1804/9b/44029ce2da21.jpg

Задні сидіння стали зовсім без проблем.
А от з переднім водійським довелось повозитися. На місто свого переднього пасажирського я поставив водійське з праворульки (у пасажира тепер регулювання попереку є). Тільки замінив на ньому замок ременя безпеки разом з поперднатягувачем на свій, бо червона кнопка в замку англійця дуже потерта і біла від якоїсь хімії.

З водійським сидінням довелось повозитися. Зрозуміло, що можна було просто поставити як є, але я хотів зберегти ліфт. Тому вирішив, що спинку візьму повністю з англійця, а сидіння буду компонувати: каркас мій, а подушка і додатковий пластиковий декор з донора (на фото ліворуч донорське, а праворуч моє):

https://a.radikal.ru/a28/1804/a2/0827b743e989.jpg

Дуже вдало я напередодні прочитав порядок розборки каркасу і запам'ятав одну не зрозумілу, але конче важливу операцію, ціль якої прояснилася після відділення спинки від сидушки (мене навіть холодним потом пройняло від однієї думки, що було б як би я це не прочитав або не зробив). А всого то треба було перед відкручуванням засунути штіфт або викрутку у спеціальний отвір. Ця викрутка не дає після відділення спинки розкрутитися дуже міцній пружині механізма нахилу спинки, яку самотужки дуже важко було б поставити потім на місце. Спинка стала нормально.

Далі вияснилось, що шкіряна подушка сидіння кріпиться спереду сталевими пружинками в отвори на металевому кронштейні, якого немає в дешевих сидіннях (туди ж кріпиться і декоративний пластик з руків'ями управління положенням сідушки). Добре, що вона на точковій зварці. Я зварювання висверлив і відірвав той кронштейн та закріпив його на каркасі свого сидіння болтами. Все стало дуже чітко (хоча з невеличким недоліком на стику мого пластику і пластику з донора, але мало хто замітить, якщо не знає, як воно повинно бути).

Далі виявилось, що в задній правій спинці щось дзвінко хлопає коли сідаєш або встаєш. Вичитав, що то металева пластина грає. Довелось розбирати спинку і вигадувати, що робити. Придбав в Епіцентрі планку швелеровидну жорстку, порізав "на глаз" та пришпандепсив до металу на заклепки 4,5 мм товщиною, та з іншої сторони приклеїв лист якогось вібропласту з фольгою:

https://c.radikal.ru/c19/1804/ee/e37a3ceab721.jpg

Також довелось підбирати замок, щоб застебнути молнію обивки сидіння. Підходить №5

Далі була ще більша проблема. Дверні карти від англійця. Але все вирішив. Прорізав дірку для блоку вимикачів склопід'йомників. Довелось купувати ще один блок з розборки, бо треба було закрити дірку в пасажирській карті, яка колись була водійською. Блок прийшов п'ятикнопочний з дуже зношеним софттач-покриттям. Довелося змивати те покриття, щоб придати пристойний вигляд.

На задніх дверях поміняв тільки верх карти.
Потім довелось розмірковувати: а що ж робити з задніми картами. У мене ручний склопід'йомник, а там нема дірок... і шкода різати. Але, ретельно розглянувши варіант встановлення електричних (мотори, направляючі, кнопки, дроти з роз'ємами і т.і.), дуже бистро його відкинув. Висверлив акуратно дірки і почепив ручки. На рідних дверях під ручками припливи, а в донорі такого нема. Намагався нагріти і вигнути, але марно. Поки що, щоб закрити проміжок почепив металеві декоративні накладки з кімнатних дверних ручок. Пізніше поміркую - може щось краще вигадаю.

https://a.radikal.ru/a12/1804/a1/51bcbe9d7d2c.jpg

Задні карти зі шторками. Довелось шукати гачки для них:

https://a.radikal.ru/a43/1804/94/4acc11225a4c.jpg
https://b.radikal.ru/b01/1804/7b/7c05877f00c2.jpg
https://b.radikal.ru/b24/1804/5e/147431e9dce6.jpg

Ось такий маленький тюнінг. Мені дуже подобаться те, що вийшло. Мої друзі, хто бачив вживу, теж у захваті. Шкіра дуже якісна і в хорошому стані. Треба тільки підібрати для неї правильну хімію.

3
Спасибо сказали: _AlexSander_, Abashyn, Svetlov, Engineer, karakuda78, paveldne, ПЕТРО, pokemon22, bond2302, Lavrik, игорь степаныч11

624

Зачетно получилось  upp

Счастье, это когда тебе все завидуют, а нагадить не могут !!!
FAQ по Dacia Logan (MCV) и по форуму
Как загрузить картинки на форум
Hyundai Accent 2007 1.6 AT
  0

625

Renault Grand Scenic ІІІ (2011) дизель 1,5 110 л.с., механика - Крокодил
Volkswagen Polo 1.4 (2011) 85 л.с. + робот DSG 7ст + кондей - рабочая - был
Logan Ambiance 1,4 (2008) 75 л.с. + ГУР + передние ЭСП + ГБО by rk03 - был
Deawoo Matiz 0.8 (2002) 52 л.с.- был
  0