376 Відредаговано Geronimo (2007-09-25 19:59:39)

Re: За кого голосовать? - 2

Аудитор написав:
Geronimo написав:
Crazy Poison написав:

Трипілля одна з найдавніших культур у світі, за віком трохи молодша від Мажирічча та Єгипетьських фараонів...

З цим не згоден. Десь на 1300 років давніша. Перше датування Трипілля ~5300 до н.е. Історія Єгипту - десь від 4000 до н.е. Тобто - кінець Трипілля == початок Египту.

Как человек неравнодушный к истории*, не могу не поинтересоваться:

1) Какую вы видете связь между культурой Троеполья и славяно-угорскими племенами, занявшими территорию Восточной Европы приблизительно в VI веке н.э., в эпоху "Великого переселения народов"?

2) На сколько, по Вашему мнению, сопоставим уровень развития Троеполья с Египетской цивилизацией?

*Пользуясь случаем, не могу не похвастаться:
Вышла моя книга! smile

http://img35.picoodle.com/img/img35/9/8 … 876bd1.jpg

По питанню 1.
Трипільську культуру різні фахівці класифікують по різному, одна з домінуючих думок - це хато-хурити Анатолії.
Якщо коротко - більшість дослідників вважають, що формування праіндоєвропейської мови й культури розпочалося в V тис. до н.е. в Південній Україні у ході контактів місцевої людності лісостепового Подніпров’я та Лівобережжя з трипільцями,  відбувся контакт і змішання індоєвропейської та трипільської культур.
Індоєвропейці запозичили в трипільців більшість навиків в тваринництві і землеробстві. Разом з навиками було запозичено і відповідну термінологію.

С.Старостін (1988) наводить велику кількість мовних запозичень із хаттської та хуритської мов в індоєвропейських, у т.ч.: akuo — кінь, porko — порося, hvelena — хвиля, вовна, auig — овес, rughio —жито, lino — льон, kulo — колоти, спис, gueran — жорна, sel — село, dholo — долина, arho — ареал, простір, tuer — творог, sur — сир, penkue — п’ять, klau — ключ, medu — мед, солодкий, akro — поле...

Про південно-анатолійське коріння неоліту Балкан та Подунав’я свідчить набір доместикованих рослин і тварин, дикі пращури яких із Близького Сходу, типологія кераміки. Прямі анатолійські паралелі мають простежені за матеріалами трипільської культури культи жіночого божества родючості, священного бика, небесного змія, ритуальні поховання дітей та бичачих голів під підлогою жител. Археологічні дані свідчать, що Трипілля є  проявом своєрідного світу найдавніших землеробів Європи, відомих під назвою балкано-дунайського неоліту.

Українці, на відміну від трипільців, є індоєвропейцями, тому немає  підстав вважати трипільців прямими пращурами українців. Українська культура й мова принципово відрізняються від культури та мови стародавніх народів Близького Сходу і їхніх родичів трипільців.

Разом з тим було б неправильно абсолютно заперечувати роль трипільців у генезі українців. Як і інші стародавні народи України (скіфи, сармати, готи, фракійці, балти), трипільці,  внесли свій вклад в генезу українців, як зрештою і більшості народів сучасної Європи. Деякі елементи традиційної культури, що мають близькосхідне походження, потрапили в український етнокультурний комплекс як спадщина трипільців.

Щодо слов'ян.
Класично слов'ян дійсно датують з 6 ст. н.е.  Разом з тим до слов'янської відносять і зарубинецьку культуру (200 р до н.е.), а також венедів
~500 р до н.е.
http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0% … 0%B4%D0%B8

Щодо рівня розвитку, порівняння з Єгиптом:
Про рівень розвитку може свідчити тип будівель. Будівлі раннього періоду - землянки, разом з тим площа найбільших будівель Майданецького перевищує 1000 кв. м., тобто не поступається за розмірами громадським спорудам доби енеоліту у Месопотамії.

Чисельність мешканців трипільських поселень сягала 15-20 тисяч чоловік. Схоже, протягом кінця V-IV тисячоліть до н. е. це були найбільші міста у світі. Взагалі, чисельність населення культури Кукутені-Трипілля тільки на території нинішньої України складала за різними даними від 400 тисяч до двох мільйонів осіб. На території сучасної України розташовано приблизно третина (зі 150 відомих) трипільських поселень.

За датуваннями Михайла Відейка, час існування того ж Майданецького — 3500—3600 років до н. е. Традиційно вважається, що час заснування перших південношумерських міст-держав Ура, Урука та Джемдет-Насра — приблизно 3500 років до н. е.

Я не єгиптолог, як зрештою і не знавець Трипілля, тому порівняльний аналіз провести не можу. Єдине що зрозуміло, це що пізнє Трипілля = ранньому Єгипту.

P.S. Я не історик і не археолог, всі вище наведені факти взяті з відкритих джерел в Інтернеті (старався брати незаангажовані і нейтральні). Першоджерела не надаю за браком часу.

Аудитору -респект
сам колись був видавцем, тому знаю що це за праця видати, а особливо написити книгу.

Р.Р.S
Все це це явний офтоп. І про що тільки народ не спілкується на автомобільному форумі.

0

377

Geronimo написав:

Все це це явний офтоп. І про що тільки народ не спілкується на автомобільному форумі

upp :lol:

DACIA Logan 1.4 MPI Laureate Torreadore Red, чёрное литьё c наклейкай нажёпе+в салоне клёво:) R.I.P. 29.12.2011
Hyundai Sonata YF 2.4 L A/T 178 h.p.
САША не водка, чтобы его ффсе любили © Помните! Ничто так не защищает Ваши зубы 24 часа в сутки, как уважительное отношение к окружающим!©
[img]http://ametric.ru/r3qu.gif[/img]
  0

378

Crazy Poison написав:

Ніхто чомусь не підніма питання, чому в Москві зникають національні школи...

Очевидно потому, что их никто никогда не закрывал.

Crazy Poison написав:

...чому забороняють продажі продуктів від інших малих народів? А біжать вклоняються Росії в ноги, падають в коліна....давайте ми вам відсмокчемо і будем знову продавати сир, кефір та вина, бо в нас того нароблено багато, а ви нас трохи повиховувать рішили...........

А зачем, этим "малым народам" свои продукты нужно именно в России продавать, а не в странах Евросоюза, куда они так стремяться? И почему этот самый Евросоюз, не вводит эмбарго на поставку этих самых продуктов в Россию, чтобы Россия их покупала у этих малых народов?
А потому, что и Евросоюз и США имели эти малые народы в виду, так как вся ситуация с обострением отношений между государствами пост-советского пространства на руку, прежде всего, Европе и Америке, которые подсчитывают барыши от торговли с Россией, а страдают, в конечном итоге, только эти самые "малые народы"!

«Все говорят: Кремль, Кремль. Ото всех я слышал про него, а сам ни разу не видел.» Венидикт Ерофеев
Volvo XC60 2,4 - турбодизель
  0

379

Анатоль написав:
sir написав:

Ваших друзей

Еще раз мужики ну зачем-же так! Даже у меня я всю жизнь (ну которую прожил) прожил в многонациональных коллективах, всех было валом... не буду перечислять. Так вот как раз русские (нормальные) и украинцы были самыми толерантными среди всех. Я так понимаю моя Родина Украина Вас чем-то обидела... Вам не дают работать, Ваших детей ущемляют, Вы получаете меньшую зарплату (или зарабатываете по вине госуларства в нац. признаке меньше), Я НЕ ПО-НИ - МА- Ю! Выше я писал что занимательная дискусия... По последним Вашим выходкам (извините именно ТАК) Вы мне напоминаете великоруских шовинистов "Мы все! Остальное ничто" Я хочу так и не иначе... Так не бывает. Я хотел-бы посмотреть на Вас в любой другой стране мира... Если Вы живете в этой стране так будте добры выполняйте ее законы и правила, а Россиян, поверте мне никто и никогда в этой стране не обижал. Это Ваша воспаленная фантазия подогретая предвыбрными баталиями...

plus

Повністю підтримую.  Зважена думка розумної людини. Завжди поважаю думку інщої людини, люблю гарну аргументовану дискусію, яка не з'їзджає в "сам дурак".

А патріотом своєї країні може бути будь-хто, незалежно від національності. От гарний приклад - Карл Маннергейм (швед-аристократ, який пів життя провів в Росії, який по-фінськи ледве говорив, а стільки зробив для своєї країни. Оце - справжній патріот)
http://www.dt.ua/3000/3760/31172/

0

380 Відредаговано drone (2007-09-25 20:14:44)

rozumnyk написав:

Якщо не брати до уваги безглуздий переклад новин на УТ -1

Я, особисто, вмиваюся сльозами, встаю і співаю гімн Неньки, коли випадково перемикаюсь на Калиновий та Шмайсеровий УТ-1! Хлопці, видихайте! Більше стьобу - це прікольно, коли українську Януковича перекладають на УКРАЇНСЬКУ літературну!!!!

0

381

Bambula написав:

да, книг пока больше, но это ненадолго....школы уже уничотжили, за кинотеатры уже взялись, скоро и до книг дойдут руки

Палундра!!! розкрито нову всесвітню змову скажених українців!!! В їх бездонних кишенях зникають школи, кінотеатри, а російські книги вони так лигають!!! Росія вже збирає ополчення та шукає нащадків Мініна , Пожарського та Пржевальського (сорі, за можливі аматорські історичні провали).
Сьогодні ввечері мені дзвонив Корчинський, благав, погрожував, молив і просив познайомити з автором опусів! Я поки що тримаюсь....

0

382

Bambula написав:

нацию украинэць придумали большевики и мову вам дали большевики, а так же в довесок донбасс, крым и западенщину вам дали большевики...просто так, от фонаря взяли и подарили

Слава більшовикам!!! Ура!!! Дайте нам ще таких більшовиків!! Нормальні пацани - взяли і приєднали до нас, по-ходу, пів-Росії!! Дайте їм, на, приєднати ще з пів світу!!
Я, мабуть, нап*юсь і в неділю проголосую за Пєтю Симона-Петлюренка!! Дайте їм владу, а мені зброю..... і красну звізду на чоло!!!! Дайош визвольний похід у загниваючу Каліхфорнію та процвітаючий Півн.В*єтнам!!!!

0

383

Bambula написав:

какое отношение украина и украинцы имеет к киевской руси?....

Як на мене, дуже логічне і послідовне запитання! Браво, мамо, браво!!!! Оплески... Падає завіса... на сцені з*являється дохтор Фройд, який таємничо виблискує окулярами....
- Який тут Бамбула??
_ клізьму - і на операцію!!!
- Абирвалг!!! Абирвалг!!! Масква-швєя!!! Масква-швєя!!!
- Зіна, сільотку!!!
-Ех яблачка!!! (на сцені з*являються матроси які у повній тиші дико вибивають чачотку)
Бамбулу виносять... Чути постріли та гавкіт псів.... Німа сцена..
Зі енд!!! НА!!!!

0

384

"По последним Вашим выходкам (извините именно ТАК) Вы мне напоминаете великоруских шовинистов "Мы все! Остальное ничто" Я хочу так и не иначе... "

будьте любезны, приведите где я это говорил....
вы прочтите 13-14-15 страницы и увидите о чем разговор был и что я там "творил"

0

385

Bambula написав:

знаете, вы действуете не как президент, а как непонятнокто...
всех несогласных - на дыбу....

Дозволю собі невеличке уточнення:... краще посадовити на кіл!! Колик перед сим дійством добряче навойстрити, а сраку  змастити вазіліном!!!
Р.С. Хлопці! Одновірці! Айда дивитись відео!!!

0

386 Відредаговано Bambulyator (2007-09-25 20:54:45)

Crazy Poison написав:

Bambulyator
по-перше: не пойсон, а Пойзон...
а по-друге:

Bambula написав:

баста...я не буду с лично вами вообще разговаривать на эту тему, потому как считаю ниже своего достоинства

дотримуйтеся слова...

если б вы меня не кильнули (до 2018 года!!! борьба с инакомыслием?), то я бы с вами и не разговривал, но поскольку вы подло поступили, то у меня не осталось выбора

0

387

"Я хотел-бы посмотреть на Вас в любой другой стране мира... Если Вы живете в этой стране так будте добры выполняйте ее законы и правила"

смею вас заверить, я выполняю все законы этого государства и все правила, просто у меня видение украины и ее развития в корне отличается от того, что мне пытается навязать пойзон в наглой форме

0

388

дрон, а по сути есть что сказать?

0

389 Відредаговано Bambulyator (2007-09-25 21:00:11)

"Не стоит "банить" Bambulyator без веских оснований. В прошлый раз
  их, увы, небыло!"

что значит "увы"?..вы сожалеете что их (оснований) не было?... ;)

провоцироваьт я его не собираюсь, но и оставлять последнее слово за
  ним тоже не буду...пусть извинится, снимет бан, извинюсь я и прекратим этот спор
  и разговор между собой, но затыкать мне рот, пользуясь служебным
  положением, в такой наглой форме из-за того что я не поддерживаю его
  идеи я не позволю....

0

390

Bambulyator написав:

будьте любезны, приведите где я это говорил....

да везде , это все в Ваших фразах... или постах

Bambulyator написав:

смею вас заверить, я выполняю все законы этого государства и все правила

К стати государства не ЭТОГО а своего РОДНОГО...

"Нам дана жизнь с непременным условием храбро защищать ее до последней минуты"
  0

391 Відредаговано Bambulyator (2007-09-25 21:04:50)

Анатоль написав:

да везде , это все в Ваших фразах... или постах

везде это где?..приведите пример пожалуйста...

Анатоль написав:

К стати государства не ЭТОГО а своего РОДНОГО...

если уж на то пошло, то РОДНОЕ государство для большинства здесь присутсвующих это СССР....

0

392

Бамбуля, рідненький, я пишаюсь твоєю законослухняністю.... Хочеш відгадаю за кого ти голосуватимеш????
За ТЯГНИБОКА!!!!! Точно, і не пробуй відбрехуватися, я тебе, шкуру націоналістичну наскрізь бачу!!!!
Коли вступив до лав ОУН??? Хто провідник??? Де схрони, явки???? Паролі??? Де закопав ти кріса???? Придумав, бач, сховатися за лічіною московською?!!!??!!!
Та хто тобі повірить!!! Особливо в другой странє міра!! Як ти там сховаєшся у шароварах, вишиванці та з оселедцем??? Кого дурити мрієш????
Яке там відєніє України???
Знаєм ми вас, збочинців!!! Ненька єдина від Уралу і до Вісли!! А там я ще огірочки посаджу!!!
Здавайся!!!

0

393

Bambulyator написав:

навязать пойзон в наглой форме

я б дуже просив всує моє ім'я не втикати в свої фрази!!!! Й не провокувати мене знову...

Bambulyator написав:

пусть извинится, снимет бан, извинюсь я и прекратим этот спор
  и разговор между собой, но затыкать мне рот, пользуясь служебным
  положением, в такой наглой форме из-за того что я не поддерживаю его
  идеи я не позволю....

мєчти, мєчти, в чьом ваша сладость?
Неначе я себе жлобом назвав неоднократно?!!!!!!!!!!!!!!!

DACIA Logan 1.4 MPI Laureate Torreadore Red, чёрное литьё c наклейкай нажёпе+в салоне клёво:) R.I.P. 29.12.2011
Hyundai Sonata YF 2.4 L A/T 178 h.p.
САША не водка, чтобы его ффсе любили © Помните! Ничто так не защищает Ваши зубы 24 часа в сутки, как уважительное отношение к окружающим!©
[img]http://ametric.ru/r3qu.gif[/img]
  0

394 Відредаговано sir (2007-09-25 21:10:28)

drone написав:

Палундра!!! розкрито нову всесвітню змову скажених українців!!! В їх бездонних кишенях зникають школи, кінотеатри, а російські книги вони так лигають!!! Росія вже збирає ополчення та шукає нащадків Мініна , Пожарського та Пржевальського (сорі, за можливі аматорські історичні провали).
Сьогодні ввечері мені дзвонив Корчинський, благав, погрожував, молив і просив познайомити з автором опусів! Я поки що тримаюсь....

drone написав:

Слава більшовикам!!! Ура!!! Дайте нам ще таких більшовиків!! Нормальні пацани - взяли і приєднали до нас, по-ходу, пів-Росії!! Дайте їм, на, приєднати ще з пів світу!!

Я, мабуть, нап*юсь і в неділю проголосую за Пєтю Симона-Петлюренка!! Дайте їм владу, а мені зброю..... і красну звізду на чоло!!!! Дайош визвольний похід у загниваючу Каліхфорнію та процвітаючий Півн.В*єтнам!!!!

drone написав:

Як на мене, дуже логічне і послідовне запитання! Браво, мамо, браво!!!! Оплески... Падає завіса... на сцені з*являється дохтор Фройд, який таємничо виблискує окулярами....
- Який тут Бамбула??
_ клізьму - і на операцію!!!
- Абирвалг!!! Абирвалг!!! Масква-швєя!!! Масква-швєя!!!
- Зіна, сільотку!!!
-Ех яблачка!!! (на сцені з*являються матроси які у повній тиші дико вибивають чачотку)
Бамбулу виносять... Чути постріли та гавкіт псів.... Німа сцена..
Зі енд!!! НА!!!!

drone написав:

Дозволю собі невеличке уточнення:... краще посадовити на кіл!! Колик перед сим дійством добряче навойстрити, а сраку  змастити вазіліном!!!
Р.С. Хлопці! Одновірці! Айда дивитись відео!!!

Позвольте полюбопытствовать, сами то за кого голосовать будете, златоуст Вы наш?

"Бамбуля, рідненький, я пишаюсь твоєю законослухняністю.... Хочеш відгадаю за кого ти голосуватимеш????
За ТЯГНИБОКА!!!!! Точно, і не пробуй відбрехуватися, я тебе, шкуру націоналістичну наскрізь бачу!!!!
Коли вступив до лав ОУН??? Хто провідник??? Де схрони, явки???? Паролі??? Де закопав ти кріса???? Придумав, бач, сховатися за лічіною московською?!!!??!!!
Та хто тобі повірить!!! Особливо в другой странє міра!! Як ти там сховаєшся у шароварах, вишиванці та з оселедцем??? Кого дурити мрієш????
Яке там відєніє України???
Знаєм ми вас, збочинців!!! Ненька єдина від Уралу і до Вісли!! А там я ще огірочки посаджу!!!
Здавайся!!!"

PS. Приватный вопрос: Шо курим, товаришч?

Если шутки не доходят - почта не виновата.
  0

395

Автолюбитель може себе не почувати українцем і це декларувати, мати свої уявлення про виникнення українців і про це заявляти. Це,принаймні, чесно.

Стосовно теми: серед політичних претендентів багато носіїв неукраїнської риторики, які про це не заявляють до виборів. Це нечесно.

Логан1,4; Фабія Комбі1,4; Renault Duster 2,0
  0

396

"Crazy Poison написал:
...чому забороняють продажі продуктів від інших малих народів? А біжать вклоняються Росії в ноги, падають в коліна....давайте ми вам відсмокчемо і будем знову продавати сир, кефір та вина, бо в нас того нароблено багато, а ви нас трохи повиховувать рішили..........."

правильно, хотите продавать - относитесь нормально и нечего демагогию разводить, разводите истерию - продавайте в другом месте....в конце концов никто у вас ее не отбирает....
а то как проблема так виновата россия, а как продавать так в россию....

0

397

plusdroneЗа юмор.

Bambulyator написав:

если уж на то пошло, то РОДНОЕ государство для большинства здесь присутсвующих это СССР....

А что-же вы так паритесь за Россию...

"Нам дана жизнь с непременным условием храбро защищать ее до последней минуты"
  0

398

Bambulyator написав:

дрон, а по сути есть что сказать?

Ну, вибачай, сам попросив.... У Донецькому музеї бандерівської слави бачив я таку картину.... Птєродактиль (літаюча потвора) із тризубом на хфєзеляші атакує чисельно переважаючі орди червоних тиранозаврів у будьонівках!!! Із кабіни машини луна солов*їний наспів.... "Бандера такий молодий - совєти веде убивать!!!"

0

399

Bambulyator написав:

правильно, хотите продавать - относитесь нормально и нечего демагогию разводить, разводите истерию - продавайте в другом месте....в конце концов никто у вас ее не отбирает....
а то как проблема так виновата россия, а как продавать так в россию....

plus :plus: :plus:

Если шутки не доходят - почта не виновата.
  0

400

Crazy Poison написав:

мєчти, мєчти, в чьом ваша сладость?
Неначе я себе жлобом назвав неоднократно?!!!!!!!!!!!!!!!

снова вы врете....
где это неоднократно?....один раз и в таком контексте, что "если вы считаете нужным тыкать оппоненту, ссылаясь на то, что все так делают, то вы ........."....
вы же перекрутили все на свой лад и слово "жлоб" тут роли никакой не играло....

0